Şimdi Ara

Xiaomi'nin elektrikli otomobilleri sonunda Avrupa'ya geliyor: Tarih netleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi'nin elektrikli otomobilleri sonunda Avrupa'ya geliyor: Tarih netleşti
    Çinli teknoloji devinin otomotiv iştiraki Xiaomi Auto, ilk uluslararası web sitesini ve İngilizce sosyal medya hesaplarını kullanıma açarak küresel pazara yönelik önemli bir adım attı. Web sitesinin ana sayfasında yer alan "2027'de resmen Avrupa'da" (Officially coming to Europe in 2027) ifadesi, şirketin daha önce açıkladığı Avrupa pazarına giriş hedefini bir kez daha doğruluyor.

Ayrıca Bkz.50 yıllık Golf bile Volkswagen'in ilk elektrikli GTI'ından daha hızlı: Tepki yağıyor

Sitede henüz fiyatlar, araç konfigüratörü veya ön sipariş süreci aktif edilmiş değil.  Ancak şirket, Avrupa pazarındaki satış ağını kurmak için potansiyel bayiler ve distribütörler için resmi bir başvuru kanalı açmış durumda. Bu hamle Xiaomi'nin Avrupa'da doğrudan satış yerine yerel distribütörlerle iş birliği yaparak ilerlemeyi planladığını gösteriyor.

Hedef 2027 yılı

Xiaomi Başkanı Lu Weibing, Mayıs ayında yaptığı açıklamada şirketin otomotiv alanındaki uluslararası genişlemesinin 2027'nin üçüncü veya dördüncü çeyreğinde başlamasının planlandığını belirtmişti. Yeni web sitesinde ise çeyrek bilgisine yer verilmeden Avrupa'ya giriş için doğrudan 2027 yılı işaret ediliyor.

Kısacası, merakla beklenen Xiaomi elektrikli otomobillerinin Avrupa'da resmi olarak satışa sunulması için en az bir yıl daha beklemek gerekecek. Şirketin öncelikle gelişmiş pazarları, orta-üst segmenti ve İngiltere ile İrlanda gibi sağdan direksiyonlu ülkeleri hedeflemesi ise Birleşik Krallık'ın Avrupa’daki ilk pazarlardan biri olabileceğini gösteriyor.

Modeller belirsiz

Xiaomi, Avrupa'da satışlara hangi ülkelerde başlayacağını ve hangi modelleri sunacağını henüz açıklamadı. Web sitesinde Xiaomi SU7, SU7 Ultra, YU7 GT, Sky Nomad ve Vision Gran Turismo gibi modeller ve projeler sergilense de bunların hangilerinin Avrupa’da satışa sunulacağı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Şirketin Çin'de ulaştığı güçlü operasyonel yapı markanın küresel açılımı için sağlam bir temel oluştursa da, Avrupa pazarına açılmak homologasyon, servis ağının kurulması ve yerel destek hizmetlerinin oluşturulması gibi zorlu süreçleri de beraberinde getirecek. Şimdilik bu yeni web sitesi Xiaomi'nin Avrupa'ya yönelik bir marka vitrini niteliğinde. Fiyatların açıklanması ve siparişlerin açılmasıyla birlikte ise markanın Avrupa pazarındaki gerçek sınavı başlamış olacak.

Kaynak:https://www.xiaomiauto.com/global
    Kaynak:https://x.com/xiaomiauto_

• Gözünün yağını yiyeyim aracı, distribütör, komisyoncu koyma araya. Satış, dağıtım, servis her şeyi kendi bünyende yap.

Umarım sağlam bir altyapı ile gelir yarın bir gün çekip gitmez. Ömürlük girer pazara.

Kim ne derse desin fotoğraf ve kâğıt üzerideki değerleri çok iyi hoşuma gitti. Gerçek hayatta nasıl olur gelince deneriz.

Uygun fiyata süper sport araba hissi veriyor az para çok araba :))

4 milyon ve aşağısı şansı var.
  • Bu araçlar, özellikle Xiaomi SU7 ve Ultra, Çin dışı piyasada satılmasa yazık olurdu zaten... Umarım ülkemize de gelir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 27 Ağustos 2026; 20:19:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkemiz yollarında görebilmek dileğiyle

• Avrupa'da fabrika olmadıktan sonra fiyatlar rekabetçi olmaz diye düşünüyorum.

• Bizim ülkemize gelmez nokta.yani satışı vs olmaz.

Boşa hayal kurmayın

Hayal vergisi alırlar haberiniz olsun aman diyeyimXiaomi'nin elektrikli otomobilleri sonunda Avrupa'ya geliyor: Tarih netleşti 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 27 Ağustos 2026; 21:30:28 >

Umarım sağlam bir altyapı ile gelir yarın bir gün çekip gitmez. Ömürlük girer pazara.

Kim ne derse desin fotoğraf ve kâğıt üzerideki değerleri çok iyi hoşuma gitti. Gerçek hayatta nasıl olur gelince deneriz.

Uygun fiyata süper sport araba hissi veriyor az para çok araba :))

4 milyon ve aşağısı şansı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 27 Ağustos 2026; 23:13:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hiç bi elektirikli arabaya yükselmedim bugune kadar ama büyük telefon üreticisi olup elektirikli araba üreten bi firmaya bu kadar hayran kalacağımı düşünmemiştim tek hoşuma giden elektirikli araba bu nedense mclarena benziyor baya yakışıklı tr de olsa keşke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTXberat -- 28 Ağustos 2026; 0:26:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakında alamancilarda göreceğiz desenize
    Gerçi o vizyonsuz lavuklarda nerde bu aracı alacak zevk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sacma sapan motor hacmine yada elektrik motor gucune gore vergilendime kalmadıkca dogru zugun araclar bizim piyasasa gelmez..belki renault motorlu mercedesler gibi yapabilirler..koleler guclu araclara binemezler...

• çin mao imparatorluğun araçları hep bozuluyor isyanda herkes

• Kaçak getirip IMEI atabiliyor muyuz? Xiaomi'nin elektrikli otomobilleri sonunda Avrupa'ya geliyor: Tarih netleşti 

• Aracı hem Yunanistan'da hem de Çin 'de gördüm. Avrupa'da satılması için fabrika açması lazım. AB rekabet yasaları gereği iç piyasayı korumak isteyecek ve Çinli üreticilerin pazara girişini kısıtlayacaktır. Robotik seri üretim sayesinde işçilik maliyetleri yüksek olmaz ama ek vergiler ile firmayı zora sokarlar.

• RTXberat R kullanıcısına yanıt
    Bir de Huawei'nin 1-2 Milyon TL aralığında satılan SUV araçlarını görseniz yükseldiğiniz yerden kendinizi atmak istersiniz.

• barisg B kullanıcısına yanıt
    şimdi gördüm araba 3 tekerle gidiyo biri havada

Birde zaten üretim sıkıntısı çekiyor açsın Avrupa’ya fabrika hatta bize gelsin gem burada hem Avrupa’da deli satılır vergi şu bu sorunuda olmaz hiç birinde.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Yu7 gelse 2.5-3 milyondan tadından yenmez.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.