Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
71
Favori
80.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimde bir adet global versiyon gateway var V2. Cin versiyonu ile değiş tokuş yapmak isteyen varsa iletişime geçebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HomeKit destekli Gateway’i nereden alabilirim arkadaşlar uyguna?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Bence şuan en uygun Banggood'dan alabilirsiniz. 1-2 haftada teslim ediliyor. Turkey Direct Mail seçeneği ile alın. Yaklaşık 260 TL'ye maloluyor.
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Hatta şuan 2 kişili alımlarda, direckt mail ile vergi dahil 207₺ ye düşüyor.

    Ben aldım linki bırakıyorum. ikinci kişi aynı ürün için kampanyaya katılırsa, iki kişi de indirimli fiyattan yararlanıyor. Diğer ürünler için de bangood’ da kampanya var.

    https://banggood.app.link/jebYEXbE97


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, arkadaşlar xiaomi gateway ile (global v sanırım) kapı sensörü, akıllı ışıklar, termometre vs gibi bazı kitleri kullanıyorum. Ancak şu ifttt ile kullanan, aradaki etkileşimi ayarlayabilen oldu mu ? Bu konuda ne önerirsiniz?

    Şimdiden teşekkürler
  • Herkese iyi günler. Mi gateway ile sensörlerin aynı ağda mı olması gerekli? Örneğin sensörleri depoya koyup gatewayı eve koysam? Mihome uygulamasından eşleşince farklı ağlarda olması farkettirir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türküdiyar T kullanıcısına yanıt
    Gateway ağa bağlanır, sensörler gatewaye bağlanır. Ev ile depo arasındaki mesafe, sensörlerin gatewaye sinyal gönderebilmeleri için yeterliyse sorun olmaz. Bu mesafenin, sensörlerin sinyal çıkış güçlerine ve aradaki engellere bağlı olmak kaydı ile 10-100 metre arasında olduğu söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Gateway ağa bağlanır, sensörler gatewaye bağlanır. Ev ile depo arasındaki mesafe, sensörlerin gatewaye sinyal gönderebilmeleri için yeterliyse sorun olmaz. Bu mesafenin, sensörlerin sinyal çıkış güçlerine ve aradaki engellere bağlı olmak kaydı ile 10-100 metre arasında olduğu söyleniyor.
    Yani çalışması için aynı ağda kayıtlı olmaları gerekli? Gateway i evdeki wifime depodaki başka wifi de olacaktı. Yani mihome uzerinen olması yetmiyor.


    Bu gateway in çalışma watt değerleri nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türküdiyar T kullanıcısına yanıt
    Depoda ağa bağlanacak bir cihaz olmayacak. Sensörler gatewaye bağlı, gateway ağa bağlı. Yani, aynı ağa bağlı olma şartı diye bir şey yok.
  • Merhabalar, vima smart kilit almayı düşünüyorum. Hangi ölçülerde almalıyım? (ölçüler ekte yer alıyor)
    Başka bir marka önerir misiniz? Özellikle ben evde yokken yaşanacak zorlama ve açılmaları bana anında bildirsin istiyorum. Başka hangi modelleri kullanabilirim? Ayrıca çok kullanmadığım kapı ve pencerelere sensör koymak istiyorum. Onun için xiaomi akıllı sensör takmayı planlıyorum bu kilidin takılacağı kapı haricindeki bir kaç noktaya. Bu yüzden gateway almak mantıklı olacaktır. Xiaomi nin kapı sensörleri, kapı ya da pencere açıldığında anında bildirim veriyor mu telefona?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyofc1 -- 6 Ağustos 2020; 18:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kapınızda şu anda kullanılan göbeğin ölçüsüne uygun olanı almanız gerekir.

    Sensörler istenildiğinde (otomasyon ile) telefona bildirim gönderirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 6 Ağustos 2020; 21:40:45 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Kısa bir araştırmayla aslında ihtiyacım olanın sensör ve gateway olduğunu gördüm. Gateway aquara markasını stokta bulabildim. Xiaomi gateway v2 ve aquara gateway arasında nasıl bir fark var? Aradaki fiyat farkı çok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    Aqara gateway için link verebilirseniz hangi model olduğuna ve fiyat farkına neden olan özelliklere bakarım.
  • arkadaslar herkese kolay gelsın bendede xıaomının bır cok urunu var ısı nem sensoru, kapı pencere sensoru, yeelıght, serıt yeelıght,tıtresım motoru, bır adet360 kamera ,bır adet yı kamera var tek sorunum gateway alırken cın mı almalıyım globalmı herkes cın dıyor ama alınan urunlerınde cın olması gerekıyor yazılmıs ben urunlerın cınmı globalmı oldugunu nasıl anlayabılırım

    bırde gatewayde 3.jenerasyon cıkmıs onumu almalıyım alırken dıkkat etmem gereken bısey varmı yoksa 2.jenerasyonmu almalıyım ve elınde cın versıyon olupta gatewayı satmak ısteyen var mı ?
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Tabi
    https://banggood.app.link/tEgtw1k0J8

