Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı! (391. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ztalan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.914
Cevap
152
Favori
392.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zapret ve https dns proxy birlikte çalışır zaten. bende öyle bi sorun yok. Başka bir nedeni olmalı.

server=/edevlet.gov.tr/195.175.39.39
    server=/turkiye.gov.tr/195.175.39.39
    server=/ziraatbank.com.tr/195.175.39.39
    server=/vakifbank.com.tr/195.175.39.39
    server=/isbank.com.tr/195.175.39.39
    server=/yapikredi.com.tr/195.175.39.39
    server=/akbank.com/195.175.39.39
    server=/garanti.com.tr/195.175.39.39
    server=/qnbfinansbank.com/195.175.39.39

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben SOL kullanıyorum şu anda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

2.cihaz için buradaki rehberi takip edip, gerekli ayarları yaptınız mı?

bende zapret ve dns proxy kullandığım zaman newpipe ve ytdlnis uygulamaları çalışmıyor. bunu çözemedim şimdilik.

Oradakileri aynen yaptım başarılı olamadım.

Olmadı yeniden firmware kurup tekrar deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam selamlar, 4a gigabit için önerdiğiniz en iyi sürüm veya özel bir snapshoot var mı? 500-600 mbit üstlerine çıkabilir miyiz wifi performansında? 1gbit internetim var yoksa cihazımı değiştireyim?

1000 mbit hız için mr90x gibi bir cihaza ihtiyacın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 6 Ekim 2025; 20:15:34 >

mercusys mr80x sipariş verdim. Mu MIMO gibi özellikleri openwrt sonrası aktif kullanabiliyor muyuz?

iptal edip mr90x almalı mıyım? fiyat farkı çok fazla buna değer mi?

Mr90x sınıfında bir şey almamız gerekiyorsa bu model nasıldır? yerine başka öneri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 7 Ekim 2025; 15:34:28 >

Eğer openwrt için aldıysan cihazın sadece v3 sürümüne openwrt kurulabiliyor ama v3 sürümü türkiyede satılmıyor ve sen hangi ihtiyaca kaç mbit hıza ve kaç m² ye göre o cihazı seçtin

mr90x geçen ay 3k civarına bulanabiliyordu. fiyat artmış. ben hb den 2800 tl ye almıştım, gelen ürün arızalı çıktı, iade ettim. ellerinde ürün olmadığı için değişim de olmadı. fiyat düşmesini bekliyorum.

• Merhabalar herkese.Gigabite geçince MR90x v1 sipariş ettim.Yazılım işlerine elim yatkın ama openwrt atmaya cesaret edemedim.Ücret karşılığı uzaktan yapabilecek var mı :) Birde 800mbps gösteriyor testlerde ttnet modemi gibi, ince ayar ve ya qos mu gerekli acaba ?

Qos 1000mbit için gereksiz. İşlem gücü yüksek bir cihaz yok ise Qos açıldığında 600-800Mbit civarı hız sonucu alırsınız. Hız testlerini kablolu yapın. Böylelikle kablosuz ayarlarından mı yoksa hat hızınızda mı sorun var, tespit etmiş olursunuz.

Haklısınız öyle daha iyi anlaşılır.Ev büyük odalarda wifi çekmiyordu hanım kafamı şişirdi bu cihazı aldım.İşimi görüyor çekme sorunu halloldu ama openwrt ile daha da güzelleşir mi merak diyorum.Bir de kripto ile ilgileniyorum en çok kullandığım şey discord o açıdan openwrt şart gibi görünüyor.

• AX3000T Geçiş yaptım alacak arkadaşlar için referans olur diye yaşadıklarımı anlatıyım. Öncelikle cihazı a101 üzerinden satın aldım. RD23 olarak geliyor ve openwrt rahatlıkla kuruluyor. Not: Şu an sorunsuz OpenWrt 24.10.0 versiyonunu kullanıyorum.

