Yüzbaşı
01 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 120 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba Arkadaşlar,

Temmuz ayında bir araç aldım. Piyasa fiyatı 650K ve bir takım teminatlarla 9100 TL'ye kaskomu yaptırdım. 31 Ağustos'da da arkadaşım 9500 liraya kasko yaptırdı. Aracının piyasa değeri 1.000k. Benim hasarsızlık limitim %55 arkadaşımın ise %60. Tamamen aynı klozlar ve teminatlara sahibiz, her ikimizde HDI'den ve aynı sigortacıya yaptırdık (Her iki poliçeyi yan yana koydum). Sigortacının kendisine dediğine göre de Ağustos ayında %30 zam gelmiş fiyatlara. Durum böyleyken; Ben mantıklı bir açıklama üretemedim.

Arkadaşımın kaskosu ucuzsa benim ki neden bu kadar pahalı? Bir de %30 zamlı sözde. Benimkinin fiyatı normalse %30 zamlı olmasına rağmen arkadaşımınki neden bu kadar ucuz?

Merhabalar, kıymet takdirine itiraz davasında avukatım benden habersiz davadan feragat etmiş. Banada dava kabul oldu kıymet takdiri artırıldı diye bilgi verdi. Vekalette feragat izni var ancak ayrıca benden bir imza falan almadı. Bu durumda ne yapmam gerekir?
Merhaba arkadaşlar, 8 Mayısta Hepsiburadadan yine satıcısı Hepsiburada olan Ryzen 3700x işlemci ve MSI B450 Tomahawk Max anakart aldım. Ürünler bugün elime ulaştı. Bir heves geldim eve açtım paketlerini başladım montaja.
Ne yaptım ne ettiysem anakartı çalıştıramadım. Cihaza güç gelmiyor hiçbir şekilde. Kısa devre ihtimali dahil birçok çözüm yolu denedim ama nafile. PSU sağlam bu arada onu test ettim. Baktım olacak gibi değil ürün bariz bir şekilde arızalı. İstemeye istemeye aradım müşteri hizmetlerini.
İlk önce bir kadın çıktı derdimi anlataya yeni başlamıştım ki çat telefon kapandı. Bir daha aradım. Bu sefer de derdimi güzelce anlattım. Fakat müşteri temsilcisi ürünün servise gitmesi gerektiğini servis raporundan sonra yapılacak işleme karar verileceğini söyledi. Bende üzerine basa basa; "bakın bu ürün kusurlu. kusurlu bir ürün için kesinlikle onarım kabul etmiyorum." dedim. Bu arkadaş bunu anlamamış olacak ki ısrarla talebimi "onarım istiyorum ürün arızalı" şeklinde açtı. Ben tekrar istediğimin tam olarak bu olmadığını söylemeye başlamıştım ki.. Telefon tekrar kapandı. Bu sefer anladım ki hat düşmesi falan değil bariz yüzüme kapatıldı telefon. İşin en garip kısmı burdan sonra başladı. Şu anda içerisinde 12 senelik sipariş geçmişim bulunan hepsiburada hesabımın hem web de hemde mobilde koca siparişlerim bölümü ya boş görünüyor yada hiçbir işlem yapamıyorum. Bu kasıtlı olarak yapılmış olan bir blokajın resmi kanıtıdır ve şu an ürünü iade etmeye yönelik hiç bir işlem gerçekleştirememekteyim.

Lütfen konuyu öne çıkarıp desteklerinizi esirgemeyin.

Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, High Power Elements Smart 750W PSU kullanıyorum. 1 adet CPU için 4+4 8 pinlik bağlantı kablosu bulunmakta. Şu anda piyasada satılan bir çok PSU da da bu şekilde.
MSI Gaming Pro Carbon B450 ve x470 anakartlarda 2. Bir CPU_PWR bağlantısı var. Sorunum bu 2. Bağlantı noktasına nasil güç vereceğim? Bazı yerlerde bu bağlantıyı yapmadan sadece CPU_PWR1 kısmına bağlantı yaparak kullananlar olduğunu gördüm. Bu mümkün mü? Yada internette satılan basit Molex to 4 CPU pin dönüştürücüler kullanılabilir mi? Sağlıklı olur mu?

Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar. Tablet için birkac aksesuar düşünüyorum.
Tavsiye verirseniz sevinirim

1 adet TypeC hub

Aklımda olan
Baseus Multi-Functional Hub (Type-C To 3 X USB 3.0 + HD 4K + PD) Adaptör

1 adet 3.5 mm dönüştürücü

Aklımda olan
Huawei Type-C to 3.5 mm Dönüştürücü - CM20

1 adet şarj + data kablosu Type C den Type c ye 2 mt

(orjinali kısa geldiği için)
Çok çeşit olduğu için Model belirleyemedim

1 tane mat ekran koruyucu

(benks aldım görüntüyü çok bozuyor)

1 tane kalem slotu olan kılıf
merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere huawei watch gt2 şu an piyasada hali hazırda satılmakta ve birkaç haftaya da xiaomi mi watch piyasaya çıkacak. Bu 2 saati nasıl kıyarlarsınız?
1.11.2019 tarihinde Erzurum Samsung Yetkili servisinden davlumbaz kapak plastiği, elektrikli süpürgem için ise hortum sipariş ettim. Sipariş öncesi bu ürünlerin fiyatlarını öğrenmek istedim. Davlumbaz kapak plastiği için 20TL, süpürge hortumu için 140TL fiyat söylendi. Bende kabul ettim ve siparişi geçmelerini istedim. Bir hafta sonra ürünleri teslim almaya gittiğimde ürünler için önce 150TL talep edildi. Bana söylenen fiyatın 140TL olduğunu belirtince; "tamam hocam önemli değil canın sağolsun 140 alın hocamdan" dediler ve bu noktada kafadan kıllanmaya başladım.

Daha sonra ürünlerimi getirip teslim ettiler. Ürünlerde bir problem yok. Lakin resimlerde de görülebileceği üzere Servis Fişlerinin üzerinde ürünlerin fiyatları yazmıyor!!! Sebebini sorduğumda da sistemden çıkmıyor, oda yazmaz zaten,çok önemli değil diye basma kalıp cümleler kurmaya çalıştılar. Bir diğer durum ise servis fişinin üzerinde ürün 2 adet yazmasına rağmen bana 1 adet teslim edildi!! Buna cevabı ise daha komik. Hocam o 2 adet geliyor birini biz aldık depoda.

Olayı çok uzatmadan ödememi yapıp ürünleri alarak ordan ayrıldım. Daha sonra bunda kesin bir bit yeniği vardır dedim ve Samsung çağrı merkezini aradım, durumu anlatarak özellikle almış olduğum ürünlerin gerçek fiyatlarını öğrenmek istediğimi, fazla ücret ödeyip ödemediğimi öğrenmek istediğimi söyleyerek kaydımı bıraktım. Sağolsun çağrı merkezi bir hafta hiç dönmedi. Bir haftanın sonunda tekrar aradım ve fırçayı yiyince iki gün sonra geri döndüler.

Servis fişinin üzerinde fiyat yazmamasını, 2 adet ürünün 1 adet teslim edilmesi ve fiyatlarda istediği gibi oynama yapabildiklerini falan anlatınca ilk başta geri dönüş yapan hanım efendi bir şok geçirdi. Problemime ne şekilde çözüm üreteceklerini sorduğumda ise sadece servisle görüşeceğiz diyebildi ve diğer taleplerimin hiçbiri ile ilgili benimle bilgi paylaşamayacağını söyledi. Bende tamam o zaman siz bilgi paylaşamıyorsanız demek ki iddialarım doğru ve burada bir usulsüzlük var dediğimde de ne hayır diyebildi ne de evet. Bu konudaki sorularımı hep geçiştirdi.

Bugün bir aydan fazla olmasına rağmen Samsung bu konunun üzerini kapattığını zannediyor ve o günden sonra hiçbir şekilde tarafıma olumlu/olumsuz geri dönüş yapmamıştır.

