Şimdi Ara

xp serial key

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    soracağım konu oldukça basit ama napalım bizde yeni atıldık bu aleme

makinelerimize format atıp tekrar kuracağız ayrıca yeni bi pc toplatacağız

3 tane pc miz var işyerinde tek xp cd si var kurarken hepsine aynı kodu girebilirmiyiz (girersek korsan falan mı oluyodu)(şu 21 haneli numara)

işin özü bu konuyu nasıl hallederiz

• aynı cd yi kullanırsanız üçünüzde aynı kodu girebilirsiniz
  • teşekkürler hocam
  • Aynı kodu kullanırsanız korsan olur. O kod tek bilgisayar içindir. CD önemli değil hepsinde aynı cd yi kullansanızda olur. Ama bilgisayar sayısı kadar farklı lisans kodu gerekli. Daha önce lisanslı aldıysanız kasanın üzerindeki etikette yazar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

Aynı kodu kullanırsanız korsan olur. O kod tek bilgisayar içindir. CD önemli değil hepsinde aynı cd yi kullansanızda olur. Ama bilgisayar sayısı kadar farklı lisans kodu gerekli. Daha önce lisanslı aldıysanız kasanın üzerindeki etikette yazar.

Bildiğim şudur ki;
    Alınan bilgisayar ile gelen işletim sistemi cd'sinin seriali sadece o bilgisayar için kullanılabilir.

Ama ayrıtten alına bir işletim sistemi cd'si ve seriali sorunsuz bir şekilde 3 ayrı bilgisayara kurulabiliyor. Korsan olmadan....
  • normal kullanıcı için alınan cd tek pc içindir. etkinleştirdikten sonra başka pc o seri numarası ile etkinleştirme yapamaz.
    şirketler için 25pc lik sınırsız vs xp sürümleri vardır. bunlar etkinleştirme istemez ve orjinaldir.
    örneğin türk (oger) telekomun kullandığı meb in kullandığı... bunların şifreleri birdir... bu yüzden bilgisayar ihalelerinde lisanslı işletim sistemi istemezler...
  • Windows XP bırak 3 bilgisayarı, tek bilgisayara bile, ayda 2-3 format atıp tekrar kurarsan aktifleştirtmiyor. Microsoft Türkiye'yi arayıp tekrar bir aktif kodu alıp öyle devam etmek zorunda kalıyorsun. Tabi ben kurarım diyorsan Serial blok oluyor demek istediğim o.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultimate BOOT CD!...
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O elindeki serialde korsansa üçünede kur gitsin.
  • windows u kurdunuz ve etkinleştirdiniz diyelim. Daha sonrada anakart ve işlemci değiştirdiniz format attınız ve aynı windows u tekrar kurdunuz. PAT o da ne windows etkinleştirilmiyor ? Sebep temel donanım değşikliği, windows lisansı iptal yenisini almanız gerekli. Yani tek windowsu alıp sadece tek bilgisayara kurabiliriz. Kurumsal lisanslar hariç
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

windows u kurdunuz ve etkinleştirdiniz diyelim. Daha sonrada anakart ve işlemci değiştirdiniz format attınız ve aynı windows u tekrar kurdunuz. PAT o da ne windows etkinleştirilmiyor ? Sebep temel donanım değşikliği, windows lisansı iptal yenisini almanız gerekli. Yani tek windowsu alıp sadece tek bilgisayara kurabiliriz. Kurumsal lisanslar hariç

Dediğiniz malesef oem satılan xp lisanslarında geçerli değil. Makineme onlarca kez format attım lisanslı xp pro var.

Anakartımı da değiştirdim harddiskimide değiştirdim işlemcimide değiştirdim bir sorun yaşamadım.

Yaşadığım tek sorun ise belli bir format sayısından sonra telefonla etkinleştirme yapılmasını istemesi..

İyi çalışmalar..
  • Oem lerde geçerli. Kutulu ürünlerde ise sınırlı. Sayısını hatırlamıyorum ama belli bir donanım değişikliğinden sonra lisans uçuyor.

Edit: Kutulu ürünlerde sınır yokmuş, bu sınır vista için geçerli. Özür

"Ben aktivasyon işlemlerinizi yapan bir müşteri temsilcisiyim.O 54 haneli numarayı verdiğiniz kişilerden biriyim.Tamamiyle yanlış düşünüyorsunuz.Oradaki müşteri temsilcilerinin size bu soruları sorması tamamiyle kendi işlerini kaybetmeme çabasıdır.Ayrıca 1 günde 1 kişinin aldığı telefon sayısı 100'e yakın olduğundan bu durumu normal karşılamalısınız.Ve hak verinki microsoft yüzlerce insan çalıştırıyor,milyon dolarlarca masraf,reklam vs. derken yıllardırda korsana karşı dimdik ayakta durmaya çalışıyor.Eminimki birçoğunuz lisanslı kullanmadan önce kopya ürün kullanıyordunuz.Microsft yıllarca çektiği çile yüzünden birazda insanlara sitemkar.Etkinleştirme aşamasıda biraz bu sitemin dışavurumudur.Ayrıca size ürün satan birinin size bu soruları sorması gayet normaldir.Sonuçta ortada bir emekleri var ve milyonlarca kişi tarafından emekleri çalınıyor.Babalarının oğullarına güvenmeseler haklılar.İnanın bizi günde yüzlerce kişi arıyor ve pişkin pişkin ben arkadaşımın lisansını kullanıyorum,yüklesem bişey olurmu,ben korsan kullanıyorum bi ara lisans alırım siz şimdi etkinleştirin diyen enteresan kişiliklerde var.Ha microsoftun OEM lisanslarda yaptığı harddisk+anakart+işlemci+ram değişikliklerinde lisans iptali yapması ve yeni bir lisans almaya zorlaması gerçekten yanlış.Ben müşteri temsilcisi olarak bunu söylemeye utanıyorum müşterilere.Parçalarınız bozulmuş,yeni parça takmışsınız,lisansınız iptal etkinleştirmiyorum,yeni bir windows satın alın demek bana koyuyor açıkçası.Korsan kullananların hıncını oem kullanıcılarından alıyorlar.."

