Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-EEF2493AC

Bu mesaj silindi.
    Merhaba
    Bildiğim kadarıyla bu cihaza openwrt firmware kurulum yapmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Cihazda hem usb portu yok hem de cihazda kullanılmış flash bellek spi tipinde o yüzden cihaza fiziksel müdahale etmeniz gerekiyor. Türkiye'de de temin etmesi kolay olan ch341a gibi bir usb spi programlayıcı iş görür.

www.kartalotomasyon.com.tr
    CH341A EEprom Flash Programlayıcı - 36,58 TL
    https://www.kartalotomasyon.com.tr/urun/ch341a-eeprom-flash-programlayici

www.kartalotomasyon.com.tr
    SOIC8 SOP8 Test Clip - 30,68 TL
    https://www.kartalotomasyon.com.tr/urun/soic8-sop8-test-clip

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 28 Mart 2020; 1:12:43 >

• İş yerinden bir arkadaşım ona aldığımız Xiaomi Mi Router 3G sini satmak istiyor. Letgo'ya ilan verecekti. Üretimi bittiği ve piyasada zor bulunduğu için önce buradan size haber vermek istedim.Bir iki gün beklemesini rica ettim. Almak isteyen varsa bana özelden yazsın arkadaşımın telefon numarasını verebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düz 3 modeline bunları kurmanın daha kolay bir yolu yok mudur. veya arayüzü kalıcı ingilizce yapmak. Ne zaman İngilizce yapsam bir süre sonra Çince ye dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 3 Nisan 2020; 21:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Düz 3 modeline bunları kurmanın daha kolay bir yolu yok mudur. veya arayüzü kalıcı ingilizce yapmak. Ne zaman İngilizce yapsam bir süre sonra Çince ye dönüyor.
    Mir 3 modeline X-Wrt kuruluyor. Ama 2.4ghz problemli, sadece 5ghz kullanırım derseniz kurup ingilizce ve bir sürü özelleştirmeler ile kullanabilirsiniz. Veya forumda da rehberi bulunan padavan kurabilirsiniz. Stok rom olarak 2.10.46 sürümü son sürüm ingilizce rom ama versiyon olarak baya eski. Yeni sürümleri ingilizce olarak çıkmadı.

• Merhabalar, ben de birkaç gün önce Mi Router 4A Giga aldım ve OpenWrt yüklemek istiyorum.
    GitHub
    acecilia/OpenWRTInvasion
    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion

Linkte gerekli dosyalar ve rehber var ama oldukça detaysız anlatılmış. İlk adımı hiç anlamadım örneğin. Bilgili arkadaşlar bir bakıp yardımcı olabilirlerse çok makbule geçer.

• Merhabalar.
    Bildiğim kadarıyla cihazınıza openwrt kurmak için 2 yöntem bulunuyor. 1. Yöntem: Daha önce test edilmiş ve güvendiğiniz bir exploit firmware i cihazınıza yazmak ya da 2. yöntem: ekstra donanım gerektiren bir yöntem olan SPI programlayıcı ile cihazın SPI flash çipini programlamak.
    Cihazınızda USB portu ve uart portu bulunmadığı için SPI programlayıcınız yoksa 1. yöntemi denerken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Aşağıdaki kaynağı kullanın.
    openwrt.org
    OpenWrt Project: Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition (4A Gigabit / R3Gv2)
    https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_mi_router_4a_gigabit_edition

Edit: Yazım hatalarını düzelttim. Daha öncekini uyurken yazmışım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 17 Nisan 2020; 2:24:26 >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba geçen hafta cumartesi rehberdeki adımları birer birer uygulayarak router a openwrt kurdum samba paylaşımını açtım. Bir hafta boyunca her şey yolunda gidiyordu bugün internette bir sıkıntı oldu, routerın fişini çekip taktım. Ve nedense artık hdparm çalışmıyor gibi. Hdd sürekli dönüyor ve uyku moduna geçmiyor. Modeme reset attım, Düzelmedi. Kapatıp açtım düzelmedi. Hdparm ı silip yükledim yeniden ayarladım düzelmedi. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Her şeyi yeniden mi kurayım? Router 3G modeli. Kurulumum vodafone hg serisi routerdan çıkan ethernet kablosu bu xiaomi routera giriyor.

