Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bootloaderi hiç açmamıştım zaten hocam çok sorun değil ileri ki sürümlerde deneriz şansımızı.
  • valla bootloader, kernel, rom, root, ics,gb derken kafam karıştı root yapmaktan vazgeçtim.
    ray ics 587 ye geçtim . bir süre bununla devam edeceğim. 587 ye özel ve kolay bir root gelirse o zaman root yaparım.
  • Foruma root ıçın farklı bir anlatım açtım onu dene
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_1/f_/key_//tm.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v6 supercharger da iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

v6 supercharger da iyidir.

Ben de niyetlenmiştim ama xdadan okudum karışık geldi siz hangi anlatımı kullandınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Foruma root ıçın farklı bir anlatım açtım onu dene

Orochi tekrar selamlar. Bir sorumolacaktı; CM9.1 FXP136 versiyonu yüklü Xperia S'imde şuan. CM 9.1 FXP139 versiyonu çıkmış. Yüklemem için aşağıdakilerden hangilerini yapmam lazım, yardımcı olursan çok sevinirim dostum.

Kernel'i tekrar flashlamak
    Wipe Cache
    Wipe Dalvik cache
    Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek

Yoksa sadece zip dosyasını hafızaya yükleyip update.zip ile güncellesem yeterli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: derwish34

quote:

Orijinalden alıntı: Jem-Jem

@ .::Orochi::.

Dostum merhaba, Xperia S'e boot.img dosyasını flashladım ancak Cm10 dosyasını belleğe atmayı unutmuşum. telefonu açmadan sadece pc'ye bağlayarak dahili belleğe ulaşma imkanım var mı? Telefonu açmaya çalışınca Xperia yazısında kalıyor. CWM içindeki Mount USB kısmını kullanırken de telefonu cihaz MTP cihazı olşarak aygıtlarda görüyor ancak içindeki dosyalara ulaşamıyorum. Sorun var yazıyor. Yardımcı olursan sevinirim.

Hafıza kartını başka telefona bağlayıp atabilirsiniz yada kart okuyucu yardımıyla olabilir sanki

Dostum hafıza kartı değil dahili bellek olduğu için yapamıyordum zaten. Orjinal kernel'i tekrar flashaldım, telefon normal açıldı. Sonrasında dahili belleğe ulaşabildim. Belki aynı hatayı yapanlara yardımı olur :)

• quote:

quote:

Orochi tekrar selamlar. Bir sorumolacaktı; CM9.1 FXP136 versiyonu yüklü Xperia S'imde şuan. CM 9.1 FXP139 versiyonu çıkmış. Yüklemem için aşağıdakilerden hangilerini yapmam lazım, yardımcı olursan çok sevinirim dostum.

Wipe Cache
    Wipe Dalvik cache

Yoksa sadece zip dosyasını hafızaya yükleyip update.zip ile güncellesem yeterli mi?

Kerneli yükleyip
    Cwmden
    Format data
    Wipe cache
    Wipe dalvik cache
    Yapıp install zip yazan yerden yükletdaha önceki cm yüklediğin gibi

• quote:

quote:

quote:

Wipe Cache
    Wipe Dalvik cache

Kerneli yükleyip
    Cwmden
    Format data
    Wipe cache
    Wipe dalvik cache
    Yapıp install zip yazan yerden yükletdaha önceki cm yüklediğin gibi

Sağolasın dostum, sen de olmasan yalan olcaz :)

• selamlar,, formunuza sabaha karşı üye oldum saatlerce araştırdıktan sora.. büyük bi sorun çıktı sanırsam..

