Şimdi Ara

Xıı FINAL FANTASY XIII & XIII VERSUS PS3 ANA KONUSU ııX (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.402
Cevap
1
Favori
98.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • mesajlarınızı okudum, güzel anlatmışsınız ancak ff 13'ü eski ff serileriyle karşılaştırırsak çok ama çok puan kırarız. zaten ben ff12 action rpg olunca anlamıştım birşeylerin eskisi gibi olmayacağını, bu tamamen satış politikası maalesef square-enix de bu furyaya kapıldı, amerikalı oyuncu kitlesi j-rpg'leri sevmediği için onları alıştırmak adına ff 13 basit bir yapım oldu. onları oynarken sıkan bir takım ögeler kaldırıldı. bir başka sebep ise oyunun multi olması; dikkat ederseniz önceden ps'ye exc olup sonradan multi olarak çıkan oyunlar pek başarılı olamıyorlar(işte bundaki ince nokta xbox360'ın daha ziyade amerikalı oyuncu kitlesine hitap etmesi ve xbox360'tan daha fazla kâr elde edileceği düşüncesi). ki buna -şahsi fikrim- mgs rising'i de katabiliriz. kojima şimdiden konuşmaya başladı "bu başka bi mgs" olacak diye. exc. olacağı söylenilen ff vs 13 ise benim gözlemlerim doğrultusunda bir aksiyon oyunu olarak gelebilir. bu da zaten amerika ve avrupa'da ps3 satışlarına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır.

• oyuna yenı baslayacaklar yada oynayanlar eskı serılerı bır kenara bırakın
    1ses1 ın dedıklerı kendı yorumudur belkı okuyunca bır nevı olsada oyundan sogutabılır bence takılmamalısınız cunku oda benımkı eskı ff cılerden oldugu ıcın her cıkan yenı serıde eskıye nazaran eksıklerı yazacaktır kendısının beklentılerıne gore dogru olanı yazmıstır ben olsam bende yazarım sonucta sahsı bır fıkır

yenı baslayanlar ıcın ıse cok ıyı bır rpg olma ozellıgını tasıyor cokda zevk alarak oynayacagınızı bılerek yazıyorum kı oyle bence yazılanları okuyup bırakmayın oynamaya devam edın
    WhatsApp Kanalı: Secret Level Up ( Oyun haberleri paylaşımı)https://whatsapp.com/channel/0029VbD7Lhm4tRrl3Tb1A90j
    Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa
  • kojima da mgs yi batıracak sanırmı. dediğin gibi bu başka mgs olacak deyişinden oyun çıkmadan nasıl olacağı konusunda tedirgin olmaya başladık bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rai-gy -- 16 Mart 2010; 17:17:17 >
    bır yer var orda sadece 15 tane saydım ve hel bır tanesı vardıkı gordugumuz en buyuklerden bıle daha buyuktu basta dag zannettım kosarak gıttıgımde bı baktım yuh dedım
    sansal kardesımızın dedıgı bogaz korusunu bıle 3 e katlıyor dıyebılırım harbı gorunce oha cus falan dedım
    neyse az kaldı o kaca ayaklılara gırıp oldurmeme

bu arada sılah update etme hakkında bırseyler yazacam belkı ısınıze yarar benım str 470 dı suan 800 oldu 1 saat te belkı yardımı
    dokunur

oncelıkle shop a gırdıgınız up ın stars dı yanlıs hatırlamıyorsam 2. secenek o secenegı secerek sell deyın ve component bolumundekı ıtemlerı satın suan ıcın
    lazım degıl zaten buyuk ıhtımalle para kazanmak ıcın satılan ıtemler dıye dusunuyorum zaten bı ıse yarasada battle larda alıyorsunuz
    burdakı ıtemlerın en kotusu 2.500 degerınde ben 20 bınlık bır satıs yaptım kolay para

sattıktan sonra shop bolumunde cıkan seceneklerın en altındakını secın ve ordan 820 gıl degerınde olan CRANC SHAFT ıtemını alın alabıldıgınız kadar
    cunku en yuksek upgrade eden ıtem bu baskası yok daha ıyısı cıkana kadar tek seferde 516 puan verıyor upgrade etmek ıstedıgınız sılaha yada armora basın
    farkı anlayacaksınız.

hadı sımdıden kolay gelsın hafta sonuna kadar str de 2000 bulabılırım gıbıme gelıyor :)))
    WhatsApp Kanalı: Secret Level Up ( Oyun haberleri paylaşımı)https://whatsapp.com/channel/0029VbD7Lhm4tRrl3Tb1A90j

• Sağol bilgiler için Emre.Anlatiyim sana,belki başkaları okumak istemeyebilir.;

Bizim takıldığımız geniş bölümün kuzeyine ana görev için gittiğinde bir mağaradan geçiyorsun.O mağarada sol ve sağa ayrılan bir yol geliyor.Soldan gittinmi çıkıyor karşına.Hunt görevi değil,normal mob ama şarkı falanda boss şarkısına dönüştü.Opsiyonel yani belli,zaten baya sağlam damage veriyordu.Juggernaut ismi.