• Biraz baktım, Oracle Virtualbox'a örneğin Debian kurun, makinenin ağ bağdaştırıcısını köprü olarak seçin.

Sonra Debianı açıp, orada yazılan komutları çalıştırın, Debianın içinden telnet routerip olarak girince routerin telnetine bağlanabilecekseniz. Oradan firmwareyi yükleyin.
  • udolu1905 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bazen paketlerin yeni çılan versiyonları donanımla uyumsuzluk çıkarabiliyor. Verdiğiniz bir update komutu sonunda bu sorun gerçekleşmiş olabilir. Harddiskin sürekli çalışmasından başka bir problem yoksa hdparm paketini kaldırıp hd-idle paketini kurun. Aynı işi görecektir. Hatta romda daha az yer kaplıyor diye hatırlıyorum.

• Sırasıyla aşağıdaki komutları verebilirsiniz.

opkg update
    opkg remove hdparm
    opkg install luci-app-hd-idle

Daha sonra web tarayıcınızla luci arayüzüne girip services bölümüne baktığınızda HDD Idle menüsünün eklenmiş olduğunu göreceksiniz. Buradan uykuya geçme süresini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • manpages.debian.org
    hdparm(8) — hdparm — Debian testing — Debian Manpages
    https://manpages.debian.org/testing/hdparm/hdparm.8.en.html
    sitesinden hdparm özelliklerine baktım. -B parametresi nedense 128 e ayarlanmış. Bu değeri 127 ye geri ayarladığımda sorun düzeldi. Teşekkür ederim ilginize
  • [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/934884/920d3955-6043-4c64-be22-0f6be460e403.png[/simage=2]

Yukarıdaki gibi bir sistem kurdum. Hard diske xiaomi ye wifi ile bağlıyken erişebiliyorum. ama hg 255s nin wifi ağına bağlıyken erişemiyorum. bunu nasıl ayarlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udolu1905 -- 18 Nisan 2020; 22:16:17 >
    Bişey değil. Kolay gelsin hocam.

İkisi de farklı ağlarda olduğu için ulaşamamanız normal. Örneğin biri 192.168.0.1 ağında iken diğeri 192.168.1.1 de ise farklı 2 ağ kullanmış olursunuz. Aynı zamanda ikisinin de wifi si açıksa hem sinyaller birbirini bastırabilir hem de evde gereksiz bir sinyal yoğunluğu olacaktır. Benim size tavsiyem eğer özel bir durumdan ötürü hg255 i de kullanmak zorunda değilsiniz wifi sini kapatın. Hatta ethernet ağını da kapatıp bridge modda çalıştırarak tüm routing işini mi 3g ye bırakın.

• merhabalar mi router 3 kullanıyorm g olmayan model sanırım buna da yapabiliyor muyuz anlatılanları ?
  • Ben başarılı bir şekilde kurulum yaptım fakat harddisk i usb 3.0 kablosu ile takınca görmüyor. usb 2.0 kablosu takınca görüyor. Bu da yazma okuma olayını yavaşlatıyor. Seagate harddisk kullanıyorum. Önerisi olan var mı?
  • soldier_x kullanıcısına yanıt
    Router 3 modeli için X-wrt kurulumunu deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

Ben başarılı bir şekilde kurulum yaptım fakat harddisk i usb 3.0 kablosu ile takınca görmüyor. usb 2.0 kablosu takınca görüyor. Bu da yazma okuma olayını yavaşlatıyor. Seagate harddisk kullanıyorum. Önerisi olan var mı?
    Harici disklerin kontrol kartlarındaki çiplere göre paketlerdeki sürücülerle uyumsuzluk olabiliyor. USB 2.0 kablosu ile çalışmasının nedeni, sistemin usb2.0 kablosunu algıladığında USB 3.0 değil USB 2.0 moduna geçerek o modun sürücüleriyle çalışması ve orada problem yaşanmamasından. UAS paketini kurdunuz mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Harici disklerin kontrol kartlarındaki çiplere göre paketlerdeki sürücülerle uyumsuzluk olabiliyor. USB 2.0 kablosu ile çalışmasının nedeni, sistemin usb2.0 kablosunu algıladığında USB 3.0 değil USB 2.0 moduna geçerek o modun sürücüleriyle çalışması ve orada problem yaşanmamasından. UAS paketini kurdunuz mu

Alıntıları Göster
    Evet kurulu.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.