Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı! (390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mert1920 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.914
Cevap
152
Favori
391.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkürler hocam. bekleyemedim 21'den direkt 24'e yükselttim.

dhcp'sini bozmuştum zaten yenilenmesi gerekiyordu yedek almadım temiz kurulum yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar openwrtyi 4g modemin arkasına koyup hotspot sınırını aşmak için kurmuştum. sıfırdan kurdum ve hiç bir ayar değiştirmeden varsayılan haliyle işimi görüyor. Bu normal mi? firewalldan kural falan girmem gerekmiyor muydu?

Taa ki turktelekom internete taşıyınca bizim router in hizi 2 mb ye düştü bir türlü 100 mb yi alamıyorum sorun nedir?

Defalarca tekrar kurdum ama internet berbat.

Bu arada orjinal sürümü kullanıyorum , openwrt filan yüklü değil

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SIYAH KASA INTELCore i5 3470 Soket 1155 3.2GHz 6MB Cache 22nm islemci ASUS DRW-24B5ST 24X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1333MHz CL9 ASUS GT630 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 ASUS P8B75-M LX Intel B75 Soket 1155 DDR3 2200MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 DVI AOC 20" E2050SN EKRAN LED SANDISK 120GB Extreme Sata 3.0 SSD
    PEUGEOT 2013 301 1.6 HDI
  • Merhabalar Xiaomi 4A Gigabit Edition Openwrt 24.10.1 sürümünü kullanmaktayım belli aralıklarla internet bağlatım düşüyor. Ne yaptıysam bir türlü çözüme kavuşturamadım acaba router'da bir problem olabilir mi? Kullandığım eklentiler Sqm QOS ve NFT Qos System Log bilgilerini aşağıya tanımlıyorum yardımcı olabilecek kişilere şimdiden çok teşekkürler.

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15814]: Remote message: Authentication failed!

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.err pppd[15814]: PAP authentication failed

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.notice pppd[15814]: Modem hangup

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.notice pppd[15814]: Connection terminated.

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15814]: Sent PADT

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15814]: Exit.

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15968]: Plugin pppoe.so loaded.

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15968]: PPPoE plugin from pppd 2.5.1

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.notice pppd[15968]: pppd 2.5.1 started by root, uid 0

Fri Sep 12 22:49:48 2025 daemon.info pppd[15968]: PPP session is 20146

• Bellek kullanımına bakın bende çok yük bindiren uygulamalar olmasa bile 80'e dayandı artık stabil eski sürümlerde kalmak gerekiyor sanırım. bende de son versiyon yüklü ama galib cihazın sınırına ulaştık artık

Telekom dışı servis sağlayıcılardan birini kullanıyorsunuz herhalde.

Sorun sağlayıcı ile ilgili, PPPoE oturumu düşüyor ve tekrar oturum açılamıyor göründüğü kadarıyla.

"Remote message: Authentication failed"

Bellek kullanımım %69 bildiğiniz stabil sürüm var ise onu deneyebilirim.

Hocam bölgemde sadece Türk Telekom servis sağlayıcısı mevcut ve Türk Telekom kullanmaktayım denemediğim çözüm kalmadı gerçekten çok büyük sıkıntılardayım bu sorunu nasıl giderebilirim var mı tavsiyeniz?

Hangi aralıklar ile kesiliyor ve tekrar ne zaman bağlanıyor

21-22 ile başlayan sürümlerin önerildiğini gördüm. Tabii bunlar güvenlik açısından yeniler kadar olmaz ama şöyle düşünülebilir standart firmwareler de 3-4 güncelleme sonrası bırakıyor o tür güncelleme vermeyi. Her halükarda onlardan iyidir bu konuda.

https://firmware-selector.openwrt.org uzerinden cihaziniza uygun guncellemeyi indirebilirsiniz.

https://mirror-03.infra.openwrt.org/releases/24.10.3/targets/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 22 Eylül 2025; 2:8:40 >

Şimdi güncelledim ayarları koruyarak. Önceden yükledim paketlerin listesini, Wireguard, zapret ve oluşturduğum scriptleri de yedeklemiştim. Onları geri yükledim ve testleri yaptım her şey sorunsuz. Geriye sadece bu versiyonda ne gibi yenilikler yaptılar onları beklemek kalıyor. Neden açıklamamışlar merak ettim.

