Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.703
Cevap
111
Favori
320.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Root başlığında sordum ancak buraya yazmam daha mantıklı gibi. MIUI konusunda deneyimli olanlardan yardım bekliyorum. MIUI ram yönetimi zorla uygulamaları kapatıp duruyor bütün tasarruf seçeneklerini iptal etmeme, geliştirici seçeneklerinden ayarları kaldırmama rağmen doğru düzgün multitasking yapamıyorum stock android gibi adam akıllı ram yönetimi neden yok 4gb ram var kullanmıyor, kullandırmıyor !

"MIUI optimizasyonu" ve "bellek optimizasyonu"nu kapatmak ise yine şarja olumsuz etkisi yok hatta olumlu etkisini bile görebiliriz. MIUI bu ayarlara rağmen bir nebze daha iyi ancak hala doğru dürüst ram optimizasyonu yok, multitasking sakat. Yani 4 gb ram var gidip hala zorla 1,5 - 2 gb ram arası boşta tutacağım diye uğraşıyor çalışmasını istediğim uygulamaları kapatıyor, uygulamalar kaldığı yerden devam etmeyip baştan başlıyor, Chrome falan sekmeleri yeniden yüklüyor beş dakika sonra geri döndüğümde. (Boşta gerektiği kadar 1,3 gb daha ram olmasına rağmen.) Yahu tamam 500 mb - 1gb ram boşta durması bazı durumlarda iyi olabilir ancak bu kadarı fazla. Madem kullandırmayacaksın telefona niye 4gb ram koyuyorsun? Bu nasıl saçmalıktır, çok mu zor standart android gibi ram yönetimi yapmak veya kullanıcıya böyle bir ayar için izin vermek? Mi A1 modelini alıp stock android kullanmadığım için pişman olacağım neredeyse sırf bu yüzden. Gidip stabil olmayan (?) sade, aosp tabanlı 8.1 Rom'ları da kurmak istemiyorum.. bunun bir çaresi yok mudur? MIUI uyumlu bir kernel falan da yok sanırım yükleyip bu kısıtları aşabilsek bir şekilde? magisk modülü ram management fix vardı onu aratıp yükledim yine pek değişen bişey olmadı gibi kaldırdım. Bu konuda MIUI deneyimi olanlardan yardım bekliyorum. Boşta duran, yan gelip yatan ram istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 16:25:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

Telefon Google mapsde navigasyon sorunu cikarmazken diğer GPS programlarında sorun çıkarıyor çalışmıyor sağlıklı sebebini bilen var mi
    Benzer sorunu ben de yaşamıştım ve buradaki tavsiye üzerine son sistem güncellemesini tekrar kurunca sorun çözülmüştü. Sistem güncellemeye girince güncelleme yok diyor. Üstteki üç noktaya tıklayıp "güncellemeyi indir"e tıklayınca indirip kuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Benzer sorunu ben de yaşamıştım ve buradaki tavsiye üzerine son sistem güncellemesini tekrar kurunca sorun çözülmüştü. Sistem güncellemeye girince güncelleme yok diyor. Üstteki üç noktaya tıklayıp "güncellemeyi indir"e tıklayınca indirip kuruyor.

Alıntıları Göster
    Gerçekten onu denicyecegimde sürekli hata veriyor indiriyorum tam %100 de doğrulama başarısız oluyor Superonline internetle ilgisi olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 6 Mayıs 2018; 16:5:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

Gerçekten onu denicyecegimde sürekli hata veriyor indiriyorum tam %100 de doğrulama başarısız oluyor Superonline internetle ilgisi olabilir mi

Alıntıları Göster
    Mi hesabı açtınız mı? Bende de %99'a gelip hata veriyordu. Mi hesabı açıp login olduktan sonra düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Mi hesabı açtınız mı? Bende de %99'a gelip hata veriyordu. Mi hesabı açıp login olduktan sonra düzeldi.

Alıntıları Göster
    Google DNS ile deneyeceğim bakalım eve geçeyim biraz ugrascam

• rtsbora R kullanıcısına yanıt
    Hocam rootlamadan o uygulamayı kapatabiliyorsunuz markette redmi system manager uygulaması var onu kur çalıştır onunla birçok google play uygulaması devre dışı bırakılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyademirci -- 6 Mayıs 2018; 17:32:44 >
  • Arkadaşlar bu video ve sesin geriden gelmesi olayını çöze bilen var mı? Halen bir çözüm bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Hocam rootlamadan o uygulamayı kapatabiliyorsunuz markette redmi system manager uygulaması var onu kur çalıştır onunla birçok google play uygulaması devre dışı bırakılabiliyor.

Teşekkürler bilgi için. Ana ekran simgelerini silmenin de bir yolu var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem2626

Arkadaşlar bu video ve sesin geriden gelmesi olayını çöze bilen var mı? Halen bir çözüm bulamadım.
    Forumda sizden başka yazan yok sanırım?
    Hocam bir kaç kişide olmuş ama sürüm falan değiştirmişler pek o işlerden anlamam. Daha kolay çözüm arıyorum ama yok 😅

• yahyademirci kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu link te ki Global versiyon mudur? Bu hafta bim'ler de satışa çıkacak!

Webtekno
    BİM, 999 TL'ye Xiaomi Redmi 5 Plus Satacak!
    http://www.webtekno.com/haber/amp/45493

Anlamadım hocam hangi simgelerden bahsediyosunuz devre dışı bıraktığınız uygulamaların simgeleride ekrandan gider zaten onu soruyorsanız.

• YouTube'da video izlerken resmi büyütür gibi iki parmağınızı hareket ettirirseniz video ekrana tam oturuyor, alttan ve üstten biraz kesiyor, çok hoşuma gitti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar dün kipadan redmi 5 plus 4/64 Gold alarak aranıza katıldım cihaz tam bir fiyat performans cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanky -- 7 Mayıs 2018; 2:55:30 >
  • Sormuştum ama gözden kaçmış olabilir. Telefonda çekme sorunu yaşayan var mı? Çekiyor görünüp ulaşılamayan?

• agritux kullanıcısına yanıt
    Sorun olsa yazardık...

Not olarak;

Global sürüm olmayanlar band 20 yani 800 mhz 4g olmadığı için 4g de sorun yaşama ihtimali var özellikle vodafone ile.

• agritux kullanıcısına yanıt
    Ben de Çin versiyonu var. İstanbul'un göbeği Fatih'te bazen bazı binalarda 4g çekmiyor fakat 3gde sıkıntı yok. Hattim Türk Telekom. Telefonla konuşma konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.

• Ya ben anlamadım bu root işlerini yapanlar telefonlarını türkiyeden almadımı bu kadar sıkıntı oluyor

şimdi teknosadan global rım alsa aynı sıkıntılar bende demi olcak

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    En ufak sıkıntı yaşamadım etrafımda da yok sıkıntı yaşayan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.