Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: UberFahrer Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.010
Cevap
137
Favori
310.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, benim de aklımda AX3200 var ancak onda da Uart veya netmode : 4 denen methotlarla uğraşmak biraz gözümü korkutuyor.

  • Majesteleri_84 M kullanıcısına yanıt

    UART işi çok kolay cihazın kasasını açmanıza bile gerek yok. Kasa tabanındaki deliklerden kabloları pinlere takabiliyorsunuz. Kabloların diğer ucuna da bilgisayarla bağlantı için de raspberry pi pico w alıyorsunuz. Bu bağlantı kurulduktan sonra flashlamak kolay forumda anlatımı var.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Sonunda kurulumu tamamladım, bitti; vpn policy routing paketi yerini full fw4-nftables destekli PBR paketine bırakmış ve PBR için luci app'i çıkmış; vesileyle bunlara da güncellemiş oldum, firewall'un , kısıtlı bir kaç kural için de olsa, iptables uyumluluk modunda çalışmasına gerek kalmadı, daha temiz oldu. OPKG UPDATE durumu eskisi kadar olmasa da bazen hata verebiliyor, iteleye kakalaya istediğim paketleri kurabildim. Biraz uğraştım ama önceden tecrübe olunca fazla cebelleşmeden kurabildim. Bir tek VI editörün kaydetme ve çıkma komutlarını vermeden önce esc tuşuna basacağımı unutmuşum; biraz takıldım ama küçük bir google sorgusuyla sonuca ulaştım. Bu şekilde daha çok içime sindi. 👍

  • @redsmoke Hocam konu üzerinde arama yaptığımda modem üzerindeki usb girişi openwrt üzerinden kullanmayı başardığınızı gördüm (tebrik ederim :)). Ben de router almayı düşünüyorum sırf usb mevzusundan dolayı ikinci el xiaomi router 3 lere bakıyordum.

    zyxel vmg3625-t50b modemim var üzerine usb giriş mevcut. Acaba sizin yönteminiz ile xiaomi 4a veya 4c router ile openwrt üzerinden bu usb ye erişmek torrent ile vs dosya indirmek mümkün olur mu?

  • Merhaba,


    Bu mesajımda sizlerle daha yeni farkettiğim bir özelliği paylaşmak istiyorum. TFTP isimli protokolü duymuşsunuzdur. TFTP temel olarak Trivial Transfer File Protocol'ün baş harflerinden geliyor. Yani bir anlamda olabilecek en basit en ilkel dosya aktarım protokolü. Bildiğiniz gibi biz TFTP'yi modem, router gibi yazılımsal olarak çöken cihazları tekrar canlandırmak veya OpenWrt fw'den stock fw'ye dönüş işlemi için kullanıyoruz.


    TFTP boot ile cihaz kurtarmak için Tftpd64, Tftpd32, tinyPXE gibi programları kullanıp üstüne statik IP ayarları vs. yapıyoruz. Aslında TFTP'nin kendisi basit ve ilke fakat düzgün bir şekilde çalıştırmak elle konfigürasyon gerektiriyor. Özellikle bu programların ayarları, IP ayarları pek de tecrübeli olmayanlar için sorun olabiliyor. İşte bu noktada bu işlemleri olabildiğince basite indirgeyen bir özellikten bahsedeceğim. Bu sayede ek bir program kullanmadan hatta hiç bir IP ayarı yapmadan cihazlarınızı TFTP boot ile stok yazılıma çevirebilir veya unbrick, debrick, recovery gibi işlemleri 1 dk içinde tamamlayabilirsiniz.


    Bunun için hali hazırda OpenWrt'nin içinde dahili gelen TFTP server özelliğini kullanmanız yeterli. Yani OpenWrt çalıştıran bir cihaz ile (buna 1. cihaz diyelim) başka cihazları (buna da 2. cihaz diyelim) kurtarabiliyorsunuz.


    İşlem için gerekenler;

    1) OpenWrt yüklü çalışır durumda bir cihaz


    OpenWrt Kullanarak Farklı Bir Cihaza Yazılım Yükleme, Debrick, Stok Yazılıma Geri Dönme İşlemi


    Adımlar ise şöyle;


    [*]1. cihazda 192.168.1.1 LuCi arayüzüne gidin.


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    [*]Network -> DHCP and DNS menüsünü açın.


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    [*]PXE/TFTP Settings sekmesinden Enable TFTP server kutucuğunu işaretleyin.


    Hemen altında bulunan "TFTP server root" kısmından kurtarmak istediğiniz cihaza ait (yani 2. cihaz) firmware dosyasının bulunduğu dizini yazın. 


    "Network boot image" kısmına ise kurtarma dosyasının ismini uzantısıyla beraber tam olacak şekilde yazın.