xperia neo mt15i 2.3.4 .64 kullanıyordum günlerce araştırdım root yapmak için vve 42 ye düşrmem gerektiğini öğrendim.. konudan indirdiğim flashtool 0.9.0.0 ve xperia neo mt15i global ilebu işlemi yapmaya çalıştım.. ilk önce sim lock olmasın diye dediğiniz dosyaları sildim flashtool ile ( tft onarma yöntemi ) kalan kısımlarıda defalarca okuyup adım adım yaptım.
    Sorunum şuki flash esnasında yüzde 60 küsürlerde error verdi ve yükleme tamamlanamadı. şu an telefon açılmıyor tekrar flash atmak istediğimdede
    26/010/2012 09:10:01 - INFO - <- This level is successfully initialized
    26/010/2012 09:10:02 - INFO - Flashtool Version 0.9.0.0 built on 2012-07-19 22:57:15
    26/010/2012 09:10:02 - INFO - You can drag and drop ftf files here to start flashing them
    26/010/2012 09:10:07 - INFO - Device disconnected
    26/010/2012 09:10:12 - INFO - Selected MT15i_42_Global.ftf
    26/010/2012 09:10:12 - INFO - Preparing files for flashing
    26/010/2012 09:10:29 - INFO - Please connect your device into flashmode.
    26/010/2012 09:10:41 - INFO - Opening device for R/W
    26/010/2012 09:10:42 - INFO - Start Flashing
    26/010/2012 09:10:42 - INFO - Flashing loader
    26/010/2012 09:10:42 - INFO - Ending flash session
    26/010/2012 09:10:42 - ERROR -
    26/010/2012 09:10:42 - ERROR - Error flashing. Aborted
    26/010/2012 09:10:42 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    26/010/2012 09:10:42 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
    26/010/2012 09:10:44 - INFO - Device connected in flash mode
    26/011/2012 09:11:03 - INFO - Device disconnected
    26/011/2012 09:11:16 - INFO - Device connected in flash mode
    26/011/2012 09:11:58 - INFO - Device disconnected
    26/012/2012 09:12:14 - INFO - Device connected with USB debugging off
    26/012/2012 09:12:14 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
    26/012/2012 09:12:20 - INFO - Device disconnected
    26/012/2012 09:12:21 - INFO - Device connected in flash mode
    26/013/2012 09:13:02 - INFO - Device disconnected

bunlar yazıyor acilen yadım edebilirseniz çook sevinecem , telefonsuz kadlım :( uyumadım etmedim o kadar araştırdım farklı yerlerdende araştırdım burdakini uyguladım anlatım baya güzel olmuş ve herkezde düzgün olmuş + hızlı cevap veriyorsunuz diye.. talihsizlik beni buldu ! şimdiden teşekkürler.. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşları bekliyom pc başında cok acil lazım çözümü :/

• Sorun halloldu arkadaşlar, bataryayı çıkartıp baştan taktım bikaçkere ama olmadı telefonu görmedi bi türlü.. sora çıkardım sizin uyanmanızı yada zaman bulup cevap vermenizi bekleme moduna geçtim o sırada bataryayı çıkarmıştım 10-15 dakika batarya takılı dildi.. son kez deneyim dedim ve tekrar flash oldu bu sefer 100/100 oldu.
    anlamadım 2-3 kere bataryayı çıkartıp taktım işe yaramamıştı.. uykusuzluktan ölyom root var daha sırada ilk defa yapacam ve korku sardı beni :/ güzel anlatım için teşekkürler .::Orochi::.

Şimdide Şöyle bir problem var telefonda.. ayarlar/telefon hakkında / yazılım güncelleme ye bastığımda arıyor ve en son yazılıma sahip olduğumu söylüyor.. şu anki sürüm 2.3.4 derleme no 4.0.2.A.0.42 görünüyor ama hala son sürüme sahipsin yazıyor :/ bu sorunu nasıl düzeltebilirim ? bunu düzeltmek isteme nedenim root yaptıktan sonra unroot için update yapmam gerekecek rootu bozmak istediğimde.. uzun mesajlar oldu kusura bakmayın

NOT : .42 nin açılıştaki 3-5 dakika bekletme sorununu unutmuştum hatırlattı az önce bana :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerp -- 26 Eylül 2012; 10:56:47 >

• 2. Mesajdaki 42 root işleminden sonraki gb 62 veya ıcs rootlamak için anlatımı
    Uygularsan root silinmeden üst sürüme geçebilirsin

• çok sağol orochi dediğini biraz rootu anlayınca deniycem fakat aklıma birşey takıldı..

bu işlemlerden sora telefona hiç birşey kurmadan telefonun ramı ayarlar/../çalışıyor ekranında boş ram 192-197 mb arasındaydı.. önce root explorer kurup anlatımdaki gereksizlerden bazılarını sildim, emin olamadıklarım içinde titanium backup pro kurdum, titanium ile kalan gereksiz apk leri durdurdum.. fakat boş ram şu anda 178 mb

boş ram neden artmak yerine azaldı ?

titanium backup kurulumda ve her açılışta -romunuz root edilmiş fakat "su" kodu ideal erişim haklarına sahip değil - uyarısı veriyor bu normalmi yani zararı olurmu bana?

