Şuan win7 bilgisayarım var 3 gb ram ati hd 5650 max 1gb ekran kartım falan var knight online oynuyorum 1280 çözünürlük ve grafikleri lowda anca oynuyorum takılmalar var biraz. Driverlar tam kurulu zaten format atınca kendi kendine kuruyo driverları ekran kartı güncel kendi ayarlarından yüksek performansa ayarlı fakat kasılıyo yinede. Şimdi ben bunu xp sp3 yapsam kasmalar azalır mı?
Dostum ekran kartindan dolayi bu kasilmayi cekiyorsundur buyuk ihtimalle eger xp sp3 donersen cpu ya dusen islem agirligi artarken gpu ya dusen islem agirligi azalacaktir bundan dolayi senin xp sp3 e gecmen pek bi anlam ifade etmez ama win7 de eger oyun sirasinda CTRL+ALT+DELETE yapar ve exploreri sonlandirirsan senin isine yariyabilir explorer win7 de gpu uzerine baya bir agirlik koyuyor bu senin sistemini rahatlatabilir tabi sonra tekrar exploreri aktif hale getirmen gerekir onuda CTRL+ALT+DELETE yapip calistir kisimina explorer yazmaktir masaustun geri gelecektir...Senin Xp sp3e donmenin pek mantikli olacagini dusunmuyorum donanimsal eksikligin var sistemden kisarak bu sekilde ufak bi yardim sagliyabilirsin.
arka plan`da çalışan programları, kontrol et windows veya başka bir program güncelleştirme yapıyor olabilir. ayrıca anti-virüs taraması ve sistem temizliği, disk birleştirme yapman, kasmaları azda olsa giderebilir.
ekran kartının kasacağını sanmıyorum. internetten dolayı kasma yaşıyor olabilirsiniz. normal oyunlarda kasma oluyor mu?
hocam arka planda çalısan uygularımı gözden geçirin . birde günce bir vrus programı ile taratın.sisteminiz win 7 de kasacak bir sistem degil. zaten win 7 sistemi yoran bir işletim sistemi degil . Ekran kartınızda oynadığınız oyum için yeteri bir kart. Anakart modelinizi yazarmısınız. sanıyorum 1 gb ram sonradan taktınız..
ben 2 hafta içinde win7'yi xp yaptım ardından kasma yüzünden tekrar win7'ye döndüm yani tavsiyem çevirme + birde çevirdikten sonra driverları yüklemesi var ne güzel win7 de kendi yüklüyor (ben biraz üşengeç biriyim de o yüzden pek xp kurmam )
xp'yi boşver ya. xp mi kaldı. win 8 çıkacak yakında. win7 de çok güzel. zaten desteğini de kesecek yakında microsoft xpden. ve kurduktan sonra üstüne bissürü eklenti kuman gerekiyo sürücü sorunları felan. başını derde sokma....
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion_ysc
xp'yi boşver ya. xp mi kaldı. win 8 çıkacak yakında. win7 de çok güzel. zaten desteğini de kesecek yakında microsoft xpden. ve kurduktan sonra üstüne bissürü eklenti kuman gerekiyo sürücü sorunları felan. başını derde sokma....
katılıyorum...
Oyundaki donma sorunları ekran kartınızdan öte işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. XP'ye dönüş yapılması halinde pek bir şey değişmez.
quote:
Orijinalden alıntı: makedon
Oyundaki donma sorunları ekran kartınızdan öte işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. XP'ye dönüş yapılması halinde pek bir şey değişmez.
katılıyorum. benim ekran kartım iyi ancak işlemcim kötü olduğu için gta 4ü kasıyor xpde de aynıydı win 7de de hatta win7 de daha iyiydi.
windows xpye dönmek bırak hızlandırmayı olanıda yavaslatır kahretsinki calıstığm yerde win 7ye geçiş mümkün olmadı i5 2500k makinelerde win xp var makineler kasa kasa bi hal oluyo ^^
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme