Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.007
Cevap
137
Favori
310.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, peki performansı nasıl memnun musun? Özel olarak kullandığın eklenti var mı?

  • SonKatip kullanıcısına yanıt
    adblock kullaniyorum birde dns over https hiz olarak tamamini almak istersen hardware offloading acman gerekiyor firewall kismindan diger turlu internette gezinme performansi bir tik daha iyi geldi bana mi 4a nin
  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    İşte bende bu yüzden biraz kararsız kaldım açıkçası, çokta büyük bi fark yoksa uğraştığımıza değer mi değmez mi bilemedim, benim tek istediğim tıkanıklık ve darboğaz olmadan, wifi bağlantı ve hız sorunu yaşamadan kaymak gibi bi internet deneyimi. Bu arada adblock faydasını gördün mü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonKatip -- 23 Eylül 2022; 9:41:2 >
  • SonKatip kullanıcısına yanıt
    gordum hocam adblock tester sitesinden acik ve kapali haldeyken test edebilirsin eger oyun oynuyorsan sqm ozelligide isine yarayabilir ben mi 4a yi zapret kurmak icin ana modem olarak kullaniyorum fakat basarili olamadim denemeye devam zapret sayesinde sansuru asabiliyorsunuz
  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    Sqm açmak için offloading kapalı olmalı yalnız. İkisini açınca bu sefer sqm çalışmıyor.

  • achfighter kullanıcısına yanıt
    sqm kullanmiyorum ben hocam
  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    Hocam zapret nedir hangi sansürlü siteleri aşıyorsunuz tam olarak ?

  • mert478 M kullanıcısına yanıt
    hepsi hocam pastebin vb... modemde calisip trafiginizi sansursuz hale getiriyor
  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    4a giga sürümü var bene buna kurmayı denedim internette bu siteyi buldum ama disk'te yeterli alan olmadğı için kuramadım. SQM yüklü sadece.

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!netkolik.org
    Zapret İle Engelli Sitelere Giriş (Linux ve OpenWRT Router) » netkolik.org • Linux ve Windows Sunucu Rehberleri
    https://www.netkolik.org/zapret-ile-engelli-sitelere-giris-linux-ve-openwrt-router/
  • hocam bu konuda 0ldskool hocamizin daha az yer kaplayan kurulum yontemi var onu deneyin istiyorsaniz
  • 5 GHz ve 80 MHz'de çalışan wifi'ye 2 adet cihaz bağlı, Router'ın 5 GHz'deki ve bağlı olan cihazların bitrate'leri aşağıdaki gibi.



    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    Bu noktada birkaç sorum olacak:




    - Wifi half duplex çalıştığı için iki cihaz arasındaki iperf testinde hızın yarı yarıya düşmesini bekleriz. Bununla beraber 80 MHz bandında çalıştığı için de yaklaşık alınabilecek cihaz başına maksimum throughput 700mbit civarında. Zaten 2 cihaz arasında yaptığım iperf testinde de cihazlar arasındaki hız yaklaşık 300 - 350 mbit civarlarında sonuç çıkıyor. Buraya kadar sorun yok.


    - Ancak wifi'ye bağlı bu 2 cihazdan router'a doğru aynı anda iperf testi yaptığımda yine hız her 2 cihazda da benzer şekilde 300 - 350mbit civarında çıkıyor. En azından router'ın 5 GHZ wifi kısmındaki bitrate 1000+ mbit olduğu için yaptığım bu testte her 2 cihazdan da yaklaşık 500 mbit hız almam gerekmez miydi? Bu kısmı anlayamadım ve açıkçası araştırmalarımda net bir cevap da bulamadım.


    - Xiaomi Mi Router AX3200 teoride 800 mbit 2.4 GHz, 2402 mbit ise 5 5GHz de hız sağlayabiliyor. Ancak bitrate 1000+ mbit civarlarında dolaşıyor. Buraya da bir anlam veremedim.


    - Daha yüksek hızla için 160 Mhz bandı kullanılabilir. Ancak 160 MHz bandı bu cihazda şimdilik doğru çalışmıyor. Zaten resmi olarak da desteklenmiyor. Belki daha sonraki OpenWRT versiyonlarında düzelir.





