Şimdi Ara

Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu (485. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.722
Cevap
208
Favori
521.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Giriş

kaan hocam ekran süresine hangi menüden bakıyorduk?

Telefonda yüklü gelen Dijital Denge Uygulamasından takip edebilirsin. Uygulama her gece Saat 12'de sıfırdan başlayarak o günün ekran süresini tutar. Ekran süreni takip ederken hesaplamanı buna göre yapman gerekir.

İlave olarak AccuBattery, Battery Guru programlarını indirerek ekran süreni takip edebilirsin bu programlarda gece 12 de sıfırlama gibi bir durum yok şarj'dan şarja ekran süreni takip edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan0026. -- 14 Mart 2026; 20:27:58 >

ekran süresine hiçbir zaman takılmadım takılmamda, telefon beni yarı yolda bırakmıyorsa benim için önemli olan o dur, bir ara ölçmüştüm 5-6 saat süre aldım

hani 7-8 saat ekran süresi alsam ne işime yarayacak mesela, neden bu kadar önemli bu telefonun şarjı erken bitmesindense uzun gitmesi tercihimdir, 7-8 saat ekran süresi alıp telefonu 13-14 saat sonra şarja takıyorsam hiçbir anlamı yok benim için

Burda ölçüm yapabileceğimiz referans değer ekran süresidir. Ekran süresi genel olarak telefonun bataryasının nekadar geç biteceğini de gösterir. Yoksa ben çok kullanıyorum 1 gün gidiyor 2 gün gidiyor gibi söylemlerle ölçûm yapamayız.

Örneğin adamın biri diyorki 50 litre benzin alıyorum 1 ayda bitiyor. Tamamda 1 ayda aracı kaç km kullanınca bitiyor? 1 ayda araca 10km de binebilir 100km de bineblir. Buradaki km bizim telefonlardaki ekran süresidir işte.

Telefon 1 günü çıkarıyor ama 1 gûnde 4-5 saatmi kullanıyorsun 7-8 saattmi? Aynı mantık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

trendyol.com
    Xiaomi 50W Wireless Charging Stand Pro Kablosuz Hızlı Şarj Standı (Xiaomi TR Garantili) - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/xiaomi/50w-wireless-charging-stand-pro-kablosuz-hizli-sarj-standi-xiaomi-tr-garantili-p-946681287

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 16 Mart 2026; 21:43:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sezar61 kullanıcısına yanıt

bunu yıllardır ben de anlamadım. neden kullanıcılar için bu bu kadar çok önemli. halen de manasız geliyor

Tıpkı arabaların performansının 0 - 100 hızlanma süresi verilerine önem verilmesi gibi

Sanırsın herkes F1 pilotu olacak..

boş işler işte ne olacak ekran sürem 8 saat olup günde 2 kez şarja takmaktansa ekran sürem 5-6 saat olsun günde 1 kez takayım şarja yeter

Orijinalden alıntı: TiSKE

bunu yıllardır ben de anlamadım. neden kullanıcılar için bu bu kadar çok önemli. halen de manasız geliyor

Tıpkı arabaların performansının 0 - 100 hızlanma süresi verilerine önem verilmesi gibi

Sanırsın herkes F1 pilotu olacak..

Telefonun şarjının ne kadar süre gittiği tabi ki önemli. Şarjı erken biten telefonu kullanamazsın. Günde 2-3 kez şarja takmak zorunda kalırsın. Ekran süreside ne kadar süre kullanabildiğini gösteren önemli bir veridir. Eğer önemli olmasaydı hala 2000-3000mah bataryası olan 3-4 saat kullanımda kapanan telefonları kullanmaya devam ederdik.

Arabalarda da kalkerken seri olması çok önemlidir. 0-100'ü 16-18 saniye olan hantal bir araçla 0-100'ü 8-9 saniye olan seri bir aracı kullanmak aynı şey değildir. Birinde çok hantal bir araç kullanırsın sollamaya bile çıkamazsın rampalarda araç bayılır basarsın gitmez hatta araç sollayacağım derken canından bile olursun. 0-100'ü 8-9 saniye olan bir aile aracını kullanmak için ralli pilotu olmana gerek yok. Ralli araçları 3-6snde 0-100 yapar çoğu 4 çekerdir. Kullanım dinamikleri ve teknolojileri çok farklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezar61

boş işler işte ne olacak ekran sürem 8 saat olup günde 2 kez şarja takmaktansa ekran sürem 5-6 saat olsun günde 1 kez takayım şarja yeter

Ekran süresi 8 saat olan bir telefon ortalama genel kullanımda 24 saatte kapanıyorsa Ekran süresi 4 saat olan bir telefon ortalama genel kullanımda 12 saatte kapanır. Senin yazdığın gibi bir durum söz konusu olamaz. Verdiğin örneğin gerçeklik payı yok hatta temel matematikle bile çelişiyor.

