Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
777.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: armynel

Arkadaşlar Mi 9T,note 10 Lite,Redmi 8 pro bu üç cihaz arasında kaldım:(
    hocam bende yaşadım aynı kararsızlığı sonunda note 10 lite da karar kıldım,note 8 proyu eleyin bence 2-3 ay önce mantıklıydı onu almak ama şuan değil bence.
  • Günlerdir araştıra araştıra, kafayı yemek üzereyken indirimleri takip etmekten de gözlerimin şişmesiyle ehh çekip sonunda note 9 pro ve mi 10 lite ikilisinden note 9 pro'da karar kıldım ve az evvel trendyol'dan 3089 liraya 128 gb olanı aldım. Mi note 10 lite'ı elemem de ki en büyük sebep gidip bugün mi store'da incelemem oldu.

Sebepleriyle alacak olan arkadaşlara fikir vermesi açısından yazmak istedim.

Mi Note 10 Lite modeli 204gr ağırlığında ve 9.7 mm kalınlığında olmasına rağmen denge iyi kurulmuş ağır hissettirmiyor ve kavisten dolayı elde kalınmış hissiyatını çok vermiyor. Ancak ince bir cihaz beklentiniz olmasın.

Kamera konusunda Sony IMX 686 sensör Amoled ekranla birleşince fotoğraf çekerken haz duyuyorsunuz ancak ön kamera için aynını demek çok güç AI modu kapatmama rağmen rötüşlamayı çok fazla yapıyor ve görüntü düşük ışıkta başarısızlık abidesi desem yeridir. Ön kamera için alacak olanlar almamalı.

Ekran kalitesi Amoled ancak şunu söyleyebilirim daha önce Mi9T kullanmış biri olarak Mi9T amoled ekranı çok daha başarılıydı. Kavisli ekranlarda görmeye alıştığımız tam kıvrımların olduğu yerdeki ışık geçişi çok bariz şekilde bu telefonlarda belliydi. Bu fiyatlarda tabiki üst seviye bir kalite beklemek yanlış olur ancak kavis olayı Huawei yada Samsung telefonlarda ki kadar başarılı değil.

Ekran parlaklığı mağaza içinde ki fazla aydınlatmadan da olabilir bilmiyorum ama sonda olmasına rağmen çok fazla yansıma yaptı. Güneşli bir ortamda net görünebilir ama daha iyi olmasını beklerdim.

Dokunmatik hassasiyeti iyi ancak MUI11 sorunu olan arayüz geçişleri hala çok başarılı değil umarım MUI12'de çözülür. Teşhirde sadece 2 renk açıktı beyaz ve mor siyahı canlı olarak görmedim zevk meselesi ancak mor olanın yan çerçevesi parlak mor ve sanki parlak nikelaj gibi bir algı yarattı bende tam premium hissiyatını alamadım. Bu konuda en iyisi sanırım siyah olan renk çünkü alüminyum mat bir yapıda duruyor.

Gariptir iki cihazda standa bağlı sürekli şarj alıyorlar ancak mor olan cihaz arkası ısınmışken beyaz olan soğuktu. Tabi renkle alakalı değildir ancak cihazın şarjdayken ısındığını söyleyebilirim.

64 gb olan modele kıyasla kesinlikle 128'i öneririm cihazın sistem ve fabrikasyon uygulamarı sonrası boşta ki hafızası 44gb bu cidden az bir rakam hafıza kartı desteği olmadığından mümkünatı varsa kesinlikle 128 olanını tercih edin derim.

Bir diğer olumsuz olay parmak izi, ses ve hoparlör yeleşim yerinde. Parmak izi çok stabil ve hızlı değil bir kaç kez yanılma olabiliyor ve ekran açıldığında arayüze geçerken hafif kasma oluyor animasyonda. Yüz tanıması ise oldukça iyi telefonu yan tutmama rağmen yeterli ışık altında oldukça hızlı açtı.

