Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU] (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.834
Cevap
67
Favori
210.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NEVERDIES

Note 10 pro 8/256 almayı düşünüyorum. Sahibinden bir ilan gördüm kapalı kutu. Alırken nelere dikkat etmek gerekir? Global olup olmadığı nereden anlaşılır yardımcı olabilir misiniz
    İsimlerinden anlaşılır. Avrupa cihazları Mi Note 10 Pro , Çin cihazları CC9 Pro Premium.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperMetin

Cihazı kullananlar hangi rengi kullanıyor? Eşime alacağım için beyaz almayı düşünüyorum ama arada kaldım.Beyaz kullanlar yanlarda çizikler çok belli oluyor mu? Dokunmatik hassasiyetin kavisli bölümde azaldığı belirtilmiş bu ciddi seviyede mi ?
    Siyah renk kullanıyorum. Beyaz rengi arkadaşımda var herhangi bir çizik daha oluşmadı. Kavisli ekran dokunmatik hassasiyetin de sorun yok gayet stabil çalışmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefaMseven

merhaba cihazda micro sd kart desteği varmı acaba bu bilgiye ulaşamadım da
    Mi Note 10 6/128, Mi Note 10 Pro 8/256 seçenekleri ile piyasaya sürüldü. Micro Sd kart desteği yok.
  • Baveran kardeşimizden gözü kapalı alabilirsiniz. Başka yerle uğraşmayın.
  • AlperMetin kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben beyaz kullanıyorum. Sedefli beyaz aslen. Çok hoş rengi var. 2 ay olmuştur kullanalı. Çizik yok henüz. Çok şükür. Dokunmatik kısımın hassasiyet eksikliği yazılımla alakalı olduğu belirtilmiş forumlarda. Ancak ben böyle bir sorun yaşamadım. Yurtdışı alacaksanız Baveran nickli arkadaşımızı tavsiye ederim.
  • selcuky1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kılıfsız mı kullanıyorsunuz ? :)
  • Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Tek tek etiketleyemedim baya uzun bir liste olurdu :) Epey yardımsever bir ana konuymuş sevdim burayı
  • Facebook xiaomi grubunda note 8 pro normal çekim ve gcam farkını koymuş biri.. Bu kadar fark varmı gerçekten.. Mi note 10 için de varmı uygulama..

edit: az önce bi apk buldum. Leş gibi çekimi sildim hemen

Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 24 Nisan 2020; 1:54:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese iyi forumlar, 4 senedir samsung note 5 kullanıyorum değiştireceğim artık. Özellikle kamerası iyi bir telefon istediğim için aklımdan bu geçiyordu bide kavisli ekranı falan. Ama videoları izledikçe herkes işlemci şöyle böyle diyor aslında pubg falan bir şey oynayan biri değilim ama benzer fiyatlara snapdragon 855'li s10 lite varken kamerasından dolayı mi note 10 alınır mı dersiniz? Bir yandan da samsung'tan sıkıldım artık değişiklik olsun diyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var oyun oynamasamda 2650 liralık redmi note 8 pro'dan speedtest videolarında yavaş olması düşündürüyor açıkçası beni.. Birde herhangi bir kronik sorunu var mı gözlemlediğiniz misal s20 ultra'daki odak sorunu gibi? Alınca en az 3 4 sene kullanmayı düşündüğümden araştırıp duruyorum Birde son olarak pro alacak durumum yok kamerasındaki ufak fark için üzülmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 24 Nisan 2020; 6:25:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: solokingx

Facebook xiaomi grubunda note 8 pro normal çekim ve gcam farkını koymuş biri.. Bu kadar fark varmı gerçekten.. Mi note 10 için de varmı uygulama..

