Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.834
Cevap
67
Favori
210.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde telefonu alınca farkettiğim ilkşey yazı çekerken kenarların tuhaf çıkmasıydı, nedeni titreşim olduğunu sanmıyorum lens ile ilgili bişey olabilir, ai modu açıkken daha iyi çekiyor. Gcam, 9t note 10 pro ilede çektim altta örnekler, pek kafaya takmıyorum açıkçası.
    Mİ NOTE 10

Xiaomi Mi Note 10 / CC9 Pro [ANA KONU]
    Mİ NOTE 10 AI MOD AÇIK

Mİ NOTE 10 GCAM

Mİ NOTE 10 PRO

Mİ 9T

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

Benimde telefonu alınca farkettiğim ilkşey yazı çekerken kenarların tuhaf çıkmasıydı, nedeni titreşim olduğunu sanmıyorum lens ile ilgili bişey olabilir, ai modu açıkken daha iyi çekiyor. Gcam, 9t note 10 pro ilede çektim altta örnekler, pek kafaya takmıyorum açıkçası.
    Mİ NOTE 10

Mİ NOTE 10 AI MOD AÇIK

Mİ NOTE 10 GCAM

Mİ NOTE 10 PRO

Mİ 9T

Odakladığın yeri net çekiyor geri kalanı kafasına göre Blur efekti atıyor .. Bunu kapalı ortam ve yakın çekimlerde yapıyor.. Dış mekan çekimlerinde öyle bi olay görmedim. Bütün detaylar net çıkıyor.. Ama benim hoşuma gidiyor derinlikli çıkıyor foto ama tabi sıkıntı olacağı durumlar olabilir ihtiyaca göre.. Belki bi ayarı felan vardır.. Pek kurcalamadım ayarları

• solokingx S kullanıcısına yanıt
    Valla bu durumda düşüneceğim son sorun bu, telefondan çok memnunum, tek derdimiz bu olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    Yani bazen iş, güç gerektiriyor ve bir şeyi çekip sonra okumam lazım oluyor. Ben de genel anlamda kameradan memnunum diyebilirim ama bu durumu dün farkettim ve biraz uyuz etti açıkçası. Sizin attığınız örnektekiler yine nispeten iyi halleri gibi geldi bana. Yani epey dikkatlice düzgün titretmeden çekilmiş gibi duruyor. Eski telefonum Samsung S8 Plus'ın kamerası bundan daha iyiydi diyemem ama daha alelade çeksem bile her yeri net olurdu sayfanın. Kapalı ortamda bu gibi mesafelerden bu tarz bir yazıyı çekince bir sıkıntı var belli. Odağı sadece ortaya yapmak yerine ekrana yayma gibi bir özellik konsaymış iyiymiş. Biraz dikkatli ve özenli cekince eh işte deyip kabul edilebilir limitlere geliyor. Ben de dış ortamda bir sıkıntı görmedim çekerken başka.

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    2x ve geniş açıyla çekince sıkıntı yok gibi, denedin mi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniperi -- 11 Nisan 2020; 23:26:11 >

• Samsung s 10 plus mı bu telefon mu değer verdiğim tek şey fotoğraf çekmek
    Bir de mate 30 pro mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Yani bazen iş, güç gerektiriyor ve bir şeyi çekip sonra okumam lazım oluyor. Ben de genel anlamda kameradan memnunum diyebilirim ama bu durumu dün farkettim ve biraz uyuz etti açıkçası. Sizin attığınız örnektekiler yine nispeten iyi halleri gibi geldi bana. Yani epey dikkatlice düzgün titretmeden çekilmiş gibi duruyor. Eski telefonum Samsung S8 Plus'ın kamerası bundan daha iyiydi diyemem ama daha alelade çeksem bile her yeri net olurdu sayfanın. Kapalı ortamda bu gibi mesafelerden bu tarz bir yazıyı çekince bir sıkıntı var belli. Odağı sadece ortaya yapmak yerine ekrana yayma gibi bir özellik konsaymış iyiymiş. Biraz dikkatli ve özenli cekince eh işte deyip kabul edilebilir limitlere geliyor. Ben de dış ortamda bir sıkıntı görmedim çekerken başka.
    pro modda f diyafram aralığını en yükseğe alıp deneyin bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirtazo01