Ses konusunda en yüksek seste cızırtı yaptığını gördüm cihaz sorunlu olabilir diye her iki teşhiride denedim ikisi de aynıydı. Belki cihazların ikiside arızalıdır ancak cihaz sahipleri fikir verebilir. Hoparlörü ne diye sağ alta koymuşlar anlamak güç telefonu yan çevirdiğinizde elniz kapatıyor illa telefonu sola değil sağa çevirmek gerekiyor çok sorun değil ama bilmenizde fayda var :)

Özetlersek cihaz fiyatına göre fena değil ancak bu fiyat dalgalanmasına anlam vermek güç. Mi store fiyatları lansman fiyatları halen. 64 3599 128 3999 TL. 64'ün ederi 3099 128'in ederi ise 3299 olursa tam fiyatını bulur bence. Vergiler ve dolar zıplarsa fiyatların vay haline diyorum :)

Son olarak cihaz içime bir türlü sinmediğinden bende note 9 pro aldım. Gerek işlemcisi gerek tasarımı dolayısıyla. IPS düşmanı değilim Amoled olsa daha iyi tabi ama sıkıntı değil benim için birde 500 lira cebime kaldı o cezbetti beni alacak olan arkadaşlara fikir versin diye yazdım. Almış olanlar da hayrını görsün :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo4 -- 18 Haziran 2020; 1:18:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: placebo4

Günlerdir araştıra araştıra, kafayı yemek üzereyken indirimleri takip etmekten de gözlerimin şişmesiyle ehh çekip sonunda note 9 pro ve mi 10 lite ikilisinden note 9 pro'da karar kıldım ve az evvel trendyol'dan 3089 liraya 128 gb olanı aldım. Mi note 10 lite'ı elemem de ki en büyük sebep gidip bugün mi store'da incelemem oldu.

Mi Note 10 Lite modeli 204gr ağırlığında ve 9.7 mm kalınlığında olmasına rağmen denge iyi kurulmuş ağır hissettirmiyor ve kavisten dolayı elde kalınmış hissiyatını çok vermiyor. Ancak ince bir cihaz beklentiniz olmasın.

Kamera konusunda Sony IMX 686 sensör Amoled ekranla birleşince fotoğraf çekerken haz duyuyorsunuz ancak ön kamera için aynını demek çok güç AI modu kapatmama rağmen rötüşlamayı çok fazla yapıyor ve görüntü düşük ışıkta başarısızlık abidesi desem yeridir. Ön kamera için alacak olanlar almamalı.

Ekran kalitesi Amoled ancak şunu söyleyebilirim daha önce Mi9T kullanmış biri olarak Mi9T amoled ekranı çok daha başarılıydı. Kavisli ekranlarda görmeye alıştığımız tam kıvrımların olduğu yerdeki ışık geçişi çok bariz şekilde bu telefonlarda belliydi. Bu fiyatlarda tabiki üst seviye bir kalite beklemek yanlış olur ancak kavis olayı Huawei yada Samsung telefonlarda ki kadar başarılı değil.

Ekran parlaklığı mağaza içinde ki fazla aydınlatmadan da olabilir bilmiyorum ama sonda olmasına rağmen çok fazla yansıma yaptı. Güneşli bir ortamda net görünebilir ama daha iyi olmasını beklerdim.

Dokunmatik hassasiyeti iyi ancak MUI11 sorunu olan arayüz geçişleri hala çok başarılı değil umarım MUI12'de çözülür. Teşhirde sadece 2 renk açıktı beyaz ve mor siyahı canlı olarak görmedim zevk meselesi ancak mor olanın yan çerçevesi parlak mor ve sanki parlak nikelaj gibi bir algı yarattı bende tam premium hissiyatını alamadım. Bu konuda en iyisi sanırım siyah olan renk çünkü alüminyum mat bir yapıda duruyor.

Gariptir iki cihazda standa bağlı sürekli şarj alıyorlar ancak mor olan cihaz arkası ısınmışken beyaz olan soğuktu. Tabi renkle alakalı değildir ancak cihazın şarjdayken ısındığını söyleyebilirim.

64 gb olan modele kıyasla kesinlikle 128'i öneririm cihazın sistem ve fabrikasyon uygulamarı sonrası boşta ki hafızası 44gb bu cidden az bir rakam hafıza kartı desteği olmadığından mümkünatı varsa kesinlikle 128 olanını tercih edin derim.

Bir diğer olumsuz olay parmak izi, ses ve hoparlör yeleşim yerinde. Parmak izi çok stabil ve hızlı değil bir kaç kez yanılma olabiliyor ve ekran açıldığında arayüze geçerken hafif kasma oluyor animasyonda. Yüz tanıması ise oldukça iyi telefonu yan tutmama rağmen yeterli ışık altında oldukça hızlı açtı.

