Şimdi Ara

Xiaomi Mi Mix 3 *#* Ana Konu *#* (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
21
Favori
47.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok ilginç çözüm gerçekten ama zamanla kağıt ufalanip cihazın akşamına zarar verebilir örneğin kızak arasındaki partiküller ön kamerayi çizme ihtimali var uzun süre ön kamerayı kullanmamis olanlar kızağı kaydırmadan önce dikkat etsin özellikle cepte kalan partiküller kızağa doluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sd kart yok, 3200mah pil, 220gr ağırlık, eksileri fazla kalıyor

9t alt model biliyorum fakat şekil olarak birebir rakip, pili daha iyi ve ağırlığı daha az, keşke sd kartı da olaydı flagship killer olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 21 Temmuz 2019; 23:2:4 >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    128gb hafızayı dolduracak kadar ne yaşıyorsunuz anlamadım. En kotu bir cloud üyeliği alınır yine sorun çözülür. Telefon bu taşınabilir HDD değil neticede.

3200 mah kağıt üzerinde az ama 7 saat ekran suresi aldıkça sorun yok.

Ağırlık bence de problem. Daha hafif olabilirdi. Yoğun kullanımda eli yoruyor.

Bence bahsettiğiniz sorunlardan daha önemlisi kızak mekanizması. Güven vermiyor ve daha ilk haftadan oynamaya başlıyor. Yeni aldığınız bir aletin ön tarafının sağa sola oynayıp bastikca tıklama yapması hoş değil. Bu telefon hep kızak mekanizması 600.000 kere test edildi, endiselenmeyin diye tanitildi. Şimdi ise kızağı gevşemeyen yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarulez -- 22 Temmuz 2019; 0:40:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Mi Mix 3 kullanıcı olarak bugun elimden kaçırmam sonucu lcd de çatlak oluştu ve ekran görüntü vermiyor. Nerede ya da kime yaptırabilirim. İzmirde ikamet ediyorum. Garantisi Ritzy firmasında geçiyor. Henüz kendilerinden fiyat almadım. Xiaomi Türkiyenin anlaşmalı servisi neresidir oraya ücretiyle yaptırtmak daha mantıklı mı acaba?

Teşekkürler
  • suhagunduz S kullanıcısına yanıt
    Daha önce Samsung telefonda ritzy ile ciddi sorun yaşamıştım, sırf bu yüzden biraz fazla verip KVK garantili aldım. Size tavsiyem istenbuldaki mi storeler ile iletişime geçip onlardan servis tavsiyesi almanız

• merhabalar arkadaşlar,

yaklaşık bir haftadır mi mix3 alma niyetindeyim, fakat bugün itibari ile mi 9T'de aklımı kurcalamaya başladı. Önceliğim kesinlikle çentiksiz tam ekran.

İki telefon arasında 128 gb modellerinde 500-600 TL civarı bir fiyat farkı var. Fakat 64'ün de benim için yeterli olacağını düşünüyorum, cloud servisleri zaten bir şekilde yardımcı oluyor bu konuda. 64 GB 9T ise 3200-3300 civarı şu anda. Yani 64'lüğü alırsam totalde 900 civarı bir param cebimde kalacak.

İkisinin de artı ve eksi yönleri var. Mix 3 tarafında ağırlık, pil ve 3,5mm jack girişi eksi gibi, 9T'de ise işlemci, gpu, ön kamera gibi duruyor.

Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum. Ayrıca pil durumu ve şu type-c'den 3,5 jack dönüştürücü ile kulaklık kullanımında performans ya da kalite düşüklüğü oluyor mu konusunda yorumlarınızı da esirgemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GX2_

merhabalar arkadaşlar,

yaklaşık bir haftadır mi mix3 alma niyetindeyim, fakat bugün itibari ile mi 9T'de aklımı kurcalamaya başladı. Önceliğim kesinlikle çentiksiz tam ekran.

