Şimdi Ara

Xiaomi Mi Mix 2 Ana Konu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.549
Cevap
30
Favori
106.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ffaarruukk

Geçmiş olsun hocam kutudan çıkan kılıfta çok koruyucu değil sanırım? onu kullanıyor muydunuz? Bu arada kötü deneyime rağmen cihazı beğenmenize sevindim son olarak yeni kullanan birisi olarak kamera konusu ne durumda hocam? günümüz telefonlarından çok mu geride acaba?
    Kılıf takılıydı ama korumadı ne yazık ki. Kamera düşük ışıkta çok başarılı değil ancak bu telefonu çok sevdim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Developer roma geçmek için bootloader kilidini açmana gerek yok. Romu indirip telefon üzerinden kurabiliyorsun. Daha önceki mesajlarımda anlattım. Ama camera2.api'yi aktif etmek için hem bootloader kilidini açman, hem de root olman gerekiyor. Delta Servis bizzat kendi forumlarında bootloader kilidini açmanın garantiyi bozmadığını yazmış. Rootlu olmayacak şekilde garantiyi bozmuyor. Bir sorun çıkarsa orjinal romu yüklersin root silinir zaten. Bootloader kilidi konusunda diğer markalara göre şeffaflar.

Ben geçenlerde root edip camera2.api'yi aktif ettim ama developer romda zaten aktif sanırım, hiçbir değişiklik göremedim :)

Imei numaraları android cihazlarda kodlarla erişilebilen geliştiricilere özel core kısımlarına yazılıdır. Telefonu nasıl sıfırlarsan sıfırla bu kısmı silemezsin. Şimdiye kadar hiç böyle birşey yaşamadım. Ama korkunuz varsa imei numaralarını bir yere not edin (kutu üzerinde de yazıyor) silinirse çok kolay bir şekilde tekrar atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 22 Mayıs 2018; 6:2:39 >

• warsangel77 W kullanıcısına yanıt
    Fakat cepport başka birine verdiği cevapta vodafone hatlarda bant sorunu olmaması için özel olarak hazırlattığımız yazılımı yüklemek için bootloader kilidi tarafımızdan açılmıştır. Vodafone kullanmanız ihtimaline karşı bu kilidi kapatmayınız demiş. Cevapları çok çelişkili..!

Birincisi telefonun Çin ve Global modelleri tüm bandları destekliyor. Ben Çin romu yükleyip kullandım sorun yok. Mi 6 için bunu deseler anlardım çünkü onda vodafone'un kullandığı band20 yok. İkincisi de hala, biz Çin modelini getirtiyoruz, içinde gelen Çin romunda sadece Çince ve İngilizce desteği var, o yüzden bootloader kilidini açıp Global rom yüklüyoruz diyemiyorlar. Farklı bir sebepten açıyoruz diyorlar. Biz kilidi kaparsak telefon soft brick olacak, kullanılmaz hale gelecek o yüzden de kapatmayın diyorlar.

Arkadaşlar aynı olayı Redmi 5 Plus'ta yaşadım. Çin romu hariç bootloader kilidini kapadığımda soft brick oldu. Sonrasında da durumu anlattım ve Çin romunu yükleyip iade ettim. Başka bir satıcıdan aldık kapalı geldi.

Çin modelinin global romla uyumlu olmamasından dolayı bootloader kilidi kapandığında telefon kullanılmaz hale geliyor. Çünkü Çin modeli sadece Çin romuyla bütünleşik ve uyumlu çalışıyor. İçerisindeki core yazılım ona göre yazılmış. Belkide Çin'e özel ayrı özellikler de olabilir. Kısacası cepport'un yaptığı şey, Çin modeline global rom yükleyip devşirmek.

Devşirme telefon almak isteyen cepport'tan alabilir.

Xiaomi Mi Mix 2 Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 22 Mayıs 2018; 4:7:33 >

• Buradan Xiaomi Mi Mix 2'nin farklı ülkelerde satılan varyasyonlarını inceleyebilirsiniz:

www.phonemore.com
    Xiaomi Mi Mix 2 - Models and versions
    http://www.phonemore.com/xiaomi-mi-mix-2/models/1709

Aşağıdaki listede Çin ve çevresi ile Uluslararası platformlarda satılan modellerin hangi bantları desteklediklerini inceleyebilir ve tüm varyasyonlarda desteklenen bandların aynı olduğunu görebilirsiniz. Yani vodafone için özel yazılım falan kurmuyorlar. Çin romuyla gelen cihazların bootloader kilidini açıp global rom yüklüyorlar.