    Konuda biraz gezince xiaomi homekit in iyi bir güvenlik cihazı olmadığına kanaat getirdim çünkü anında telefonuma bildirim istiyorum ben. Ayrıca xiaomi gibi sistemler elektrik kesintisinde devre dışı kalıyor. O yüzden SONOFF almak istedim ama bunda da alarm sesi veya ışık yok. Acaba Google home gibi ürünler alarak mı bunu sağlayabilirim? Kendim ışıklı bir Bluetooth Boom alsam aşağıdaki setle alarm çalan bir sistem kurmam mümkün olur mu?
    https://urun.n11.com/elektronik-kasalar/sonoff-alarm-cep-kontrol-ucretsiz-mesaj-P370081699

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğiniz Aqara gateway Apple Homekit uyumlu olduğu için fiyatı yüksek. Apple Homekit uyumlu olmayanların fiyatları daha makuldur. Xiaomi Gateway sürüm 3 220 V AC yerine 5V DC ile çalıştığından elektrik kesildiğinde kesintisiz güç kaynağı ile beslenebilir. Yani elektrik kesildiğinde de çalışabilir. Sensörler pille beslendiğinden, modemi ve gatewayi kesintisiz güç kaynağı ile destekleyebilirseniz elektrik kesintisinde bile telefonunuza bildirim gelir. Tabi burada önemli olan, elektrik kesildiğinde internetinizin kesilmemesidir. Örneğin, internetiniz binanızdaki elektrikten besleniyorsa elektrik kesildiğinde internet de kesilir. Telefonunuza bildirim gelemez.

    Benim kendime kurduğum alarm sisteminde internet kesikse telefona bildirim gelmiyor. Zaten ben uzaktayken eve biri gimişse bana bildirim gelse ben en fazla polisi arayabilirim başka bir şey yapamam sanırım. Bunun yerine sisteme güçlü bir siren ekledim. Tüm sistem kesintisiz güç kaynağı ile besleniyor.




  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Anladım, çok teşekkür ederim cevap için. Ben buraya yazarken bir yandan araştırma yapıyorum, belki ondan sonra yazmak lazımmış, uzun uzun yazmışsınız mahcup oldum.

    Sanırım aklımda son bir şema oluştu. Zigbee olan cihazlar almalıyım gibi gözüküyor. Bu yüzden aqara tercih edicem gibi. Ya da sonoff 433mhz e dayalı alternatif bir kombin var.

    Aqara sistem bangood da 800 TL tutuyor vergi dahil. Aqara gateway, 3 tane kapı sensörü ve bir adet tuş bulunuyor. Zigbee olduğu için kendi aralarında sorunsuz iletişim olur diye düşünüyorum okuduğum kadarıyla. Ayrıca diğer xiaomi akıllı cihazlarla eşlenebilmesi ilerideki senaryolar için beni cezbediyor ve yazılım olarak xiaomi kullanılabilmesi bir artı gibi. Bu bahsettiğim sistemi aliexpress ten aqara gateway yerine xiaomi v2 gateway koyarsam 600 TL tutuyor. Fiyatı ucuz olsa da xiaomi gateway ile aqara sistemlerin uyumlu çalışıp çalışamayacağı ve telefonuma gelecek bildirim açısından xiaomi nin Server durumu beni düşündürüyor. Aqara gateway alsam, serverlar nasıl? Telefonuma uzaktan, wifi üzerinden gelecek bildirim açısından stabil ve güvenilir mi?

    İkinci alternatif sonoff gateway+digo dg-rosa siren+kapı sensörü+tuş. Bu da 400 küsür TL tutuyor. 433mhz üzerinden haberleşmesi bir eksik gibi, zigbee daha gelişmiş sanırım. Kendi uygulaması aqara ya da mi home uygulamasına kıyasla nasıldır? Telefonuma stabil şekilde bildirim gönderiyor mu?

