iCankat merhaba. Luci arayüzünde Backup Flash/Firmware menüsü, Backup başlığı altında Generate Archive tuşuna basarak yedek alabilirsin. Bu işlem etc klasöründeki tüm önemli klasör ve dosyaların yedeğini alır. Bunu yeterli görmezsen Filezilla gibi bir ftp programıyla router a bağlanıp etc ve önemli gördüğün diğer klasörlerin yedeklerini alabilirsin. Senin için önemli olacaklar genelde etc/config altındaki dosyalar ile etc nin altındaki passwd, shadow, group, profile gibi dosyalardır. Bunların yedeklerini alabilirsin. Ben güncellemenin hemen ardından önce paketleri yüklüyorum, sonra da aldığım backupdaki dosyaları geri yüklüyorum. Paketleri yükleme işini kolaylaştırmak için bir tablo hazırladım. ssh ile bağlanıp bu tablodan tek hamlede yapıştırıyorum. Siz de buna benzer bir yöntem uygulayabilirsiniz. Kendinize göre bir tablo hazırlayabilirsiniz. Faydalanmak isteyen olursa diye buraya linkini koyacağım. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wp3ToBnBAJlgynfzhoQ0HPPTMfbtioz1ZgcjcDelUWQ/edit?usp=sharing Ayrıca diyelim ki ileride daha önce hiç bilmediğiniz bir rom denemeye kalktınız ve o da tutup tüm partition yapısını değiştirdi ya da farklı bir bootloader yükledi ve artık eski roma dönemiyorsunuz. Bu ihtimale karşı tüm partitionların yedeğini alıp bir yere koyarsanız zamanı geldiğinde dövünmezsiniz. Menüde Backup Flash/ Firmware altında Save mtdblock contents başlığı var. Buradaki tüm partisyonları seçip (Choose mtdblock) tek tek bir klasöre yedekleyin. Bununla ilgili daha önce DenzeL_28 faydalı bir yöntem anlatmıştı. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138594618 @DenzeL_28 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 29 Ekim 2020; 19:37:47 > |
Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (48. sayfa)

-
-
ls /overlay/upper/usr/lib/opkg/info/*.list | sed -e 's/.*\///' | sed -e 's/\.list//'
bu komutu kullanarak yüklenmiş paketlerin listesini görebilirsiniz.
-
Şahane paylaşım olmuş teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar,
Openwrt üzerinden tek bir ekrandan bagli cihazları yönete bilecegimiz wifi lan ayarlarını, hızlarını degiştire bileceğimiz bir eklenti varmı acaba?
Sqm kullaniyorum fakat yapmak istediğim mesela ağdaki bir cihaza hız atamak kac mbps internet kullaniyor vs vs. xiaominin Kendi orjinal mobil uygulamasında çok kullanışlıydı.
Birde cihazim mi router 4a usb portu yok. Rj45 to USB connectoru alsam cihaza harddisk takip totrent indirebilir miyim acaba :)
Piyasada Mi.Router 3g yani USB girişli cihaz asla bulamıyorum.
Son bir soru sqm kullanan arkadaşlara :)
Bufferload hiz testim de A A+ alirken baska bir teste puanımın C ye düştüğü oluyor.
Eskiden kablonet 25mbps sınırsız kullanıyordum herşey stabildi, sözleşme yenilenmesiyle 100mbpsye geçtim. Hız testlerim 95 97 mbps civarı fakat hic ayar yapmadan sqm açtığımda direk aldığım hız 80e düşüyor, ayarlama yaptığımda ise 85 i sabit geçmiyor. CAKE vs her kombinasyonu denedim. Sqm ayarlarını fiber olarak kullanıyorum çünkü alt yapi fiber fakat modem docsis . Buda etki ediyor mu acaba? Sqm kullanmak istedigimde download hızını 93 mbps uploadi 4.3 mbps yapmam rağmen bu değerleri sqm açıkken yakalayamiyorum.
Şimdiden teşekkürler. Bu arada cihazlarımız ayni yazilimi kullanıyor.