Bu arada 5 defa xiaomi telefon iade etmiş ve farklı satıcılardan almış biri olarak bir tek cepport'tan aldığım telefonun bootloader kilidi açık geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 22 Mayıs 2018; 4:25:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C8DAEABE

bootloader kilidi dediğiniz olay bumu acaba
    Evet seninki kapalı hocam sorun yok ;)

• Hocam senin attığın linkten anladığım kadarıyla global rom olanlar 64 gb olanlar herhalde cünkü avrupaya giriş yapan 64 gb versiyonu. Bootloader açıkk gelen arkadaşlarınki 128 gb olabilir o yüzden cepportun verdiği cevaplar farklıdır bence şuana kadar cepporttan mağdur olan birini görmedim

Adamlar çalisiyor

Xiaomi Mi Mix 2 Ana Konu

Ilk olarak Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla Kvk garantisi seçenekler arasında en iyisi,alternatif önerebilir misiniz? Sanırım dolar artışı sebebiyle çoğu satıcı daha çok kâr elde etmek için ürün satışını durdurmuş.

2. Sanırım Türkiye'ye giren ürünlerin stabilitesi yok Kipa ve Migros dışında demek istediğim bu telefonda Lg ekranı ve başka bir model ekranı kullanılmış. Lg ekranlarda ghost screen olayı var deniyor, hangisini tercih etmeliyiz?

3.Kilidi açık telefonların muhtemelen soft brick hatası ile karşılaşabileceğini söylemişsiniz, ölümcül bir hata olmamakla beraber imkanımız varsa aldığımız yere geri gönderip kilitli almalıyız sanırım? Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınız için.

2. Bildiğim kadarıyla Mi Mix 2'de sadece JDI panel mevcut. Bu telefonda JDI'nin ürettiği DP-3 renk uzayına sahip bir ekran kullanılmış. 2017'de en iyi ekrana sahip 10 telefondan en az renk sapmasına sahip (yani renkleri en doğru veren) ekran. Bu listede Galaxy Note 8, iPhone X ve Sony Xperia XZ 2 falan var. Yani o zaman LG henüz bu seviyede bir ekran üretmediği ve bu telefon bu özellik vurgulanarak tanıtıldığından LG panelli modelinin olmadığını düşünüyorum. Zaten Mi Mix 2s'te de birebir aynı ekranı kullanmışlar.

3. Benim tavsiyem sıkıntı yaşamamanız adına bootloader kilidi açık gelirse kapalı olarak isteyin. Hepsi böyle derseler de iade edip başka satıcıdan alın. Migros, Kipa ve Teknosa'dan alacaklarınız muhtemelen kilitli olacaktır. Dediğim gibi ben Migros'tan aldım sorunsuz. Bir de yeğenime aldığımız kilidi açık Redmi 5 Plus'ı iade ettikten sonra yenisini incehesap.com'dan aldık. Bilmiyorum teknoloji biraz şans işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 23 Mayıs 2018; 5:3:10 >

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkçe olmayan yerleri düzeltmişler mi? Bir de kamerada güncelleme yapılmışmı?

Orijinalden alıntı: Leonly

Hocam Türkçe olmayan yerleri düzeltmişler mi? Bir de kamerada güncelleme yapılmışmı?