İki telefon arasında 128 gb modellerinde 500-600 TL civarı bir fiyat farkı var. Fakat 64'ün de benim için yeterli olacağını düşünüyorum, cloud servisleri zaten bir şekilde yardımcı oluyor bu konuda. 64 GB 9T ise 3200-3300 civarı şu anda. Yani 64'lüğü alırsam totalde 900 civarı bir param cebimde kalacak.

İkisinin de artı ve eksi yönleri var. Mix 3 tarafında ağırlık, pil ve 3,5mm jack girişi eksi gibi, 9T'de ise işlemci, gpu, ön kamera gibi duruyor.

Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum. Ayrıca pil durumu ve şu type-c'den 3,5 jack dönüştürücü ile kulaklık kullanımında performans ya da kalite düşüklüğü oluyor mu konusunda yorumlarınızı da esirgemeyin.
    Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınızı bağlı. Artı ve eksileri güzel ifade etmissiniz. Performansa ihtiyacınız varsa, uzun süre kullanırım beni götürsün diyor veya pubg vs oynuyorsanız mix 3
    Hafif ve estetik bir cihaz arıyorsanız mi 9t.

Kulaklık girişinde ben bir kalite kaybı hissetmedim.

Mix3 un pili 1 günü rahat çıkarıyor. Miui bu konuda gerçekten başarılı. Başka bir telefon bu boyut ve performansta o bataryayla çıkaramaz hele ki Samsung. Rutin olarak her gece telefon şarj edildiği için sorun yasayacaginizi sanmıyorum. Mi 9t de çok olsa 1.5 gün götürür. Günlük kullanımda öğlen vakti sarjsiz kalmamak için yine geceden şarj edeceksiniz.

Mix 3te dikkat etmeniz gereken 2 nokta var ağırlık ve kızak tikirdamasi. Telefon gerçekten ağır uzun süreli kullanımda eli yoruyor. Ben netflixte dizi izliyorum mesela ve yoruyor. Bir de kızak tikirdamasi istisnasız her telefonda oluyor. Hatta bende aldıktan 1 hafta sonra başladı. Kılıfla kullanırsanız çok az hissediliyor. Yukarda daha önce yazdığım gibi ben araya çok ince bir kağıt sıkıştırdım ve bu sorunu çözdüm. Tabi gönül isterdi ki yeni aldığım bir cihazda bunla ugrasmayayim. Ancak alternatifleri düşündüğüm zaman iyi ki almışım diyorum. Çerçevesiz ekran benim en büyük onceligimdi ve Xiaomi dışında çok alternatif yok, olanlar da 7 bin TL falan. Bir de ben telefonu 3-4 sene kullanıyorum bu yüzden amiral gemisi cihaz aldım orta segment bir işlemci bu kadar götürmez diye düşündüm . 2 sene sonra güncellemelerle tekleyecek Frame atlatacak bir telefon kullanmak istemedim. Note 5 i de 4 sene kullandım son senesinde giriş seviyesi cihaz gibi kalmıştı :)

• İlgilenen olursa 128/6 siyah var. Kılıf izleri hariç çiziksiz full kutulu. Tek hattına imei atılı.

• Teşekkür ederim cevabınız için;

Genel olarak aslında mix serisini geçmişten beğeniyordum, fakat mix 3 ile artık bu seriyi benim açımdan en güzel yere getirdi xiaomi. Full ekran ince çerçeve ve o nalet damla ya da çentik işi ile bu damla ya da çentik içinde olmasa da mix 2 gibi telefonlarda altta ya da üstte mecbur bırakılan ve bana göre gereksiz yer işgal eden boşluklar yok oldu. Bu nedenle ayrı bir sempati duyduğum bir cihaz oldu mix 3. Ayrıca her ne kadar mi9t'de de benzer şekilde full ekran ve pop-up kamera olsa da mix 3 premium hissi ve dikkati çeken çokta akıllıca bir tasarım anlayışı içerisinde. Ayrıca bunun avantajını da ön kameralarda güzel kullanmışlar. Bu nedenle ayrı bir sevgim ve isteğim var. Açıkçası pil konusunda 3500 mAh ve üzeri olsa sanırım direkt alırdım cihazı.

