Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
80.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim. Biraz daha araştırayım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Satın alacağınız bir ZigBee destekli gateway ile farklı markaların ZigBee desteği olan cihazlarını kullanabileceğinizin bir garantisi yok. Özellikle, Xiaomi olsun Aqara olsun bu konuda en az desteğe sahip gatewayler diyebilirim. Samsung Smartthings bu konuda en geniş desteğe sahip bir gatewaydir ama fiyat olarak biraz tuzludur. Uyumlu ürün yelpazesi geniş olan bir ikinci marka da Tuya/Smart Life. Gateway olarak Tuya Zigbee bir gateway de düşünebilirsiniz. Bence, farklı markalardaki uyumlu cihazların bolluğu olsun, sunucu çalışma verimliliği olsun, uygulamasının kullanım kolaylığı olsun, Tuya veya Smart Life (isimleri farklı olmasına rağmen tamamen aynı uygulamalardır) şimdiye kadar hiç problem yaşamadığım için tavsiye edebilirim.

    Linki, örnek olması açısından veriyorum.
    https://www.aliexpress.com/item/4000560975293.html?spm=2114.best.6.2.23a1FLXUFLXUKM&scm=1007.17258.167931.0&pvid=f067be1f-adfd-4083-a087-086f9bc64ed9
    ozelden yazdımda mesajı gormemıssınız buraya mesajda yazdım hemen 34.sayfada acaba yardımcı olmanız mumkunmu




  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Özelden bir mesaj gelmedi sizden. Sorunuzu tam anlayamamıştım. Elinizde sensörler var ve bir gateway almak mı istiyorsunuz? Tam olarak emin olmasam da önemli olan gatewayin çin mi global mi olduğudur. Çin alırsanız daha rahat edersiniz sanırım. 3. versiyon gateway daha önce de konuşulduğı gibi hem 5V dc ile besleniyor hem Apple Homekit uyumlu hem de ek olarak Bluetooth hub da içeriyor. Ama v2 de olduğu gibi ışık yok. Sesi de yok denecek kadar azmış diyorlar. Kullandığım bir ürün değil o nedenle çok fazla yorum yapamıyorum.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Evet hocam elimde ürünler var ama gatewayim yok sipariş vermiştim Hepsiburada göndermedi 20 gündür bende iptal ettim Ali'den sipariş gecicem almışken prize bağımlı kalmamak için 3.versiyonu alayım dedim elimdeki ürünlerin cin mi globalmi olduğunu nasıl anlayabiliriz peki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Global-Çin ayrımı gatewayler içindir, sensörler için bu tür bir ayrımın olduğunu sanmıyorum.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için son bir soru soracak ve gatewayde global çin ayrımı varmı acaba baktım ama tam anlayamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Ürünün linkini ve teknik açıklamalarını görmeden tahmin yapamam.




  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Çin sürümü. "B EU plug" olanı seçerseniz EU adaptörü ile birlikte gelir. "Original US plug" olanı seçerseniz adaptörsüz gelir ama adaptörü buradan da rahatlıkla bulabilirsiniz.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler elimde adaptör var ondan dolayı us alacagim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güvenlik amaçlı ve özellikle de mutlaka "bildirim" gelsin isteği olanlara Xiaomi tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Kafasına göre bildirim geliyor/gelmiyor. Bu konuda Sonoff ve JUNE80 hocamın dediği gibi Tuya/Smartlife tavsiye edebilirim. Xiaomi her ne kadar aldığı güncellemelerle sorunları biraz azalmış olsa da hala tam stabil değil. Bu nedenle ben de hala Sonoff'a transfer olmaya devam ediyorum.

    Xiaomi GW'lerde Çin sürümü eksiksiz tüm Xiaomi/Aqara sensörleri destekliyor. Global sürümde ise desteklenen sensör sayısı oldukça az. Siparişlerinizde bunu göz önünde bulundurun. Fikir vermesi adına söyleyeyim, V2 GW'ler üzerindeki ışığı ile gece lambası olarak kullanılabilirken, üzerindeki hoparlörle yeterli bir dahili siren olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda akıllı düğmeyi kapınızdaki zil butonu yerine koyarsanız çok şık ve istediğiniz her mp3'ü atayabileceğiniz bir de kapı ziliniz olur. Ancak Bluteooth gibi bir yeteneği yoktur.

    Ben kendi sistemimde Modem, V2 GW, kritik öneme sahip prizler (su ve gaz vanasının kontrolü gibi) cihazların hepsini kesintisiz güç kaynağına bağladım. Daha sonra ekleyeceğim sireni de aynı şekilde bağlayacağım. 650VA'lık bir UPS ile şimdilik yaptığım testlerde 2.5 saat çalışmaya devam etti ancak daha fazla bekleyemedim. Henüz akü bitiş uyarısı vermeye başlamamıştı sistem.

