Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (342. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.311
Cevap
148
Favori
340.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürün bilgi sayfasında gerekli bilgiler verilmiş, en kolay USB recovery gibi görünüyor.

https://openwrt.org/toh/dynalink/dl-wrx36

• mi 4a giga cihazıma ilk mesajdaki 23.05.2 sürümü kurdum. wirelessta sadece 2.4ghz radio 0 gözüküyor. radio1 5ghz gözükmüyor. ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    USB recovery ile stock yazılıma nasıl dönerim anlamadım valla orda openwrt dosyasıyla birşeyler yaptırıyor sanırım en başından bu işlere hiç bulasmicaktim :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elimde mi3 router var, x-wrt kurulu. luci arayüzünden access point ayarını bir türlü yapamadım, uzaktaki modemden kablosuz veri alıp kablosuz ve kablolu bağlantı yapmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

elimdeki mi 4c modeme openwrt ve sqm qos kurulumu yaptım.

ayarlarda yapamadığım birkaç yer var ve pingim inanılmaz fazla arttı yardımcı olabilecek var mı ?

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/duzenle-157568195

• Merhaba,

X, Y, Z sorun yaşayıp yardım talep eden arkadaşlar, birisinin size yardımcı olabilmesi için mesajınıza en azından config, log, sizin neler denediğiniz ve yaptığınız gibi bilgileri eklemeniz iyi olur.

1. Sorununuzu Detaylandırın: Sorununuzu mümkün olduğunca detaylı bir şekilde açıklayın. Hangi adımları takip ettiniz, hangi hata mesajlarıyla karşılaştınız?
    2. Config Bilgileri: Eğer mümkünse, sorunla ilgili konfigürasyon dosyalarınızı veya ayarlarınızı paylaşın. Bu sorununuzu daha hızlı anlamamıza yardımcı olacaktır.
    3. Log Dosyaları: Sorun anında oluşan log dosyalarını paylaşmak, sorunun kaynağını tespit etmemize yardımcı olabilir. Lütfen ilgili log dosyalarını ekleyin.

Bu bilgileri sağlamanız sorunun çözümünü bulmanızı kolaylaştırır. Kısa bir hatırlatma yapmak istedim.

Saygılar

• OpenWrt 20 yaşında

20. yaşına özel olarak OpenWrt tarafından tasarlanan router projesi duyuruldu. Yani ilk kez resmi OpenWrt donanımı piyasaya çıkacak. Bu cihaz PCB devre şemalarına kadar açık kaynak olacak. Fiyat olarak 100 doların altında olması hedefleniyor.

Hardware specifications:

• SOC: MediaTek MT7981B
    • Wi-Fi: MediaTek MT7976C (2x2 2.4 GHz + 3x3/2x2 + zero-wait DFS 5Ghz)
    • DRAM: 1 GiB DDR4
    • Flash: 128 MiB SPI NAND+ 4 MiB SPI NOR
    • Ethernet: 2x RJ45 (2.5 GbE + 1 GbE)
    • USB (host): USB 2.0 (Type-A port)
    • USB (device, console): Holtek HT42B534-2 UART to USB (USB-C port)
    • Storage: M.2 2042 for NVMe SSD (PCIe gen 2 x1)
    • Buttons: 2x (reset + user)
    • Mechanical switch: 1x for boot selection (recovery, regular)
    • LEDs: 2x (PWM driven), 2x ETH Led (GPIO driven)
    • External hardware watchdog: EM Microelectronic EM6324 (GPIO driven)
    • RTC: NXP PCF8563TS (I2C) with battery backup holder(CR1220)
    • Power: USB-PD-12V on USB-C port (optional802.3at/afPoE via RT5040 module)
    • Expansion slots: mikroBUS
    • Certification: FCC/EC/RoHS compliance
    • Case: PCB size is compatible to BPi-R4 and the case design can be re-used
    • JTAG for main SOC: 10-pin 1.27 mm pitch (ARM JTAG/SWD)
    • Antenna connectors: 3x MMCX for easy usage, assembly and durability
    • Schematics: these will be publicly available (license TBD)
    • GPL compliance: 3b. "Accompany it with a written offer ... to give any third
    • party ... a complete machine-readable copy of the corresponding source code"
    • Price: aiming for below 100$