http://blog.pclabs.com.tr/2005/12/27/windows-ve-etkinlestirme/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 14 Ocak 2009; 23:24:06 >

• alıntı ;http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=3&t=155087

WPA - Windows Product Activation sistemi aşağıda bulacağınız 10 donanımı kontrol eder.

# Ekran kartı
    # SCSI veri yolu
    # IDE veriyolu
    # Network kartı ve MAC adresi
    # RAM miktarı
    # İşlemci tipi
    # İşlemci seri numarası
    # Sabit diskler
    # Sabit disk - Volume Serial Number
    # CD-ROM / CD-RW / DVD-ROM

Sistem bu donanımları kontrol ettikten sonra, bu cihazlara ait olan seri numaralarından derlenen bir sayı türetir. Sistem ayrıca işletim sisteminizin anahtarı olan 25 karakterlik harf grubundan belli bir algoritma kullanarak yeni bir sayı daha türetir. Bu iki sayı, aktivasyon işlemi sırasında Microsoft'un doğrulama sunucusuna gönderilir ve kaydedilir. Bir süre sonra tekrar aktivasyon yapmanız gerektiğinde bilgisayarınız aynı yolu izleyerek bir kez daha bu iki sayıyı derler ve gönderir.

Windows XP'den itibaren oluşturulan yeni aktivasyon sisteminde bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Sistem bir yıl içerisinde 3 kez online aktivasyona izin vermektedir. Ancak elinizdeki lisans "ömür boyu" geçerli olduğu için ve Microsoft'un gerekli aktivasyonu yapma zorunluluğundan dolayı, Microsoft'un bölgesel merkezini telefonla ararsınız. Bu telefon görüşmesinde kişisel bilgi vermek zorunluluğunuz yoktur. Sadece sistemin yarattığı sayıları telefon sistemine tuşlarsınız. Sistem de "geçerli" bilgi alınması halinde, aktivasyon kodunu size okur.

Dikkat edilmesi gereken hususlar.

Aktivasyon ne zaman gerekir;
    1. Sıfırdan bir sistem kurduğunuzda,
    2. Bilgisayarınızda 3'ten daha fazla asli donanımı aynı anda değiştirmeniz halinde.

Eğer anakart + işlemci + RAM (miktarı) + network kartınızı değiştirmiyorsanız, bilgisayarınızdaki ekran kartını her ay yenileyebilirsiniz.

OEM lisanslı kullanıcıları ilgilendiren özel durum. Eğer asli 4 parçayı değiştirirseniz, lisansınız geri getirilemeyecek şekilde "iptal" edilir. OEM lisansın ucuz olmasının sebebi budur. İlk aktive edildiği donanımdan başka bir donanıma taşınmasına engel olunmaktadır.

Bir bilgisayara XP kurduğunuzda sistemi hemen aktive etmeyin. 30 günlük deneme süreniz, aynı zamanda donanımla ilgili değişiklikleri yapmanız için de ideal bir süredir. Sisteminizdeki yazılım ve donanımları bu 30 gün içerisinde kesinleştirip aktivasyonu öyle yapmanız yararınıza olur.

Aktivasyon anahtarınız C:\Windows\system32 klasöründeki WPA.dbl ve WPA.bak dosyalarında saklanmaktadır. Ancak bu dosyaları yeni bir kurulum yaptığınızda üzerine kopyalayarak "manuel aktivasyon" yapmak amacıyla kullanamazsınız. Ancak bu dosyaları yedeklemeniz size şunu sağlar. Eğer mevcut arızalı bir XP'yi "tamir" amaçlı üzerine kurulum yapıyorsanız, bu dosyaları kopyalayarak aktivasyon yapmadan sistemi faal hale getirebilirsiniz. Bir de bu dosyaların bir disk sorununa bağlı olarak arızalanması durumunda, üzerine kopyalama yönetimi işe yaramaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 14 Ocak 2009; 23:26:25 >

• İnsanı korsan kullanmaya bu kadar itiyorlar yani Clarion :)
    Para vereceksin, "ay ram değiştirmeyeyim,lisans gidecek".
    Ne kadar saçma
  • vayy mesut kardeşim. Epeydir görüşemedik.

Adamların lisanslama konuları tam bir felaket. Konuda nerelere geldi.
  • Umarım microsoft beni duymaz oem lisansı olduğu halde deiştirmediğim parça kalmadı ama hala devam ediyor. Sadece telefonla etkinleştirmek için uğraşıyorum

Her neyse iyi akşamlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.