Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★ (1873. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37.632
Cevap
294
Favori
1.660.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18711872187318741875
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vakıfbank worldcard ımı nfc den kullanıyordum. 15 gündür nfc den ödeme yapamıyorum. pos cihazına yaklaştırınca hata sesi veriyor? Başına böyle bir durum gelen var mı?

nfc açık, bir değişiklik yapmadım. varsayılan ödeme yöntemi de vakıfbank seçili.

• Birçok rom denedim deneyimlerimi paylaşayım.
    3ay evvel bataryayi değiştirdim.
    Deji yerine nohon almıştım. O dejiyi de bir yıl önce almıştım ama ekran süresi 2 saatlere kadar düştü. Bu sebeple nohon alip bir yil daha kullanarak 5 yil kullanim planladim.

Yeni bataryadan sonra,
    Lineageos, Pixel experience, Crdroid kullandim. En son uzun süre Lineageos 17.1 kullandim, bu dönemde ekran ışığını çok fazla kisarsam eğer ekran süresi 4-4,5 saatlere kadar çıktı. Ancak AOSP romlarda belli bir yerden sonra rom kullanilamaz hale geliyor. Takilmalar, çökmeler.. Kamera ve gps tatmin etmiyor. Gcam kurdum ve ek ayarlarini yapmama ragmen o kadar kötüydü ki.. Çektigim fotograflari cekmemis gibi davraniyordu. AOSP tabanli Custom romlardan sogudum bu sebepten, miui.eu romlardan en son sürüm olan 11e geçis yaptim.

Ancak miui'a geri dönünce bir sorun ortaya cikti, okuma moduna aldigimda ekran görünmez ve islevsiz hale geldi. Sanirim donanim kaynakli bir sikinti vardi cunku, scrcpy ile pcden telefona baglanip reading modu kapattigimda düzeldi. Reading modu da cok lazim bu yüzden f.lux kullanmaya basladim. sikinti olmadi.

Asil bomba ise ekran süresi, 5saatten fazla ekran süresi aliyorum. Sarji önemseyenlere nohon ve miui.eu 11'i öneririm. Ilave olarak acca ile telefonu hep %90'a kadar sarj ediyorum, bataryanin ömrünü uzatmak icin, bu 5 saat ona göre olusan bir süre.
    Roma ilave olarak (
    telefon rootlu), adaway(reklam engelleyici), acca(Ileri duzey sarj kontrolü) ve f.lux(Reading mode) var. ★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★

• spondane kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Acca programının tam adı nedir. Play store'da acca yazınca akademik programlar çıkıyor. Bir de, tam olarak ne amaçla ve nasıl kullanıyorsunuz bu uygulamayı?
    Hocam merhaba. Acca programının tam adı nedir. Play store'da acca yazınca akademik programlar çıkıyor. Bir de, tam olarak ne amaçla ve nasıl kullanıyorsunuz bu uygulamayı?
  • Advanced charging controller (acc)
    Advanced charging controller app (acca) hocam bunun iki biçimi var, birisi magisk modülü diğeri, app şeklinde. Ben app olanı kullanıyorum.
    Kullanma biçimim şu şekilde profil ayarladım, şarj % 90 olunca şarjı kesiyor, gece şarj ederken sabaha kadar yavaş şarj olmasını seçiyorum.
    Batarya sıcaklığına göre şarjı kesiyor, akım miktarını değiştirerek yavaş yada hızlı şarj yapabiliyorum vs. şarjla ilgili birçok özelliği mevcut.
    Açık kaynak bir uygulama, github ve xdada konusu var.
  • Mi5 cihazımın pilini değiştirmeyi düşünüyorum nohon iyi demişler ama bulamadım. Deji memnun olmayanlar var. Kararsız kaldım iyice.

Nasıl profil ayarlandığını yazabilir misniz?

• sasuta kullanıcısına yanıt
    ★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★

Hocam merhaba ben bu ayarlarda günlük tek ve gece şarjı yapıyorum.
    Eğer gün içi şarj yaparsanız, giriş ekranında "charge once to % without restriction" kısmından istediğiniz şekilde normal şarj yapabilirsiniz.

Teşekkürler.

• İyi forumlar iyi akşamlar arkadaslar Gold renk seramik porselen cam arka kapağa ihtiyacım var nereden bulabilirim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
  • warrior33 W kullanıcısına yanıt

sahibinden veya MIUIturkiye 2. El bölümlerine bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmakmn

Mi5 cihazımın pilini değiştirmeyi düşünüyorum nohon iyi demişler ama bulamadım. Deji memnun olmayanlar var. Kararsız kaldım iyice.

Deji al

• mng M kullanıcısına yanıt

Geliştirici seçeneğini kapamaniz gerekiyor.

Bonus kart da NFC calisiyir ancak geliştirici mod açık iken Vakıfbank hata veriyor.

