Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    putty ile cihaza giriş yapamıyorum o şifre kısmını hatırlamıyorum.. Yardımcı olabilecek bir yiğit var mı acep Teamviewer kullanabiliriz.
  • hocam emeğinize teşekkür ederim bir süredir bu aletine içine padawan yada openwrt kurmak aklımdaydı ama evde interneti benden başka kullananlar olduğu ve superonline'nın verdiği modemin adaptörünü yanlışlıkla çöpe atmamdan dolayı yedek alet olmadığı için bir türlü fırsat bulamadım.

şimdi geçenlerde adaptör sipariş ederek bir günlüğüne routeri eskisiyle değiştirip verdiğiniz rehber ile son sürüme güncelleyip ayarlarını yaptım alet şuan canavar gibi çalışıyor.

tek problem transmissiondaki indirme hızları biraz tuhaf gibi geldi, ve zannediyorum tracker ekleyemiyoruz? aria 2 den bahsedilmiş yukarıda ama Qbittorent yada Tixati gibi minimalist ama kullanım özelliği bol bir torrent clienti varmı? bu arada transmission bazı torrent siteleri tarafından banlanmış galiba, ondan dolayıda problem olabiliyormuş?
  • Merhabalar hocam. Qbittorent ve Tixati denemedim ama aria2 transmission a göre bariz daha hızlı. Benim hızla pek işim olmadığı için kullanımı kolay olanları tercih ediyorum. Eğer kaynakla ilgili sıkıntı yoksa en kötü client bile 1-2 saatte bir filimi indiriyor. Çoğu zaman indirmek istediğim film veya dizinin magnet linkine tıklayıp bir daha bakmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece konu VPN ise hız benim için önem kazanıyor. Eğer bir filmi 15 dakikada indirmeye ihtiyaç duyarsam PC den utorrent benzeri bir client ile indiriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC3FB83DB

hocam emeğinize teşekkür ederim bir süredir bu aletine içine padawan yada openwrt kurmak aklımdaydı ama evde interneti benden başka kullananlar olduğu ve superonline'nın verdiği modemin adaptörünü yanlışlıkla çöpe atmamdan dolayı yedek alet olmadığı için bir türlü fırsat bulamadım.

şimdi geçenlerde adaptör sipariş ederek bir günlüğüne routeri eskisiyle değiştirip verdiğiniz rehber ile son sürüme güncelleyip ayarlarını yaptım alet şuan canavar gibi çalışıyor.

tek problem transmissiondaki indirme hızları biraz tuhaf gibi geldi, ve zannediyorum tracker ekleyemiyoruz? aria 2 den bahsedilmiş yukarıda ama Qbittorent yada Tixati gibi minimalist ama kullanım özelliği bol bir torrent clienti varmı? bu arada transmission bazı torrent siteleri tarafından banlanmış galiba, ondan dolayıda problem olabiliyormuş?
    Transmissionu ben Linux makinemde bile kullanmiyorum cogu zaman. Suan aria2-webui yuklu Routerda, torrenti daha deneyemedim ama ftp veya standart downloadlarda hic sorun yok. Web arayuzunde de cok detayli ayarlar var

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    hocam hız bana biraz fark ediyor, mesela udemy kursu buldum 2 3 tane, öğrenmem de gerekiyor bazı şeyleri hızlı şekilde 2 3 gün download bekledim, internetim 100mbit.

neyse ozaman değiştireyim ben clienti aria ile
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    hemen yüklüyorum hocam teşekkür ederim
  • sonucu yazar mısınız hızlandı mı
  • CryingFreedom C kullanıcısına yanıt
    Hocam akşam deneyip yazicam yeni gördün mesaji kusura bakmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaza SQM yukledim, gayet iyi calisiyor. Download veya Upload yaparken tum bandwidthi esit dagittigi icin evdeki baska kullanicilarda ping artislari (aslinda bufferbloat) meydana gelmiyor. Eskiden bir download ya da upload yaparken surekli bir limit koyardim, artik ugrasmiyorum router kendisi hallediyor.
    Merhaba duyduğuma sevindim. SQM candır akıl edip yapandan geliştirenden Allah razı olsun

SQM olmadan bizim memleketteki gibi upload cimrisi bir internet kullanmak çok zor. Telefonu şarja takıyorsun mesela iCloud başlıyor yedek alamaya. Sonra evde internet komple felç... Bu upload hızlarıyla olmuyor maalesef. Keşke eve gelen bağlantı kapasitesinin tamamını kullanabilsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Merhaba duyduğuma sevindim. SQM candır akıl edip yapandan geliştirenden Allah razı olsun