1 - Ssh alma : Cihazı dhcp modunda kurulum yapıp hızlıca admin paneline eriştim. Eriştikten hemen sonra altta verdiğim xmir patcher linkini indirip run.bat dosyasını çalıştırdım. Daha sonra 1. seçeneği seçip 192.168.31.1 yazdım daha sonra ise 2. seçeneği seçip ssh erişimini verdim.

https://codeload.github.com/openwrt-xiaomi/xmir-patcher/zip/refs/heads/main

2 - Wifi de bdata bölümünü "CN" yapıp Tx-Power arttırma(stok): https://forum.openwrt.org/t/openwrt-support-for-xiaomi-ax3000t/180490/1998

3 - Ssh erişimini aldıktan sonra xmir dosyasının içinde bulunan firmware klasörüne altta vereceğim 1. linkten indirdiğiniz dosyayı yükleyin. Daha sonra run.bat çalıştırıp 7. seçeneği seçerek flaşlama işlemini tamamlayın. Cihaz açıldıktan sonra 2. linki indirerek openwrt panelinden http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/system/flash bu kısıma gelin ve en altta ki seçeneğe 2. indirdiğiniz dosyayı flaşlayın ve flaşlarken tüm tikleri kaldırın. Cihaz açıldıktan sonra kurulum işlemi tamamlanmıştır.

1. https://downloads.openwrt.org/releases/24.10.0/targets/mediatek/filogic/openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-xiaomi_mi-router-ax3000t-initramfs-factory.ubi

2. https://downloads.openwrt.org/releases/24.10.0/targets/mediatek/filogic/openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-xiaomi_mi-router-ax3000t-squashfs-sysupgrade.bin

4 - WED + WO firmware (Wireless Ethernet Dispatch and Wireless Offload) özelliğini açmak. Openwrt kurulumları tamamlandıktan sonra ssh üzerinden bağlandığınız cihaza sırayla şu komutları yazın :

echo "mt7915e wed_enable=Y" > /etc/modules.d/mt7915e

reboot

Bu işlemden sonra yeniden başlayacak. Açıldıktan sonra tekrar ssh girip sonucun çalıştığını doğrulayın. Alttaki komutu yazın ve "Y" işareti geldiğini teyit edin.

cat /sys/module/mt7915e/parameters/wed_enable

En iyi sonuç için Hardware flow offloading açık olmalı ve Packet Steering kapalı olmalı.

5 - Wi-fi performansı için şu şekilde ayar yapılmalı. 28 dbm güç geliyor panama yapınca ve performans gayet iyi. Ayrıca 160 mhz çalışması için şifreleme olarak bunu seçmelisiniz ;

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

6 - Zapret, adblock, doh hepsi sorunsuz çalışıyor. 1gbit internetin hakkını bu fiyata gerçekten müthiş şekilde veriyor. Tam bir f/p cihazı alacak herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justwatch88 -- 9 Ekim 2025; 20:39:32 >

• justwatch88 kullanıcısına yanıt

Neden 24.10.3 sürümü yerine bu sürümü kurdun hocam?

Bu arada 2. Seçenekdeki ülke değiştirip wifi gücünü arttırma olayı openwrt için geçerli değil sadece stock yazılımda geçerli openwrt kurunca zaten sizinde yazının sonunda göstermiş olduğunuz resimdeki gübi ülkeyi değiştirip cihazın maksimum gücünde wifi çekimini arttırabiliyorsun

Son sürüm stabil değildi wi-fi çok kararsızdı o yüzden direkt 24.10 geçtim şu an memnunum. Kurulum size ait istediğiniz sürüme geçebilirsiniz.

Evet openwrt kendi wi-fi ayarlarını tanır zaten. Farklı sürücü kullanıyor çünkü.

• 24.10.3 sürümünde bazı uygulamalarda sorun yaşıyorum. Ksmbd bazen çalışmıyor, niye bilmiyorum. Yeniden başlatınca düzeliyor ya da bir süre sonra düzeliyor. SQM QoS da aynen ksmbd gibi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.