< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swaarthy -- 23 Ocak 2026; 11:23:56 > |
Xiaomi 17 Ultra [ Ana Konu ]
1 Mobil
-
-
15 Ultrayı daha oturtamadan yazılım olarak sen kalk 16 yı da atla 17 yap. Ne diyeyim 14, 15, 17 hepsinde de müthiş donanımlar kullanıldı ama maalesef yazılım... işte o çok geride ve ne kadar iyi donanım koyarsa koysun yazılımı toparlamadan olmayacak bu çok net.
Vivo ve Oppo canına okuyor Xiaomi nin , rafine yazılım mı dersiniz , kullanıcı dostu arabirim mi dersiniz adına ne derseniz deyin işte.
Üzülüyorum ürünlerini sevdiğim bir marka ama 15Ultra gibi bir cihazda Video çekerken Ön ve arka kameralar arasında geçiş yapamamak prematüre bir yazılımı ekibi gerektirir, 2026 yılına girerken hediye diye kamera yazılımı güncelleyip verseler :)
Şaka gibi geliyor size de değil mi? 14 Ultrada mesela bu kamera geçişi mevcut , 15 Ultrada yok maalesef.
Kıssadan hisse Premium ürünlerinin , Flagship ürünlerinin yazılım olarak arkasında durmayan , sadece üretip üretip bu güzel cihazların 2 yıl sonunda çöp olmasını sağlayan firmayı protesto ederek ürünlerini almamaya karar verdim. 15 Ultra aldığım son Xiaomi eşya olacak NET!
Ha onlarında çok da umurundaydı o da ayrı ama sizin umurunuzda olsun hanımlar ve beyler. Bu ses'e lütfen az da olsa kulak verin ona göre alışveriş yapın. İlk mesajı ben atayım dedim , ha güncelleme gelir düzelir sözlerimi geri alırım silerim bu yazıyı...
Ama sanmıyorum, buraya tarih atmış olalım bakalım ne zaman düzeltecekler görmüş oluruz.
Sevgilerimle, yazımı okuyan herkese iyi seneler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 28 Aralık 2025; 19:5:24 >_____________________________ Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. ..
-
Vivoda videoda ön ve arkaya video geçişi,yavaş çekimde videonun istenilen yeri yavaşlatma seçeneği ve kilit ekranında 3. Parti widget desteği yok. Vivonun yazılımında performans sıkıntısı yok ama özellik açısından oldukça kıt bir yazılımı var. Size de mutlu yıllar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swaarthy -- 28 Aralık 2025; 19:54:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu hayırlı olsun. Ben de server kayıtlı 15 ultradan yazayım dedim buraya.
Çin versiyon olmasa satışı olurdu belki ama arayan soran yok maalesef. Satıp 17 ultrayı kurcalamak isterdim...
Ayrıca üstteki arkadaş yerden göğe kadar haklı, bence de Xiaomi yazlılmda yeterli özeni göstermiyor. Global 15 ultralar sanırım daha hyperOs3 almamış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Ya herru ya merru... -
Çin versiyonun ne gibi dezavantajları var hocam?
_____________________________ -
Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Bu telefonu benim gözümde bitiren üç temel faktör var:
Öncelikle yazılım konusu. Gerek işlevsellik, gerek optimizasyon, gerekse entegrasyonu açısından Xiaomi telefonlar oldukça zayıf. Yazılım güncellemeleri hem çok geç geliyor hem de çoğu zaman içi boş oluyor; bol vaat, bol başlık var ama pratikte kağıt üzerindeki söylemlerden öteye gidemiyor.
İkinci mesele batarya. Benzer mAh sınıfındaki Xiaomi telefonlar genelde rakiplerinin gerisinde kalıyor. Verimlilik konusunda pek çok iddia ortaya atılıyor ama hem laboratuvar testlerinde hem de günlük kullanımda sonuçlar hayal kırıklığı. 7500 mAh gibi yüksek bir kapasite bile bu kadar zayıf performans gösterirken, bu cihazda sensörlerin büyüklüğü bahane edilerek 6800 mAh tercih edilmiş. Oysa rakipler 7100–7300 mAh seviyelerini konuşuyor. En azından global versiyonda 6800 mAh olsaydı denebilirdi; ama globalde bile 6000 mAh var ve bu da önceki seriye kıyasla gıdım bir gelişmeden öteye geçmiyor.
Son olarak fiyat. Cihaz kendi ana pazarında görece uygun fiyatlıyken, Türkiye’de ve yurt dışında bu kadar pahalıya satılması gerçekten anlaşılır değil. Sanki fiyat yükseltilince otomatik olarak premium algısı oluşacakmış gibi bir yaklaşım var ama bunun mantığını çözmek zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 29 Aralık 2025; 12:21:30 >_____________________________
-
Kullanıcı deneyiminin önemi bu işte. Kağıt üstü veriler ve çoğu reklam olarak youtuberların çektikleri videolar kullanıcı deneyimi kadar önemli olmuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Vivo X100 Ultra kullandım , şu an eşim kullanıyor. Para ile satın aldığım en iyi cihazlardan biri diyebilirim. Ayrıca yazılımı tam bir kontrol manyağının isteyebileceği türden , 3.parti uygulamalar ile sistemin güvenilirliğini riske atmıyor. Hatta her programı ayrı ayrı kontrol edip izinlerini çok ayrıntılı verebiliyorsunuz. Fotoğraf kalitesine ve ses kayıt kalitesine laf edilemeyecek kadar iyi bir cihaz. Vivo nun bu modelini uzun uzadıya anlatabilirim ama yeri değil :))
Neyse konu o da değil zaten de, konu Xiaomi markasının Flagship, üst ve orta sınıf performansta tepelerde olan cihazlarını her sene güzel şekilde üretmesi fakat destek vermeyip bu ürettiklerini ertesi sene Global israf ve çöp haline dönüştürmesi.
