Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cmd.KEEN

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Cmd keen@
    Güncellemeniz hakkında bilgim yok ana konunuzdan yorumlara bakıp yükle

Full oyunları yüklemek için root gerekebilir
    Ama bazılarını root olmadan yüklersin
    Sizin cihaz hdpı çözunurluklu forumdan
    Neo arc için verilen oyunları dene

Anladım hocam. Peki benim cihaza nasıl root yapabilirim. Sizin konunuzda P yi göremedim. Root yapmamı tavsiye eder misiniz?

buyur burdan yapabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_65949017/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

Merhaba arkadaşlar. Türkçe versiyonu da yayımlandığı için dün akşam telefonuma MIUI rom (2.9.21) kurmak ve denemek istedim. Normal bir rom yükler gibi önce telefona kernel yükledim ve daha sonra romu kurdum ancak telefon açılırken hep logo ekranında kaldı. (NightElf başta olmak üzere birçok farklı kernel ile denedim) XDA forumda MIUI romla birlikte ota dosyası da veriliyor. Romu kurmadan önce ota dosyasını mı kurmam gerekiyor yoksa bu rom diğer romlara göre farklı bir şekilde mi yükleniyor?

ROmu yüklemeden Önce ICS yükleyip Sonra kerneli yükle
    CWM girip ana menuden
    Format factory data veya wipe data yazar
    wipe cache

advanced menusunden
    wipe dalvik cache
    wipe battery status

mount and storage menusunden
    format cache
    format data
    format system

yapıp romu yükle

ilk açılışta tekrar bootlop verirse kerneli yükleyip wipe data ve wipe dalvik cache yapıp tekrar dene
    birde konu linkini at bakalım

• "playmaker10"
    Verdiğin linkteki kernelleri deniyorum şu an. Teşekkür ederim.
    ".::Orochi::."
    Konunun linki...
  • Bu rom gb tabanlı önce gb gec kerneli at
    Sonra mıuı 2.9.14 yükleyip 2.9.21 ota zipı yükldt
    Ota yüklerken wipe data yapma
    Wipe cache ve wipe dalvik cache yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ".::Orochi::."
    Nasıl olur ya? Romun açıklama kısmının başında "based on SE ICS Release .587" yazıyor. Ben de o yazıya güvenerek dün geceden beri bu romu yüklemeye çalışıyorum. Rom güzel ama öyle olsa bile bu saatten sonra GB'ye tekrar dönmem. Zaten telefonumla uzatmaları oynuyorum diyebilirim. Yine de yardımın için çok teşekkür ederim...

Edit: Bu MIUI romun ICS tabanlı ve Türkçe destekli olanı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYBRAVE -- 27 Eylül 2012; 23:03:56 >
  • Var benim bktığım gbmiş sen ıcs olanı dediğid şekilde ;-) konuda bya rom var ben gb olana bkmışım

• "playmaker10"
    Verdiğin linktekiler de dahil olmak üzere neredeyse internette bulduğum bütün kernelleri denedim ama sonuç hala aynı.
    Kerneli yükledikten sonra CWM modda;

- Format Factory Data veya Wipe Data
    - Wipe Cache

Advanced menüsünden,
    - Wipe Dalvik Cache
    - Wipe Battery Status

Mount and Storage menüsünden,
    - Format Cache
    - Format Data
    - Format System

Bütün bunları yaptıktan sonra önce İngilizce destekli olan rom dosyasını yükleyip romun kendine özel kurulumunu yapıyorum. Sonra telefonu yeniden başlatmadan Multilanguage dosyasını yüklüyorum ve telefonu yeniden başlatıyorum ama telefon hep logo ekranında kalıyor. Ota dosyasını da yüklemem gerekiyor mu acaba?

".::Orochi::." bu işlerin ustası olarak senin bile kafan karıştıysa biz ne yapalım

• xperia ray cihazım var. gereksiz uygulamaları silmek için root yapacam fakat ilk sayfadaki yazdıklarınızı aynen uyguladım ama olmuyor. flashtool ul son sürümünü indirdim kurdum, driveri kurdum. telefondan bilinmeyen kaynaklar, hata ayıklama, uyanık kalı açtım. usb mod yığın depolama modunda. flas tolldan kilit işarerine tıklayınca şu hatayı veriyor:

ayrı verdiğiniz dosyada runme.exe ye tıklayınca işlem yapıyor, telefon açılıp kapanıyor ama değişiklik olmuyor.

