Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU] (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.834
Cevap
67
Favori
210.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CEBEP

P30 Pro ve Mi Note 10 Pro on kameralarda kıyaslama yapmadım açıkçası çünkü normalde arka kamera kullanıyorum hep. Ancak en büyük fark Mi Note 10 Pro on kamera da stabilizasyonun olmaması. P30 Pro da ise stabilizasyon mevcut, dolayısıyla çok video kayıt veya canlı da ön kamera kullanıyorsanız özellikle hareket ederken P30 Pro daha iyi bir sonuç verir.
    Hocam imei nasıl yaptınız yardımcı olabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEBEP

Bende ikisi de var, P30 Pro bir seneden fazla kullanıyorum, Note 10 Prp yeni aldım. Kameralarla ilgili henüz diyeceğim birşey yok çünkü Note 10 Pro daha yeni aldım. Farklar:

Pil:
    Pil benim içinde en önemli olan kriterlerden biri. Note 10 Pro da daha uzun ömürlü, Note 10 Pro da pil 1000mAh daha büyük. Ancak P30 Pro da da pil çok iyi dayanır, bende akşam 10:00 gibi 35% civarında kalıyordu.

P30 Pro da Xiaomi de olan menülerde reklam saçmalığı da yok tabi. Xiaomi de telefon dolu gereksiz uygulamalarla geliyor yarım gün onları temizlemekle geçti.

P30 Pro da kablosuz şarj var, Note 10 Pro da yok

P30 Pro da ön kamerada stabilizasyon var, Note 10 Pro da yok. Video için fark yaratabilir.

İşlemci kıyaslamak zor çünkü P30 Pro da Huawei in kendi üretimi olan Kirin işlemci. Ancak COD de ikisi grafiği rahat kaldırır, ikisi de çok ısınmaz.

EMUI bana göre daha iyi MIUI ye göre.

P30 Pro Android 10, Note 10 Pro hala Android 9.

Çift SIM yönetimi P30 Pro da daha iyi

Note 10 Pro da voLTE ve voWiFi yok, P30 Pro da var

Haptic (titreşim) P30 Pro da daha çok iyi.

P30 Pro da uygulamayı bulmak çok kolay, üstten aşağı çektin mi arama alan çıkıyor Samsunglarda gibi5. Note 10 Pro da böyle birşey yok. Xiaomi nin kendi tarayıcı kullanılması gerekiyor veya google arama ile. Bu çok saçma bana göre, halenda alışamadım.

Spam blokleme:
    P30 da kendi bloke eden özelliği var. Kısa mesajları anahtar kelime kullanarak blokleyebilirisiniz. Örnek B016 listeye eklediğin zaman b016 aracılığı ile gelen tüm kısa mesajlar bloke eder. Note 10 Pro da bu özelliği yok.
    Note 10 Pro Google Dialer kullandığı için dahili Spam arama koruması var, P30 Pro da yok. Gerçi ikisine de Truecaller kurabilirsiniz.

Dışarıdan iki telefon hemen hemen aynı hen tasarım hem ebat olarak.
    Volte ve Vowifi var kullanıyorum.

Spam bloklama demek istediniz herhalde, o da var. Güvenlik>ayarlar>engelli listesi>engelli sms listesi buradan anahtar kelimeleri girerek engelleyebilirsiniz.

