Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek komutla halletmek için şöyle olur. nano ile yeni bir bash dosyası oluşuturusunuz. komutlar.sh diyelim mesela.

quote:

opkg update && opkg install ead && opkg install kmod-usb-core ......... && reboot

yazıp kaydedersiniz dosyayı.

quote:

chmod +x komutlar.sh

komutu verirsiniz bir kereliğine

ondan sonra bu komutu

quote:

./komutlar.sh

ile tek seferde çalıştırısınız. && işareti linux ortamında önceki komut bittiğinde diğerine geç anlamında kullanılıyor.
  • Çok teşekürler. İlk fırsatta deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Tüm paketleri kurmak için oluşturduğum tablonun linkini gönderiyorum.
    SSH ile cihaza bağlandıktan sonra tablodaki PAKETLER başlığı altındaki sütunu kopyalayıp SSH konsola yapıştırırsanız bir kerede tüm komutları yükleyebilirsiniz.

İsterseniz tabloyu kendinize göre sadeleştirirsiniz ya da eklemeler yaparsınız.

• Wireguard ile ilgili elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Openwrt kullanıyorum.
    Şuanda evimdeki yapılandırma tüm ipv4 trafiği Türkiye lokasyon linux vps sunucum üzerinde, ipv6 trafiği ve cloudflare üzerinden çalışan tüm ipv4 sitelere bağlantı cloudflare warp üzerinden, farklı bir subnette yapılandırılmış işyeri ağım da sanal makinada çalışan openwrt üzerinde çalışan wireguard ile bağlantı sağlıyorum.

Sorularınız olursa seve seve yardımcı olmak isterim.

• WoLeRiNe kullanıcısına yanıt
    sezerr53 S kullanıcısına yanıt
    0ldskool kullanıcısına yanıt
    Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Merhaba WoLeRiNe. Özellikle wireguard ile ilgili danışacağımız kişilerin sayısının artmasına gerçekten sevindim. Wireguard ı ben yeni yeni kullanmaya başladım ve çok memnunum. Sağolsunlar forumdan sezerr53, 0ldskool, Temet Nosce gibi arkadaşlardan da bu konuda çok destek aldım. Bu konuda özellikle sezerr53 e minnettarım. Telefonumda kullanıyorum ve uzaktan evdeki ağa girebiliyorum. Telefonumla uzaktan torrent vs başlatabiliyorum. Ancak henüz kullandığım Mac Os X 10.11.6 (ElCapitan) ile çalıştıramadım. Sanırım sadece işletim sistemlerinin yeni versiyonlarında çalışıyor. Çözüm bulan/duyan olursa haber bekliyorum. Sevgiler.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, OpenWRT yüklü Mi Router'ımı aylardır çok memnun bir şekilde kullanıyorum fakat salonumda da farklı bir modem kullanma ihtiyacım doğdu. Evde zyxel vmg8324 modem fazladan duruyor, bunu salona getirdim ve ana modemden ethernet kablo çekip wan portuna taktım. Sonra Zyxel ana menüye girdim ve Genişbant bölümündeki ayarı yaptım köprüleme olarak değiştirip VLAN'daki tiki kaldırdım. Sonra da EV AĞI bölümüne gidip DHCP devredışı bıraktım ama internet bağlantısı sağlayamadım. DHCP Aktif yaptım yine olmadı, DHCP Aktarmalı yaptım yine olmadı. Yani hiçbir şekilde Zyxel modeme ethernet üzerinden internet gelmiyor. Salona getirdiğim etherneti bilgisayara takınca anında internet geliyor ama modeme taktığımda çalışmıyor. Router üzerinden bir ayar falan mı yapmam gerekiyor neyi eksik yapıyorum?

Router ip adresim: 192.168.2.1
    Zyxel ip adresim: 192.168.1.1

Zyxel ip adresini 2.1 yaparak denedim yine olmadı, zyxel ip adresini 2.2 yaptım yine olmadı. 1.1 olarak bıraktım yine olmadı. Çok enteresan yani çalışması gerekirken çalışmıyor benim de aklıma acaba Router üzerinden mi bir şey yapmalıyız diye gelince konuya yazmak istedim.

Bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok memnun olurum, teşekkürler.

• iCankat İ kullanıcısına yanıt
    ZYXEL'in WAN kısmına değil, normal lan kısmına takıp DHCP'yi iptal edeceksiniz bu kadar.
  • sezerr53 S kullanıcısına yanıt
    Şuan lan kısmında takılı hocam ve ayarlar da bu şekilde. Ana modemimin IP'si 192.168.2.1 oldugu için aşağıdaki resimde işaretledigim yere 192.168.2.2 ve 192.168.2.250 yazmayı denedim ikisinde de yine olmadı. Başka bir öneriniz var mıdır?