bootlader kilidini kırmaya gerek var mı? garantisinin de gitmesini istemiyorum. tel anroid sürümü 2.3.4 işletim sistemim win xp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afkar -- 28 Eylül 2012; 12:05:50 >

• Yazılım atarken cihaz kapalı olur
    Sen açık baglamışsın
    Gb de 2.3.4 ün 42 ve 58 sürümleri rootlanır
    Sen ne yapmaya çalışıyorsun

• @SKYBRAVE
    Ben cm9 kurarken bazen status 7 hatası alıyorum ve miui kurup geri dönüyorum ve o kernel çalışıyordu, sizde çalışmaması enteresan. Belki kullandığınız zip dosyası sorunlu olabilir dosya kaç mb ? Xda'da 90-100 mb civarı bir zip vardı ve onu kurunca açılmıyor, eğer sizdeki zip oysa English version diye yazan 200 mb bir zip var onu indirip deneyin bir de, multilang olan zip bende de çalışmamıştı
  • "playmaker10"
    Söylediğin gibi sadece "English Version v2" isimli rom dosyasını yükleyip kurduğumda telefon sorunsuz bir şekilde açıldı ancak dil maalesef İngilizce. Sorun multilanguage dosyasındaymış. MIUI kullanmak nasip olmayacak sanırım...
  • @playmaker10;
    Az önce MIUI 2.9.14 versiyonunu denedim multilanguage pack dosyasıyla birlikte sonuç yine aynı: telefon açılmıyor, logo ekranında kalıyor. Her iki multilanguage dosyasında birden hata olma ihtimali bana çok düşük geliyor. Acaba bu romun yüklemesinde yanlış yaptığım bir şey mi var diye düşünüyorum...
  • @SKYBRAVE dosyalarda sorun olmalı diye düşünüyorum bende de açılmamıştı. Xdada miui konusundaki yorumları okudunuz mu yazılmış mı öyle bir şey, olmadı xdada sorun bir de

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

@playmaker10;
    Az önce MIUI 2.9.14 versiyonunu denedim multilanguage pack dosyasıyla birlikte sonuç yine aynı: telefon açılmıyor, logo ekranında kalıyor. Her iki multilanguage dosyasında birden hata olma ihtimali bana çok düşük geliyor. Acaba bu romun yüklemesinde yanlış yaptığım bir şey mi var diye düşünüyorum...

ilk romu yükleyip cihazı açın açıldıktan sonra reset atıp multılang yukleyın eger acılıs ekranında kalırsa bataryayı cıkartıp takın

ayrıca romun lınkını atarmısınız bırde cıhazınız ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x1 -- 30 Eylül 2012; 10:28:22 >
  • @nuck3r;
    Dediğin gibi önce romu yükledim ve telefona reset attım. Sonra da "Wipe Cache" ve "Wipe Dalvik Cache" yaptıktan sonra dil paketini yükledim ve telefon sorunsuz bir şekilde açıldı. Yardımın için teşekkür ederim. Yine de bakmak istersen romun linki. Telefonum da Xperia Neo...
    @playmaker10;
    Sana da yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Dil paketinde herhangi bir sorun yokmuş. Yüklemeyi becerememişim
    Bu arada bu romu kullanmak isteyen arkadaşlar, romda menü diye bir şey yok. Bütün uygulamalar İphone'da olduğu gibi ana ekranda. Yükledikten sonra benim gibi şaşırmayın diye söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYBRAVE -- 30 Eylül 2012; 14:25:47 >

• Miui ın özelliği o zaten. Bu arada çok fazla ram kullanması dışında gözlemlediğim bir eksiği yok.
  • üstad bende artık root yapmaya karar verdim ancak bir iki sorum olacak:
    -gingerbread .62 sürümü kullanıyorum.eski fw yi yüklemeden direk olarak aşağıdaki kısımdan devam etsem bir sorun olmaz değil mi?
    -fake default.prop dosyasını yüklettikten sonra kullandığımız sürümü de yüklüyoruz ,işte yüklerken kullanıcı verileri,kurulan programlar,ayarlar vs.. siliniyor mu yoksa sadece yazılımı mı yeniden kuruyoruz?
    -bu işlemler sonucunda bootladeri açılmıyor değil mi?