Burada iki düşündüren konu var. Birincisi pil kapasitesi, sizinde belirttiğiniz gibi önceliğim 3-4 yıl bandında cihazı kullanmak. Bu nedenle her ne kadar şu anda 7 saat ekran süresi verse de cihaz, ilerleyen dönemler şarj döngüleri ile birlikte kapasite azalacak, belli bir dönem sonra da en nihayetinde bu cihaza güncelleme vs. destekleri de kesilecek. Belki custom romlar idare edebilir ama bazı az popüler cihazlarda onlarda yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle ilk önceliğim olan uzun süre kullanım için pil kapasitesi büyük soru işareti doğuruyor. İkincisi ise şu an ki fiyatları... Çünkü mi9t ile arasında 128 gb için 600 lira, 64'lük ile arasında 1000 lira fark var.

Ağırlık hususu gerçekten doğru, bende şu anda huawei mate 7 32 gb versiyonu kullanıyorum yanılmıyorsam 180 gr civarı bir telefon, fakat elde bir şeyler izlerken gerçekten yorabiliyor. Fakat günlük hayatta taşıma sığdırma gibi konularda büyük ve ağır telefonlara alışığım aradaki 40 gr fark en kadar etki eder bilemiyorum, fakat bu pek sorun değil benim için.

Mix 3'ün bana göre mi 9t'den artısı ön kamera + cpu ve gpu, tasarım açısından ise benim ayrı sevgim,

mi9t 'de ise fiyat, kısmi olarak ağırlık ve pil kapasitesi,

Ayrıca mi9t'nin işlemci daha güncel ve 8nm teknolojisi kullanıyor, bu da optimizasyonlar ile birlikte uzun kullanım döneminde pil kapasitesinde verim azalsa bile iyi saatler çıkarabileceğini vaad ediyor.

mix 3'ün 128 gb olması benim açımdan büyük bir kıstas değil, cloud üyelikleri derken 64 gb'lık mi9t her türlü işimi görecektir. Bu nedenle fiyat farkı 1000 liraya tekabül ediyor iki telefon arasında.

Günlük hayatımda iş nedeni ile bazen çok fazla şarj imkanı ya da unutkanlıkla şarj edemediğim zamanlar oluyor. 4000 mAh'luk mate 7 telefonum bu konuda bugüne kadar beni hiç üzmedi, her ne kadar 5 sene yakındır kullanılan ve verimi azalan pili olsa da sıkıntı kolay kolay yaşamıyorum. Ayrıca telefon üzerinden film, dizi vs yolculuk sırasında da olsa izleyen biri değilimdir, aktif bir müzik dinleyicisi ve üreticisiyimdir. Bu nedenle oldukça sık müzik dinlerim. Bunun yanında sosyal medya uygulamaları, internet taramaları.

Bu nedenler ile ihtiyacım olan telefon ne oyun ne de çok fazla film için, daha çok hızlı seri ve android için multi tasking ile rami şişmeyen bir cihaz olmalı ve neredeyse şarj işini unutturmalı. Ayrıca fotoğrafa ayrı ilgi ve bilgim olduğu için manual kontrol çekimlere izin verip performansı üzmeyecek olmalı.

• Arkadaşlar Merhaba,

Telefonun altında şarj yerinin sağında ve solunda hoparlör delikleri mevcut. Bu iki deliklerden de ses geliyor mu sizden? Kullananlardan deneme şansı olan var mı? Kulağımı dayıyorum sağdaki delikten müzik açıkken ses geliyor fakat soldakinden ses gelmiyor? Bu normal mi yoksa telefonda bir problem mi var?

Dönüşünüzü bekliyorum.