Çok oldum ama bir soru daha aklıma geldi.:)) Snapshot mu kullanmalıyım yokda stable rom mu? Snaphostta çok tutarsızlık oluyormu acaba. Stable roma direk fw olarak snapshot kursam olur mu?
Şimdiden teşekkürler :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugun itibariyle openwrte geçtim. Cihaz Xiaomi Mi Router 3G, zamanında almıstım stock kullanıyordum.
- Transmission,
- sqm,
- dlna,
- hdd idle,
- nextdns kurdum.
Sambada biraz sıkıntı yasıyorum, sildim sıfırdan rehbere göre tekrar deneyeceğim.
Transmission yerine aria deneyeceğim bir ara.
Mis gibi oldu cihaz.Şimdilik wireless sıkıntısı da cekmiyorum.
Konu için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 1 Kasım 2020; 22:55:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: blasphBugun itibariyle openwrte geçtim. Cihaz Xiaomi Mi Router 3G, zamanında almıstım stock kullanıyordum.
- Transmission,
- sqm,
- dlna,
- hdd idle,
- nextdns kurdum.
Sambada biraz sıkıntı yasıyorum, sildim sıfırdan rehbere göre tekrar deneyeceğim.
Konu için teşekkürler.
Ben de aria2 kullaniyordum ama nedense Aria2 yi kurunca bir sure sonra router duzgun reboot etmemeye basliyor. Yani reboot bitiyor ama hala sari isik yanip sonuyor. Anlam veremedim tekrar transmission'a dondum. Samba konusunda da Samba4 kurdum HDD kendi kendine idle moduna geciyor ben ekstra ayar yapmadim
-
quote:
Orijinalden alıntı: blasphBugun itibariyle openwrte geçtim. Cihaz Xiaomi Mi Router 3G, zamanında almıstım stock kullanıyordum.
- Transmission,
- sqm,
- dlna,
- hdd idle,
- nextdns kurdum.
Konu için teşekkürler.
Merhaba @blasph. Sambada yaşadığınız sıkıntı nedir. Cözmeye çalışalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 1 Kasım 2020; 22:23:31 > -
hocam, dlna ve transmission kurulumları sorunsuz oldu, hddyi goruyor sıkıntısız, tvden falan da bağlanıyorum ancak sambayı acamadım, gormuyor.
Sildim sambayı, tekrar rehbere göre yapayım, olmazsa sizlere danısayım.
-
transmission hızı nedeniyle aria deneyecektim ama sizin tecrubelerinize göre vazgeciyorum o zaman, aslında hız da bana göre yeterli. Riske girmeye değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 1 Kasım 2020; 22:32:59 > -
Evet transmission un hızı az, Aria2 hız konusundaki çok iyiydi fakat dediğim problem oluyor. Belki sizde olmazdı bu problem ama 2 kez denedim ikisinde de aynı problem ortaya çıktı. Bu arada sizin mesajınızdan sonra nextdns kurdum bende, baya hoşuma gitti. 300k query e kadar ücretsizmiş. İlk kurulumda internete baglanamadim, sebebi dnsmasq ile aynı anda çalışmiyormus sanırım. Dnsmasq'i disable edince çalıştı. Bu sefer de simple-adblock eklentisini kullanamıyorum o da dnsmasq ile çalışıyordu.quote:
Orijinalden alıntı: blasphtransmission hızı nedeniyle aria deneyecektim ama sizin tecrubelerinize göre vazgeciyorum o zaman, aslında hız da bana göre yeterli. Riske girmeye değmez.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
nextdns i yine forumdan bir arkadastan duymustum, guzel, kurulumu basit, dediğiniz gibi 300 bin sorguya kadar ucretsiz, adblock - DoH - DoT falan yapıyor. Yavaslatmıyor gibi, ben memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 1 Kasım 2020; 22:54:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: blasphhocam, dlna ve transmission kurulumları sorunsuz oldu, hddyi goruyor sıkıntısız, tvden falan da bağlanıyorum ancak sambayı acamadım, gormuyor.
