Şimdi Ara

xp home ve pro için paylaşım sınırı sorunu ve çözüm 10 dan 100 çıkartın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp home ve pro için paylaşım sınırı sorunu ve cözümü
    Arkadaşlar Xp home ve Xp Pro da mevcut olan ağ paylaşım sınırı yani tüm internet cafeci arkadaşların çok iyi bildiği ana makinada olan dosya ve mp 3 lere paylaşım verdiğimizde en fazla xp home da 5 proda 10 bilgisayar bağlanabiliyor şimdi aşağıdaki işlemlere yaptıktan sonra isterseniz 100 bilgisayar bilgisayar aynı anda bağlanabilecek.. Öncelikle bilgisayarda deepfreeze varsa pasif hale getirin ve aşağıdaki linkten zipli dosyayı indirin ve açın system 32 diye bir dosya çıkacaktır.
    http://rapidshare.de/files/22331853/LanServer_NoConnectionLimit.zip.htm

şimdi değiştireceğimiz doyalar windows file protection sebebiyle çoğunlukla başarısızla sonuçlanmaktadır. Yani dosya koruma sitemi system 32 klaösrü içindeki dosyaları değiştirmemize izin vermiyecektir.Biz öncelikle başlat çalıştırdan şu değişikliği yapalım

başlat çalıştır tan regedit yazarak
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    bu anahtarı bulun bu anahtarda SfcDisable diye bir dword değeri vardır buna çift tıklayın ffffff9d yazıp kaydedin

http://www.download.com/3001-2094_4-10196211.html?idl=n
    bu adresten tweak manager programını indirin küçük bir programdır bu program içinde system kısmı altında disable windows file protection şeçeneğine gelin ve burdan sağ tarafta disable next boot işaretleyin aşağıda apply changes tıklayın işte artık patchi yükleyebilirsiniz bu arada deepfreeze gibi programlar kullanıyorsanız mutlaka açık konuma getirin

Bunu yaptıktan sonra makinanızı restart yapın ve güvenli kipte açın
    Windows/system 32 klasörüne gidin ve svrsvc.dll dosyasını bulun ve bu dosyayı silin ya da masaüstüne indirdğimizi system 32 klasöründeki cracklenmiş svrsvc.dll dosyasını kopyala yapıştır diyerek system32 klsörüne atın.Daha sonra yine masaüstündeki system32 klasörünün içindeki drivers klasörüne gidin ve içindeki dosyayı kes yapıştır diyerek system32 klasörünün içindeki drivers klasörünün içine atın işlem bu kadar şimdi restart yapın artık ve istediğiniz kadar bilgisayarı makinanıza bağlanmayı deneyin

(yani: arkadaşlar bu zipli dosyayı masaüstüne çıkarın önce içindeki drivers klasörü ve srvsvc.dll diye iki dosya var. Önce windows klasörünüz içindeki system 32 klasörüne gidin ve orjinal srvsvc.dll dosyasını aratarak bulun bu dosyayı silmeye kalkmayın zaten windows file protection yani dosya koruma buna izin vermez bu dosyaya sağ tıklayıp kes deyin onu masaüstüne yapıştırın. Daha sonra bizim masaüstüne çıkardığımız drivers ve srvsvc.dl dosyaları vardı. drivers klasörü içindeki dosyayı yine windows içinde system32 klasöründeki drivers klaösrünün içine kes yapıştır yapın.Srvsvc.dll dosyasınıda yine kes yapıştır diyerek system 32 klasörü içine atın .Ve restart yapın bilgisayar tekrar açılınca masaüstüne taşıdığımız eski srvsvc.dll dosyasını silin.Bu kadar.... )

Not: dosyaları GÜVENLİ KİP' te degiştirecegiz...Yoksa dosyalar degişmiyor kes/patıştır işlemini muhakkak GÜVENLİ KİP te yapalım arkadaşlar...
    kaynak:antiwpa.org.ru

ALINTIDIR

• geçen haftaya kadar herkez bunu arıyordu şimdi kimse bakmıyor nerdesiniz internet cafeciler
  • Arayanlardan Biride Bendim Aradığım Dosya Buydu Allah[C.C.] Senden Razı Olsun Kardeşim. Denedim Sorunsuz Bir Şekilde Oldu. Pozitif Yani Süper Bir Paylaşımda Bulundun.
    Tekrar Tekrar Teşekkürler...
  • Hoca ellerine saglık. harika bir paylaşım olmuş gercekten.
  • ben teşekkür ederim arkadaşlar bence üst konu yapılacak bir paylaşım
  • bence de
  • hocam helal olsun tebrik ederim.İnternet cafeci arkadaşım bunu bana sormuştu.Bende server 2003 kur böyle sorunlarla karşılaşmazsın demiştim.Ama xp pro da bu mümkünmüş.Ellerin dert görmesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün bu başlık açıldığında ilk görenlerden biri de bendim. Hemen dosyaları indirdim ve denedim. Windows XP Home Edition makinama normal şartlarda 5 kişinin bağlanabilmesi gerekiyordu, yamayı uyguladıktan sonra 9 kişiye kadar bağlantı kurdum, hiçbir sorun yok.

Ağdaki yama yapılmamış başka bir Win XP H.E. makinaya bağlanmayı denedim ve 5 kullanıcı ile sınırlı kaldı. 6. kullanıcı bağlanmaya çalıştığında "Bağlantı yapılacak makinaya en yüksek sayıda bağlantı kuruldu" benzeri bir hata mesaj alıyorsunuz..

Yani yama çalışıyor :) Bu Windows XP'nin en onemli sorunlarindan birini cozuyor.. Boylece artik ana makina olarak kullanilacak sistemlerde Windows XP Professional ile hem kullanici bazli yetkilendirme yapabildiginiz gibi ayni zamanda da kullanici siniri olmayacagi icin Windows Server 2003 versiyonuna cok fazla ihtiyac kalmayacak

Tesekkurler!

• tesekkurler arsive alalım bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Hoca ellerine saglık. harika bir paylaşım olmuş gercekten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.