Teşekkürler
  • suhagunduz S kullanıcısına yanıt
    Mikrofon diğeri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum bu telefonu. Son zamanlarda 2 adet sorunum var.

1.si Vodafone hat kullanıyorum. Telefon ile konuştuktan sonra kapatınca internet çekmiyor (0 kb gösteriyor) bekliyorum ama kendine gelmiyor telefonu aç kapa yapınca düzeliyor. Vodafone u aradım hattınızı başka telefona takın telefonunuzda sorun olabilir dediler bende de yedek tel olmadıgı için deneyemedim sizde de böyle bir problem var mı ?

2.si gece karanlıkta telde konuşmak için birini arayınca ilk ekran ışığı yanıyor ara tuşuna bastıgım gibi sanki kulağıma götürmüşüm gibi sensör devreye giriyor ve ekran kararıyor. Arka parmak izi okuyucuya basıyorum , yan kilit tuşuna basıyorum ama gelmiyor ekran ışığı birkaç kez kilit tuşuna basınca geliyor tam elimi kaldırıcam birşeye dokunucam yine gidiyor. Bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı?

Garantiye göndermek istemiyorum işlem uzun sürer diye çünkü yedek telefon yok. Fakat illa gönder bizde bu problemler yok diyorsanız göndericem mecburen. ( telefonu Migrostan aldım Delta ve Ritzy garantisi var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darKGuitarisT -- 28 Ağustos 2019; 1:54:26 >

• MIUI 11 guncellestirmesi geldi resmi olarak. Mi 9T PRO aldim Mi Mix 3'e ek olarak daha yolda gelmedi bakalim ona ne zaman gelecek.

Xiaomi Mi Mix 3 *#* Ana Konu *#*

• darKGuitarisT kullanıcısına yanıt
    Ekran koruyucunuz varsa ust hoparlor ve 2mm altina kadar yapistirilip yapistirilmadigina bakin tum sensorler orada cunku engelliyor olabilir. İlk sorun icin de full yazilim atmanizi oneririm mi tool ile, sim 1-2 slot degisikligi de yapabilirsiniz. Konusurken normalde cihaz 3g ye geciyor, sizin orda 3g hatta sorun var mi? 2g-3g-4g gecisleri bir tik yavas oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 1 Kasım 2019; 15:17:2 >
  • Elinde doğru düzgün kılıf olan var mı?

• Bu sıralar zaman zaman kamerayı çalıştırmak istediğimde kamera bağlantı hatası veriyor. Birkaç kere açıp kapatınca çalışıyor. Bu sorunla karşılaşan var mı?

• Arkadaşlar merhaba,

telefonum rootlu ve twrp var. imei atılmış.

global 10.3.3.0 (PEEMIXM)

Telefona güncelleme geldi V11.0.4.0 Stable. şimdi bu güncellemeyi yaparsam imei ve root işlemleri gidermi?
  • Arkadaşlar merhabalar
    Cihazımı satıyorum
    Tek hat pasaport kayıtlı 8/256 siyah renk sıfır gibi
    Düşünenler yazabilir

• herkese merhaba, yaklaşık 2 ay önce mi shop ankamall Ankara dan açılışa özel indirimli mi mix 3 aldım umarım doğru karar vermişimdir :) kronik olarak bahsedilen ön kayar kapak sorunu bende henüz yok ve inşallah olmaz :) . benim sorunum ön kameranın fotoğraf kalitesi öz çekim yaptığımda arkada bulunan kişi veya manzaranın görüntüleri bulanık yada kötü çıkıyor bunun çözümü var mı? teşekkür ederim
  • ölmüş bu konu.. biraz hortlatayım.. türkiyede bu cihazı kullanan büyük azınlık galiba..hiç bilgi yok neredeyse. hiç sorun yaşayan yada bir problem ile ilgili çözüm bulan yok mu yahu?
    bi telegram grubu felan mı kursak?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.