Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı! (392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.911
Cevap
152
Favori
391.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @potato_ambassador @Alicanakman @cimbom38

Çok fazla mesaj var daha önce çözüldü mü bilmiyorum ama çözüme en yakın yorumlar sizierindi hocam

dmesg | grep nand

dmesg | grep -i "mt7981"

dmesg | grep -i switch

GigaDevice SPI NAND was found. (telefon flaşıyla alttaki deliklerden baktığımda ise küçük bir EMST yazısını görüyorum)

Machine model: MediaTek MT7981 RFB

Switch is MediaTek MT7531AE rev 1

RD23 1.0.31 ax3000t sıfır aldım; kutusunu açtım ama 8 saattir araştırmaktan eyleme geçemedim 1.0.49'a güncellemek şart mı, xiaominin resmi sitelerinden official firmware bulamıyorum, arayüzde uyarı çıkıyor, son sürüme güncellenecekti az kalsın yanlışlıkla o bildirime tıklasaydım. Bana gelen router uymsuz mu? 49 nasıl yapacağım, 49 yapmadan önce 31'i de yedeklemeli miyim? şuan openwrt resmi rehbere de giremiyorum bot korumasından engel mi yedim yoksa site mi çöktü? nginx 502 bad gateway yazıyor

Yapay zeka sohbetleri, rus videolar, google, forumlar kafam allak bullak oldu  

• Merhaba hem keenetic hopper hem xiaomi ax3000t kullanan biri var mı acaba? çekim güçleri arasında fark var mı bu iki cihazın ayrıca openwrt türkiye'de satılan tüm ax3000t cihazlara ve içinde hangi sürüm yüklü gelirse gelsin kurulabiliyor mu şu an? 1 gigabit superonline kullanıyorum benim işimi görür mü bu cihaz 700 800 mbit verse yeterli olur. ya da tüm hızı bana kullandırabilecek opkg destekli başka hangi modemler var türkiye'de? ax3000t mi daha iyi ax3200 mü?

Hocam bu rehberdekileri yapman yeterli bende 31 ile başlayan cihazı kullanıyorum buradakileri yaparsan sende cihaza openwrt kurup kullanabilirsin.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/3-000-tlye-vdsl-modem-oenerisi.3927743/page-3#post-29190209

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ax3000t daha iyi ve türkiyedeki cihazlar yazılım sürümü 31 ile biten mediatek switchli model oluyor ve bu cihazlar openwrt yi destekliyor bir üst yorumda kurulum linkini attım ayrıca ax3000t hopperdan daha iyi çeker çünkü yasal sinyal dağıtma limitini kaldırabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 13 Ekim 2025; 22:37:47 >

Hocam ben bir çok router test ettim.Memnun kaldıklarım keenetic hopper,hero ve xiamio ax3000t yi farklı kombinasyonlarda 3 lü mesh olarak 1000 mbps süperonline fiberde kullanıyorum.Çekim güçlerinde aralarında aman aman bir fark göremedim.Hopperi sattım.Hero hopperden daha güçlü gibi geldi.Şu an ana router hero ,oturma odasında ve köşe odada 2 tane keenetic os yüklü ax3000t kablosuz mesh olarak kullanıyorum.

Yan odada pc ile kablosuz 900-930 mbps leri alıyorum.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

Xiamio ax3000t de 160 mhz var.Ax3200 de orjinal yazılımda 160 mhz yok.Openwrt yükleyince 160 mhz desteği geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Ekim 2025; 23:51:9 >

• AirJET A kullanıcısına yanıt

Ax3000t keenetic os yüklü yazılımda ülke panama vs denedim ama hopper ile wifi de çok fazla bir fark göremedim.

Ben aşırı paronayakmışım, oldu :D 12 saat araştıracak birşey yokmuş. Link çok yardımcı oldu yine de :D

Kod

Yığını:
    curl -X POST http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=xxx/api/xqsystem/start_binding -d "uid=1234&key=1234'%0Anvram%20set%20ssh_en%3D1'" curl -X POST http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=xxx/api/xqsystem/start_binding -d "uid=1234&key=1234'%0Anvram%20commit'" curl -X POST http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=xxx/api/xqsystem/start_binding -d "uid=1234&key=1234'%0Ased%20-i%20's%2Fchannel%3D.*%2Fchannel%3D%22debug%22%2Fg'%20%2Fetc%2Finit.d%2Fdropbear'" curl -X POST http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=xxx/api/xqsystem/start_binding -d "uid=1234&key=1234'%0A%2Fetc%2Finit.d%2Fdropbear%20start'" curl -X POST http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=xxx/api/xqsystem/start_binding -d "uid=1234&key=1234'%0Apasswd%20-d%20root%0A'" ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o HostKeyAlgorithms=+ssh-rsa -o PubkeyAcceptedAlgorithms=+ssh-rsa root@192.168.31.1