  • Xiaomi r4ac routera openwrt kurdum wireguard ile vpn kurulumu da yaptim. Hersey cok guzel. Simdi bu wireguard vpn baglantisini sadece 5Ghz wifi bağlantısından vermek istiyorum. 2.4Ghz agina baglanan vpnsiz dumduz internete turkiye ipsiyle ciksin, 5ghzden baglanan vpnle internete ciksin istiyorum. Nasil yaparim bunu bilen var mi?
  • hocam AX3200 cihazını satın aldım stok firmware kötü bir durumda ve openWrt alışanlar için daha kötü bir halde o yüzden ben de geçiş yapmak istiyorum linkteki ürünleri de satın aldım. Cihazı kullananlar içinde rehber olabilir. ben UART flash işlemi daha önce yapmadım bilmem gerekenleri veya nereden başlayacağımı bilmiyorum özetle yardıma ihtiyacım var bu konuda :)

    @0ldskool ve tabii ki beni openWrt ile tanıştıran hocamın da katkılarına da ihtiyacım var :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deusxmachina -- 25 Eylül 2022; 22:47:55 >
  • deusxmachina kullanıcısına yanıt

    GitHub - mikeeq/xiaomi_ax3200_openwrt


    AX3200'e openwrt yüklemek için bundan daha detaylı bir makale yok. :) O yüzden buradaki adımları takip edebilirsin hocam.

  • deusxmachina kullanıcısına yanıt

    google ax3200 4pda diye arat UART ilgili detaylı bilgiler var

  • zathura93 kullanıcısına yanıt
    Bu genel (generic) bir yolla illaki yapılır diye düşünüyorum ama o kadar openwrt gurusu değilim.

    Benim tavsiye edebileceğim yöntem, bağlanacak aygıtların belli olmasını tahminen, şöyle olabilir;

    2.4ghz ve 5ghz wifilerine bağlanacak aygıtları mac filter ile özelleştirebilirsiniz. Ya da bu iki wifinin isimlerini farklı yapmak da basit bir çözümdür.

    İkinci olarak da aygıtlara static ip atayıp, policy based routing ile vpn veya doğrudan çıkış sağlayabilirsiniz.
  • Konunun Xiaomi routerlar üzerinden ilerlediğinin farkındayım. TurkTelekom'dan 200mbit internet aboneliğimle beraber vestel marka modem verdiler. Modemin en büyük sıkıntısı 100mbit ethernet portlarına sahip olması. Arıza kaydı bıraktım ve şu an ellerinde vesel dışında modem olmadığını söylediler arıza kaydım halen açık bakalım ne zaman çözecekler. Bende bu sırada elimde bulunan TP-Link Archer VR2600 VDSL modemi bağlayıp kullanmak istedim gpon ile bağlamak istediğimde vlan id yi girecek alana sahip değil cihaz. DSL menusune vlan id girebiliyorken ethernet arabiriminde yok. Yeni bir router arayışındayken bu konuyu okumaya karar verdim. OpenWRT nin elimdeki modemi desteklediğini ama yükleme sonucunda DSL arabirimini kaybedeceğimi bilerek yinede yükleme işlemini başarıyla gerçekleştirdim. Şu an OpenWRT üzerinden gerekli ayarlamaları yaparak internete çıkış yapabildim. Elinde benim kullandığım marka model modemi olup DSL ile işi olmayanlar olabilir diye burada paylaşmak istedim.


    İyi çalışmalar...





  • sahindirek S kullanıcısına yanıt

    hocam işlemler için lunix yani sanal bilgisayar şart mı windows üzerinden halledebilir miyiz? ve cihaz stok sürümü Sürüm: 1.0.83 farklı sürümden bahsedilmiş sorun teşkil eder mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deusxmachina

    hocam işlemler için lunix yani sanal bilgisayar şart mı windows üzerinden halledebilir miyiz? ve cihaz stok sürümü Sürüm: 1.0.83 farklı sürümden bahsedilmiş sorun teşkil eder mi?

    Tabii mümkün ama o makaledeki her uygulama veya aracın Windows karşılıklarını kullanmak gerekecektir. Temelde ihtiyaç, cihaza UART üzerinden bağlanmak ve TFTP server üzerinden de firmware dosyalarını göndermek. Bir de bir adımda scp/sftp üzerinden Openwrt sysupgrade imajını router'a dosya göndermek gerekiyor. Bu adımı böyle yapmak şart değil ama makalede geçiyor diye ifade etmek istedim.


    UART erişimi için putty, TFP için de TFTPD64 uygulamaları kullanılabilir. İkisi de ufak boyutlu ve ücretsiz uygulamalar.


    SCP/SFTP için ise Bitwise SSH Server (ücretli ama deneme sürümü var) veya Windows ile gelen OpenSSH Server kullanılabilir. Windows versiyonu OpenSSH destekli değilse de aşağıdaki linkten en son versiyon kurulabilir.


    Releases · PowerShell/Win32-OpenSSH (github.com)





  • sahindirek S kullanıcısına yanıt

    bağlantılar tamam sizin attığınız linkten uart için dönüştürücü aldım virtual üzerinde linux mintte çalışmakta hem windows hem lunix denedim routeri söktüm bir türlü bağlanamadım Sürüm: 1.0.83 githubta 1.0.71 üzerinden ilerlemiş ondan mı anlayamadım ilk seferim birde..

  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.