Samsung s 10 plus mı bu telefon mu değer verdiğim tek şey fotoğraf çekmek
    Bir de mate 30 pro mu
    Mate 30 efsane görünüyor ama google play hizmetleri felan kullanılmıyor sanırım.. Öyleyse ölü yatırım olur. Ama kamerası heralde daha iyidir diye düşünüyorum tabi görmek lazım

• solokingx S kullanıcısına yanıt
    Mate 40 dan sonra google play kullanılmıyor

• Baveran kullanıcısına yanıt
    solokingx S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar şimdi evde denedim ve hangi modlarda çektiğimi fotoğrafların üst kısmına yazacağım. Fotoğrafları dikey olarak çektim ve hepsinde aynı açıyı yakalamaya çalıştım. Sadece mengene gibi sabitleyerek deneyemedim tripodum falan yok. Ama sonuçta bu tarz yazı ve ince detay içeren şeyleri normal elle tutup çekiyoruz; bu şekilde ihtiyacımız oluyor. Pc ekranından veya bir sayfaydan görüntü almak için tripodla dolaşamayız. Mümkün olduğunca telefonu sabit tutmaya çalıştım hepsinde. Cihaz Mi Note 10 128gb.

Normal otomatik fotoğraf modu:
    En berbat bunda diyebilirim. Fotonun üst ve alt kısımlarına dikkat! Yazıların siyah gölgesi çok fazla beyaz alana kayıyor ve titreşimi gideremiyor kamera.

2. Normal oto mod fotoğraf ama flaşlı:
    Bu da evlere şenlik. Köşeler özellikle bomba.

3. Normal fotograf ama AI modu açık:
    Beyazlar patladığı için titreşim kaynaklı gölgelenme biraz azalmış. Ama aslında titreşim engellenmiyor beyazlar abartılıyor.

4. Normal fotograf ama 2x zoom ile:
    Burada renk falan da degişti zoom olurken muhtemelen farklı bir kameraya geçiş yaptı ve onda çok problem yok gibi duruyor. (Ki 2x iken titreşimin normalde fazla olması beklenir.) Netlik anlamında en iyisi bu bence.

5. 108mp modunda: Bu da beklediğim cillop değil ama gideri var.

6. Pro modda diyafram ayarını manuel yaparak:
    Yok abi bunu beceremedim diyaframı 60 yazan yere getirdim çünkü orda odakladı netliği ama inanılmaz ağırlaşıyor kamera. En minik hareket inanılmaz bir titreşim yaratıyor. O yüzden bu evlere şenlik oldu.

7. Eşimin Samsung s9'undan oto modundan çektim bunu da bir referans almak için: Fotonun dört bir yanı en standart uygun olanı bu bence. Benim s8 plusta da bu tarz bir sorun yaşamamıştım.

Umarım düzeltirler bir şekilde. Ben de 3 haftadır falan kullanıyorum ve genel anlamda memnunum telefondan. Ama işte Xiaomi bu tarz detaylarda Xiaomiliğini yapıyor. Önceden Mi5 kullanmıştım ve GPS'i biraz kayık gösteriyordu. Ne bileyim mesela Mi Note 10'da telefon titreşimi çok az enteresan bir şekilde. Çağrılarda da ses bana az geliyor şahsen. Gibi gibi minik uyuzluklar çıkabiliyor. Ama adamlar sonuçta ucuza satıyor ve Samsung s8 plustan sonra samimiyetle söylüyorum gayet memnunum cihazdan genel anlamda. Özellikle şarjı efsane. Ekranı da son derece güzel. Fakat bu tip detaylara da bakmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 11 Nisan 2020; 22:8:15 >

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun tripod titreşim sabit tutma ile alakası yok, öyle olsaydı fotoğrafın tamamı bulanık çıkardı. Dediğin gibi xiaomi her modelde ufakta olsa bişeyleri eksik yapıyor.