• [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2897010/a3ae70a8-ac81-475e-ae9e-50a977322a5e.png[/simage
    BÖYLE BİŞEY MÜMKÜNMÜ]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Come With Me C kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle belirteyim iki cihazıda kullanmadım ama bayadır mi note 10 pro araştırması yapıyorum. diğer özellikleri bilemem ama kamera konusunda mi note 10 biraz abartılıyor gibi geldi bana baya inceleme yaptım. p30 pro kamerada özellikle fotoğrafta şuan en iyi ilk 2-3 cihazdan biri. mi note 10 un ben white balance (beyaz ayarı)nın problemli olduğunu düşünüyorum. fotoğraf ve videolarda incelemelerde bu sorunu yan yana izlediğinizde net farkediyorsunuz. fiyat performans olarak evet mi note 10 ucuz üzmezde ama p30pro ile karşılaştırılmaz bence. diğe ryandan mi note 10 pronun da fiyatı inanılmaz arttı. 4 bin civarında yurt dışı cihazları. garantili cihazını zaten asla almayın o parayı asla haketmiyor onun yerine direkt p 30 pro öneririm. ama yurt dışı belki. ki o fiyatada 2. el s10lar mevcut düşünürseniz fotoğrafta p30 a yakın. ayrıca bu mi note 10larda video çekerken incelemelerde görürsünüz bence işlemciden kaynaklı ekranda donmalar oluyor. akıcılık kaybediliyor. büyük problem değil ama problem. zaten 108 mp fotoğraf çoğu zaman kullanılmaz. daha az megapixeller ile çekersiniz fotoğrafları. hem işleme süresinden dolayı hemde daha fazla ışık için. özetle fotoğraf kalitesi p30la kıyaslanmaz bence. iyi cihaz kamerada ama abartılıyor bunu net söyleyebilirim. p30 u bilmem ama bu cihazda asla 4k 60fps olamayacak işlemciden dolayı bunuda eklemek isterim.

• Nefy kullanıcısına yanıt
    kamera konusuna abartıldığı konusa bende katılabilirim.
  • 5000 tl bütçem var eşim bu telefonun beyazini istiyor yorumlariniz nedir acaba başka marka modellere yoneleyim mi yoksa bunu mu alayim

• Selam,
    Mi note 10 aldım.2 ay oldu, gayet güzel cihaz.fotoları süper bana göre.malesef ekran koruyucu olmadığından elimden kaydı ve düştü.sağ üst köşeden camı kırıldı.cihaz çalışıyor herhangi bir sıkıntısı yok.
    ekran değişimi varmı.ne kadara mal olur.yada bu şekilde satabilirmiyim.😏

• Trendyol üzerinden siparişimi verdim bakalım umarım kısa sürede gelirde aranızda olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nefy

hocam öncelikle belirteyim iki cihazıda kullanmadım ama bayadır mi note 10 pro araştırması yapıyorum. diğer özellikleri bilemem ama kamera konusunda mi note 10 biraz abartılıyor gibi geldi bana baya inceleme yaptım. p30 pro kamerada özellikle fotoğrafta şuan en iyi ilk 2-3 cihazdan biri. mi note 10 un ben white balance (beyaz ayarı)nın problemli olduğunu düşünüyorum. fotoğraf ve videolarda incelemelerde bu sorunu yan yana izlediğinizde net farkediyorsunuz. fiyat performans olarak evet mi note 10 ucuz üzmezde ama p30pro ile karşılaştırılmaz bence. diğe ryandan mi note 10 pronun da fiyatı inanılmaz arttı. 4 bin civarında yurt dışı cihazları. garantili cihazını zaten asla almayın o parayı asla haketmiyor onun yerine direkt p 30 pro öneririm. ama yurt dışı belki. ki o fiyatada 2. el s10lar mevcut düşünürseniz fotoğrafta p30 a yakın. ayrıca bu mi note 10larda video çekerken incelemelerde görürsünüz bence işlemciden kaynaklı ekranda donmalar oluyor. akıcılık kaybediliyor. büyük problem değil ama problem. zaten 108 mp fotoğraf çoğu zaman kullanılmaz. daha az megapixeller ile çekersiniz fotoğrafları. hem işleme süresinden dolayı hemde daha fazla ışık için. özetle fotoğraf kalitesi p30la kıyaslanmaz bence. iyi cihaz kamerada ama abartılıyor bunu net söyleyebilirim. p30 u bilmem ama bu cihazda asla 4k 60fps olamayacak işlemciden dolayı bunuda eklemek isterim.
    P30pro ön kamera foto çekimi portre modu rezalet kardeşim. Buda benim için o telin çöp olduğu anlamına gelir ... Tabi herkesin beklentisi farklı.. Mi note 10 ön kamera gayet iyi özellikle foto.. Arka kamerada gayet iyi.. Video çekimine ağırlık veren için belki p30 pro bi tık daha iyi olabilir videoda.. Ben 2700 gibi bi rakama almıştım ilk çıktığında p30pro 6500 civarı felan sanırım.. Birebir takas teklifi gelse vermem note 10 u.. Tasarım olarak aşağı yukarı benzer olsada tasarım ve ekran kalitesi olarakda note 10 önde bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 27 Nisan 2020; 1:42:4 >

