Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0ldskool

İki cihaz birbirinden tamamen farklı. Özetleyecek olursak; 100m olanda mt7628 işlemci var, gigabit versiyon olanda mt7621 işlemci var. Mt7621 çok daha hızlı daha üstün bir işlemci.
    Aynı şekilde 100m versiyonda 64MB ram varken gigabit versiyonda 128MB var.
    Flash boyutu her iki cihazda da aynı ve 16MB.
    İkisinde de USB portu yok.
    İki model arasında fiyat farkı çok ufak olduğundan gigabit versiyon almanızı tavsiye ederim naçizane.

Router cihazının 5GHz özelliğini kullanabilirsiniz. O zaten modemden bağımsız bir durum. Ben de öyle kullanıyorum zaten. Modemim 5GHz desteklemeyen bir cihaz.
    hocam benim amacim wifi ile ethernet hizi almak su an kullandığım modem le aramda 2 metre mesafe var cekim olarak sorun yok netbook da 5 ghz ac destekli bu router alip bağlanmak

153 tl şunu aldım kuponla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 16 Mart 2020; 10:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mogolo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

• Mogolo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cihazınız. Giga versiyonu olması daha iyi olmuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ürünü 2 sene önce almıştım gayet memnun kullanıyordum, direk geldi mi wifi router yaptım ve kullanmaya başladım. Geçenlerde internetim 50mbit olmasına rağmen 6mbit verdiğini gördüm ve fişini çekerek ana modemin 50mbit verdiğini gördüm ve mi routeri resetleyip yeniden kurayım dedim ve o gün bu gündür kuramıyorum. 2.4 g sürekli kopuyor. 5g router olarak kurmaya çalışınca kurulum tamamlamiyor. Yardımcı olabilecek kimse var mı acaba.

• CaptCRaCKs C kullanıcısına yanıt
    Stock romu mu (fabrikanın yüklediği) kullanıyorsunuz. Openwrt veya başka bir rom yüklediniz mi.

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Hayır hiçbirşey yüklemedim. Mesela şu anda router modunda fişini çekip ana modemden hız twsyi yapınca 48mbt xiaomi den yapınca 15mbit.

Merhaba CaptCRaCKs
    Bahsettiğin sıkıntı daha önce bazı cihazlarda donanımsal bir hata olarak ortaya çıkıyordu ve birkaç birkaç kişi firmaya gönderip yenisiyle değiştirince çözülmüştü. Ama bu sıkıntıyı cihazı aldıkları andan iitibaren yaşıyorlardı. Sizin cihazda böyle bir sıkıntı sonradan çıkmış olabilir mi bilemiyorum ama çok küçük bir ihtimal. Şu anda stock firmware yüklü olduğu için kapalı kutu. Eğer openwrt kurup denemek isterseniz yardımcı oluruz.
    Cihazınızın tam modeli nedir?
    Cihazdaki sıkıntı başta vardıysa da ben fark etmedim ama pekte fark edilmeyecek gibi değil. Cihaz mi wifi router 3 olarak geçiyor.

• Arkadaslar merhaba. Bu konu uzerindeki önerileri dikkate alarak. Modem + router sistemi kurmaya karar verdim. Router konusunda baya bir bekledim ve birkac kampanyayi birlestirerek cok guzel bir indirim ile HB dan Zyxel NBG6617 Router i aldim. @0ldskool , @ysonmezer ve diger arkadaslara hem tesekkur ediyor hemde kurulum icin yardim rica ediyorum. Elimde zyxel vmg3312 modem var vdsl int. hattim var ve nbg6617 var. Ben vmg3312 ile nbg6617 yi wan girisinden bagladim ve nbg6617 yi otomatik-ip wifi router modda kurdum. Suanda hem vmg3312 de hem de nbg6617 de internet var. Ama bu sekilde olunca vmg3312 nin router ozelligi on plana cikiyor ip belirlemeyi ve dagitmayi o sagliyor. Ben vmg3312 yi bridge modda kurup nbg6617 uzerinden iss verilerini girip butun yuku bu cihaza vermek istiyorum ancak hem ethernet bagkantisiyla hem de wifi den vmg3312 ile internete giren bir arkadasim var. Sorum su arkadasim da router alsa vmg3312 bridge moddayken 2 routera wan baglantisi yaparak internete baglanabilir miyim? Arkadasimin ve benim kullandigim routerlarin birbiriyle direkt iliskisi olsun istemiyorum. Router uzerinde islem yaparken kurcalarken veya farkli seyler denerken arkadasimin interneti kesilsin istemiyorum. Nasil saglikli bir sistem kurabilirim? Umarim anlatmayi basarabilmisimdir. Simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 21 Mart 2020; 22:16:44 >