edit: az önce bi apk buldum. Leş gibi çekimi sildim hemen

Bizim telefonlar kamera odaklı üretilmesine rağmen adam akıllı çalışan bir gcam çıkarmadılar. Kaç tane denediysem stock kameradan daha güzel çekeni bulamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Herkese iyi forumlar, 4 senedir samsung note 5 kullanıyorum değiştireceğim artık. Özellikle kamerası iyi bir telefon istediğim için aklımdan bu geçiyordu bide kavisli ekranı falan. Ama videoları izledikçe herkes işlemci şöyle böyle diyor aslında pubg falan bir şey oynayan biri değilim ama benzer fiyatlara snapdragon 855'li s10 lite varken kamerasından dolayı mi note 10 alınır mı dersiniz? Bir yandan da samsung'tan sıkıldım artık değişiklik olsun diyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var oyun oynamasamda 2650 liralık redmi note 8 pro'dan speedtest videolarında yavaş olması düşündürüyor açıkçası beni.. Birde herhangi bir kronik sorunu var mı gözlemlediğiniz misal s20 ultra'daki odak sorunu gibi? Alınca en az 3 4 sene kullanmayı düşündüğümden araştırıp duruyorum Birde son olarak pro alacak durumum yok kamerasındaki ufak fark için üzülmeli miyim?
    Aynı şekilde ben de 4 yıl Samsung Note 5 cihazımdan, Yurtdışı Mi note 10 cihazına geçiş yaptım. Cihazı 1 aydır kullanmaktayım. Öncelikle Pubg tarzı ağır oyun oynayan biri değilseniz sosyal medya veya benzer diğer uygulamalarda performans anlamında hiçbir sıkıntınız olmayacaktır. Hızı gayet yeterlidir. Kamera konusunda şahsi fikrim yabancıların dediği gibi hit or miss yani bazı şartlarda vay be dedirtecek kadar iyi bazı şartlarda hayal kırıklığı yaratabiliyor. Ama genel anlamda iyi. Google kamera desteği ile daha da iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 108 mp modunda çözünürlük artışına bağlı detaylara inebiliyorsunuz fakat keskinlik azalıyor ve grenlenme çokça oluyor. Objeye biraz uzak kalarak fotoğraf çekmeniz lazım aksi halde merkez dışından kalan alan hafif bulanık çıkıyor ve de merkez dışı kenarlara doğru görüntü çok hafif de olsa balık gözü gibi uzama yapıyor. Bu sorunların sensörün ve lensin büyüklüğü ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Arka kameradaki stabilizasyon özellikle zayıf ışık koşullarında kötü çalışıyor epey titreme olabiliyor. Ön kamerada herhangi bir stabilizasyon yok ve kamera full hd çekiyor. (Note 5 bile 2k video çekebiliyordu.) Ayrıca 32 mp denmiş fakat donanım info programlarında 8 mp olarak görünmekte ve Google kamera ile 8 mp fotoğraf sonuçları kendi kamerasındaki 32mp sonuçlarından daha keskin ve başarılı olduğu kanısına vardım. Cihazın ekranına lafım yok renkleri ve parlaklığı oldukça yeterli. Kavis kenarlarındaki dokunmaları bazen algılamıyor özellikle klavyede a ve i harflerini yazarken tekrar basmanız gerekebiliyor bu da istenmeyen dokunmaları engelleme yazılımı ile çakışması sonucu oluyor bence. Yazılım güncellemesiyle çözülür diye tahmin ediyorum. Yazılım olarak miui bayağı ileriye gitti ama hala istenmeyen buglar olabilmekte. Örnek olarak bazen kamerayı açıyorsunuz tuşlar çalışmıyor ve çekemiyorsunuz geri uygulamadan çıkıp tekrar açınca düzeliyor. Bu gibi buglar ufak ama insanı sinir edebiliyor. Bazı uygulamalarla da optimizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum. Mesela Whatsaaptan video gönderince videoda çokça frame droplar olabiliyor. Video sıkıştırma codec’inde sıkıntı var gibi farklı program ile videoyu sıkıştırıp gönderdiğimde böyle bir sorun olmuyor. Batarya performansı çok iyi günü çok rahat çıkarmakla beraber çok da hızlı şarj oluyor. Cihaz hoparlörü standart ve bence bu cihaza yakışmamış daha güçlü bir hoparlör beklerdim. Titreşimi çok zayıf cebimde hissedemiyorum. 128 gb hafıza sizin için yeterliyse bence pro versiyona gerek yok. Düz versiyon ile kamera kıyaslamalarında gözle görülür çok bariz farklar bulunmuyor. Ram deseniz 10 tane uygulamayı aynı anda açık bekletmeyecekseniz zaten 6gb gayet yeterli oluyor.
    Sonuç olarak cihazı kullanmaktan çok keyif alıyorum fakat mükemmel bir cihaz değil. Yurtdışı fiyatına göre tam bir fiyat/performans ürünü olmakla beraber Türkiye garantili fiyatı için aynı şeyi söyleyemem.