Final Fantasy 13 başta çizgisel olmakla birlikte birçok konuda eleştiriliyor. Japonya'da çok iyi satış rakamlarına ulaşan oyun, Batı'da da ilk haftaya iyi başladı.Oyun dünya çapında % 61'i Playstation 3'te %39'u da Xbox 360'ta olmak üzere 1.2 milyon adet satmayı başardı.
    Bölgelere göre kıyaslama yaptığımızda ise Amerika'da 680,000 adet satarken bunun %57'sini Playstation 3'te sattı. Diğer bölgelerde (Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avustralya) 520.000 adet satan oyunun %66'sı yine Playstation 3'te satıldı. Kimilerine göre serinin en kötü oyunu olsa da Final Fantasy 13 satış rakamları ile Square-Enix'in yüzünü kara çıkarmayacağını belli etti.

kaynak:http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Final_Fantasy_13un_ilk_Hafta_Satislari-5026.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

Sağol bilgiler için Emre.Anlatiyim sana,belki başkaları okumak istemeyebilir.;

Bizim takıldığımız geniş bölümün kuzeyine ana görev için gittiğinde bir mağaradan geçiyorsun.O mağarada sol ve sağa ayrılan bir yol geliyor.Soldan gittinmi çıkıyor karşına.Hunt görevi değil,normal mob ama şarkı falanda boss şarkısına dönüştü.Opsiyonel yani belli,zaten baya sağlam damage veriyordu.Juggernaut ismi.

eyvallah dostum bılgı ıcın
    bu arada sen benım dedıgım 4 ayaklı yaratıkların bulundugu yerı gordun mu
    resmen jurrassıc park gıbı suruyle var bır tanesı 40 bın cp puanı verıyor o da kucuk olanları o benım dedıgım en buyugu sanırım 60-80 bın falan verır

• Evet gördümde bulaşmadım henüz o yaratıklara.200k cp kastırdım onu basıcam,silahları falanda upgrade ederim mis.

Orijinalden alıntı: zack06

BABA hunt gorevmı yoksa normal yaratık mı?
    bu arada 1ses1 arkadasımızın dedıgı bırseye degınmek ıstıyorum umarım yanlıs anlamamısımdır yazdıgından
    harıta o koca ayaklılardan 4 tane var demıstı sanırım
    bır yer var orda sadece 15 tane saydım ve hel bır tanesı vardıkı gordugumuz en buyuklerden bıle daha buyuktu basta dag zannettım kosarak gıttıgımde bı baktım yuh dedım
    sansal kardesımızın dedıgı bogaz korusunu bıle 3 e katlıyor dıyebılırım harbı gorunce oha cus falan dedım
    neyse az kaldı o kaca ayaklılara gırıp oldurmeme

bu arada sılah update etme hakkında bırseyler yazacam belkı ısınıze yarar benım str 470 dı suan 800 oldu 1 saat te belkı yardımı
    dokunur

oncelıkle shop a gırdıgınız up ın stars dı yanlıs hatırlamıyorsam 2. secenek o secenegı secerek sell deyın ve component bolumundekı ıtemlerı satın suan ıcın
    lazım degıl zaten buyuk ıhtımalle para kazanmak ıcın satılan ıtemler dıye dusunuyorum zaten bı ıse yarasada battle larda alıyorsunuz
    burdakı ıtemlerın en kotusu 2.500 degerınde ben 20 bınlık bır satıs yaptım kolay para

sattıktan sonra shop bolumunde cıkan seceneklerın en altındakını secın ve ordan 820 gıl degerınde olan CRANC SHAFT ıtemını alın alabıldıgınız kadar
    cunku en yuksek upgrade eden ıtem bu baskası yok daha ıyısı cıkana kadar tek seferde 516 puan verıyor upgrade etmek ıstedıgınız sılaha yada armora basın
    farkı anlayacaksınız.

hadı sımdıden kolay gelsın hafta sonuna kadar str de 2000 bulabılırım gıbıme gelıyor :)))

Harika oldu bu shop olayı dostum müthiş işe yaradı :) , fena upgrade yaptım :) teşekkürler :)