Her yeni sürümde gerçekleşen aşamalar var. Dosyalar image builder ile oluşturuluyor/oluşturuldu. Ancak resmi duyuru daha gelmedi.

Kabaca şöyle bir roadmap var daha önceden yazılmıştı.

Hazırlık aşaması

• Kaynak kodu branch’lenir (örneğin openwrt-24.xx gibi).
    • Paketler, toolchain ve hedef cihaz imajları derlenir.
    • İlgili .bin, .img ve .manifest dosyaları build bot’lara yüklenir.

İç test / önceden yüklenen dosyalar

• Resmi duyurudan önce indirme sunucularına (downloads.openwrt.org) dosyalar düşmeye başlar.
    • Kullanıcılar çoğu zaman buradan yeni versiyonu fark edebilir, ama henüz resmi release değildir.

Kontrol ve doğrulama

• Hash değerleri, imza doğrulamaları, hedef cihazlardaki temel testler yapılır.
    • Kritik bir sorun yoksa süreç devam eder.

Resmi duyuru

• OpenWrt forumunda “Release announcement” başlığı açılır.
    • Release notes (yenilikler, değişiklikler, deprecated kısımlar) yayınlanır.
    • O versiyon artık “stable” olarak kabul edilir.

• Yeni sürümün notları paylaşışmış. Yeni eklenen cihazlar şöyle;

mediatek: Cudy TR3000 256MB v1 flash version

mediatek: Huasifei WH3000 Pro

mediatek: ipTIME AX3000Q

mediatek: ipTIME AX3000SM

mediatek: OpenFi 6C

mediatek: Zbtlink ZBT-Z8102AX v2

qualcommax: ipq807x: Linksys HomeWRK

ramips: Hongdian H7920 v40

rockchip: Radxa ROCK 4C+

rockchip: Radxa ROCK 4SE

Onu ben de gözüme kestirdim. Diğerlerine göre fiyat-performans bir şeye benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 24 Eylül 2025; 22:37:28 >

elimde iki adet Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition cihaz var bunlara openwrt kurulu.

1. cihaz Router olarak çalışıyor.

2. cihazı sadece cat6 ile 1. cihaza bağlayıp Acces point olarak kullanmak istedim.

Routerdan gele kabloyu LAN portuna taktım ama internet alamadım, WAn portuna takınca internet geldi.

2.5 Ghz bağlantı ile internete bağlanabiliyorum, 5 Ghz bağlantyı aktif edince internete bağlanmıyor.

Ayrıca 1. cihaza wifi ile bağlayken 2. cihazın İP'sini tarayıcıya yazınca göremiyorum, tam tersi 2. ci cihaza wifi ile bağlı oluncada Routere erişemiyorum.

Router cihazında hiç bir ayar yapmadım bu işlem için. Her iki cihazda da OpenWrt 24.10.3 kurulu.

Ayarlarda bir yerlerde çakışan bir şey ama anlayamadım.

Yardım edebilecek olan varsa ekran görüntüleri ekliyorum, teşekkürler şimdiden. 

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 28 Eylül 2025; 17:29:15 >

• Arkadaşlar openwrt’de https dns proxy eklentisini kullanınca edevlet ve bankalara erişemiyorum ayrıca şirket mailim falan güncellenmiyor. Bunları bypass etmenin bir ayarı vs var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Zapret kullanıyor musun eğer kullanıyorsan o yapar onu kapat ben doh dns uygulamasını kullanıyorum sorun yaratmıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.