şimdiden çok teşekkür ederim hocam
    quote:

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

işleme devam etmeye karar verdiyseniz Cİhazı Tekrar açık şekilde Usb kablosuna Bağlayın
    Daha Sonra Aşağıdaki Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını indirip Masaüstüne açın
    Link
    http://www.mediafire.com/?vrlkpgip1ilp78b
    çıkan klasörün içinden "01-local-prop". isimli dosyayı çalıştırın resimdeki gibi

bu uyarıyı aldıysanız tamamdır

Cihaza root için Fake Default.prop dosyası Yüklendi ancak işimiz Bitmedi :)
    şimdi GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4 ün 431 sürümünü Rootlamak istiyorsanız
    Yüklemek istediğiniz sürümün FTF dosyasını indirin
    GB 2.3.4 ün 62 ve ıCS 4.0.4 ün 431 ile biten FTF Rom Dosyaları 6.mesajda eklidir

cihazınıza uygun yazılımı indirp flashtool firmware klasörüne eklediyseniz yazılımı cihaza yükletiyoruz yanlız yükleme ekranı bu sefer aşağıdaki
    şekilde olucaktır bunu yapmazsanız tüm emeğiniz boşuna gider lütfen buraya dikkat edin

Önemli Notlar :
    ICS 4.0.4 431 sürümü için cihazınıza uygun FTF dosyası Konuda Yok ise
    Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Bulucaktır Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin

uyarı : GB 2.3.4 ün 62 sürümünü PCC ve SUS Yüklemez bunu Unutmayın ICS 4.0.4 Yükler Bu sürüm için Verdiğim FTF dosyaları Kullanın
    Eksik veya Hatalı Yazılım olduğunda Bana Bildirin Yenisini En Kısa zamanda Eklerim
    Bence Yazılım işlemini Flashtool ile Yapmak Daha iyi oluyor Yinede Zevk sizin

ICS de cihaz ilk Açılışta Resetleyip sonra Normal Olarak Açılabiliyor korkmayın
    Daha Sonra
    Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasından çıkardığımız klasörün içine tekrar girin cihaz açık şekilde cihazı USB bağlayın
    Klasörden 02-push-root-files.cmd. dosyasını çalıştırın

siyah ekranda
    Device will reboot.
    Yazıyorsa işlem tamamdır Cihazını Kendisini Açıcaktır ve Super User Yüklenmiş Olucaktır
    BusyBox hatası almamak için linkteki programı telefona kurup Busybox dosyasını güncelleyin
    link
    http://www.mediafire.com/?co2k1d8cbb3s1ld

hayırlı Olsun
    Elimden Geldiği Kadar Sorularınıza cevap vermeye çalışacağım İşlem XDA sitesinden Alınmıştır Türkçe Çeviri ve anlatım bana aittir

ROOTU KALDIRMAK İÇin Flashtooldan istediğiniz FW atıp Daha SOnrada CİHAZINIZI PCC VEYA SUS ÜZERİNDEN GÜNCELLEYİN Tamamen orginal ve tertemiz Olucaktır Roottan Eser kalmaz :)....

GB UNROOT
    GBde Rootu Kaldırmak için Aşağıdaki Dosyayı indirip klasöre çıkarın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran bekleme süresini 10 dk alın
    Cihazı USB ile Pc bağlayın çıkardığınız klasörün içindeki RUNME-UNROOT dosyasını çalıştırıp Bekleyin
    işlem 42 ve 58 de çalışıyor 62 Sürümünde Denemedim Deneyenler sonucu Yazsınlar

link
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&stc=1&d=1319922620

• quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

üstad bende artık root yapmaya karar verdim ancak bir iki sorum olacak:
    -gingerbread .62 sürümü kullanıyorum.eski fw yi yüklemeden direk olarak aşağıdaki kısımdan devam etsem bir sorun olmaz değil mi?
    -fake default.prop dosyasını yüklettikten sonra kullandığımız sürümü de yüklüyoruz ,işte yüklerken kullanıcı verileri,kurulan programlar,ayarlar vs.. siliniyor mu yoksa sadece yazılımı mı yeniden kuruyoruz?
    -bu işlemler sonucunda bootladeri açılmıyor değil mi?