öncelikle buradaki xxx yazan yerleri 192.168.1.31 adresine login olduktan sonra link satırında beliren stok kodunu girip düz windows 10 cmd'si açıp sırayla yapıştırıyoruz (modem arayüzünde biryere tıklamayın stok kodu değişiyor, bir kere login olup hızlıca bunları girin)

sys ve ubi dosyasını openwrt selectordan indirip xmir'in içindeki firmware klasörüne sürükleyin.

sonra yeni bir cmd

Kod

Yığını:
    ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o HostKeyAlgorithms=+ssh-rsa -o PubkeyAcceptedAlgorithms=+ssh-rsa -v root@192.168.31.1 nanddump -f /tmp/BL2.bin /dev/mtd1 nanddump -f /tmp/Nvram.bin /dev/mtd2 nanddump -f /tmp/Bdata.bin /dev/mtd3 nanddump -f /tmp/Factory.bin /dev/mtd4 nanddump -f /tmp/FIP.bin /dev/mtd5 nanddump -f /tmp/ubi.bin /dev/mtd8 nanddump -f /tmp/KF.bin /dev/mtd12

yeni cmd:

Kod

Yığını:
    mkdir C:\AX3000T_backup scp -O -o HostKeyAlgorithms=+ssh-rsa -o StrictHostKeyChecking=no root@192.168.31.1:/tmp/*.bin C:/AX3000T_Backup/ ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o HostKeyAlgorithms=+ssh-rsa -o PubkeyAcceptedAlgorithms=+ssh-rsa root@192.168.31.1

yedekleme işlemimiz bitti.

xmir klasöründeki run bat veya start bat girip sırayla 2 ve 7 yapıyoruz. İşlem 10 saniyede bitiyor ve xmir bağlantısı kopuyor çünkü orijinal firmware'yi bulamıyor çünkü az önce openwrt firmware yüklendi. Yeniden başlatıp kullanabilirsiniz.

Şimdi wisp özelliğini vb kullanmak için paket kurmayı çözme sırası geldi.

• AirJET A kullanıcısına yanıt

ev yatay olarak 220m2 şu an mevcut vdsl2 hattım var. zyxel modem den mercusys mr50g ile kullanıyorum. Wifi olarak çok yeterli ama hem wifi 6 ya geçmek için hem de openwrt için düşündüm. Cihaz dediğiniz gibi 2.20 versiyon geldi. Mercusys mr90x akıl almaz fiyatlara varmış. İade edip eski modemi de yenilemek adına keenetic hopper dsl ax3000 düşünmeye başladım. openwrt paketleri kurulumu oluyormuş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? (Not: Sanırım 3-5 aya fiber gelecek. Binaya kablolar çekildi kazı yapılmadı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 14 Ekim 2025; 18:26:21 >

ben de hopper düşünüyordum openwrt ve hatta keenetic os buna kurulabiliyor diye bunun siparişini verdim sabah iyi çekmese bir tane daha bundan alır çift modemle her yere ulaşırım, hopper parasına bundan 2 tane alınıyor az fark yok

Orijinalden alıntı: justwatch88

Hocam selamlar, 4a gigabit için önerdiğiniz en iyi sürüm veya özel bir snapshoot var mı? 500-600 mbit üstlerine çıkabilir miyiz wifi performansında? 1gbit internetim var yoksa cihazımı değiştireyim?

Selam hocam o cihazin wifi kapasitesinin sinirlarina ulasmissiniz. Daha yuksek ve stabil wifi hiz icin artik cihazi degistirmek gerekebilir.

Xiaomi AX3000T al geç hocam o da kablosuz olarak mesh gibi her cihaza bağlanabiliyor hoppera para vermene gerek yok donanımına göre keenetic cihazlar aşırı pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 14 Ekim 2025; 20:16:32 >

Üstat şu an vdsl modemimde berbat bir model vmg8623-t50b bağlantı kalitesi düştükçe kötü performansı daha da hissedilmeye başladı. Bu sebepten vdsl ihtiyacım da var ileriye dönük fiber desteği de lazım. Yoksa sadece router olsa tavsiyen çok mantıklı bir tercih. Yada bir adet omni dsl ile xiaomi mi yapsam? Hopper bu paraları etmiyor farkındayım. Her türlü kombinasyona açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 15 Ekim 2025; 0:1:25 >

birebir anlattığım gibi yaparsan sorun yaşamazsın.

2.el ucuz bir modem alıp yanına xiaomi ax3000t alıp ethernet kablosu ile birbirine bağlayıp kullanman yeterli ben öyle kullanıyorum

• superonline hatta 1gbps abonelikte 600mbit civarı alıyorum doğrudan ont'ye bağladım. Software offloading açtım hardware açtığımda hız 380 civarında takılıyor yapmam gereken ayarlar nedir cihazı daha verimli kullanabilmek için öneriniz var mı?

Cihazın modeli nedir wifi ülkesini panama olarak ayarladın mı?

RD23 hocam panama yaptım evet

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.