    Kendi aralarında stabil çalışması, telefonuma stabil bildirim göndermesi ve ileriye dönük akıllı ev açısından daha geniş bir seçenek listesi sunabilecek seçim bu üçünden sizce hangisi?
    1. Seçenek: aqara gateway+aqara sensör+aqara tuş
    2. Seçenek, xiaomi v2 gateway+aqara sensör+aqara tuş
    3. Seçenek: sonoff gateway+digo dg-rosa siren+ sonoff kapı sensörü+ sonoff tuş

    Yazılım olarak da gelişmiş olmasını istiyorum. Örneğin telefonum evdeyken alarm kapansın, ya da iki telefon üzerinden kontrol edebileyim gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle gatewayi kesinleştirin. Bence Xiaomi'nin V3 gatewayi tercih edilebilir. Çünkü 5V DC ile beslenebliyor. Bu da, önceki mesajımda belirttiğim gibi, elektrik kesintisinde ileride kesintisiz güç kaynağı düşünürseniz sizin için kolaylık olacak. Diğer bir artısı ise, 5V adaptörü istediğiniz yere takıp cihazı farklı bir yere konumlandırabileceksiniz. Ama ileride KGK kullanmayacağım diyorsanız Xiaomi V2 gateway de olabilir. Ama V2 gatewayi bir prize takmak zorunda olduğunuzdan ileride o prizi KGK ile beslemek imkanınız olamayacak.

    Bağlayacağınız cihazların tamamı ZigBee olduğunda (ki buna özeelikle önem verin) Xiaomi sunucularına pek fazla ihtiyacınız olmayacak, tüm sistem kendi içinde (lokal olarak) internetsiz çalışabilecek. İnternet varsa da telefonunuza bildirim gelebilecek.

    Kapı pencere sensörlerin yanında, hareket sensörü de düşünüyor musunuz? Veya hareket algılandığında kamera kaydı isteğiniz olacak mı? Bütün bunları baştan planlayıp satın alma işlemini en sona bırakmakta fayda vardır.

    Xiaomi sensörleri Aqara gateway ile, Aqara sensörleri Xiaomi gateway ile problemsiz çalışır. Apple Homekit uyumu sizin için gerekli değilse, bir önceki mesajda linkini verdiğiniz Aqara gateway için gereksiz yere fazla para ödemenizi tavsiye etmem.

    İleride kameraya da ihtiyacınız olabilirse, gateway olarak Aqara G2 kamearyı düşünebilirsiniz. Bu cihaz hem gateway hem kamera olak görev yapabiliyor. Uzun süredir kullanıyorum hiç problem yaşamadım.




  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Anladım, v3 ü, içerisinde ışık veya hoparlör olmadığı için elemiştim ama bir zigbee siren takılabilir sanırım. Kamera veya hareket sensörü şuanlık düşünmüyorum. Sonrasında bir hareket sensörü ve kamera ekleyebilirim. İnternetten bildirim konusu benim için elzem gibi. Hemen öğrenip polise haber verebilirsem rahat edicem. Dediğiniz gibi kameraya da bir bakayım. Olmadı o şekilde bir sistem kurarım.

    Peki ben zigbee destekli bir gateway alsam, onda başka markaların zigbee destekli akıllı cihazlarını kullanabilir miyim? Atıyorum sonoff zigbee destekli bir cihazı aqara gateway de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    Satın alacağınız bir ZigBee destekli gateway ile farklı markaların ZigBee desteği olan cihazlarını kullanabileceğinizin bir garantisi yok. Özellikle, Xiaomi olsun Aqara olsun bu konuda en az desteğe sahip gatewayler diyebilirim. Samsung Smartthings bu konuda en geniş desteğe sahip bir gatewaydir ama fiyat olarak biraz tuzludur. Uyumlu ürün yelpazesi geniş olan bir ikinci marka da Tuya/Smart Life. Gateway olarak Tuya Zigbee bir gateway de düşünebilirsiniz. Bence, farklı markalardaki uyumlu cihazların bolluğu olsun, sunucu çalışma verimliliği olsun, uygulamasının kullanım kolaylığı olsun, Tuya veya Smart Life (isimleri farklı olmasına rağmen tamamen aynı uygulamalardır) şimdiye kadar hiç problem yaşamadığım için tavsiye edebilirim.

    Linki, örnek olması açısından veriyorum.
    https://www.aliexpress.com/item/4000560975293.html?spm=2114.best.6.2.23a1FLXUFLXUKM&scm=1007.17258.167931.0&pvid=f067be1f-adfd-4083-a087-086f9bc64ed9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 7 Ağustos 2020; 16:58:53 >




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.