Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★ (1874. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37.628
Cevap
301
Favori
1.648.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18721873187418751876
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spondane kullanıcısına yanıt

    Karanlık mod olmamasına üzüldüm. Lcd ekranda karanlık moddun şarja etkisi olmadığını biliyorum. ben göz sağlığı için kullanmayı seviyorum. çok da alıştım vazgeçmek istemiyorum ama yine şişmeler başlayıp temizlik işe yaramazsa döneceğim rom, miui eu. Globale dönmem. resmen şarjı içiyor.


    Döngü olarak fark edecekse ben de 90'a da sonlandırayım.

  • eu rom da karanlık mod mevcut. geliştirici ayarlarından aktif edebiliyorsunuz. fakat aosp romlardaki kadar bütünleşik calismiyor. örneğin ayarlar menüsü koyulasmiyor. yine de menuler uygulamalar %90 karanlık moda gecmis oluyolar





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 19 Ocak 2021; 23:47:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,


    Günlük olarak eu.miui romunu kullanıyorum. Karanlık modu geliştirici ayarlarından aktif edebilirsiniz.

    Sonrasında size aşağıda linkini verdiğim temayı yükleyerek görsellerdeki gibi karanlık modu kullanabilirsiniz.


    Tema Link

    https://easyupload.io/cti8y7


    Bunun dışında apk'ların olduğu görsel ise telefon içindeki sistem uygulamalarını elle güncellediğim liste apkmirror'dan ulaşabilirsiniz, atmak için root gerekiyor. Uygulamaları attıktan sonra İngilizce çalışıyor. Ben telefonu İngilizce kullandığım için sorun yaşamıyorum.


    Not: Tema dosyasında dil sorunu yoktur, yanlış anlaşılmasın. :)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraiser -- 27 Ocak 2021; 13:39:49 >




  • @unraiser arama kaydedici çalışıyor mu? otomatik kayıt yapıyor mu görüşmeleri?

  • hiboz H kullanıcısına yanıt

    Evet şuan denedim arama kaydetme mevcut. Sağlıklı bir biçimde çalışmakta.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0670

    Merhaba DonanımHaber Forumu,

    Bundan 2 ay öncesinde Xiaomi Mi5 telefonumun batarya durumu gittikçe kötüleştiği için batarya almaya karar verdim. Alış sürecimi ve aldıktan sonraki süreci almak isteyen arkadaşlar için paylaşmaya karar verdim.

    İlk etapta bataryayı Türkiye'den almayı düşündüm, ancak bütün bataryaların çakma ve yan sanayi olduğu besbelli almayı düşünen ve ilanlara bakan nerdeyse herkes fark etmiştir, üstüne üstlük Aliexpress'ten alınacak butun bataryalarda da yüksek kargo ücretleri var (bunun sebebi Çin Devlet Postasının batarya powerbank vb. ürünleri taşımaması). Türkiye'den batarya almak istesem kargo dahil 50 TL gibi fiyatlara mâl olacaktı, Aliexpressten kargo ile beraber 100tl gibi bir fiyata mâl olacaktı. Ailemden uzakta üniversite okumama rağmen paraya kıyıp Telegramdaki geliştirici/sohbet gruplarındaki kişilerin tavsiyesi üzerine Nohon bataryayı aldım (neden bu kadar uzattın sadede gel dediğinizi duyar gibiyim ama benimle ayni soru işaretlerine sahip kişilerin daha doğru anlaması ve karar vermesi için bu kadar uzattım).

    Batarya 28 gün gibi bir sürede elime ulaştı ve değişim için ihtiyacımız olacak herşey de içinde (bataryayı kasaya yapıştırmak için çift taraflı özel bandına kadar).

    Bataryayı kullanmaya başladıktan sonraki deneyimin ise ilk günki gibi belki de daha iyi. Sonuçlarını ise yukledigim fotoğraftan görebilirsiniz, şaşıracagınıza da eminim.

    Özetle: Bataryayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Neden ülke içindeki bataryaları tercih ve tavsiye etmediğimi uzunca anlatmayacağım çünkü önceki yorumlarda herkes anlatmış zaten.