• quote:

Arkadaşlar şimdi evde denedim ve hangi modlarda çektiğimi fotoğrafların üst kısmına yazacağım. Fotoğrafları dikey olarak çektim ve hepsinde aynı açıyı yakalamaya çalıştım. Sadece mengene gibi sabitleyerek deneyemedim tripodum falan yok. Ama sonuçta bu tarz yazı ve ince detay içeren şeyleri normal elle tutup çekiyoruz; bu şekilde ihtiyacımız oluyor. Pc ekranından veya bir sayfaydan görüntü almak için tripodla dolaşamayız. Mümkün olduğunca telefonu sabit tutmaya çalıştım hepsinde. Cihaz Mi Note 10 128gb.

Normal otomatik fotoğraf modu:
    En berbat bunda diyebilirim. Fotonun üst ve alt kısımlarına dikkat! Yazıların siyah gölgesi çok fazla beyaz alana kayıyor ve titreşimi gideremiyor kamera.

2. Normal oto mod fotoğraf ama flaşlı:
    Bu da evlere şenlik. Köşeler özellikle bomba.

3. Normal fotograf ama AI modu açık:
    Beyazlar patladığı için titreşim kaynaklı gölgelenme biraz azalmış. Ama aslında titreşim engellenmiyor beyazlar abartılıyor.

4. Normal fotograf ama 2x zoom ile:
    Burada renk falan da degişti zoom olurken muhtemelen farklı bir kameraya geçiş yaptı ve onda çok problem yok gibi duruyor. (Ki 2x iken titreşimin normalde fazla olması beklenir.) Netlik anlamında en iyisi bu bence.

5. 108mp modunda: Bu da beklediğim cillop değil ama gideri var.

6. Pro modda diyafram ayarını manuel yaparak:
    Yok abi bunu beceremedim diyaframı 60 yazan yere getirdim çünkü orda odakladı netliği ama inanılmaz ağırlaşıyor kamera. En minik hareket inanılmaz bir titreşim yaratıyor. O yüzden bu evlere şenlik oldu.

7. Eşimin Samsung s9'undan oto modundan çektim bunu da bir referans almak için: Fotonun dört bir yanı en standart uygun olanı bu bence. Benim s8 plusta da bu tarz bir sorun yaşamamıştım.

Umarım düzeltirler bir şekilde. Ben de 3 haftadır falan kullanıyorum ve genel anlamda memnunum telefondan. Ama işte Xiaomi bu tarz detaylarda Xiaomiliğini yapıyor. Önceden Mi5 kullanmıştım ve GPS'i biraz kayık gösteriyordu. Ne bileyim mesela Mi Note 10'da telefon titreşimi çok az enteresan bir şekilde. Çağrılarda da ses bana az geliyor şahsen. Gibi gibi minik uyuzluklar çıkabiliyor. Ama adamlar sonuçta ucuza satıyor ve Samsung s8 plustan sonra samimiyetle söylüyorum gayet memnunum cihazdan genel anlamda. Özellikle şarjı efsane. Ekranı da son derece güzel. Fakat bu tip detaylara da bakmak gerekiyor.
    Şimdi senin için denedim.. Odaklama sıkıntısı var yakın çekim ve loş ışıkta özellikle. Normal modda çektim.. İlkinde yakın çektim üst alt bulanık. İkincisinde uzak çekip kırptım resmi.. Daha net bu şekilde bi çözüm olabilir belki..108 modda denemedim.. daha iyi sonuç verebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 11 Nisan 2020; 23:47:36 >