SQM olmadan bizim memleketteki gibi upload cimrisi bir internet kullanmak çok zor. Telefonu şarja takıyorsun mesela iCloud başlıyor yedek alamaya. Sonra evde internet komple felç... Bu upload hızlarıyla olmuyor maalesef. Keşke eve gelen bağlantı kapasitesinin tamamını kullanabilsek.
    Katiliyorum. FTTH olsa bir nebze rahatlayabiliriz ama xDSL sistemlerde inanilmaz bufferbloata sebep veriyor. Dediginiz gibi iCloud veya Gdrive yedeklemeye basladigi zaman butun sistemler kilitleniyor. Ben download ve upload degerlerine gercek degerlerin %85 ini verdim siz nasil bir ayar yaptiniz acaba?

Ben vdsl2 de tam kapasite hız verseler ona da razıyım

Hocam ben dslreport sitesinde test ede ede %90’a kadar yükselmiştim sqm ayarını. Ama geçici olarak(1 ay süre ile) upload hızını yükselttiler hani o yüzden şuan ayarsız uğraşmadım tekrar. Kapalı duruyor.

Geçen gün aliexpress’te yeni bir router bakıyorum. Ax1800, sipariş edenler ürünü teslim alınca fotoğraf atıp review yapıyor ya hani. Adamların en az yarısı 400 Mbps dl / 400 Mbps ul internet kullanıyor. En kötüsü zaten 100/100 Mbps... Fotoğrafların bazısında 900 Mbpsküsür hızlar gördüm. Moralim bozuldu :)

• quote:

Ben vdsl2 de tam kapasite hız verseler ona da razıyım

Hocam ben dslreport sitesinde test ede ede %90’a kadar yükselmiştim sqm ayarını. Ama geçici olarak(1 ay süre ile) upload hızını yükselttiler hani o yüzden şuan ayarsız uğraşmadım tekrar. Kapalı duruyor.

Geçen gün aliexpress’te yeni bir router bakıyorum. Ax1800, sipariş edenler ürünü teslim alınca fotoğraf atıp review yapıyor ya hani. Adamların en az yarısı 400 Mbps dl / 400 Mbps ul internet kullanıyor. En kötüsü zaten 100/100 Mbps... Fotoğrafların bazısında 900 Mbpsküsür hızlar gördüm. Moralim bozuldu :)
    Ben cok test etmedim ama %85 de A degeri almistim. %90 denerim aksam. AX routerlarin cogunda daha openwrt destegi gelmedi diye biliyorum hocam. Yeni router olarak ne bakiyorsunuz acaba

Alacagimdan degil de ax1800 baktim hocam.

Bu cihaz yeni kirildi. Artik root olarak ssh baglantisi yapilabiliyor. Geriye fw imaji hazirlamak kalmis. Yakinda duyulur, fiyatlari artar yine

• quote:

Alacagimdan degil de ax1800 baktim hocam.

Bu cihaz yeni kirildi. Artik root olarak ssh baglantisi yapilabiliyor. Geriye fw imaji hazirlamak kalmis. Yakinda duyulur, fiyatlari artar yine
    Evdeki tum penetrasyonu 5Ghz e bile geciremedik hocam, ax alsak ona uygun cihaz bile yok daha
    Orası öyle tabii.

• OpenWRT 19.07.4 yayinlandi.

• openwrt.org
      OpenWrt Project: OpenWrt 19.07.4 - Service Release - 10 September 2020
      https://openwrt.org/releases/19.07/notes-19.07.4

• https://openwrt.org/releases/19.07/changelog-19.07.4
    • https://downloads.openwrt.org/releases/19.07.4/targets/ramips/mt7621/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 11 Eylül 2020; 12:41:58 >
    Haftasonu için yine bize iş çıktı iyi mi

• Merhaba;

Adblock paketine liste eklemeyi deneyen oldu mu? Aşağıdaki listeyi ekledim ama çalışmadı.

"nurcan Türk ad-list": {
    "url": "https://raw.githubusercontent.com/xorcan/hosts/master/xhosts.txt",
    "rule": "/^127\\.0\\.0\\.1[[:space:]]+([[:alnum:]_-]{1,63}\\.)+[[:alpha:]]+([[:space:]]|$)/{print tolower($2)}",
    "size": "S",
    "focus": "genel",
    "descurl": "https://github.com/xorcan/host"

Sat Sep 26 20:38:34 2020 user.debug adblock-4.0.6[14503]: f_list ::: name: nurcan_T__rk_ad_list, mode: backup, cnt: 8388, in_rc: 0, out_rc: 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 26 Eylül 2020; 20:51:14 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.