    Not: Bu batarya kullanımı Custom Rom ve Morpho Profilleri (dengeli profilinde) kullanılarak ortaya çıktı. 1 saat 48 dakikalık ekran kullanımının içinde 2 defa AnTuTu testi yaptım. Buna rağmen%34 şarj kaybı oldu. AnTuTu Yapmasaydım muhtemelen sonuç bir tık daha iyi olurdu. Batarya sıcaklığı da fotoğrafta gösterdiği gibi ve bataryadan kaynaklı bi ısınma da olmadı hiç.

    Alacak arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için de teşekkürler.

    Daha önce yaptığım nohon değerlendirmesinden sonra yaklaşık olarak 4 yıllık yaşlı Mi5'imizde geçtiğimiz günlerde deji batarya aldım kendi sitesi üzerinden.


    AospExtended romunda güç tasarrufu, ultra güç tasarrufu ve dengeli profilleri arasındaki geçişli bir kullanımla aşağıda göründüğü gibi 48 saati aşkın bir süre şarja takmadan 4 saatin üzerinde bir ekran açık süresi elde ettim.




    Maximum ise 11 saat ekran açık süresi gördüm. 9 saati youtube üzerinden olan bir süre. Günlük kullanımı yansıtmaz ancak bu kadar batarya dostu bir rom ve dejinin birleşimini anlatmak için iyi örnekler bunlar. Deji mi yoksa kullandığım rom mu mucize emin değilim ancak ortada güzel bir birleşim var.


    Şuan aktif olarak ise CrDroid android 11 romunun en son betasını kullanmaktayım. Genelde 12 saatte 4 saatlik ekran açık süresi alıyorum. Hız ve asla takılmama konusunda önceliğiniz var ise bu romu tavsiye ederim. Batarya süresini ve telefon kilitliyken şarjı azalmasın diyorsanız da AospExtended ve deji birleşimi tam size göre.


    Genel deneyim olarak parasını sonuna kadar hakettiğine inanıyorum ve memnun kaldığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ilk 1 aylık deneyimimde.


    Not: Mi5 CrDroid 11 ile hala baya taş gibi çalışıyor diyebiliriz. Gapps kullanacaksanız da ben nikgapps core tercih ediyorum.


    İyi forumlar herkese





  • 2016 ekim ayın da satın aldığım mi5 im hiç format atmadan gelen güncellemeleri yaparak bugüne geldi ve hafıza doldu yavasladı kasmaya başladı (birşeyler silince biraz hizlaniyor) hiç oyun oynamam ama full uygulama yüklü haliyle 32gb yetersiz, geçen yıl nisan da deji batarya takıldı bugün tuşkilidi kapattikdan sonra uyanmadı mi5 sarja taksamda hiç bir şey olmadı bende batarya soketini sök tak yaptım acıldı ama sarj yûzde 80 den bir anda 19 düştü ve gene tuşkilidini kapatinca uyanmadı sarja taksamda bu seferde soketi söktak yapîp sarja taktım bu durumdan anladığım deji batarya bir yılı dolmadan arıza (voltaj düşüklüğü ) ve kapasite kaybı sorunu oluştu bataryayı deji ye göndereceğim aldığım günden beri hić hard reset yapmadım onuda yapacağım bakalım eski performansına kavuşabilecekmi mi5 bozulana kadar devam.😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unraiser kullanıcısına yanıt

    selamlar,


    ben de eu.miui romunu kullanıyorum. Cihazı root yaptım. Apkmirror'dan sistem uygulamalarının yeni sürümlerini de indirdim . Ancak yüklenmiyor.

  • defined D kullanıcısına yanıt

    Mixplorer diye bir uygulama var bunun apksını bulup kurun. Ardından güncelleme yapabilirsiniz.