• Neredeyse 5. yılına giren Mİ 5'im emekliye ayrıldı sanırım.

Aynı sorunu yaşayan veya çözümü bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

Yere düştükten sonra dokunmatik gitti. Kapatıp açınca düzeldi fakat 2 3 saat sonra tekrar dokunmatik gitti. Bu sefer yeniden başlat dediğimde güç tamamen kesildi. Daha sonra pilini söküp soketleri çıkarıp taktım açıldı fakat dokunmatiğin gelmesi için çiplerin olduğu gri bölüme parmağımla baskı yapmam gerekiyordu. 1 gün sonra o da işe yaramadı telefon kendini kapadı ve bir daha hiç açılmadı..

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekküker..

ben de 2 ay önce deji batarya aldım. ve AOSP romlar kullanıyorum. önce LineageOs daha sonra cdroid kullanıyorum şuanda da.. memnun olmakla birlikle sonraları sizinkine benzer sapıtmaları çökmeleri olmuyor değil. ben avg temizlilk yapıyorum derinlemesine bu şimdilik iyi gibi..

lakin, bende Miui sürümlere geçmek istiyorum. ancak bu Aosp romların karanlık modları vazgeçilmezim oldu. Peki sizin sürümde karanlık mod var mı?

android sürümü kaç?

bu arada deji 1 yıl iyi diyorlar, benim de 2 atlık gözlemime göre çok çok iyi, önce ki yazdığım çökmeler deji den değil Aosp romlar nedeniyle oluyormuş bunu öğrendim.

• until kullanıcısına yanıt

Evet hocam, aosp romlarda gerçekten karanlık mod çok güzel. Ancak bizim telefonun ekranı Led, amoled olsa batarya performansı artacak belki ama benim önceliğim karanlık mod yada aydınlık modda farketmiyor, bataryanın günü çıkarması.

Su anda kullandığım rom: miui eu.11.0.2 stabil | Android 8

Benim sıkıntılarım, şarj, kamera ve gps. gerçekten de karanlık mod çok iyi ancak bu sürümde yok. Ayrıca karanlık modda B

Bu rom gps kullanımında çok farkettiriyor. Tamamen gps ile çalışan iş amaçlı kullandığım bir uygulama var. gps çok önemli uygulama için, gps açılmadan uygulama açılmıyor öyle söyleyeyim. Lineageos kullanırken uygulama bazen hiç açılmıyordu o kadar geç açılıyordu ki. Ancak bu romda gps hiç uğraştırmıyor, uygulama direkt hazır.

Batarya olarak deji kullandım şu anda ise nohon kullanıyorum. İki batarya da birbirine benziyor, bir farkları açıkçası yok. Orjinal bataryaya göre toplam döngü ömürleri az olduğu kesin. Bu yüzden döngüyü uzatmak için, %90'a şarj ediyorum, ayda bir %100 filan yapıyorum. Mümkün olduğunca yavaş şarj kullanıyorum.

Lineageos'da 3,5 saati geçmedi ekran sürem, ancak şu anki romda 4,5 - 5 saat arası kullanıyorum.

Karanlık mod olmamasına üzüldüm. Lcd ekranda karanlık moddun şarja etkisi olmadığını biliyorum. ben göz sağlığı için kullanmayı seviyorum. çok da alıştım vazgeçmek istemiyorum ama yine şişmeler başlayıp temizlik işe yaramazsa döneceğim rom, miui eu. Globale dönmem. resmen şarjı içiyor.

Döngü olarak fark edecekse ben de 90'a da sonlandırayım.

• eu rom da karanlık mod mevcut. geliştirici ayarlarından aktif edebiliyorsunuz. fakat aosp romlardaki kadar bütünleşik calismiyor. örneğin ayarlar menüsü koyulasmiyor. yine de menuler uygulamalar %90 karanlık moda gecmis oluyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 19 Ocak 2021; 23:47:53 >
  • Selamlar,

Günlük olarak eu.miui romunu kullanıyorum. Karanlık modu geliştirici ayarlarından aktif edebilirsiniz.

Sonrasında size aşağıda linkini verdiğim temayı yükleyerek görsellerdeki gibi karanlık modu kullanabilirsiniz.

Tema Link

https://easyupload.io/cti8y7

Bunun dışında apk'ların olduğu görsel ise telefon içindeki sistem uygulamalarını elle güncellediğim liste apkmirror'dan ulaşabilirsiniz, atmak için root gerekiyor. Uygulamaları attıktan sonra İngilizce çalışıyor. Ben telefonu İngilizce kullandığım için sorun yaşamıyorum.

Not: Tema dosyasında dil sorunu yoktur, yanlış anlaşılmasın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraiser -- 27 Ocak 2021; 13:39:49 >

• @unraiser arama kaydedici çalışıyor mu? otomatik kayıt yapıyor mu görüşmeleri?

• 
Sayfa: önceki 18711872187318741875
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.