    Save & Apply diyerek yaptığınız değişikleri kaydedin. 1. cihazdaki işlemler sadece bu kadar. Alt kısımda bulunan Special PXE boot options for Dnsmasq bölümünü ise hiç ellemedim. Gördüğünüz gibi herhangi bir IP ayarı vs. yapmadık.



    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




    Bundan sonraki işlemler sizin kurtarmak istediğiniz cihaza bağlı olarak değişebilir. Ben bu örnekte Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition için işlem yaptım. Xiaomi'nin bu modeli test.bin olacak şekilde yeniden adlandırılmış stok firmware (miwifi_r4a_all_03233_3.0.24_INT.bin) dosyası ile TFTP boot yapabiliyor. Bu dosyayı bilgisayarım yeniden isimlendirip, SCP ile kurtarma işleminde kullanacağım cihaza (1. cihaz) attım. (Benim cihazımda bir USB disk bağlıydı ben USB disk üzerine tftp diye bir klasör açıp (/mnt/sda1/tftp) oraya attım ama sizin daha farklı olabilir. Cihazınızda USB yoksa eğer dosyayı isterseniz /tmp dizinine de atabilirsiniz orası size kalmış.) Dosya ismi de test.bin olacak şekilde girip ayarları kaydederek 2. cihazı kurtarmaya hazırız.


    2. cihazın reset tuşuna basılı tutup elektriğe bağladığımızda 2. cihaz ethernet ile bağlı olduğu 1. cihazdan otomatik olarak test.bin dosyasını çekip kendi üzerine kuruyor. İşlem tamamlandığında mavi led yanacaktır o mavi led yandığında cihazı aç-kapat yapıp kutudan yeni çıkmış gibi fabrika yazılımı ile ilk kurulumunu yapabilirsiniz. Kolay gelsin.





  • Merhaba. Şu anda Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Wi-Fi 5 destekliyor. iPhone 14 Plus sipariş ettim ve bu telefon Wi-Fi 6 destekliyor. Düşündüğüm modem Xiaomi Router AX3200. Sizce değişim yapmam boşa masraf olur mu? Bir de Xiaomi’nin ürünlerine biraz mesafeliyim. Çünkü telefonlarda sürekli girdiğimiz tüm siteler yaptığımız tüm işlemler olsun hep kayıt altında. Esasen altyapım fiber değil. VDSL destekli. Bir de Wi-Fi 6 kullanırdam oyunlarda ping süremde düşüş olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Ocak 2023; 1:33:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Majesteleri_84 M kullanıcısına yanıt

    Ben de 3200 sipariş verdim demin hocam. Yarın gelecek ama duruma göre kutusunu hiç ellemeden iade edebilirim. Çekim gücünün zaten zayıf olduğu söylenmiş, bu kadar çabaya girip openwrt yükleyince daha da zayıflayacak (Stoktan daha dar çekim alanı olduğu yazılmış github'da.)


    Hepsini kenara atıp çin romlu xiaomi 4a giga almak daha mı mantıklı acaba çekim gücü açısından :)


    Siz ne karar verdiniz?

  • newtonsapple N kullanıcısına yanıt

    ax3200 çin rom yüklersen çekim artar 4a giga almana gerek yok

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Tek cihaz için mi yeni router alacaksınız anlamadım. Gerçi internet hızınızı söylememişsiniz ama ortalama 50-60 Mbps desek gereksiz masraf olur bence. Ha siz derseniz ben ev içinde local network'ü sağlamlaştırayım o zaman belki olabilir.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    47 Mbps şu an hocam. Wi-Fi 6’da ping sürem düşer mi? İki telefon var sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Ocak 2023; 22:43:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Teorik olarak Wi-Fi AX, high-efficiency wireless olarak geçiyor teknoloji bakımından. Dolayısı ile Wi-Fi AC'ye göre biraz daha düşük ping görebilirsiniz. Ama pratikte ne kadar farkeden kesin bir şey söylemek çok zor maalesef. Çevre etkilerine bağlı bir durum biraz.


    İnternette şöyle bir örnek buldum onu paylaşayım. Kablolu vs Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6 testi yapmış bir kişi.


    A quick test on my PC using Virgin Media M500. Using SpeedTest with 3 tests averaged out.