    Zil düğmesi örneği:
    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)

    Gece lambası örneği:
    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)




  • Çoğumuz ürün yelpazemize ekleme yaparken daha önce yatırım yaptığımız firmaların ürünlerini tercih etmek zorunda kalabiliyoruz. Bence, zararın neresinden dönülürse kardır demek gerekiyor. Ben de, sıfırdan başlayacak birine kesinlikle Xiaomi tavsiye edemem. Yok Çin sürümü, yok global sürümü. Bu o sürümde çalışmaz, şu bu sürümde çalışmaz. Kamera kaydında üst köşeye saat yazar, saat +5 Çin'e göredir. İşin yoksa bunlarla uğraş.
  • Merhaba,

    Xiaomi Eu plug smart home setine sahibim.
    Gateway kurulumda china seçtiğimde mi home uygulaması üzerinden gateway bulamıyorum.
    Fakat Turkey yaptığım da sorunsuz buluyor.
    Problemim şu ki, elimde Tuya destekli ampullerim ve sonoff relay mevcut.
    Bunları mi akıllı düğme ile tetiklemek istiyorum. ( Yatak başında tek tık ampulu aç - uzun tık tum evin ışığını aç gibi )
    Fakat Turkey seçtiğimde Tuya markalı cihazi eklemek için seçenek yokken, china seçtiğimde Tuya cihazlarını ekleyebiliyorum.
    Bu sorunu nasıl çözebilirim.
    China destekli gateway mi satin almam gerekiyor.
    Gateway 3 sorunumu çözebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artdzy kullanıcısına yanıt
    Çin destekli gateway sorunuzu çözebilir gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Çin destekli gateway sorunuzu çözebilir gibi görünüyor.
    Benzer sorunu yasayanlar icin yaziyorum. Beta surum mi home uygulaması ile sorunu çözdüm. (tek uygulamadan china mainland seçerek hem global hem de china gateway görüyor) Fakat Tuya accountu bağladığım da devices altina ampullerim gelmedi. Sorunu çözmeye çalışıyorum. Çözersem bilgi vereceğim.

    Apk linki:https://dosya.org/AkdFS
    (china sensorler cince, eu olanlar ingilizce yazmakta bu sekilde ekleme yapabilirsiniz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Su ve gaz vanası kontrolü nasil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimeBoy kullanıcısına yanıt
    Su kontrolü için;
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07VMNTZ5S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o06_s00?ie=UTF8&psc=1

    Bu selenoid valfi alıyorsunuz ve su tesisatınızın elle kontrol edilen vanasından sonra bağlatıyor/bağlıyorsunuz. Bu ürün normalde yani elektrik verilmediğinde kapalı. Dolayısıyla su geçişi yok. 220 V ile beslediğinizde vana açıyor ve su geçişi başlıyor.

    Marka bağımsız olarak bahsedersem, bir akıllı prize bağlarsanız vanadan evin içine çekeceğiniz kabloyu, priz açıkken su var, kapalıyken su yok. Bu kontrolü çeşitli senaryolarla otomatik hale de getirmiş olursunuz. Eğer bir su baskın sensörünüz varsa örneğin, su algılandığında vanayı kapat diye bir senaryo ile otomatikleştirmiş olursunuz.


    Gaz kontrolü için;

    Burada temel olarak hemen her şey aynı olsa da kullanılan vana tipi değişiyor. Çünkü su için kullandığımız vana teknik olarak gaz için de kullanılabilir olsa da içinden sürekli elektrik geçtiği ve çokça ısındığı için gaz kullanımına uygun değil. Aşırı ısınmayı su tolere ediyor hatta bir miktar sıcak su sağlamış oluyorsunuz ancak gaz için tabii ki bu bir tehlike. Kullanım ve bağlantı şekli aynı olmakla birlikte kullanılması gereken vana;
    https://www.kombimarket.com.tr/urun/3-4-eska-selonid-vana

    bu tarz bir vana olacaktır. Bu vana kullanılırken enerji uygulandığında vana kapanacak ve tekrar açılması için elle kurulması gerekecektir.

    Bunların haricinde varolan vanaların üstüne takılarak mekanik kontrol eden sistemler var ancak çok sağlıklı bulmadığım için tavsiye etmiyorum.




  • ios a mod yazılım jealbreakla kullanabilme imkanımız war mı??? deneyen?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, kervana bende katılayım istedim. Yaptığım birkaç araştırma sonucu ortaya çıkan sorularıma cevap bulabilirsem çok memnun olurum.
    Ekosistemde ilk olarak ampül,priz ve hareket sensörü kullanmayı planlıyorum. Ancak ileri de gaz yada duman sensörü ilerde de desteklemek istiyorum. Bunlardan yola çıkarak;

    1. Bildirim sorunu ve cihaz uyumluluğu sorunları yüzünden anladığım kadarıyla genel anlamda Çin versiyon gateway tercih ediliyor. Bunun herhangi bir olumsuz yanı var mı? Bende aynı şekilde çin versiyon mu tercih etmeliyim yoksa global mi önerirsiniz?
    2. SamsungSmartThings hub alıp o şekilde kullanmak nasıl olur? İleri de hue ürünleri de böylelikle dahil edilebilir diye düşünüyorum.
    3. Yeelight 2. Nesil ile Xiaomi Mi Smart Bulb Lite arasında ne gibi bir fark var? SmartThings de Yeelight desteği bulunuyor ancak Mi yi göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PreDLoNa -- 31 Ağustos 2020; 15:35:14 >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Daha önce de yazıldı, ben bir daha yazayım: Sıfırdan başlıyorsanız Xiaomi tercih etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.