Şimdi Ara

XP'yi DOS'tan kurma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar,sadece XP'yi kurmak istiyorsanız ve XP CD'niz de bootable değilse yapmanız gereken şunlardir:
    (Eğer format attıysanız sorun yok,ama win98,ME falan varsa onu kaldırın,kaldırmadan önce de açılış(sistem) disketi oluşturun)
    Madde 1-) XP cd'nizi takın.CD'deki I386 klasörünü bilgisayarınıza kopyalayin.
    Şık 2-) Bu klasöre win98 CD'sinde ya da kaynak klasöründe bulunan xmsmmgr.exe ve smartdrv.exe'yi az önce söylediğim I386 klasörüne kopyalayin.Gelelim sistemi kurmaya..XP'nin cd key'ini bir tarafa not edin.Bilgisayarınızı sistem disketiyle açın.
    Seçenek 3-) Kopyaladığınız I386 klasörüne girin.Önce smartdrv.exe sonra xmsmmgr.exe dosyasini çalıştırın.Sonra DOS komt satırında winnt yazın...
    VATANA MİLLETE hayırlı olsun...

NOT:Çok kısa ve özet bir şekilde yazdım.Detaylar size ait.Format atmadan XP ve Win98'i nasıl kaldıracağınız,az buçuk DOS komutlarını bilmeniz tarafınıza aittir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asikkb -- 29 Ocak 2005, 1:16:44 >

• annamadığım bişi var şimdi ı386 ya attık dosyaları exe leride kopyaladık ondan sonra format attık e ondan sonra dostan nası bulcaz o exeleri silinmiş olmuyomu
  • Önce format atıyorsan dosyalari sonra bilgisayara kopyala.Format atınca zaten hiçbir şey kalmaz ki..Demek istediğim format at veya atma,bu I386 klasörünü bilgisayarına sen kopyalayacaksın..
  • selam ıyıde format seklın NTFS ıse nasıl olacak NTFS goren boot cd yada floppy var mı?
  • internetten NTFSDOS.exe dosyasini bul ve indir.Bu program zannedersem sistemi disketten açtıktan sonra DOS'u görebiliyor..Benim dediğim FAT32 için geçerli,NTFS için denemedim yani NTFS'de olup olmadığını bilmiyorum ama dediğim dosya DOS'u görürse bir problem olmaz sanırım.
  • xmsmmgr.exe ne işe yarar açıklarmısınız?
  • DOS sisteminde Klasik hafıza(640 KB,conventional memory),üst hafıza(upper memory),genişlemiş ve genleşmiş hafıza(Extended ve Expanded memory) bulunur.Klasik hafıza ile yetinemeyen programlar için 640 KB üstü belleğin açılması gerekir.İste bu dosya bu belleği açar.Aslında çalışmazsa bile önemi yok,kurulumun devam etmesi lazım...Eğer bir sorun çıkarca AUTOEXEC.BAT ve CONFIG.SYS dosyalarında gerekli düzeltmeleri yapman lazım ki bu da biraz uğraştırır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 varken Xp kurmak ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada kur yada setup isimli exe dosyası win32 uygulaması olup sadece cd'nin root'unda bulunur.
    onun yerine i386klasöründeki winnt.exe dosyasını çalıştırmanız gerekir. winntus.exe isimli dosya ise ingilizce sürümüdür. hatta winnt32.exe de windows'dan kurmak için kullanılır.
  • teşekkürler hicorotti,bunu gözden kaçırmışım.setup ya da kur yerine winnt olacakti.Arkadaşlar kusura bakmasın..(XP'yi böyle kurmama rağmen bunu nasıl unutmuşum hayret!Ne yapalım yaşlanıyoruz,stres de işin içinde...Gerekli düzeltmeyi de yaptım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asikkb -- 29 Ocak 2005, 1:18:31 >
  • ama dikkat etmen gereken dostan kurmaya çalıştığında mutlaka smartdrv yapmandır.sonra i386 klasörü içinde iken "kur" değil "winnt" yazman gerekiyor.
  • aman alin bi boot CDsi olsun bitsin ugrasmaya degmez
  • ı386 klasörünü kopyalamaya gerek yok winnt yazdığında otomatik olarak kendisi kopyalıyor zaten
  • o kadarına gerek yok be dostum. yapman gerekenler şunlar
    1. windows 98 açılış yap
    2. smartdrv.exe yi çalıştır.
    3. i386 klasörünün içinde iken LOCK yaz. "EVET" yap.
    4. winnt ENTER'e bas.

bu kadar basit.
  • Bir defasında hd"den xp"yi kurmak istedim.I386 klasörünü kopyalamaya kaltım yarım saat oldu,daha yarısı kopyalanmadı.Bunun için yapabileceğimiz bir seş varmı?
  • format atmadan önce windows tan kopyala eğer bu halde yavaş oluyorsa kopyalama Win98 kullanıyorsan DMA yı açacaksın ama WinXP varsa CD-ROM un yaşlanmış olabilir
  • merhaba iki tane seriata harddisk aldım ve raid 1(belki yanlış yazıyor olabilirim yeedeğini almayan dosyaları ikiye parçalayan performansı attıran raid) kullanacağım dosya sistemi olarak fat32 mi ntfs mi önerirsiniz ve farkları ne?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.