Final Fantasy Forever
    Final Fantasy Fun Club
    PSN: Myst-eRy

• Ve evettt... sonunda açık dünyaya geldim ve dinazor gibi yaratıkları da gördüm hayatta kesemem şu an baya bir level kasmam gerek sanırım ama gerçekten bu kısmı müthiş olmuş

Final Fantasy Forever
    Final Fantasy Fun Club
    PSN: Myst-eRy
  • Yok 25 değilmiş sanırım yükselenlerde varmış.Bu arada mob görevlerine devam.B sınıfı mob keseceğim birazdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rai-gy -- 16 Mart 2010; 22:59:41 >
    bol upgrade lı gunler hadı kasın bakalım ıtem lerı gelsın exp ler
    vurdum mu ındırıgandı yapın.....:))
  • quote:

Yok 25 değilmiş sanırım yükselenlerde varmış.Bu arada mob görevlerine devam.B sınıfı mob keseceğim birazdan.

burada anlıtılmak yada nedemeye calıstın anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

Yok 25 değilmiş sanırım yükselenlerde varmış.Bu arada mob görevlerine devam.B sınıfı mob keseceğim birazdan.

burada anlıtılmak yada nedemeye calıstın anlamadım

Ya silah upgrade'i max 25'e kadar sanıp yazmıştımda,ileriside varmış sonradan değiştirdim yazıyı.

• baya yuksek olması gerekıyor cunku oyunda maxımum 99.999 enerjı alınanbılıyor ıste burda devreye ff10 dakı anılar gırıyor
    bu arada ınsallah her adamın son sılahları vardır ve alınması cok zordur bır yerde okumustum sanırım omega weapon sanırım
    son sılah ın adı :)))) oyle oyunu hemen bıtırmeyecem daha cok uzun bır zamanı var suan harıtanın belırlı yerlerıne gıtmıyorum
    acılacak yerler var cunku suan ıcın zayıfım bazen 4-5 tane kopek gelınce bıle oluyorum helkı wyern gelınce ugrastırıyor
    baya bı kasacam sanırım ondan sonra ver elını gızlılık arama ondan sonrada son bolum sanırım oyun herzaman kı gıbı 300 saatı
    bulacak sımdıden gorebılıyorum ben oyunu cok sevdım kım ne derse desın zaten ff12 yı de cok sevmıstım buda onun gıbı tam benlık

yenı yenı kolaylastırıcı bırsey bulursam yada yaratıklara karsı ılgınc bırsey yazarım hadı kolay kasmalar kasarken kasılmayında :))
    bu arada ısın kotu yanı benım makına cort can cekısıyor 1 haftaya once 3-5 takma da okuyordu oyunu sımdı ıse 6-7-8 takmada okuyor goz
    gıttı gıdecek dayandıgı yere kadar kasmaya devam bakalım ne zamana kadar.....

• Valla ff 12 ile bu oyunun adını yanyana bile almam.Özellikle oynanış,zorluk ve gizlilik konusunda.Oyun halen bana çok basit geliyor.Ben diğer ff'lerde 5-6 saat belki daha fazla aynı yerlerde karakter kastırdığımı hatırlarım,bunda mob görevlerini yaparak ve sadece yolumda denk geldiği için kestiğim moblardan aldığım cp puanlarını basmamama rağmen rahatlıkla aldım mobları.Sonradan bastım dahada basitleşti.Valla biraz daha ilerliyeyim şu opsiyonel boss'larıda görelim,onlarda kolay gelirse eğer benim bu oyunun oynanışına vereceğim sıfat ''BEBE'' olur.Şahsi görüşüm bu tabikide.

cidden öyleymiş, bariz şekilde kombinasyon fakiri bir oyun olmuş, daha 6 saat oldu oyun sürem ama hem karakter geliştirme olayı ekran bazında, hem de dövüş sistemi illet ettirdi beni,

özellikle party sistemi çok kötü ya da ben henüz başlarda olduğumdan özellikler açılmadı, umarım öyledir zira öndeki arkadaki elemanları bile seçemiyoruz, düşmanı kimin karşılayacağı filan da falan...

o kadar ki, dün bir dövüş sırasında uykum geldi ve dövüşün bitmesini bile beklemeden ki maksimum 80 saniye sürüyor oyunda son yarım saatte save yapmamış olmama rağmen kapatıp yattım :D

bu ne yaa :D

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv

• Battle sistemi hakikaten kötü maalesef o konuda hem fikir sanırım herkes...Ne olup bittiğini anlamak için bazen auto yapmak zorunda kalıyorum..Çünkü öbür türlü manuel bişey yapacak olsam bir yandan habire düşmanın gazabına uğruyorsunuz. Ama yine de kendini sonuna kadar oynattıracak bir oyun benim için.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.