Şimdi Ara

Xmp reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ryzen 7700 + Msi B650 Tomahawk anakart ve Gskill 6000 mhz cl 30 ram olan bir sisteme sahibim

Sorun şu biostan xmp açıp ramleri 6000mhz e çıkartınca pc reset attığımda siyah ekranda kalıyor auto da 4800mhz de sorun yok son bios sürümüne sahibim ve aslında bu uzun zamandır devam ediyor bunu çözmek için ne yapmam gerekli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Xmp ramleri overclock yapmaktır ramlaer nominal 4800de çalışıyor oc atınca ya ram ya anakart kaldırmayıp reset atıyor.
    Anakart ram uyumsuzluğu diyebiliriz aslında uyumlu ama bu ramlerin başka bir anakartta 6000le çalışırken seninkinde çalışmayabilir genelde anakartlarda suç yok ramlerde sorun oluyor ramleri değişebilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Öneri bir ram alabilir miyim ?

• Aslında şimdi baktım benim ramler görünüyor

pangoly
    G.Skill Trident Z5 NEO Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 CL30 RAM
    https://pangoly.com/en/product/g-skill-trident-z5-neo-series-32gb-2-x-16gb-ddr5-6000-cl30

• Hatchway kullanıcısına yanıt

XPM değil, EXPO açmanız gerekiyor. EXPO açınca 6000 mhz olacak. İlk açılış biraz uzun sürebilir.

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Bi bakayım

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Expo kapalı bende xmp yazıyor sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios ram ayarı
    14 yıl önce açıldı
    Bios Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Gigabyte XMP Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Hocam biosta sade a xmp yazıyor expo diye bir menüm yok son bios kurulu anlamış değilim

Buyurun videosu

Xmp reset sorunuGECID Unboxingyoutube
    EXPO profile enable in BIOS for DDR5-6800 Kingston FURY Beast RGB on MSI B650M GAMING PLUS WIFI motherboard. Text review - https://ua.gecid.com/ram/kingston_fury_beast_white_rgb_expo/ #AMD #EXPO #MSI #DDR5
    https://www.youtube.com/watch?v=Er17ZgnVOWk
  • Bende öyle menü yok ama

Xmp reset sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 21 Mart 2025; 10:35:47 >
  • Acaba anakartta mı yok ?

• Anladığım benim ramde expo yok bu yüzden mi reset attığımda siyah ekranda kalıyor ? Expolu ram almam gerecek sanırım

• msi kartlarda hazır oc profilleri var, orda fotoda görünüyor "Memory Try It!".

o menüden 6000mhz, cl30 voltajlı voltajsız seçenekleri dene, biri muhakkak tutar.

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Bir deneyeyim bakalım anakart mı dandik ben mi beceremedim bilemedim😅 ilk cmos tan bios sıfırlamayı deneyeceğim sonrasında şu dediğiniz kısımdan bir bakayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 21 Mart 2025; 12:5:28 >
  • Yok ya olmuyo kafayı yicem

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Ramlerim bu
    İntel xmp 3.0 yazıyo yanlış almışız sanırım ?

Xmp reset sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatchway -- 21 Mart 2025; 12:28:10 >

Sorun değil o. Voltaj şuan kaç voltta? Onu 1.5'i aşmayacak şekilde biraz arttırın. Öyle deneyin. Voltaj yetersiz kalıyor olabilir. XMP'yi voltajdan bağımsız algılayabiliyor anakartlar. O yüzden biraz voltaj vererek xmp'yi açarsanız sorunsuz çalışır diye düşünüyorum.

Not: Çok voltaj vermek ramleri yakabilir 1.5 üst sınır. 1.45 civarları bazı uzmanlar için üst sınır. Ddr4 olsa yardım edebilirdim ama ddr5leri hiç kurcalamadım o yüzden direkt tavsiye veremiyorum.

"Here are my recommendations based on the speed goal:

• 5600-6000MHz: 1.35V
    • 6000-6800MHz: up to 1.45V
    • 6800MHz+: up to 1.55V

"

https://expertbeacon.com/what-is-the-safe-voltage-for-ddr5-ram/ Bu siteden alıntı. 1.455 ile 6000i denerdim ben bu siteye bakarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 21 Mart 2025; 12:34:42 >

• Maketle kullanıcısına yanıt
    Bu işi nası becercez hocam:) nası olcak o

• Youtube da anakartınızın ismi + dram voltage diye aratırsanız nasıl arttırılacağını bulursunuz. XMP 3.0'ı açın, voltajı da elle arttırın, 1.40 dan başlayarak 1,40 , 1,405 , 1,41 gibi. Sistem sorunsuz açılınca Memtest yaptırın. Memtestte sistem çökerse voltajı çok hafif arttırmaya devam edin atıyorum 1.405 de sorunsuz açıldı 1.40625 gibi. 0.125 arttırarak gitmek daha mantıklı stabiliteyi yakaladıktan sonra.

• Maketle kullanıcısına yanıt
    Böyle sanırım

Xmp reset sorunu ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.