• Merhaba arkadaşlar. YNaniSK arkadaşımız az önce yazdıklarını önce bana özelden yazdı. Konuyu kirletmemeyim, yazdıklarım konu dışı kalabilir rahatsızlık vermesin gibi ince bir düşünceye sahip olduğu için özelden yazdı. Ben de cevap konusunda emin olamadığım ve yanlış cevap veririm endişesiyle konuya yazmasını rica ettim.
  • Merhaba sayın YNaniSK
    NBG6617 güzel cihaz, güzel tercih. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Yeni cihazınızın tam manada kullanmak için modemi bridge moda alma kararınız son derece doğru. Biz de bu şekilde kullanıyoruz hali hazırda. Ama maalesef bridge modda çalışan tek modem üzerinden, 2 ayrı router ile aynı anda PPPoE oturum açma işlemi yapamazsınız. Ev halkını rahatsız etmeden(internet kesintisi, cihaz ayar/test, resetleme vs) kullanmak için modem cihazı modem/router modunda çalışmalı, sizin cihazınız modem üzerinden DHCP ile internete çıkmalı.
    VMG3312 modemi bridge moda alıp tüm routing işlemlerinizi kendi nbg6617 cihazınıza bıraktığınızda, diğer arkadaşınız sizin kendi nbg6617 de yapacağınız işlemlerden etkilenecektir.
  • @0ldskool Tesekkur ederim sizlerin degerlendirmeleri neticesinde karar verebildim. @sezerr53 size de tesekkurler cevabiniz icin. Ama elimde nbg6617 gbi guclu bir cihaz varken yonlendirme isini vmg3312 ye birakmak istemiyorum. Hicbir cikis yolu yok mu sizlere göre?

• @YNaniSK maalesef modem öyle kalıp bir ethernet portunu router ın wan portuna girip hayatına öyle devam edeceksin
  • enginozen E kullanıcısına yanıt
    Peki 1.routerin lan cikisindan 2. routerin wan cikisina baglasam 2.routerdan ozgun bir ag olusturabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptCRaCKs

Cihazdaki sıkıntı başta vardıysa da ben fark etmedim ama pekte fark edilmeyecek gibi değil. Cihaz mi wifi router 3 olarak geçiyor.
    Merhaba CaptCRaCKs.
    Bahsettiğim donanım sorunu olsaydı fark etmemen imkansızdı. Mi router 3 modeli = Mir3 olarak geçiyor. OpenWrt'den tam resmi destek almıyor ama OpenWrt fork olan X-Wrt ile çalıştığını biliyorum. Belki X-Wrt kurup denemek isteyebilirsin. Zaten garantisi de bitmiş. Lakin bu konuda tecrübem yok. Forumdan Temet Nosce müsaitse sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
  • İlginize teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

hocam benim amacim wifi ile ethernet hizi almak su an kullandığım modem le aramda 2 metre mesafe var cekim olarak sorun yok netbook da 5 ghz ac destekli bu router alip bağlanmak

153 tl şunu aldım kuponla

https://www.dr.com.tr/Elektronik/Xiaomi-Mi-WiFi-Router-4A-Giga-Versiyonu/Tabletler-Cevre-Birimleri/Cevre-Birimleri/Modem/urunno=0001853478001

Alıntıları Göster
    hocam hayırlı olsun memnunmusunuz bize de bilgi verirmisiniz acaba ?

• Bu cihazla daha hiç karşılaşmadım. Bilgiye rastlarsam yazarım hocam.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.