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCankat -- 21 Mayıs 2020; 2:1:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Fabrika ayarlarına geri getirin cihazı. Ana modemden gelen ethernet zyxelin lan kısmına takılı olsun. Ardından zyxel'de DHCP yi kapatın. Bu kadar başka bir şey yapmaya gerek yok. Zyxel'e bağlı cihazlar ana modemden ip alıp internete çıkması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerr53 -- 21 Mayıs 2020; 2:11:8 >
    Siz ilk LAN'a bağlı kalmalı dediğinizde zaten direkt fabrika ayarlarına getirdim ve LAN'a bağladım. Sonrasında Zyxel modemden Genişbant bölümüne gidip ilk fotoğraftaki ayarı yaptım. Sonra 2. fotoğraftaki bölüme geldim ve DHCP kapat dedim. Olmadı işte, IP'leri değiştiriyorum 2. fotoğraftaki. Ana modem arayüz IP'im 192.168.2.1 ve ben Zyxel'de default olarak gelen 192.168.1.1 denedim olmadı , 192.168.1.2, 192.168.2.1, 192.168.2.2, 192.168.2.250

bu ip'leri de teker teker denedim ama olmadı. Fabrika ayarlarına getirdikten sonra 192.168.1.1 olarak mı kalsın yoksa 192.168.2.1 olarak mı kalsın? Bir türlü internet bağlantısı alamadım.
  • Fabrika ayarlarına getir. Genişbant bölümüne dokunma. İp ye de dokunma. Sadece dhcp devre dışı bırak.
    Tamamdır şimdi onu yapacağım, acaba mi router üzerinden openwrt ayarlarıyla ilgili bi problem mi var ordan bir izin vs. mi vermek gerekiyor böyle bir şeyin imkanı var mıdır? Şimdi tekrar zyxel modemi sıfırlayıp deniyorum.

Edit: yok hocam yine aynı, internet erişimi yok malesef. Openwrt üzerinden bi ayar mı yapmak lazım acaba o kafama takıldı yoksa bu kadar işlemden sonra çalışmıyor olmasının başka bir açıklaması olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCankat -- 21 Mayıs 2020; 2:42:19 >
    Ağ Ayarları > Genişbant > MyISP_Xdsl düzenleyip modu köprü olarak yapılandırıp wifi a yeni bir isim ve şifre koyarak modemi yeniden başlatıp deneyin.

Ana modemde ki Openwrt ile ilgili bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerr53 -- 21 Mayıs 2020; 2:55:38 >
    Dediğinizi yaptım, cihaz wifi'a başarılı şekilde bağlanıyor fakat internet erişimi sağlayamıyor. Cihazın wifi bağlandıktan sonraki aldığı IP'yi openwrt üzerinden kontrol ediyorum ve Openwrt panelimde cihazın da başarıyla ana modeme bağlanmış oldugunu görüyorum ama gel gelelim internet bağlantısı sağlanamıyor. Çok garip, wifi bölümünde de zaten "Bağlandı, internet yok" yazıyor.
    Terminalden ping 1.1.1.1 yapmayı deneyiniz. Cevap gelmez ise Openwrt tarafından bir sıkıntı olup olmadığı teyit etmek için yarın dönüş yaparım.
    Yok malesef hocam ping cevapsız kalıyor. Zaten Zyxel arayüzüne girince Modeme gelen bağlantının kırmızı oldugu görünüyor. Bağlantı olsa orası yeşil olurdu. Benim düşüncem Openwrt üzerinden bi ayarla ilgili olduğu, firewall ya da switch kısmında. Yarın müsait olduğunuzda bi bakabilirsek çok sevinirim. Baya uzun süredir uğraşıyorum ama çözüm bulamadım henüz bu kadar basit bir olay için :)

Edit: Zyxel modemle ilgili değil Mi Router ile ilgili bir sorun varmış, sanırım firewall ayarları ya da başka bi ayar yüzünden tam olarak bilmiyorum routerı sıfırlayınca sorunsuz internete çıkabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCankat -- 23 Mayıs 2020; 13:24:58 >
  • Biraz geç oldu ama şimdi fark ettim buradaki mesajı.
    OpenWRT güncellerken kullandığım bir script mevcut.
    OpenWrt Forum
    Reinstalling user package(s) after firmware upgrade
    https://forum.openwrt.org/t/reinstalling-user-package-s-after-firmware-upgrade/33104
    adresinde yer alıyor.

overlaypkgs.sh backup komutu ile /etc/config/overlaypkgs.lst dosyasına kullanıcı tarafından yüklenmiş paketleri kayıt ediyor.
    Güncellemesi sonrası da overlaypkgs.sh restore komutu ile /etc/config/overlaypkgs.lst dosyası içinde yer alan tüm paketleri geri yüklüyor.