• P 30 Pro ve xiaomi mi note 10 un ikisinide bir ay kullandım ve hangisini satmak istediğime bir ay karar veremedim, telefon olarak Huawei çok daha iyi, ancak kamera işine gelirse mi note10 p 30 Pro nun bir adım önünde, defalarca her iki tlf lada aynı yerleri gece gündüz, zoom lu zoom suz çektim ve sonuç şudur, ana kamera xiaomi daha net, beş x zoom da gündüz Huawei çok az daha iyi, ancak ışık yetersiz olduğunda Huawei telefoto kamerayı kullanmıyor ve ana kameradan dijital zoom yapıyor ve orada batıyor, oysa xiaomi birden çok kamera kullanıp az ışıklı ortamda Huawei p 30 Pro dan çok daha net foto çekiyor, hatta xiaomi Pro modunda bile 5x zoom kullanma seçeneği var, ayrıca ön kamera tartışmasız xiaomi çok daha net. Bir ay kıyaslama sonucu bunu gördüm, aslında p 30 Pro yu satmamak için direndim ama, benim önceliğim kamera ve xiaomi tartışmasız önde.Video konusunda gündüz Huawei, gece xiaomi. Birde Huawei nin bazen gerçekten cansıkıcı sapsarı gece resimleri de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedstream. -- 27 Nisan 2020; 4:40:48 >

• Nefy kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Videolarda donmalar olduğunu, 4k 60 fps'in asla gelmeyeceğini söylemişsiniz. Video ile işimin olmadığını söylemiştim. 6500 bütçem var. Almışken Mi Note 10 Pro veya P30 Pro almak istiyorum ve dediğiniz gibi 3900-4000 bandından y.dışılar satılıyor ki yüksek bi rakam. İkinci el telefon düşünmüyorum ki düşünsem de Plus'ı bile gözümde kötü iken 3.4k bataryalı, exynoslu s10'a 1 kuruş vermem. Hocam benim derdim fotoğraf. Kablosuz şarj, 40w-30w hızlı şarj farkı, k980/sd730g, su geçirmezlik Türkiye Garantisi vs.(en azından bi' muhattap var),avantajları p30 pronun tabii ki var. Ancak diyorum ya fotoğraf benim derdim. Eğer 2500 fark verip mi note 10 pro dan kötü fotoğraf çeken bir cihaz alırsam cidden üzülürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Come With Me -- 27 Nisan 2020; 23:30:48 >
  • Speedstream. S kullanıcısına yanıt
    şimdi arada kaldık.
    bende öncelik kamera, zoom, optik zoom.
    batarya ikiside iyi..
    note 10 zoomda iyise 6500 tkye gerek yok.
    ama uzun vadede kullanımda önemli.
    3 yıl sonra note 10' nun ekranı, dokunmatiği, batarya ömrü p30pro ile aynı olurmu. sonuçta huawei kalite olarak daha iyi..

• TUUNGA kullanıcısına yanıt
    Volte ve vowifi hallettim, sms engelli listesi bende yok resmi garantili aldım cihazı Mi Note 10 Pro
    Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU]

• coldflue kullanıcısına yanıt
    Imei ile yaptığım birşey yok TR den aldığım resmi cihazlar.

• CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Şimdi reklam olayı gerçekten saçmalık ancak kapatılabiliyormuş sanırsam bikaç yerde okudum. Volte ve vowifi var diye biliyorum. Miui arayüzü de gayet güzel ve pratik diye biliyorum zamanla alışırsınız illaki. Hocam şuan için değil ama 4 yıl sonra ne olacak onu düşünüyorum. Kirin980 ile sd720g aynı kalır mı performans olarak? 4 yıl sonra xiaominin ekranı bataryası ölür mü diye korkmuyorum değil. Huawei çok daha sağlam bu konuda. Kamera olarak da fotoğraf konusunda çok kararsızım testlerde bazı yerlerde p30 pro bazı yerlerde şaşırtıcı bi şekilde mi note 10 pro alıyor. Video önemsiz benim için. Eğer ekstra faktörler devreye girerse note 10 pro y.dışı 4k fiyat çekiyorlar hocam. İmei repair vs. tamam halloluyor da risk yani telefona bişey olsa eline sağlık... Mi note 10 3k ya bulunuyor hadi kabul edilebilir ama 4k ya çıkıp bu riski alacaksam 6.5k dan p30 pro mu alsam demiyorum değil ki yanında freebuds lite kulaklık veriyorlar piyasası 550-600 TL arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Come With Me -- 27 Nisan 2020; 12:32:43 >

• Kardeşim gidin p30pro alın madem.. Konu p30pro topiğine dönmeye başladı.. Note 10 olanlar gayet memnun zaten.. İkinci elde fazla bulunmaması da bunu gösteriyor.. Bana göre p30pro dan daha iyi bi tel ayrıca.. Laf ettirmem abi kusra bakmayın bu cihaza

• Come With Me C kullanıcısına yanıt
    Valla şuana kadar hiç bir telefon 4.sene kullanamadım, 1-2 sene sonra dayanamıyorum ve yenisini alıyorum. Ancak şuan türkiyede resmi satılan amiral gemisi cihazlar ihtiyaçlarını karşılamadı için bu kadar para vermenin bir anlamı görmedim ve Mi Note 10 Pro aldım. İyi ki de aldım, pil gayet iyi tutuyor ve şimdilik telefon ihtiyaçlarımı karşılıyor. Bu arada P30 Pro arama kaydı yapabilyor otomatik olarak, telefonun özelliği. Mi Note 10 Pro da bu ozellik yok yada ben bulmadım :)

Bu arada cihazı 4 sene kullanmaya düşünüyorsanız hangi telefon olursa olsun pil kapasite ciddi düşüş gösterir 4 senede. 3 sene sonra aldığınız telefon hala işinizi görüyor ise yeni pil ile değiştirip bu sorun da gidilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 27 Nisan 2020; 15:22:5 >
  • Xiaomi bu modelin üretimini durdurmuş. Mi 10 çıkınca tabi doğal olarak mi 10'a o kadar para vermek istemeyenler için note 10 güzel bir tercih olacak ve bu durum da mi 10 satışlarını olumsuz etkileyecekti. Anlaşılır bir durum. Ama asıl problem şu ki note 10'un yazılım desteği ne olacak? Android 10 hala gelmedi bizim cihazlara. Gelecek gibi de değil. Ayrıca MIUI 12 duyuruldu ve ben güncelleme alacak telefonlar arasında görmedim note 10'u. Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba? Hem MIUI 12 hem de Android 10 hakkında...

• Arkadaşlar MIUI 12 için ilk China Close Beta sürümleri yayınlandı. MIUI 12 Özelliklerine ve Beta rom linklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Özcan DELİKANLIyoutube
    MIUI 12 Tüm Özellikler ve Desteklenen Cihazlar ve Rom Linkleri | MIUI 12 Review #miui12 v20.4.27
    https://www.youtube.com/watch?v=6OkNaABDnh8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özcan DELİKANLI -- 27 Nisan 2020; 18:56:57 >

• Arkadaşlar merhaba Mi Note 10 Pro çift hatlı olarak almak istiyorum, aranızda satmak isteyen varsa benimle iletişime geçebilir. Veya bana önerebileceğiniz güvenilir satıcı var mıdır. İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.