• Herkese merhaba. Huawei p30 pro kullanıcıyım ve telefonunu değiştirmeye karar verdim. Benim için en önemli özelliklerden biri pilin uzun tutması ve çift hatli olması. Oyun filan oynamadığım için işlemci hızı aşırı kritik önem taşımıyor.

Doğal olarak yeni Samsung S20 serisine baktım ve S20 Ultra 5000mAh pili gördüğüm zaman sipariş verdim. Telefon geldiğinde 2 gün kullanımda akşam saat 10:00 gibi pil sıfıra yakın geliyordu, ekran 60Hz,çl ekran çözünürlüğü FHD+ ta. P30 Pro da 30-35% kalıyordu. Sonra anladım ki Samaung un çöp CPU Exynos ile satılıyor Türkiyede. Hem ısınıyor hem pili öldürüyor. Neyse ertesi gün ilan verdim ve aynı gün gitti. Tekrar araştırmaya başladım, Oppo yeni modeller henüz satışa çıkartmadi, OnePlus zaten yok. Xiaomi ya bakmaya başladım. Xiaomi nin yeni amiral gemisi Mi 10 tam benlik dedim ve sipariş verdim. Çift hatli aldığımı telefon tek hatli olduğunu anladım. Xiaomi Türkiye deki arkadaşlara anlatmak için biraz zaman aldı ama onlarda kontrol ettileri zaman tüm gelen Mi 10 lar twk hatli olduğunu öğrendiler. Oda gire gitti. İyice canım sıkıldı.

Sonra düşündüm ki bu en son QHD ve 120Hz ekranlı telefonlarda bu özellik ile pil akşama kadar dayanmıyor ise kullanmayacağım özellikler için para ödememe gerek yok ve Mi Note 10 pro aldım. Telefon dün geldi. Xiaomi nin arayüze alışmak zor tabi, özellikle uygulamayı bulmak için diğer telefonlarda üsten aşağı çekerken arama bölümün olmaması, şifre bölümlere paste yapılamaması vs.

Neyse şimdi Mi Note 10 pro kullanıcıyım. Buraya yazmamın nedeni Huawei P30 pro hala bende ve Huawei P30 pro ve Xiaomi Mi Note 10 Pro arasında kıyas/bilgi istenirse yardımcı olmaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CEBEP

Herkese merhaba. Huawei p30 pro kullanıcıyım ve telefonunu değiştirmeye karar verdim. Benim için en önemli özelliklerden biri pilin uzun tutması ve çift hatli olması. Oyun filan oynamadığım için işlemci hızı aşırı kritik önem taşımıyor.

Doğal olarak yeni Samsung S20 serisine baktım ve S20 Ultra 5000mAh pili gördüğüm zaman sipariş verdim. Telefon geldiğinde 2 gün kullanımda akşam saat 10:00 gibi pil sıfıra yakın geliyordu, ekran 60Hz,çl ekran çözünürlüğü FHD+ ta. P30 Pro da 30-35% kalıyordu. Sonra anladım ki Samaung un çöp CPU Exynos ile satılıyor Türkiyede. Hem ısınıyor hem pili öldürüyor. Neyse ertesi gün ilan verdim ve aynı gün gitti. Tekrar araştırmaya başladım, Oppo yeni modeller henüz satışa çıkartmadi, OnePlus zaten yok. Xiaomi ya bakmaya başladım. Xiaomi nin yeni amiral gemisi Mi 10 tam benlik dedim ve sipariş verdim. Çift hatli aldığımı telefon tek hatli olduğunu anladım. Xiaomi Türkiye deki arkadaşlara anlatmak için biraz zaman aldı ama onlarda kontrol ettileri zaman tüm gelen Mi 10 lar twk hatli olduğunu öğrendiler. Oda gire gitti. İyice canım sıkıldı.