Sildim sambayı, tekrar rehbere göre yapayım, olmazsa sizlere danısayım.
Tamamdır @blasph. Aslında Samba 4 ü de deneyebilirsiniz. Sanırım onun da luci arayüzü var ve daha stabil çalışıyordu. Bu arada @Temet Nosce hocam Samba 4 ile Android Nova Player uygulamasını deneme şansınız oldu mu hiç. Ben torrentlerini indirdiğim filmleri Android Tv üzerinden Nova Player (Eski Archos) ile izliyorum. Samba 1 ile gayet iyi çalışıyordu ama 4 yükleyince routera bağlanamıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 1 Kasım 2020; 23:1:35 > -
hocam ben kendi kurulumumda download için hız sınırlama yapmıyorum gerek yok çünkü bufferbloata asıl sebep olan upload hızı çok az verdikleri için oluyor. download kısmını 0 yapın upload kısmını eğer 8 megabit uploadınız varsa 7000 olarak ayarlayın 1 megabit düşük olsun yani yazdığınız hız. link layer adaptation kısmındaki ayar ethernet seçin altındaki kutucuğu 44 olarak doldurun ve kaydedin. ben bu şekilde 100 megabit down 7 megabit upload ile bufferbloat testine A+ alıyorum sorunsuz. fast.com testinde yüklü ve yüksüz ping değerlerim 56ms 60ms civarında oluyor. sqm kapatırsam eğer yüklüyken ping değerim 150ms kadar yükseliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: altuntepe2hocam ben kendi kurulumumda download için hız sınırlama yapmıyorum gerek yok çünkü bufferbloata asıl sebep olan upload hızı çok az verdikleri için oluyor. download kısmını 0 yapın upload kısmını eğer 8 megabit uploadınız varsa 7000 olarak ayarlayın 1 megabit düşük olsun yani yazdığınız hız. link layer adaptation kısmındaki ayar ethernet seçin altındaki kutucuğu 44 olarak doldurun ve kaydedin. ben bu şekilde 100 megabit down 7 megabit upload ile bufferbloat testine A+ alıyorum sorunsuz. fast.com testinde yüklü ve yüksüz ping değerlerim 56ms 60ms civarında oluyor. sqm kapatırsam eğer yüklüyken ping değerim 150ms kadar yükseliyor.
Benim de degerler bu sekilde. VDSL2 altyapi 35/6 tanimli. SQM ayarlari; cake/piece_of_cake.qos ~ Per Packet Overhead : 34
Download : 32000 Upload : 4000
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 2 Kasım 2020; 21:37:2 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ysonmezerTamamdır @blasph. Aslında Samba 4 ü de deneyebilirsiniz. Sanırım onun da luci arayüzü var ve daha stabil çalışıyordu. Bu arada @Temet Nosce hocam Samba 4 ile Android Nova Player uygulamasını deneme şansınız oldu mu hiç. Ben torrentlerini indirdiğim filmleri Android Tv üzerinden Nova Player (Eski Archos) ile izliyorum. Samba 1 ile gayet iyi çalışıyordu ama 4 yükleyince routera bağlanamıyor.
Alıntıları GösterNova player ile denemedim hocam, TV den pek film izlemedigim icin fark etmedim acikcasi ama PC veya Telefondan dediginizi deneme imkanim varsa deneyebilirim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Temet NosceBenim de degerler bu sekilde. VDSL2 altyapi 35/6 tanimli. SQM ayarlari; cake/piece_of_cake.qos ~ Per Packet Overhead : 34
Download : 32000 Upload : 4000
Alıntıları Gösterhttp://www.dslreports.com/speedtest/66151346
Buda benim değerlerim Kablonet Yüz Güldüren
100 download - 5 upload
SQM
0 download - 4 upload olarak ayarlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipee -- 3 Kasım 2020; 3:3:35 >
-
Merhaba, bu kadar agresif sqm ayarı yapmanıza gerek var mı? 6 Mbps uploadı neredeyse yarı yarıya hızda kullanmak kötü olmuş. Azıcık açın ayarları ince ayar lazım
A+ yerine A alırsınız en kötü.