Ses konusunda en yüksek seste cızırtı yaptığını gördüm cihaz sorunlu olabilir diye her iki teşhiride denedim ikisi de aynıydı. Belki cihazların ikiside arızalıdır ancak cihaz sahipleri fikir verebilir. Hoparlörü ne diye sağ alta koymuşlar anlamak güç telefonu yan çevirdiğinizde elniz kapatıyor illa telefonu sola değil sağa çevirmek gerekiyor çok sorun değil ama bilmenizde fayda var :)

Özetlersek cihaz fiyatına göre fena değil ancak bu fiyat dalgalanmasına anlam vermek güç. Mi store fiyatları lansman fiyatları halen. 64 3599 128 3999 TL. 64'ün ederi 3099 128'in ederi ise 3299 olursa tam fiyatını bulur bence. Vergiler ve dolar zıplarsa fiyatların vay haline diyorum :)

Son olarak cihaz içime bir türlü sinmediğinden bende note 9 pro aldım. Gerek işlemcisi gerek tasarımı dolayısıyla. IPS düşmanı değilim Amoled olsa daha iyi tabi ama sıkıntı değil benim için birde 500 lira cebime kaldı o cezbetti beni alacak olan arkadaşlara fikir versin diye yazdım. Almış olanlar da hayrını görsün :)
    Hayırlı olsun. 3000 liraya note 9pro guzel denk gelmiş.

Yazdiklarinizi okudum emeginiz icin teşekkür ederim. Bazilarina katılıyorum bazilarina katılmıyorum tek tek ayrintilara girmeye gerekte yok. Yalniz sistem uygulamari ile 44 gb yer kapliyor demişsiniz oraya takildim.

İncelediğiniz cihazda hafiza neden o kadar dolu gozukuyor bilmiyorum ama benim telefonda sistem uygulari haric kendi uygulamalarım, asphalt 9 ve call of duty olmasina ragmen suan 22.58 gb dolu gozukuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 18 Haziran 2020; 1:5:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    rica ederim tabi ki herkesin cihaza bakış açısı beklentisi farklı hocam objektif bir şekilde kendi açımdan gördüklerimi yazmak istedim sadece. 64GB olan model için kullanılabilir alan 44GB demek istedim yanlış anlaşılma olmasın. Sistem uygulamaları 20GB'a yakın yer kaplıyor bu yüzden 64'ün tamamını kullanamıyoruz manasında.
  • Arkadaslar telefonun kulaklik cikis kalitesi nasil? hi fi ses kalitesi diyor ozelliklerinde dahili dac var mi cihazda?
  • quote:

rica ederim tabi ki herkesin cihaza bakış açısı beklentisi farklı hocam objektif bir şekilde kendi açımdan gördüklerimi yazmak istedim sadece. 64GB olan model için kullanılabilir alan 44GB demek istedim yanlış anlaşılma olmasın. Sistem uygulamaları 20GB'a yakın yer kaplıyor bu yüzden 64'ün tamamını kullanamıyoruz manasında.
    Pardon boş alani dolu alan gibi anlamışım hocam.
    Yani gunumuz sartlarinda hangi cihaz olursa olsun eger sd kart destegi yoksa 64 gb tercih etmemek lazim.
    Artik uygulamalarin kapladığı alan arttı ve en onemlisi kamera mp'leri büyüdüğü için hem video hem fotoğraflar daha cok yer kaplıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 18 Haziran 2020; 2:1:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackace

Arkadaslar telefonun kulaklik cikis kalitesi nasil? hi fi ses kalitesi diyor ozelliklerinde dahili dac var mi cihazda?
    Kulaklik performansından oldukça memnunum. Ses kalitesi cok iyi. Kutusunda hi res logosu var yani dahil dac var sanirim. Ayrica bluetooth kulakliklar icin aptx destegi de mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Kulaklik performansından oldukça memnunum. Ses kalitesi cok iyi. Kutusunda hi res logosu var yani dahil dac var sanirim. Ayrica bluetooth kulakliklar icin aptx destegi de mevcut.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler online muzik dinlemek icin lg v30+ almayi dusunuyorum onda dahili quad dac var yuksek emperansli kulakliklari dahi rahatca besliyor. az once epey.com dan baktigimda xiaomi cihazlarda dahili dac yok fakat hi fi ses kalitesi var olarak gozukuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackace -- 18 Haziran 2020; 2:7:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackace

Tesekkurler online muzik dinlemek icin lg v30+ almayi dusunuyorum onda dahili quad dac var yuksek emperansli kulakliklari dahi rahatca besliyor. az once epey.com dan baktigimda xiaomi cihazlarda dahili dac yok fakat hi fi ses kalitesi var olarak gozukuyor.