Sonra düşündüm ki bu en son QHD ve 120Hz ekranlı telefonlarda bu özellik ile pil akşama kadar dayanmıyor ise kullanmayacağım özellikler için para ödememe gerek yok ve Mi Note 10 pro aldım. Telefon dün geldi. Xiaomi nin arayüze alışmak zor tabi, özellikle uygulamayı bulmak için diğer telefonlarda üsten aşağı çekerken arama bölümün olmaması, şifre bölümlere paste yapılamaması vs.

Neyse şimdi Mi Note 10 pro kullanıcıyım. Buraya yazmamın nedeni Huawei P30 pro hala bende ve Huawei P30 pro ve Xiaomi Mi Note 10 Pro arasında kıyas/bilgi istenirse yardımcı olmaya çalışacağım.
    Bende ön kameraları kıyaslamıştım p30pro ve mi note 10.. 30pro hoşuma gitmedi yoksa fark verip huawei alacaktım. Sizin düşünceniz nedir +- anlamında.. P20pro da var elimde satılık.. Arka kamerası note 10 dan iyi ama ön kamera kötü onunda...

• CEBEP C kullanıcısına yanıt
    mrb
    bende p30 pro ile note 10 arasında kaldım.
    ozellikle kamera, zoom, optik zoom olarak kıyaslarsanız faydalı olacaktır benim icin. batarya olarak p30pro cok iyiymis.

Bayadır arastırıyorum, note 10da gercekte 5x optik zoom yok aslında 3.7x zoom var.

Ayrıca huawei nin seneler suren kullanımda daha iyi olacagının kanaatindeyim kalite olarak. diger markalar 2 sene sonra batarya omru dokunmatik hassasiyeti nasıl olur bilinmez. uzun sure kullanın icin samsung huawei gibi markalar tercih edilmeli.. 5 senedir samsung note 4 kullanıyorum dokunmatigi hala yag gibi kayıyor. ucuz fiyatlı realme gibi cihazlar baslangıcta iyi olabilir ama 2 sene sonra donanımda problem olurmu bilinmez..
    her zaman kalite olarak kendisini kanıtlamıs markalar almak en iyisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9metal_99 -- 24 Nisan 2020; 14:53:57 >
  • paladinho kullanıcısına yanıt
    Kılıfsızda kullanıyorum. 1 Haftadır arka tarafı kumaş bir kılıfla kullanıyorum. Karışık :)
  • Arkadaşlar kolay gelsin lütfen bana bilgi verin ,
    Öncelikle yurdışı alıp sorun yaşayan oldumıu ,
    İmeil atılmış nötr 10 da güncelleme gelirmi ,
    Gelirse geldiğinde güncelleme yaptığımız da imeil gidermi,
    Yurtdışını 2800-2900 e alabilmem mümkünmü,
    Telefonun sorun sıkıntısı var mı,
    Lütfen cevap verin
    Almamı tavsiye eder misiniz ve kimden almalıyım

• Arkadaşlar Mi Note 10 kullanıyorum. Cihaz 30w hızlı şarj destekliyor. Bunun adaptörü kutudan 18w çıktı. 30w destekli bir adaptör piyasada bulmak mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamir

Aynı şekilde ben de 4 yıl Samsung Note 5 cihazımdan, Yurtdışı Mi note 10 cihazına geçiş yaptım. Cihazı 1 aydır kullanmaktayım. Öncelikle Pubg tarzı ağır oyun oynayan biri değilseniz sosyal medya veya benzer diğer uygulamalarda performans anlamında hiçbir sıkıntınız olmayacaktır. Hızı gayet yeterlidir. Kamera konusunda şahsi fikrim yabancıların dediği gibi hit or miss yani bazı şartlarda vay be dedirtecek kadar iyi bazı şartlarda hayal kırıklığı yaratabiliyor. Ama genel anlamda iyi. Google kamera desteği ile daha da iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 108 mp modunda çözünürlük artışına bağlı detaylara inebiliyorsunuz fakat keskinlik azalıyor ve grenlenme çokça oluyor. Objeye biraz uzak kalarak fotoğraf çekmeniz lazım aksi halde merkez dışından kalan alan hafif bulanık çıkıyor ve de merkez dışı kenarlara doğru görüntü çok hafif de olsa balık gözü gibi uzama yapıyor. Bu sorunların sensörün ve lensin büyüklüğü ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Arka kameradaki stabilizasyon özellikle zayıf ışık koşullarında kötü çalışıyor epey titreme olabiliyor. Ön kamerada herhangi bir stabilizasyon yok ve kamera full hd çekiyor. (Note 5 bile 2k video çekebiliyordu.) Ayrıca 32 mp denmiş fakat donanım info programlarında 8 mp olarak görünmekte ve Google kamera ile 8 mp fotoğraf sonuçları kendi kamerasındaki 32mp sonuçlarından daha keskin ve başarılı olduğu kanısına vardım. Cihazın ekranına lafım yok renkleri ve parlaklığı oldukça yeterli. Kavis kenarlarındaki dokunmaları bazen algılamıyor özellikle klavyede a ve i harflerini yazarken tekrar basmanız gerekebiliyor bu da istenmeyen dokunmaları engelleme yazılımı ile çakışması sonucu oluyor bence. Yazılım güncellemesiyle çözülür diye tahmin ediyorum. Yazılım olarak miui bayağı ileriye gitti ama hala istenmeyen buglar olabilmekte. Örnek olarak bazen kamerayı açıyorsunuz tuşlar çalışmıyor ve çekemiyorsunuz geri uygulamadan çıkıp tekrar açınca düzeliyor. Bu gibi buglar ufak ama insanı sinir edebiliyor. Bazı uygulamalarla da optimizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum. Mesela Whatsaaptan video gönderince videoda çokça frame droplar olabiliyor. Video sıkıştırma codec’inde sıkıntı var gibi farklı program ile videoyu sıkıştırıp gönderdiğimde böyle bir sorun olmuyor. Batarya performansı çok iyi günü çok rahat çıkarmakla beraber çok da hızlı şarj oluyor. Cihaz hoparlörü standart ve bence bu cihaza yakışmamış daha güçlü bir hoparlör beklerdim. Titreşimi çok zayıf cebimde hissedemiyorum. 128 gb hafıza sizin için yeterliyse bence pro versiyona gerek yok. Düz versiyon ile kamera kıyaslamalarında gözle görülür çok bariz farklar bulunmuyor. Ram deseniz 10 tane uygulamayı aynı anda açık bekletmeyecekseniz zaten 6gb gayet yeterli oluyor.
    Sonuç olarak cihazı kullanmaktan çok keyif alıyorum fakat mükemmel bir cihaz değil. Yurtdışı fiyatına göre tam bir fiyat/performans ürünü olmakla beraber Türkiye garantili fiyatı için aynı şeyi söyleyemem.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler hocam uzun uzadıya yazdığınız için. Söylediklerinizden en çok mesaj yazarken 2 kez basma durumu beni korkuttu. Cidden sıkıntılı mı yoksa arada sırada olan bir şey mi?

• P30 alacagim arkadaslar
    Kamerada mi note 10 oyle cok fark atiyormudur düz p30 'a?

• SelamiŞahin kullanıcısına yanıt
    Kutudan 18w çıktı diye bişey olmaz, aldığınız kişi size söylediyse ayrı konu, spigenin 30w adaptörü var 150 tl civarı onu alabilirsiniz, ama gece yatarken şarj edecekseniz sadece gerek yok bence.

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.