@ipee
Siz hatırlardığım kadarıyla kablonet kullanıyordunuz. Kablo internet için overhead değerleri bizim adsl/vdsl'den farklı. Overhead olarak 22 kullanırsanız daha verimli olur.
Alıntı
metni:For VDSL - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 34 (or 26 if you know you are not using PPPoE) For DSL of any other type - Choose ATM, and set per packet overhead to 44 For Cable - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 22 For true ethernet or Fiber to the Premises - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 44 When in Doubt, it's better to overestimate - Choose packet overhead 44 kaynak:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/traffic-shaping/sqm
-
O daha ne ki hocam, ben ilk sqm ayarı yaptığımda upload 3 mbps idi. O yüzden 2500 ayarlanmıştim. 1 aydır 6 mbps uploadi 2.500 olarak kullanmışım meğersequote:
Orijinalden alıntı: 0ldskoolMerhaba, bu kadar agresif sqm ayarı yapmanıza gerek var mı? 6 Mbps uploadı neredeyse yarı yarıya hızda kullanmak kötü olmuş. Azıcık açın ayarları ince ayar lazım
A+ yerine A alırsınız en kötü.
@ipee
Siz hatırlardığım kadarıyla kablonet kullanıyordunuz. Kablo internet için overhead değerleri bizim adsl/vdsl'den farklı. Overhead olarak 22 kullanırsanız daha verimli olur.
Alıntı
metni:For VDSL - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 34 (or 26 if you know you are not using PPPoE) For DSL of any other type - Choose ATM, and set per packet overhead to 44 For Cable - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 22 For true ethernet or Fiber to the Premises - Choose Ethernet, and set per packet overhead to 44 When in Doubt, it's better to overestimate - Choose packet overhead 44 kaynak:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/traffic-shaping/sqm
. Upload harici agresif bir ayar yok aslında
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hayda
Neyse hatanın neresinden dönülse kardır derler sağlık olsun.
Konu ile alakası yok ama bir de bu anlatılan saye sistemine geçilise eğer; anladğım kadarıyla türknet gibi firmalar 35-6 gibi 50-8 gibi standart hız tanımlamalarının dışına çıkabilecekler. O zaman hat kapasitesini full kullanır biraz rahat ederiz herhalde. 90-40 ya da 60-24 Mbps vs gibi hızlar gelirse şahane olur vallaha
O zamandan sonra sqm ayarı vs umrumda olmaz
-
Katılıyorum saye gelirse en azından saçma kısıtlamalar olmadan internete çıkabiliriz. Fakat benim şöyle bir sorunum var; bağlı olduğum kabin ile aramda 150m mesafe var. Mesafe yakın olmasına rağmen ulaşılabilir hız çok düşük. Sebebi de kabinde çok fazla abone var. İlk internet bağlanttigim gün 80mbps ulaşılabilir hız varken şuan 63mbps lere kadar düşmüş durumda. Bunu da nasıl anlıyorum, elektrikler gittiği zaman hemen modem arayüzüne giriyorum. Diğer bağlı aboneler ip almadan ulaşılabilir hıza bakıyorum yaklaşık 110mbps çıkıyor hız. Herkes ip almaya başlayınca 60lara düşüyorquote:
Orijinalden alıntı: 0ldskoolHayda
Neyse hatanın neresinden dönülse kardır derler sağlık olsun.
Konu ile alakası yok ama bir de bu anlatılan saye sistemine geçilise eğer; anladğım kadarıyla türknet gibi firmalar 35-6 gibi 50-8 gibi standart hız tanımlamalarının dışına çıkabilecekler. O zaman hat kapasitesini full kullanır biraz rahat ederiz herhalde. 90-40 ya da 60-24 Mbps vs gibi hızlar gelirse şahane olur vallaha
O zamandan sonra sqm ayarı vs umrumda olmaz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X