Kısa ekran süresi veren telefon Kısa genel kullanım süresi verir

Uzun ekran süresi veren telefon Uzun genel kullanım süresi verir.

Aksi mümkün değildir hesaplamak için ilkokul matematiği yeterlidir.

• Bu arada güncelleme konusunda sessizliğe büründü Xiaomi. 14T Pro TR rom için en son Ocak ayında HyperOS 3 geldi sonrasında güvenlik güncellemesi gelmedi. Her ay tıkır tıkır gelen güncelleme geçen aydan beri yok.

çok uzatmayacam konuyu ama telefonu 1.5 senedir kullanıyorum örnek telefonu dün akşam saat 10 civarı şarja takıp 11 civarı şarjdan çıkarıyorum gün boyu kullanıyorum ve eve geliyorum hala şarj %45 civarında ve elimden düşmüyor sonra yine akşam saat 11-12 gibi şarja takıyorum,

ortalama telefon 24 saat açık kalmış oluyor ve ekran sürem en az 5 saat , sizin demenize göre beni şarjımın öğlen gibi bitmesi lazımdı ama bitmiyor, bunu anlatmaya çalışıyorum telefonu ekranını açık tutup neden erken şarjını bitireyim ihtiyacım kadar kullanıyorum bazen abartıyorum,

hatta bazen steam link ile oyun bile oynuyorum ona rağmen şarjı iyi gidiyor burdaki asıl etken şarjın çok gitmesi olmalı

Hocam telefon yalnızca senin kullanımın için üretilmedi. Tamam senin günde 4-5 saat ekran sürelik kullanımını karşılıyordur fakat günde 6-8 saat arası kullanan bir sürü insan var onların ihtiyacını karşılamıyor işte. Sen yalnızca kendin için değerlendiriyorsun ben genel olarak ekran süresini yazarak değerlendiriyorum. Senin 4-5 saatlik kullanımını gün ortasına kadar kullanıp telefonu kapananlar var. 14T Pro hala çok severek kullandığım bir telefon ama yeterli bulmadığım kısmı bataryası birde selfi kamerasının renklerinin soluk olması. Boşuna firmalar 6000-8000mah bataryaları çıkarmıyorlar ihtiyaç var ki artık teknoloji o yöne doğru evriliyor.

Eea roma bugün 3.0.7.0 geldi

Xiaomi mi6
    Nothing phone 1
    Samsung 55cu7200
  • 14T Pro için Bluetooth güncellemesi gelmiş 👇 Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu

1. Telefonu hafif sallayınca tıkırtı gibi bir ses geliyor bu normal mi? (ois sesi olduğu için normal diyenler olmuş)
    2. Video çekerken dip ses var mı? Kamerayı daha başlatırken sanki hoparlörden ses gelmeye başlıyor. Örneğin boş sessiz bir odada video çekerken videoda çok fazla dip ses var. (bu dediklerim arka kamera için)

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadillakkk -- 17 Mart 2026; 14:16:5 >

Telefonu salladığında gelen tıkırtı sesi net OİS ten geliyor. Hepimizin telefonunda aynı ses geliyor o konuda kafan rahat olsun.

Tamamen sessiz bir ortamda video çektiğimde o hafif dipten gelen çızırtı sesi bendede var senin telefonda sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan0026. -- 17 Mart 2026; 19:18:39 >
    Sabah şarjdan alıyorum akşam 18.00 19 gibi yüzde 10 altına düşüyor gün boyu görüşme WhatsApp kullanıyorum.Wifi sürekli bağlı oluyor.konum bluetooth kapalı şarj yemesin diye.Dijital denge ile bakayım dediğiniz gibi .Telefonun diğer tüm özelliklerinden memnunum.Belki ayar vs yapmadığım için böyle önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giresunlu_28 -- 18 Mart 2026; 20:11:23 >
  • Xiaomi UltraThin Magnetic Powerbank aldım 14T Pro' ya şu şekilde oldu 👇 Powerbank çok güzel hakikaten de Xiaomi bu sefer başarmış. Lakin az tuzlu ve 14T Pro için magsafe destekli kılıf şart. Ayrıca Redmi Buds 8 Pro' da aldım onun da performansı harika Anc konusunda özellikle. Kulaklık arayan var ise tavsiye ederim. Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.