Detaylar resmi forumda

openwrt forum
    OpenWrt One - celebrating 20 years of OpenWrt
    https://forum.openwrt.org/t/openwrt-one-celebrating-20-years-of-openwrt/183684

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

acaba trye gelir mi gelirse kaç olur :)

bunun specleri incelerken aklıma şu mini pc'ler geldi bir ara konusu geçmişti. güncel bilgisi olan var mı, bu mu yoksa o mini pc'ler mi tercih edilmeli?

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Getiren bir firma olacağını sanmıyorum. Yurtdışından bireysel olarak sipariş verip satın alabiliriz ancak.

Güncel mini pc olarak genelde Intel N100 işlemcili bu cihaz tercih ediliyor. Türkiye için fiyat/performans olarak vergi kargo her şey dahil 5000 TL civarına başka dengi yok. Çevremde alan 3 kişi oldu. amazon.com.tr üzerinden sipariş verildiği için bonus puan kullanıp taksit yaptırmak bile mümkün.

https://www.amazon.com.tr/KingnovyPC-G%C3%BCvenlik-Ethernet-Y%C3%B6nlendirici-Barebone/dp/B0C699QWQH/

Router board vs mini pc arasında tercih ise tamamen kişiye kalmış. İkisinin de kendine göre artı ve eksileri var. En basitinden OpenWrt'nin duyurduğu cihaz Wi-Fi dahil tam teşekküllü bir wireless router. Mini pc yolunu seçerseniz Wi-Fi için harici çözümlere yönelmeniz gerekiyor.

teşekkürler, listeme ekledim.

konu dışı olacak ama, amazon.com.tr'de bonus kullanılabildiğini bilmiyordum.

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Evet ürünü alan birisi yazmıştı. Benim aklımda bonus puan diye aklımda kalmış. Belki bonus puanı kazanmayı kastetmiştir veya indirim kuponudur. Tam emin değilim şimdi yanlış yönlendirmiş olmayayım.

hocam bir konuda fikrini almak istiyorum Sqm belli bir seviyede kayıpsız kullanıyorum oyun oynarken oyun içerisinde ping ve lag yada drop oluşuyor ne yapmam gerek ne kadar azaltırsam azaltayım yada yükseltirsem yükseltim degerleri bu durum hiç değişmiyor 100 mb 20 mb stabil hale getiriyorum yinede aynı şeyi yaşıyorum

Daha önce paylaştığın NanoPi R5C'ye çok benzeyen bir router vardı. R5C çift antenliyken paylaştığın tek antenliydi. Neydi o?

• Destan2k1 D kullanıcısına yanıt

Elde veri olmadan yorum yapmak çok zor. Detaylı incelemek lazım. Durduk yere böyle bir sorun yaşanmaz.

Diyelim ki hattınız 100 Mbps download 20 Mbps upload siz bu değerlere uygun şekilde %5-10 düşüğe çekip SQM ayarlarsanız stabil biçimde kullanabilirsiniz. Eğer router bunu stabil halde tutamıyorsa ya CPU gücü yetmiyordur ya da bağlantıda başka problem vardır.

• achfighter kullanıcısına yanıt

Daha fazla detay vermeniz mümkün mü? Bir şey anımsatmıyor. NanoPi benzeri dediğiniz için bir ihtimal LinkStar H68K olabilir diyeceğim.

sırayla tek tek test ettim isp yakın zamanda alt yapıyı güncellecegiz diye bir çalışma yaptılar sanırım büyük ihtimalle o yüzden teşekkür ederim cevap için

• merhaba xwrt kurdum ama stock roma donemiyorum bana yardımcı olursanız sevınırım

mi router 3 cihazım her 6 saate restart atıyor anlamadım

• 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.