Şimdi Ara

Stres testi açılınca GPU MHz'i düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, FurMark ile 2K 4xmsaa ayarlarında GPU stres testi başlatıyorum. Hiçbir ısı vs FPS problemi olmaksızın çalışıyor.

    Isı Max 68 derecelerde, FPS 76-77.


    Sonrasında CPU-Z işlemcimi stres testine sokuyorum, bunu yaptığım an Furmak'ta FPS düşüyor ve sabit değerlerde de gezmiyor. 45-55-60-65 sürekli değişiyor ve hatta bu testi birkaç dk sonra tekrarladığımda FPS değerleri 24-30 olabiliyor. Kesinlikle stabil kalmıyor.


    Bu esnada MSI Afterburner'dan ekran kartı MHz'ini kontol ediyorum normalde 2200MHz değerlerinde çalışan kart CPU-Z ile işlemciyide teste sokmamla beraber yer yer 800MHz'lere kadar düşüyor. FPS düşüşleride en çok bu anlarda oluyor.


    Sorun bugün başladı, farklı bir şehre taşıdım bilgisayarı fakat yolda gayet iyi muhafaza ettim. Öncesinde böyle bir sorun yaşamıyordum 2 testide aynı anda açıp 1 saate yakın çalıştırıyordum.

    Şu an bulunduğum konumda PSU yeterli gücü alamıyor ve ekran kartı o yüzden kendini kısıtlıyor falan olabilir mi acaba, sorun neden kaynaklanıyor olabilir?


    Normal kullanım ve oyunlarda hiçbir sorun olmuyor sadece 2 testi aynı açtığımda yaşıyorum ve yaklaşık 1 hafta önce kadar AMD chipset driver kurdum ve BIOS güncellemesi yaptım ondan sonra testleri yapmamıştım yani ondan sonra oluşan bir problem olma ihtimalide var.


    Kullandığım programlar, Driver'lar, Windows ve BIOS'um güncel durumda.

    Sistem özelliklerim:

    MSI Bazooka B450M Pro- M.2 v2.

    Ryzen 5 3600X.

    PowerColor Red Devil RX6700 XT OC 12 GB.

    PSU: 600W 80+ (eski kasam ile birlikte gelmişti. Thermaltake V200 modeli.)


    (Seneler önce benzer durumda, benzer bir problem yaşamış, CPU termal macununu değiştirmiş ve sorunu çözmüştüm. O zamanki FPS düşüşlerim CPU'nun fazla ısınmasından kaynaklı idi, şu an öyle olmamasına rağmen yine de CPU termal macununu yeniledim fakat tahmin ettiğim gibi işe yaramadı.)









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.