şimdiden çok teşekkür ederim hocam
    quote:

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

işleme devam etmeye karar verdiyseniz Cİhazı Tekrar açık şekilde Usb kablosuna Bağlayın
    Daha Sonra Aşağıdaki Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını indirip Masaüstüne açın
    Link
    http://www.mediafire.com/?vrlkpgip1ilp78b
    çıkan klasörün içinden "01-local-prop". isimli dosyayı çalıştırın resimdeki gibi

bu uyarıyı aldıysanız tamamdır

Cihaza root için Fake Default.prop dosyası Yüklendi ancak işimiz Bitmedi :)
    şimdi GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4 ün 431 sürümünü Rootlamak istiyorsanız
    Yüklemek istediğiniz sürümün FTF dosyasını indirin
    GB 2.3.4 ün 62 ve ıCS 4.0.4 ün 431 ile biten FTF Rom Dosyaları 6.mesajda eklidir

cihazınıza uygun yazılımı indirp flashtool firmware klasörüne eklediyseniz yazılımı cihaza yükletiyoruz yanlız yükleme ekranı bu sefer aşağıdaki
    şekilde olucaktır bunu yapmazsanız tüm emeğiniz boşuna gider lütfen buraya dikkat edin

Önemli Notlar :
    ICS 4.0.4 431 sürümü için cihazınıza uygun FTF dosyası Konuda Yok ise
    Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Bulucaktır Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin

uyarı : GB 2.3.4 ün 62 sürümünü PCC ve SUS Yüklemez bunu Unutmayın ICS 4.0.4 Yükler Bu sürüm için Verdiğim FTF dosyaları Kullanın
    Eksik veya Hatalı Yazılım olduğunda Bana Bildirin Yenisini En Kısa zamanda Eklerim
    Bence Yazılım işlemini Flashtool ile Yapmak Daha iyi oluyor Yinede Zevk sizin

ICS de cihaz ilk Açılışta Resetleyip sonra Normal Olarak Açılabiliyor korkmayın
    Daha Sonra
    Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasından çıkardığımız klasörün içine tekrar girin cihaz açık şekilde cihazı USB bağlayın
    Klasörden 02-push-root-files.cmd. dosyasını çalıştırın

siyah ekranda
    Device will reboot.
    Yazıyorsa işlem tamamdır Cihazını Kendisini Açıcaktır ve Super User Yüklenmiş Olucaktır
    BusyBox hatası almamak için linkteki programı telefona kurup Busybox dosyasını güncelleyin
    link
    http://www.mediafire.com/?co2k1d8cbb3s1ld

hayırlı Olsun
    Elimden Geldiği Kadar Sorularınıza cevap vermeye çalışacağım İşlem XDA sitesinden Alınmıştır Türkçe Çeviri ve anlatım bana aittir

ROOTU KALDIRMAK İÇin Flashtooldan istediğiniz FW atıp Daha SOnrada CİHAZINIZI PCC VEYA SUS ÜZERİNDEN GÜNCELLEYİN Tamamen orginal ve tertemiz Olucaktır Roottan Eser kalmaz :)....

GB UNROOT
    GBde Rootu Kaldırmak için Aşağıdaki Dosyayı indirip klasöre çıkarın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran bekleme süresini 10 dk alın
    Cihazı USB ile Pc bağlayın çıkardığınız klasörün içindeki RUNME-UNROOT dosyasını çalıştırıp Bekleyin
    işlem 42 ve 58 de çalışıyor 62 Sürümünde Denemedim Deneyenler sonucu Yazsınlar

link
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&stc=1&d=1319922620

Şuanki sürüm rootluysa yapabilirsin root yoksa
    En baştan yapıcaksın
    Birde ıcs rootlayacaksan farklı bi anlatım
    Açtım ona bak

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.
    Şuanki sürüm rootluysa yapabilirsin root yoksa
    En baştan yapıcaksın
    Birde ıcs rootlayacaksan farklı bi anlatım
    Açtım ona bak

sağol hocam bir şekilde verileri yedekleyip yapacağım o zaman.tekrar teşekkür ettim
  • arkadaşlar merhaba romu yükledim telefon açılıyor fakat sony ericsson yazısı öyle duruyor ne yapmam lazım bu durumda acil yardımcı olabilecek biri var mı ?
  • arkadaşlar anlatımlarınızdan faydalanarak ICS den 2.3.4 fw42 ye geçiş yaptım herşey ok ancak cihazı root yapmak istiyorum yine buradaki anlatımlara bakarak yapmayı denedim (DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su) kullanarak yaptım tel resetlendi açıldı menüye süperuser geldi ancak listede hiçbirşey çıkmıyor yani kaldırmak istediğim hiçbir prg ya da benzer bişe görünmüyor, marketten fiz su indirdim ancak oda çözüm olmadı, neyapmam gerekli, yardım lütfen
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.