şimdiden emekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerp -- 26 Eylül 2012; 21:23:31 >
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir Xperia P kullanıcısıyım, Abd den aldım. İlk kez Android kullanıyorum. Şuan internete bağladım, çıkan sistem update ini yapmayı düşünüyorum. Sonrasında hangi adımları izlememi tavsiye edersiniz? Cra.k li oyun ve uygulama yükleme nasıl oluyor? Bunun anlatımıyla ilgili bir konu varsa, paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerp

çok sağol orochi dediğini biraz rootu anlayınca deniycem fakat aklıma birşey takıldı..

bu işlemlerden sora telefona hiç birşey kurmadan telefonun ramı ayarlar/../çalışıyor ekranında boş ram 192-197 mb arasındaydı.. önce root explorer kurup anlatımdaki gereksizlerden bazılarını sildim, emin olamadıklarım içinde titanium backup pro kurdum, titanium ile kalan gereksiz apk leri durdurdum.. fakat boş ram şu anda 178 mb

boş ram neden artmak yerine azaldı ?

titanium backup kurulumda ve her açılışta -romunuz root edilmiş fakat "su" kodu ideal erişim haklarına sahip değil - uyarısı veriyor bu normalmi yani zararı olurmu bana?

şimdiden emekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler

Su dosyası eski olabilir superuseri marketten güncelleyip superuserin menusunden su güncelle. Rame gelince apkları silince teli kapat aç
    Birde kendi kurdugun uygulamalar dan başlangıçta çalışanlarda rami etkiler bunu unutma

Cmd keen@
    Güncellemeniz hakkında bilgim yok ana konunuzdan yorumlara bakıp yükle

Full oyunları yüklemek için root gerekebilir
    Ama bazılarını root olmadan yüklersin
    Sizin cihaz hdpı çözunurluklu forumdan
    Neo arc için verilen oyunları dene

• quote:

Cmd keen@
    Güncellemeniz hakkında bilgim yok ana konunuzdan yorumlara bakıp yükle

Full oyunları yüklemek için root gerekebilir
    Ama bazılarını root olmadan yüklersin
    Sizin cihaz hdpı çözunurluklu forumdan
    Neo arc için verilen oyunları dene

Anladım hocam. Peki benim cihaza nasıl root yapabilirim. Sizin konunuzda P yi göremedim. Root yapmamı tavsiye eder misiniz?
  • Merhaba arkadaşlar. Türkçe versiyonu da yayımlandığı için dün akşam telefonuma MIUI rom (2.9.21) kurmak ve denemek istedim. Normal bir rom yükler gibi önce telefona kernel yükledim ve daha sonra romu kurdum ancak telefon açılırken hep logo ekranında kaldı. (NightElf başta olmak üzere birçok farklı kernel ile denedim) XDA forumda MIUI romla birlikte ota dosyası da veriliyor. Romu kurmadan önce ota dosyasını mı kurmam gerekiyor yoksa bu rom diğer romlara göre farklı bir şekilde mi yükleniyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

Merhaba arkadaşlar. Türkçe versiyonu da yayımlandığı için dün akşam telefonuma MIUI rom (2.9.21) kurmak ve denemek istedim. Normal bir rom yükler gibi önce telefona kernel yükledim ve daha sonra romu kurdum ancak telefon açılırken hep logo ekranında kaldı. (NightElf başta olmak üzere birçok farklı kernel ile denedim) XDA forumda MIUI romla birlikte ota dosyası da veriliyor. Romu kurmadan önce ota dosyasını mı kurmam gerekiyor yoksa bu rom diğer romlara göre farklı bir şekilde mi yükleniyor?

Wipe cache
    Wipe dalvik cache

İşlemlerini yapıp tekrar deneyin.
  • "DemirKipi"
    Sizin için bir kez daha denedim ama sonuç maalesef aynı. Nerede yanlış yaptığımı çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

"DemirKipi"
    Sizin için bir kez daha denedim ama sonuç maalesef aynı. Nerede yanlış yaptığımı çözemedim.

Kernel uyumsuzdur muhtemelen. Bu konudaki kerneli deneyin
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.