İşinize yarayabilir.

İyi günler ve iyi bayramlar dilerim.

Merhaba, mesajınızı yeni gördüm, çözmüşsünüz ama yine de yazmak istedim.
    Bende Zyxel modemi yalnızca VDSL köprüsü olarak kullanıyorum. Routing işini Mi Router hallediyor.
    Konfigürasyonum aşağıdaki şekilde sorunsuz çalışıyor.
    DHCP devredışı bırakmanıza gerek yok bu arada. 192.168.2.1 (Mi router) ve 192.168.1.1(zyxel) olarak kalsın.
    Mi Router'da Connection Type PPPoE seçilmeli ve Zyxel modemden gelen ethernet kablosu Xiaomi'nin WAN portuna takılmalı

Bu şekilde Router'ın tüm işi yapmasının temel faydası, Zyxel modemin CPU Ram yükünü Xiaomi'ye vererek performansı arttırıp, ISP ile aranızdaki Latency'i bir tık azaltıp, aradaki katmanları azaltıyorsunuz.

Zyxel WAN config

Mi Router Config

Mi Router Status

Zyxel Sys Info

• Yanıt için teşekkürler fakat benim yaptıgım işlem tam tersi. Evime fiber net geldigi icin ethernet kablosunu direkt mi routera takıp pppoe ve switch bölümünden vlan 35 ayarını yapıp mi routerı direkt arada bir şey olmadan modem olarak kullanıyorum. Ordan da ethernet kablosu ile salondaki zyxele internet çektim ve zyxelin dhcp kapattım köprü moduna da aldım. Normalde çalışmıyordu, meğerse yine openwrt üzerinde switch bölümünde LAN untagged olanlardan birini de tagged yaptım net geldi. Şu an 19.07.03 openwrt sürümü ile sorunsuz kullanıyorum şükür.

Tek sıkıntım salondaki zyxel wifi ismi ile router ismim farklı. Salona gelip zyxele baglandıgımda sonra diğer modemin yanına geldigimde hala zyxele baglı kalıyor. Elle değiştirmem gerekiyor. Aynı wifi ismi yapsam da olmaz cünkü mi routerda 2.4ghz ve 5ghz wifi isimleri aynı.

Forumdaki arkadaşlar bu gibi durumlarda hangi senaryo ile kullanıyor merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCankat -- 30 Mayıs 2020; 22:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iCankat

Yanıt için teşekkürler fakat benim yaptıgım işlem tam tersi. Evime fiber net geldigi icin ethernet kablosunu direkt mi routera takıp pppoe ve switch bölümünden vlan 35 ayarını yapıp mi routerı direkt arada bir şey olmadan modem olarak kullanıyorum. Ordan da ethernet kablosu ile salondaki zyxele internet çektim ve zyxelin dhcp kapattım köprü moduna da aldım. Normalde çalışmıyordu, meğerse yine openwrt üzerinde switch bölümünde LAN untagged olanlardan birini de tagged yaptım net geldi. Şu an 19.07.03 openwrt sürümü ile sorunsuz kullanıyorum şükür.

Tek sıkıntım salondaki zyxel wifi ismi ile router ismim farklı. Salona gelip zyxele baglandıgımda sonra diğer modemin yanına geldigimde hala zyxele baglı kalıyor. Elle değiştirmem gerekiyor. Aynı wifi ismi yapsam da olmaz cünkü mi routerda 2.4ghz ve 5ghz wifi isimleri aynı.

Forumdaki arkadaşlar bu gibi durumlarda hangi senaryo ile kullanıyor merak ediyorum.
    Hallettiğinize sevindim.Bende airteis 5650 modemi bridge moda aldım.Wifiyi kapattım.Neti direk routere aktarsın istiyorum.Bağlantıları yaptım.Routere kullanıcı bilgilerini girdim.Ama bir türlü internete bağlanamadım.Aynı modemi ve routere kullanan arkadaş sağolsun resim bile attı.Routerde ek yapmam gereken bir ayarmı var?

Forumda bir arkadaş turknettle ilgili ...yaşadığım tek problem PPPoE şifresini vermemekte diretmeleri, onu da Linux üzerinden router'dan aldım zaten diyor.PPPoE şifresi farklı bir şeymi? Routerden nasıl temin edip kullanabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Haziran 2020; 9:16:32 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.