Alıntıları Göster
    Hi res, dolby atmos gibi yazilim desteği miymiş sadece? Bu konuda cok ayrinti bilmiyorum hocam ama ben kulaklik performansini begendim. Ama duyduğum kadariyla ses konusunda lg v30+ cok basarili bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Hi res, dolby atmos gibi yazilim desteği miymiş sadece? Bu konuda cok ayrinti bilmiyorum hocam ama ben kulaklik performansini begendim. Ama duyduğum kadariyla ses konusunda lg v30+ cok basarili bir cihaz.

Alıntıları Göster
    Bende konuya tam hakim degilim ama dediginiz gibi yazilim destegi sanirim.
  • blackace kullanıcısına yanıt
    Hocam v30+ yerine g7 thinq tavsiye ederim. İkisinide 1 er sene kullandım g7 hem daha şık hem daha performanslı sesi daha iyi ve piline göre şarjıda güzel gidiyor. Kamerasıda v30+ dan daha başarılı. V30+ çok geniş duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyademirci -- 18 Haziran 2020; 7:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Günlerdir araştıra araştıra, kafayı yemek üzereyken indirimleri takip etmekten de gözlerimin şişmesiyle ehh çekip sonunda note 9 pro ve mi 10 lite ikilisinden note 9 pro'da karar kıldım ve az evvel trendyol'dan 3089 liraya 128 gb olanı aldım. Mi note 10 lite'ı elemem de ki en büyük sebep gidip bugün mi store'da incelemem oldu.

Merhaba
    Yazdiklarinizin birçoğuna katılmıyorum.. bende 1 hafta yoğun araştırma yapıp note 10 lite aldım . Hatta gidip dün bir tane daha aldım . Note 9 proyuda inceledim . Neden note 9 pro almadım da note 10 lite aldım bende onu yazayım
    - ips LCD ekran olduğu için almadım
    - parmak izi okuyucu ekranda değil yan tusta olduğu için elim her dokunduğunda ekran açıldığı için , cebimde çalarken telefonu çıkarmak için dokunduğunda telefon acildigi için almadım note 10 lite aldım
    - ekranda hdr10 hdr+ desteği olmadığı için note 10 lite aldım
    - sürekli açık ekran aod olmadığı için note 10 lite aldım
    - note 9 pro kamerasında raw desteği ve yüz tanıma olmadığı için , bunları destekleyen note 10 lite aldım
    - ekran 3D geçişte ışık suzmesi belli oluyor demişsin iki cihazda da baktım bende belli olmuyor rahatsız edici bir görüntü yok belki sizin baktığınız ortamdan yada cihazdan kaynaklı olabilir
    - kulaklık taktiginiz zaman note 10 lite efsane ses veriyor .aynı şekilde hoporlor çıkış sesi çok tok ve.gur
    - geçişlerde note 10 lite şimdilik takılma asla olmadı
    - telefon konuşmalarında cızırtı asla olmadı
    - note 10 ve note 10 prodaki donanım ne ise aynısı bunda var tek fark kamerada galiba pro modeli 108 mpixel bu 64 diğer herşey aynı
    Bence bu fiyata alınabilecek en iyi cihazlardan biri note 10 lite

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür.
  • Hareket halinde çektiğim 1 resim
    Resimdeki renklere bakın gökyüzü rengine bakın hava kapali iPhone cihazlardaki gibi gerçek renk çekiyor kamerasi ..umarım buraya yüklerken kalite düşmez

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

• gunbah kullanıcısına yanıt
    cihazı nereden aldınız acaba? ben de samsung note 8 den geçmeyi düşünüyorum ama özellikle yakınlık sensöründe sorun yaşayanların olması nedeniyle tereddütteyim. SE 2 alacaktım ama 6.4"ten 4.7"e düşmek istemiyorum.
  • Çin malından uzak durmak en mantıklısı.alternatifler varken hemde.

• Yüz tanıma güç tuşuna basmadan çalışmıyor mu?

• Hardware Plus'tan Kerem Enginar, tarayıcı kullanırken aşırı ısındığını söylüyor. Böyle bir şey sizlerde de var mı?

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.