Konuyu ekşi'ye taşıyabilen olursa sevinirim.

Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
Yeni evimiz için kombi almak üzereyiz. Forumda uzun süre yapmış olduğum araştırmalar sonucunda aşağıdaki kombiler arasında kararsız kaldım. Kombileri annem ve babam kullanacak. İlk kombi tercüleri olacağı için termostat ile kullanıp 1 kere ayarlamak istiyorum. Peteklerde termostatik vana mevcut. Tüketim ve konfor açısından değerlendirilecek olursa önerinizi almak istiyorum. Bu listede olmayan bir kombi de olabilir tabiki. Teşekkürler

ECA Proteus Premix 24 HM --- ~4500TL
Buderus Logamax Plus Gb062 --- ~5500TL
Baymak Brötje Star Bridge Extra --- ~4000TL
Merhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Büyük bir sorunsalın içerisindeyim. Bir devlet üniversitesinde 8 Senedir taşeron firma üzerinden Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak çalışmaktayım. Başlarda mezun olur olmaz bir iş bulmuş olmanın sevinci vardı. Gizli saklı yok 2300 TL'ye çalışıyorum. Zaman içerisinde çok şükür evimi aldım arabamı aldım. Ama gelin görün ki her şey zam ve vergilerden ibaret. Neye elimi uzatsam 1 önceki seneye göre en az %15 20 zamlanmış olduğunu görürken benim maaşım aynı ölçüde artmıyor. Aksine alım gücüm sürekli bir düşüş halinde. Şimdiden nankör daha Allah'ından ne istiyorsun bunu bulamayanlarda var dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama gel gelelim işimi her ne kadar seviyor olsam da çevremdeki özel sektörde çalışan 3-4 senelik arkadaşlarım daha şimdiden maaşımın neredeyse iki katını alıyorlar. Bilenler bilir özellikle yazılım sektörü gerçekten ucuz bir sektör değil ve ben iş anlamında çok ciddi emekler veriyorum. Bu kadar bilginin ve tecrübenin karşılığında aldığım maaşa bakınca gerçekten utanıyorum. Tabi birde kadro meselesi var biliyorsunuz. Devlet kadro vereceğini açıkladı. Kime sorsam herkes devlet diyor. Diğer taraftan baktığımda ise 10 sene sonra bile standart bir memur maaşım olacak ve aynı şikayetlerim muhtemelen devam edecek.

Şimdi sizlere soruyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız ?

4 yıl sonra edit: Yaş 32 oldu. Keşke bu konuyu açtığım zaman bir takım şeyleri yapsaymışım diyorum bugün. Aile çocuk vs olunca birtakım şeyleri riske etmek daha zor geliyor insana. Özel sektördeki muadil iş yapan arkadaşlarım min. 25k maaş alıyorken ben anca 5'te biri kadar ücrete çalışıyorum. Zaman içinde asgari ücretin geldiği noktada şu anda kurumda asgari ücret ile çalışan birisi ile benim aramdaki fark sadece 750 TL gibi bir rakam. Gelecek planlaması yapan genç arkadaşlar benim durumumu örnek alsınlar. Henüz gençken ne kadar çalışmanız gerekiyor ise çalışın ve çıkın gidin abi bu ülkeden ya da özel sektörde mutlak başarıya odaklanacak bir strateji planlaması yapın kendinize.
Merhaba arkadaşlar,
Başlangıç olarak bir makina almak istiyorum. Mediamarkt deki eleman Nikon D3300 AF-P VR'ı önerdi. Fakat internette yapmış olduğum araştırmalarda Canon Eos 100D STM ile çok kıyaslanmış. Hangi makinayı tercih etmem uzun/kısa vadade daha iyi bir seçim olur ? Cevaplar için teşekkür ederim.
Hakkında
Meslek: Yazılım Geliştirme Uzmanı
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 10 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.011
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 8.617 (Bu ay: 274)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 221 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.