Şimdi Ara

XP yüklü HDD'yi Bölümleme Nasıl Olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkardaşlar başlıktaki sorun için Partition Magic öneriliyor fakat programı çalıştırdığımda hata veriyor bir yerde. Programı çalıştırırken güvenlik duvarı, virüs programı devre dışı bıraktım belki engelliyorlardır diye ama olmuyor. Forumda aratıp baktım ama net bir cevap yok. 80 gb'lık tek HDD var XP home yüklü ve ben bu bilgisayara format atmadan bölümlemek istiyorum. Yardımcı olurmusunuz....

• Arkadaşlar yokmu bir bilen bu iş için format kullanmadan yapamazmıyız....
  • Baba sana partition magicin eski versiyonlarını tavsiye ederim.
    mesele 7. sürümü. Eskisi işini daha iyi yapıyor.
    Yalnız bişey diyim 80gb lık hdd yi bölümlemesi 3 saat falan sürer.
    Bide bişey diyim o üç saatlik sürede elektikler falan kesilir pc restart falan atarsa
    eski verilerine elvada dersin.
    Dikkatli ol yani. Bi keresinde 20gb lık mp3 dolu bölümüm güme gitti bu yüzden..
  • Selam;
    Benim tavsiyem bu işi Hiren'in boot cd si ile açıp yapman. Google da yada Emulede Hiren's boot diye arat pekçok link gelecektir 8.6 sürümü mevcut. Bununla sistemi açtıktan sonra menüleri takip et ve Partition Magic i calıstır. Ordan resize diyip gerekli ayarlarını yap. Ama diskin çok doluysa bu işe hiç bulaşma derim. Bi arkadaşından vs rica edip onun diskine yedekleri al sıfırdan taze taze kur en güvenlisi bu olur.
  • En güzeli sistemin imajını başka bir diske al, sonra kendi diskini istediğin gibi bölüp imajı tekrar yükle. En temizi bu olur sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdinckazak

Baba sana partition magicin eski versiyonlarını tavsiye ederim.
    Bide bişey diyim o üç saatlik sürede elektikler falan kesilir pc restart falan atarsa

acronis disk director de işinizi görür
    http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/Acronis-Disk-Director-Suite.shtml

• XP yüklü iken eğer xp kurulumunda hdd nin tamamını seçmişsen yapamazsın ! çünkü sistem hdd nin tamamına kurulu
    maniac ; deddiği gibi "bu işi Hiren'in boot cd si ile açıp yapman" daha iyi olur ama açıp menülerle uğreşmak yerine
    western Digital in hdd araçları ile daha kolay ve esnekyapabilirsin + geriye iz filanda bırakmıyor.

Western Digital
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdinckazak

Baba sana partition magicin eski versiyonlarını tavsiye ederim.

ben de partition magic 7.0 öneririm, gerçekten de çok iyi ve kullanışlı bir program. varolan dosyaları silmeden sabit diski bölümlere ayırabiliyor. ama bu işlemi yapmadan önce sabit diskine defrag(disk birlerştirici(başlat/çalıştır(defrag) yapmanı öneririm.
    bir de erdinckazak arkadaşın dediği gibi, bu işlem üç saat falan sürmüyor. bende genelde bu işlem 25-30 dk sürüyor. bu belki sabit diskimden de olabilir. benim hdd seagate 80GB 7200 rpm sata.

• elindeki partition magic programı full mü? demo versiyonları bölümleme yapmıyor bildiğim kadarıyla...
  • Evt demo sürümü yapmazz
    quote:

Orjinalden alıntı: yigido06

elindeki partition magic programı full mü? demo versiyonları bölümleme yapmıyor bildiğim kadarıyla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.