Şimdi Ara

xmp'yi açınca fps düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi xmp profilini açınca fps çakılıyor. Bugün gigabyt'eın ana kart programından güncelleme gelmiş diye bir kontrol edeyim dedim şöyle bir uyarı verdi, anakart değiştiği için ayarlar bilmem ne diye bir şeyler yazdı. O arada sistem hızlarını gördüm ve ramlar 2100 mhz olarak çalışıyordu. xmp profili kendiliğinden kapanmıştı Tekrar açtım ama oyunlarda fps resmen çakıldı 150-200 fps aldığım oyunda 17 fps e kadar düştü diğer oyunlarda da yarı yarıya dan fazla düşüş oldu. Xmp yi kapatınca düşme sorunu kalkıyor ama bu seferde ramleri düşük hızda kullanıyorum.


    Ana kartım gigabyte z490 gaming x,32 gb toplamda 4 adet 3200 mhz gskill ram var, ekran kartımda 4070. bios ve windows dahil olmak üzere her şey güncel, hız aşırtma vs. yok. Yardımlarınız bekliyorum








  • hidayet güneşi H kullanıcısına yanıt
    İşlemcin ne ? önemli olan o, bazı ramler sadece intel uyumlu o zaman xmp açarsan işe yarar yoksa böyle sorunlar olabilir, ramlerin expo uyumlu ise amd de işe yarayacaktır bende daha önce yaşamıştım ramleri iade edip expo uyumlu aldım.
  • Smtx kullanıcısına yanıt

    intel 10700k daha önce böyle bir sorun yoktu. xmp düzgün çalışıyordu. sonradan böyle bozuldu

  • gskill nedense yine aynı sorun. abi gördüğüm 5 gskill ram hepsinde aynı stabilite sorunu. corsair'ın gözünü seveyim. bundan sonra asla önermiyeceğim, ben de alıp hata ettim.

    Sana önerim xmp açtığında voltajı kendin artır. 1.35 volt ise 1.4 hatta 1.41 volt civarına çek voltajı. muhtemelen düzelir.

    1.2 volt ise 1.25 1.28 civarı yeter sanırım.
    Düşük voltajda stabil olanını görmedim şu gskill belleklerin.

    yıllar önceki ddr3 tridentx belleklerim xmp 1.65 v demesine rağmen 1.75 voltta stabil oluyordu. arkadaşın tridentz5ler de 1.42 voltta stabil, benim trident z5 cl30 6000 likler de 1.41 voltta stabil. çöp resmen 🤮
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

    Corsair de çok aman aman bir marka değil abartıldığı kadar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.