• Buda p20 pro

• Arkadaşlar olay tamamen odak uzaklığı ile ilgili, eğer yazı içerikli şeyleri daha uzaktan çekerseniz daha net okunacaktır. Yakın çektiğinizde diyafram açıklığından dolayı alan derinliği azalıyor.
  • Gsmarena sitesindeki karşılaştırmalara baktım şimdi. Orada da benzer problem mevcut. Istediğiniz telefonları seçip karşılaştırabilirsiniz detayları. Attığım örnekleri açıp tam kalitede karşılaştırın veya siteden kendiniz girip bakın. Orta segment iki cihazla olan karşılaştırması bile beni şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı. Bence bu bir ayıptır bu seviyedeki bir cihaz için ve acil düzeltilmesi lazım. Rakip olduğunu iddia ettiği üst seviye cihazlarla karşılaştırmadım bile. Samsung, Apple, Huawei'in üst segmentleriyle karşılaştırsak muhtemelen durum daha da feci...Olay sadece yazıların titreşmesi değil. O mesafeden nereyi cekerseniz çekin fotoğrafın merkez kısmı hariç acayip titreşimli çıkıyor. Telefon genel anlamda güzel evet ama alacak arkadaşlarınızı bu konuda uyarın bence veya tavsiye ederken kameraya dikkat eden kişilere ona göre tavsiye verin. Yani tamam belli bir senaryoda belli bir mesafede oluyor bu sorun ama arkaya 5 tane kamera koymuşsun be kardeşim. Bir tane kamerası olan telefon daha net çekebiliyorsa o mesafeden senin de yapman lazım...

m.gsmarena.com
    Photo compare Xiaomi Mi Note 10 vs. Xiaomi Redmi Note 8 Pro vs. Samsung Galaxy A71 - GSMArena.com
    https://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9936&idPhone2=9812&idPhone3=9995

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 12 Nisan 2020; 16:48:41 >

• quote:

Gsmarena sitesindeki karşılaştırmalara baktım şimdi. Orada da benzer problem mevcut. Istediğiniz telefonları seçip karşılaştırabilirsiniz detayları. Attığım örnekleri açıp tam kalitede karşılaştırın veya siteden kendiniz girip bakın. Orta segment iki cihazla olan karşılaştırması bile beni şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı. Bence bu bir ayıptır bu seviyedeki bir cihaz için ve acil düzeltilmesi lazım. Rakip olduğunu iddia ettiği üst seviye cihazlarla karşılaştırmadım bile. Samsung, Apple, Huawei'in üst segmentleriyle karşılaştırsak muhtemelen durum daha da feci...Olay sadece yazıların titreşmesi değil. O mesafeden nereyi cekerseniz çekin fotoğrafın merkez kısmı hariç acayip titreşimli çıkıyor. Telefon genel anlamda güzel evet ama alacak arkadaşlarınızı bu konuda uyarın bence veya tavsiye ederken kameraya dikkat eden kişilere ona göre tavsiye verin. Yani tamam belli bir senaryoda belli bir mesafede oluyor bu sorun ama arkaya 5 tane kamera koymuşsun be kardeşim. Bir tane kamerası olan telefon daha net çekebiliyorsa o mesafeden senin de yapman lazım...

https://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9936&idPhone2=9812&idPhone3=9995

Şimdi baktım bi çözümü varmı diye 1x de bulanık çekiyor. 1x altına çektikçe net çekiyor yakın çekimlerde. Böyle bi sıkıntı var bu telde kesinlikle yazılımsal oluğunu düşünüyorum. Kamera kalitesi olarak mi note8, a71, iphone 11 ve p20 pro ile uzun uzun canlı karşılaştırdım.. Note 10 daha iyi kesinlikle.. Ama böylede bi sıkıntısı var

1X

0.6X ve altı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 12 Nisan 2020; 17:44:54 >

• Düşük ışık yakın çekimlerde var bu.. Yeterli ışıkta bulanık çekmiyor yakından da 1x ile çektim. Ama kesinlik olarak a71 felan daha keskin onu söyleyebilirim..

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.