Şunu da söyleyeyim, Xiaomi 17 pro max ı da şöyle bir inceleyip test ettim. Çok Apple çakması inanın ya .O kadar da kopya ,özenti bir cihazı alıp da taşımak istemedim ne yalan söyleyeyim.
15 ultra dan performans olarak çok memnunum. Yazılım desteği kullanıcıları memnun edecek seviyelere gelirse pazarda tekrar marka çok yüksek payları alacaktır.
Yoksa Vivo, Oppo , Huawei armut toplamıyor direkt silerler piyasadan adamı.
Bu benim fikrim tabii.
_____________________________ Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. ..
-
Xiaomi Çin pazarındaki Iphone kullanıcılarını hedefliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Evet doğru, umarım Xiaomi bizi yalancı çıkarır da, kullanıcıları bir nebze olsun mutlu eder. ilgilenen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun
Benim almama nedenim 2 genelde...
1) Kendi launcherını dayatması beni bitiriyor. Gerisi hikaye. Ben hareketle kontrolü kullanamıyorum çünkü o leş mi launcherı kullanmak istemiyorum. Play store'da harika arayüzler var insan biraz bakar da kendi arayüzüne özellik ekler. Ama yapmıyor tabi.
2) Rom farklılığı. Telefonu ve yeni yazılımı tanıtırken neler izliyoruz öyle... "Aman aman aman gelsin hemen alıcam uf ya şuna bak ya" vs. Telefon geliyor ama rom global. Bir dünya özellik eksik. "Ama videolarda böyle değildi bu. Hani widgetler falan nerede?" vb. Çin romu globali ezip geçiyor. Çok daha fazla özellik barındırıyor. Bu sebeple EU rom çıkarıyor insanlar. Ben root rom uğraşmak istemiyorum yada anlamıyorum. Neden özellikleri kısıp kısıp bana yarım yamalak rom veriyorsun arkadaş.
Türkçe dil olmadığı için kimse beğenmiyor. Google play'i kendi uygulama marketinden kuruyoruz ve ondan sonra bütün Google uygulamaları ve diğer uygulamalar çalışıyor Türkçe oluyor. Ancak mesela WhatsApp olsun Instagram olsun pil optimizasyonunu kapatmazsanız bildirim gelmiyor.
Bir de şöyle Bizim bu Çin ultra'larda 15 ultra'larda bootloader kilidi açılmıyor çok büyük paralar vererek yetkili hesapta açılıyormuş ama değmez tabii. Kilit açılmadığı için de rom değiştiremiyorsun.
Ben bunları bilerek aldım hatta özellikle bunu istedim çünkü üstteki arkadaşında dediği gibi bir sürü özellik gösteriyorlar ama globalde yok Çinde hepsi var. Hatta en basitinden hyperos 3 bize geleli neredeyse 3 ay olacak globalde daha çıkmadı ya da belki ben bunu yazarken yeni çıkmış olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Ya herru ya merru... -
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Çin romuna kimisi sövüyor kimisi övüyor. yazılım özellikleri ve güncelleme açısından baya avantajlı o zaman. Benim için tek eksi Android auto olmayışı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 30 Aralık 2025; 14:54:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bazıları için bildiirmler ve Google'ın kusursuz uyumu çok önem taşıyor. O durumda da sövülecek tarafa geçiyor insan 😁
Gerekli ayarlar yapılınca bildirim sorunu olmuyor deniyor hocam bu ne kadar doğru siz bildirim sorunu yaşıyor musunuz
Bende 15 Ultra global var ama çin custom rom ile kullanıyorum Android auto var bende belki stock cn de olmayabilir bilgim yok ama bu elite rom da var auto
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ PHİLİPS 55oled808 4K UHD SMART TV
DİGİTÜRK HD MODÜL
DİGİTÜRK İQ PLUS HD RECEİVER
VU+ ULTİMO 4K BLUETOOTH EDİTİON
XİAOMİ Mİ 14 ULTRA 12 512 SİYAH
-
Dur bakalım kafadan kamera halkasında patladı cihaz., ah ah 14 ve 15 ultra nın gözünü seveyim az şunlara eğil yazılım olarak be Xiaomi ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. .. -
Dakika 1 gol 1
Ben şahsen sadece fotoğraf ve video çekmek için YD kullanabilirim. Gelişmeleri takip ediyorum. S24 Ultra kullanıyorum. Samsung bu seviyeye anca 6-7 sene içerisinde anca gelir kanaatindeyim, maalesef.
_____________________________ Adalet...
En Beğenilen Yanıtlar
|
Samsung herhangi bir telefonunda 1 inç sensör kullandığı gün güneş batıdan doğar |
Benzer içerikler
- xiaomi kendi kendine müzik çalıyor
- ronaks mobile
- xiaomi 17 pro imei atılıyor mu
- imei atma
- mesajlar arka planda çalışıyor ne demek
- redmi 14 c 5 g varmı
- en iyi telefon sıralaması 2025
- redmi 13 4g
- hyperos 3 beta indir
- redmi 16 pro
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

![Xiaomi 17 Ultra [ Ana Konu ]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2feb%2feb%2ff8%2febebf860f204f4c09a314535d1207ee8.jpeg&t=162754246&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt