Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu problemi yaşayan birçok kişi var sanırım. Bizim konuda da bu mesele daha önce konuşulmuştu.

Şu linklere bir göz atın. Ayrıca kullandığınız harici diskin kontrol çipinin modelini öğrenmeye çalışın. Belki oradan yola çıkılarak birşeyler bulunabilir.

OpenWrt Forum
    Xiaomi Router 3G - USB Problem in 18.06.1
    https://forum.openwrt.org/t/xiaomi-router-3g-usb-problem-in-18-06-1/33283

openwrt.org
    OpenWrt Project: Installing and troubleshooting USB Drivers
    https://openwrt.org/docs/guide-user/storage/usb-installing

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl yapıcağıma dair detaylı bir link var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_x

Hocam nasıl yapıcağıma dair detaylı bir link var mı acaba?
    Asamalar Mir3G ile ayni,tek fark firmware i X-WRT sitesinden indireceksiniz.https://downloads.x-wrt.com/rom/

Ama sunu soyleyeyim,driverlardaki problem yuzunden 2.4Ghz tam anlamiyla calismiyor.Durduk yere kapaniyor veya 4-5 mbps hiz veriyor maksimum.
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu şekilde de pek randımanlı değil 5ghz si normal çalışıyor değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_x

Teşekkürler hocam bu şekilde de pek randımanlı değil 5ghz si normal çalışıyor değil mi?
    Evet 5Ghz normal calisiyor onda bir problem gormedim.
  • Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Sabahtan beri yeni kurduğum Openwrt 'li router'ı modeme bağlamaya çalışıyorum olmuyor.

Modemin ip ayarları şöyle:

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

Openwrt'de interfaces kısmında nereyi nasıl ayarlayacağımı bir türlü bulamadım. İnternette de öyle tutorial lar verilmiş ki içinden çıkmak mümkün değil.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

Kabloyu da modemin ethernet çıkışından (4 porttan herhangi biri) router'ın mavi renkli girişine takıyorum. Diğer ethernet girişlerini de denedim ama olmadı.

Var mı yardımcı olacak babayiğit

• Eğer modemle router ın IP leri çakışmıyor ise normalde bunun için hiçbir ayar yapmaya gerek yoktur. Modemin ip numarasına baktınız mı

• kilecerme kullanıcısına yanıt
    Kabloyu Lan'lara bağlayıp, Openwrt'de Dhcp'yi kapayıp bir deneyin.
  • arkadaşlar router ihtiyacım kalmadı.bu cihazı kişisel cloud olarak kullanmak istiyorum.acaba buna uygun bi fw varmı?mi wifi çok kararsız bi app.düzgün çalışmıyor
  • Amosis kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Cihazınıza owncloud, nextcloud veya benzeri uygulamalar kurarak kişisel cloud haline getirebilirsiniz. Bunun için ilk adım olarak cihazınza openwrt firmware kurmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Merhabalar. Cihazınıza owncloud, nextcloud veya benzeri uygulamalar kurarak kişisel cloud haline getirebilirsiniz. Bunun için ilk adım olarak cihazınza openwrt firmware kurmanızı tavsiye ederim.
    Hocam peki bu bahsettiğiniz uygulamaların iPhone app i var mi ? Telefondan kullanabilirmiyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekürler emek vermişsiniz.

İlk mesajdaki herşeyi kurdum. Openwrt 19.07.02 r10947 sürümüne güncelledim.

Bu routeri almamın asıl sebebi hdd paylaşımı. Ama erişimi farklı ağ, mobil veri üzerinden yapmak istiyorum. Şehir dışında ya da ülke dışında hdd üzerindeki bilgilerime erişmek istiyorum.

Ne yapmam gerekli. İnternette ne diye aratmam lazım. Yardımcı olabilir misin?

• Merhabalar Wurunkatte. Ev ağındaki harddiske dışarıdan ulaşmanın birçok yolu var. Bunlardan biri yurtiçi veya dışında vps kiralayarak ona wireguard paketini kurmak, VPS i Google veya AWS gibi büyük firmalardan 1 yıllık ücretsiz de kiralayabiliyorsunuz. Daha sonra router a wireguard paketini kurarsanız arada bir tünel oluşturup evdeki ağa yurt dışından ulaşabilirsiniz. Başka bir alternatif de router ı direkt server olarak kullanabilirsiniz. Modeminizin NAT ayarlarından bir porta izin vererek dışarıdan gelen paketleri router a yönlendirebikirsiniz. Bu konularda forumda çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var. Benim de yeni ihtiyacım olduğu için wireguard konusunda sağ olsunlar onlardan yardım aldım. Sona yakın mesajları okursanız bazı bilgiler edinebilirsiniz. Sorularınız olusa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Merhabalar Wurunkatte. Ev ağındaki harddiske dışarıdan ulaşmanın birçok yolu var. Bunlardan biri yurtiçi veya dışında vps kiralayarak ona wireguard paketini kurmak, VPS i Google veya AWS gibi büyük firmalardan 1 yıllık ücretsiz de kiralayabiliyorsunuz. Daha sonra router a wireguard paketini kurarsanız arada bir tünel oluşturup evdeki ağa yurt dışından ulaşabilirsiniz. Başka bir alternatif de router ı direkt server olarak kullanabilirsiniz. Modeminizin NAT ayarlarından bir porta izin vererek dışarıdan gelen paketleri router a yönlendirebikirsiniz. Bu konularda forumda çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var. Benim de yeni ihtiyacım olduğu için wireguard konusunda sağ olsunlar onlardan yardım aldım. Sona yakın mesajları okursanız bazı bilgiler edinebilirsiniz. Sorularınız olusa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Teşekür ederim anahtar kelimeleri öğrendim ;) biraz araştırayım

• Wurunkatte kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. VPS e Wireguard kurulumu ve yapılandırması için şu sayfadaki scriptleri kullanabilirsiniz. Güzel hazırlanmış olduğu için işi kolaylaştırıyor.

• GitHub
    complexorganizations/wireguard-manager
    https://github.com/complexorganizations/wireguard-manager

• quote:

https://github.com/complexorganizations/wireguard-manager

• torrent indirirken tam hız alabiliyor musunuz? normalde 10mb/sn download yaptığım yerde routerdan transmission ile 3-4mb/sn ancak alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 15 Mayıs 2020; 15:31:34 >
  • 2.el Xiaomi Mi WiFi Router 3 aldım.OpenWrt kurulu.Dünden beri kullanmaya başladım.Ev içi uzak noktalarda 2,4 ghz çekim gücü airteis 5650 modemimden daha iyi gibi. 2,4 ghz yi airteis modemimin zorlanarak çektiği en uzak oda da 5 ghz ondan daha iyi çekiyor.Sadece anlık kopmalar oluyor oda 5 ghz çekim mesafesinden sanırım.

Şu an airteis modemin wifisi kapalı .Routerde 2,4 ghz ve 5 ghz açık kullanıyorum.Modemi bridge moda alıp routere internet abonelik bilgilerimizi girince bir türlü nete bağlanamadım.Routerde eksik yaptığım bir ayarmı var?

Modemi bridge moda alıp kullanma ile modemde wifiyi kapatarak kullanma arasında fark varmıdır?Her 2 sinide test eden ve +/- yönlerini karşılaştırma yapacak arkadaş varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Mayıs 2020; 4:31:39 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    :) bende denedim olmadı.. airties hangi potundan aldın köprü modunu
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.