Ben ingilizce biryer görmedim hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni mi mix 2 kullanıcısıyım bir sorum olacaktı; Arama ekranı gelen çağrıda resim aşırı büyük gözüküyor kişinin resminin bir kısmı ekranın sağına soluna taşmış oluyor bunu küçültemiyormuyuz? güncelleme yapılıdı yine aynı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam tam olarak aynı ikilemdeyim. Ama benim mantığım note fe kalbim ise mi mix 2 diyor. Note fe konusunu da takip ediyorum o kadar çok sorundan bahsediyorlar ki birde bunun üzerine 1-2 yıl sonra telefona birşey olsa yedek parçada bulamayacağız gibi. Ekrana kırılmaz cam bile bulamiyorlar adam gibi note fe için. Ayrıca en büyük sorun tahminimce daha da güncelleme alamayacağı yönünde note fe cihazının. Çünkü 2 yıl öncesinin işlemcisi ve alsa da 1 guncelleme daha alacağı yonunde dahası olmaz bence. Ki exynos islemci olduğu için cihaz icin öyle fazla rom desteği de bulunmuyor.
    O yüzden note fe’nin o kadar özelliği (kalem, akıllı kılıf, her zaman açık ekran, suya dayanıklılık) olmasına rağmen sorunsuz, akıcı, tasarım harikası, güncelleme konusunda sıkıntı çıkmayacak ve daha fazla şarjı dayanan bir deneyim istiyorsan mi mix 2 öneririm. Sanırım bende mi mix2 alacağım 20-30 gün içinde. Bu cihazdaki tek korkum kameranın çok iyi olmadığını ama gün ışığında güzel fotograf çektiğini bilmeme rağmen beklentimi karşılayıp karşılamayacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaarruukk -- 23 Mayıs 2018; 20:34:39 >

• Mix 2 innovatif bir telefon tavsiye ederim

Tussuz kullanim ozelligi iphone X ten xok daha iyi ve keyifli

Orijinalden alıntı: ffaarruukk

Hocam tam olarak aynı ikilemdeyim. Ama benim mantığım note fe kalbim ise mi mix 2 diyor. Note fe konusunu da takip ediyorum o kadar çok sorundan bahsediyorlar ki birde bunun üzerine 1-2 yıl sonra telefona birşey olsa yedek parçada bulamayacağız gibi. Ekrana kırılmaz cam bile bulamiyorlar adam gibi note fe için. Ayrıca en büyük sorun tahminimce daha da güncelleme alamayacağı yönünde note fe cihazının. Çünkü 2 yıl öncesinin işlemcisi ve alsa da 1 guncelleme daha alacağı yonunde dahası olmaz bence. Ki exynos islemci olduğu için cihaz icin öyle fazla rom desteği de bulunmuyor.
    O yüzden note fe’nin o kadar özelliği (kalem, akıllı kılıf, her zaman açık ekran, suya dayanıklılık) olmasına rağmen sorunsuz, akıcı, tasarım harikası, güncelleme konusunda sıkıntı çıkmayacak ve daha fazla şarjı dayanan bir deneyim istiyorsan mi mix 2 öneririm. Sanırım bende mi mix2 alacağım 20-30 gün içinde. Bu cihazdaki tek korkum kameranın çok iyi olmadığını ama gün ışığında güzel fotograf çektiğini bilmeme rağmen beklentimi karşılayıp karşılamayacağı.
    Note FE icin benim aklimdan da şöyle bir sey geciyor. Amoled ekranlarda yukardan asagi inen bir cizgi oluyor zamanla. Birden beliriyor. Note5 te arkadasimin telefonu garantisi bittikten 1 ay sonra bu hatayi verdi. Keza s7edgelerde s6edgelerde cokca baskalarinin elinde gordum bu hatayi. Aldiktan 1 sene sonra ithalatci servisler kullanici sorunu deyip gececeklerdir. Onun uzerine 1000tl de ekrana verilmez diye dusunuyorum. Suanda kullandigim cihaz s7 samsung garantiliydi ve garantisi bitti. Kamera olarak mix2 den cok daha iyi cekiyor isigin az oldugu yerlerde. Hatta detaylar daha da guzel. Benim icin mix2 nin albenisi tasarimi ve donanim guncelligi oldu. Bir yandan da kameradan feragat etmek istemiyorum. Insanlar cektigim fotograflari cok begeniyorlar cunku. Mi note3 icin ne dersiniz? Fiyatini da goz onune alirsak s7den gecilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    Mi note3 kamera konusunda kesinle guzel bir cihaz ama bende tasarımını beğenmiyorum o modelin. Artık çerçeveli ekranlar neredeyse eski mode olarak bakilmaya başlanıyor o yüzden ben kameradan feragat edeceğim ama kamerayı çok kullanan birisi için mi note3 guzel alternatif. Ayrıca hem daha ucuz hem sarj konusunda cok başarılı bir cihaz yani sizi üzmez hocam

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.