    1. Wired – 7 ms connecting at 546Mbps
    2. Wi-Fi 6 160Hz 2400Mbps – 8ms connecting at 545Mbps
    3. Wi-Fi 6 80Hz 1200Mbps – 8ms connecting at 545Mbps
    4. Wi-fi 5 160Hz 1732Mbps- 11ms connecting at 543Mbps
    5. Wi-fi 5 80Hz 866Mbps- 11ms connecting at 514Mbps
    6. Wi-Fi 6 2.4Ghz 574Mbps – 9ms connecting at 263.7.3Mbps
    7. Wi-Fi 5 2.4Ghz 300Mbps – 10ms connecting at 192Mbps


    Kaynak: https://mightygadget.co.uk/improve-your-ping-wired-vs-wifi-6-vs-wifi-5-compared





  • mi router 3G den ax3200 e geçmeye değer mi sizce 3G 2.el yeni almıştım daha

  • 4a giga ya 4c routeri mesh baglantisi nasil yapılır acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!OneMarcFiftyyoutube
    MANY THANKS TO ALL MY PATRONS on https://www.patreon.com/onemarcfifty !!! Please visit my channel page: https://www.youtube.com/onemarcfifty Want to talk to me? Join my Discord Server: https://discord.com/invite/DXnfBUG We will build a DIY 802.11s Wi-fi mesh with OpenWrt and two cheap commodity consumer routers using fast roaming 802.11r. Please use my affiliate links if you want to buy them: Archer C7 : https://www.amazon.com/gp/search?ie=UTF8&tag=onemarcfift04-20&keywords=B00CEB53MS Xiaomi: https://www.amazon.com/gp/search?ie=UTF8&tag=onemarcfift04-20&keywords=B07WDLJWQG Xiaomi Aliexpress https://s.click.aliexpress.com/e/_As8RrM The scripts for automatic deployment are on my github repository: https://github.com/onemarcfifty/openwrt-mesh 0:00 Let's build a cheap Wi-Fi mesh 0:30 Preparations 01:00 Config 1st Router 01:45 Software (wpad mesh) 04:50 Mesh Wifi settings 07:00 Turn 2nd Router into dumb AP 12:30 Config 2nd Router 13:20 Test Mesh connectivity 15:07 Turn both into Access points 17:25 Why did I chose 2.4 GHz? 19:00 Troubleshooting Marc on Patreon: https://www.patreon.com/onemarcfifty Marc's channel on youtube: https://www.youtube.com/onemarcfifty Marc on Twitter: https://twitter.com/onemarcfifty Marc on Facebook: https://www.facebook.com/onemarcfifty/ Marc on Reddit: https://www.reddit.com/user/onemarcfifty Chat with me on Discord: https://discord.com/invite/DXnfBUG
    https://www.youtube.com/watch?v=vVoZppb_FR0&t=1026s
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    Ax3200 router'ı aldım. Yerel ağ'da 500-600mbit görüyorum, çok başarılı :) Yalnız üzüldüğüm bir nokta oldu: Alt kattaki modeme 5GHz'den bağlanıp yine 5GHz'den yayın yapmasını planlıyordum. Ama repeater modunda sadece 2.4GHz ağları görüyor. Yani alt kattaki modeme 2.4'ten bağlanıp bu kata 5GHz'den veriyor. Öyle olunca hız 30-40mbit'lerde takıldı. Bunun bir ayarı var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newtonsapple -- 17 Ocak 2023; 21:2:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • newtonsapple N kullanıcısına yanıt

    Valla hiç bir karar veremedim hocam. Şu wifi performansının iyi olmadığını okuyunca vazgeçiyorum.

  • newtonsapple N kullanıcısına yanıt

    Alt kattan üst kata 5 ghz bağlanıp dağıtma isteğiniz biraz ekstrem bir istek gibi duruyor keza 5 ghz'in duvar penetrasyonu 2.4 ghz kadar iyi olmayacaktır. Alt üst kat durumu varsa bir şekilde olaya eth. kablosu dahil etmekte fayda var.


    edit: Sorunuzu atlamışım, düzenleyerek ek yapıyorum; bunun ayarı eğer iki cihaz da openwrt ise var. (sanırım yukarıda paylaştığım videoda olması lazım) Stok yazılım hakkında bir bilgim olmasa da büyük ihtimalle; hiç sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lameduck -- 18 Ocak 2023; 1:20:43 >
  • temp space ile disk 'in farkı ney ki. Neden temp için bu kadar yer varken disk'e 8mb ayrılmış anlamadım açıkçası. Biri aydınlatabilir mi ? :D netdata 'yı merak ettim yükleyeyim dedim yeterli alan yok diyor :D


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
  • lameduck kullanıcısına yanıt
    Hocam iki modem arasındaki mesafe sadece 3-4 metre ve bir tavan var. O noktada 5GHz sinyali gayet iyi gerçekten. İki cihaz da openwrt değil ama repeater cihaza openwrt kurabilirim. Bu senaryoda 5GHz'den modeme bağlanıp yine 5GHz'den yayın yapması mümkün değil öyleyse.

    Şansımı denemek istedim :)

    Bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.