  • unraiser kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Çalıştı

  • hunnkaar kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de deji batarya almayı düşünüyorum ama sizin yorumunuz kafamı karıştırdı. Başka arkadaşlarda da gördüm bu sorunu. Deji bu konu ile iligli size geri dönüş yaptı mı acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunnkaar

    2016 ekim ayın da satın aldığım mi5 im hiç format atmadan gelen güncellemeleri yaparak bugüne geldi ve hafıza doldu yavasladı kasmaya başladı (birşeyler silince biraz hizlaniyor) hiç oyun oynamam ama full uygulama yüklü haliyle 32gb yetersiz, geçen yıl nisan da deji batarya takıldı bugün tuşkilidi kapattikdan sonra uyanmadı mi5 sarja taksamda hiç bir şey olmadı bende batarya soketini sök tak yaptım acıldı ama sarj yûzde 80 den bir anda 19 düştü ve gene tuşkilidini kapatinca uyanmadı sarja taksamda bu seferde soketi söktak yapîp sarja taktım bu durumdan anladığım deji batarya bir yılı dolmadan arıza (voltaj düşüklüğü ) ve kapasite kaybı sorunu oluştu bataryayı deji ye göndereceğim aldığım günden beri hić hard reset yapmadım onuda yapacağım bakalım eski performansına kavuşabilecekmi mi5 bozulana kadar devam.😁

    Tuş kilidi yazdığınız yere kadar okuduğumda allah allah bu adam benim telefonu mu anlatıyor ya dedim   Birebir her şey aynı. Nisanda Deji batarya takıldı benim telefona da. Ancak şimdiye kadar gayet iyi gitti telefon.


    Bir arkadaş Deji yi sormuş. Ben şimdiye kadar gayet memnun kaldım. Genel performansı yerinde. İlk günkü gibi değil tabi ki ama tahminim %10-15 arası bir performans kaybı var. Zaten bildiğim kadarıyla DEJİ de bataryalarına 1 yıl ömür biçiyor. Yani telefonu rahat kullanmaya devam edeyim en azından 1 sene götürsün dersen alabilirsin.


    @cyberteror





  • Eyvallah hocam yalnız mi5 forumunu uzun yıllardır takip ederim, herkes nezih ve saygılı, çok teşekkürler herkese.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert olmuş ama iskeleti ve arka kapağı sağlam mi 5 model eskisine ihtiyacım var.
    Satmak isteyen ulaşabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0670 0 kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeniz üzerine deji batarya aldım hocam. Kendi orjinal 5 yıllık emektar batarya ve stok romda iken 2 saati geçmez olduydu ekran süresi ve malum hantal miui arayüzü bunalttıydı. Şimdi deji batarya aldım monte ettim sorunsuz. Ve crdroid 7.3 android 11 romunu kurdum ilk şarjda 4 saat ekran süresi verdi. Geceden sabaha wifi ve mobil veri kapalı olmasına rağmen Yüzde 7 lik bir düşüş oluyor beklemede. Hattım volteye açık olmasına rağmen bu romda aktif edemedim. İlk iki gün günde 1 veya 2 kez restart attı dün hiç atmadı. 3 günlük deneyimim bu şekilde. Syberia, Pixel experience, Aosp Extented, v.s romları denemedim. Amacım tabiki akıcı ve batarya süresi iyi olan bir rom. Bu iki kriteri optimum düzeyde sağlayabilen rom aosp ise denemek isterim.

  • Ahizeden artık çok az ses gelmeye başladı. Değişmesi mi gerekir yada temizlemek yeterli olur mu? Kendim halledebilirsem çok güzel olur telefoncuya gitmek istemiyorum

  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Telefonun yüzü aşağı bakacak şekilde diş fırçasıyla temizleyebilirsin. Ahize sesini arttıran twrp'den flashlanan dosyalar da var ama her romda çalışmayabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • balistik81 kullanıcısına yanıt
    Hocam crdroid 7.3 mi5'te kullandığım en akıcı rom olabilir. Uygulamaları arka planda tutma anlamında da diğer romlardan daha iyi. Fakat bu reboot problemi çözülemedi. Lineage os 18.1'de bu problem yok ve batarya süresi de benzer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

    Miui romda çalışır mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

    Lineage 18.1 kurdum fakat uygun gapps bulamadim. O yuzden crdroide geri döndüm. Ve ilk saatte bir reboot yedik :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18721873187418751876
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.