Şimdi Ara

Xiaomi 16 özellikleri sızdı: 7.000 mAh batarya ile iddialı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi 16 özellikleri sızdı: 7.000 mAh batarya ile iddialı geliyor
    Xiaomi, bu ay içerisinde yeni Xiaomi 16 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Tanıtımdan önce, serinin temel modeli olan Xiaomi 16'ye ait detaylar ortaya çıktı. Yeni sızıntılar, telefonun yalnızca ham performansa değil, aynı zamanda pil ömrü, dayanıklılık ve kameralar gibi diğer yönlerden de önemli iyileştirmeler getireceğini gösteriyor. 

Xiaomi 16 neler sunacak?

Telefonun, bazı raporlarda Snapdragon 8 Elite Gen 5 olarak da anılan Qualcomm'un en yeni Snapdragon 8 Elite 2 yonga setiyle geleceği belirtiliyor. Xiaomi 16 serisinin bu yonga setini kullanan ilk seri olması bekleniyor.

Xiaomi 16'nın en dikkat çekici özelliklerinden bir bataryası olacak gibi görünüyor. Kompakt boyutuna rağmen telefonun 7.000 mAh gibi oldukça büyük bir pille gelmesi bekleniyor. Üstelik selefinden daha hızlı olan 100W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğinin de sunulacağı belirtiliyor.

Telefonun selefine benzer şekilde 6,3 inç büyüklüğünde ve 1.5K çözünürlüğünde 120 Hz LTPO OLED ekranla gelmesi bekleniyor. Dayanıklılık tarafında ise IP68'den IP69'a yükseltme yapılacağı belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Huawei Mate 80 serisi kasımda geliyor: Dört model, dev batarya ve yenilikçi ekran

Kamera tarafında ise çok büyük iyileştirmeler yer almayacak. 50 MP Omnivision ana lens, 50 MP ultra geniş açılı lens ve 50 MP ISOCELL JN5 telefoto kameradan oluşan üçlü kurulumun devam edeceği söyleniyor. Ön tarafta ise 32 MP selfie kamerası yerini alacak.

Tasarım açısından Xiaomi 16'nın daha yuvarlak köşelerle selefinden farklılaşacağı belirtiliyor. Tüm bu iyileştirmelerle Xiaomi 16, iPhone 17 ve Galaxy S25 gibi rakiplerine karşı güçlü bir konuma erişebilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/09/10/xiaomi-16-leaks-hint-at-huge-battery-and-camera-refinements/
    Kaynak:https://x.com/heyitsyogesh/status/1965662439179256081

• Öyle müthiş cihazlar çıkıyo ki bu ay vivomu alsam xiaomi mi alsam honor mu alsam seçemiyorummmmmmmmmmmmmm müthiş ya kurban olurum o çinlilere ben

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yazılımın azcık gıcık olması harici bu batarya bu donanım ve hele bi de pwmyi 2bin den 4bine çıkarırsa ben yazılıma katlanırım sorun değil yeter ki şarjı uzun gitsin karanlıktan gözlerimi acıtmasın yani kronik bi sorun çıkmaz kompakt sınıfın kralı geliyor

• Xiaomi 16 ultra ağırlık dağılımı iyi olursa alınır 😁 50 ye 50 gibi. 15 ve diğer öncekiler gibi okursa öne doğru elinden düşer adamın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sir Crocodile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xiaomi Android işletim sistemini kendi cihazlarına derlerken işlemci hiç bir zaman en düşük frekansını düşürülmüyor bu da bekleme esnasında daha fazla güç tüketmesi anlamına geliyor gördüğüm cihazlar mi 10t pro, poco f2 pro ve mi 10

Hepsi sd865 kullanıyor vivo x50 pro+ ise en dip hrekansa düşüyor

Ayrıca xiaomi aynı çipset kullanan 3 modelinden sadece mi 10 bir güncelleme fazla verdi bu ayrımcılık yüzünden güvenimi çok sarstı değerlediği işletim sistemi iyi ayarlanmış buğ ve reklam dolu

• Xiaomi 14T Pro kullanıyorum. Çok memnunum.

Bende şu an s20fe ve honor pad 9 var daha önce xiaomi tel ve ipad 9th vardı kesinlikle android de yazılım samsung ve honor çok çok iyi rahat ve zevkliler ama bakalım xiaomi 16 ya bi şans verebiliriz

Sir Crocodile
  • Güncelleme desteğinde ve Yazılımda bir Samsung değil. Geçiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Bunu alacağıma şuan kullandığım vivo 200fe alırdım, arkadaşların da dediği gibi muhtemelen 7000mah performansı vermeyecek. Nereden biliyorum derseniz 6600mah honor da kullanıyordum ama 5600 mah gibi performans veriyordu. Bende de batarya kapasite olarak kağıt üstünde yüksek görünüyor gibi bir izlenim oluşmuştu. Taa ki kompakt bir telefon alayım bataryası iyi olsun diyene kadar. Vivo x200fe aldım 6500 mah batarya kullandığımı iliklerime kadar hissediyorum. 6.3 ekran, Çinliler zaten birbirinin teknolojilerine sahipler veya şirketler birbirleriyle paylaşıyor aynı teknoloji ve donanımları sunuyorlar farklı markalarda. Arada yazılım farkı oluyor, vivo yazılımı Xiaomi kadar özelleştirilebilir veya cafcaflı değil ama çok daha stabil. Özellikle de oppo yazılımı android iPhone'u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar iphone'un en ust serisine eist fiyatta urun cikariyor ama hala bu ucuz cin urunleri ovuluyor. iphone yazilim olarak bunlarin cok ustunde ama sorun yazilim da degil. apple en luks yerlerde reklam veriyor, surekli gundem,de en luks yerlerde magazasi var, yani aslinda iphone a verdiginiz paranin buyuk cogunlugu apple'in o imaji yapmak icin harcadigi paraya gidiyor. dogal olarak butun luks markalar gibi. peki bu ucuz cin urunleri neye yatirim yapiyor da apple ile ayni paraya urun satiyor? gececeksiniz o isi. en cok apple fiyatina yarisina bu urunleri satmalilar ki urunleri almak mantikli olsun.

samsung neyse alinir ayni sekilde hem yazilim hem imaj olarak parasini bir yere hak ediyor olabilir ama bu cin markalarina iphone ve samsung fiyati vermek tek kelime ile aptalliktir.

"Hakkını vermiyor gibi" ile teknoloji konuşulmaz.

Lütfen ekran görüntüsü ya da kaç saat ekran süresi aldığınızı yazınız.

Apple yarı kapasite ile aynı süreleri de vermiyor ayrıca. Şuanda 16 Pro Max'in pil kapasitesi 4700mah.

Xiaomi 15 ile 100-20 arası 5-5:30 saat ekran süresi alıyorum. Yeterli mi?

Bunun sebebi Android'in spyware işletim sistemi olmasından kaynaklanıyor. Yani siz telefonu kapatıp bir kenara koysanız bile sistem arka planda sürekli sizi takip ediyor verilerinizi işliyor. Bu sadece Android tarafı. Bir de Xiaomi tarafı var. Xiaomi de kendi içinde ayrı olarak sizi takip ediyor ve verilerinizi işliyor. Sistem arka planda sürekli olarak çalıştığı için bu pilinizin daha erken bitmesine yol açıyor. Fakat iOS'ta böyle bir şey yoktur. Arka planda sistem takibi yapılmaz. Sistem kaynakları gereksiz yere tüketilmez. Sistem olabildiğince verimli çalışmaya odaklı tasarlanmıştır. Bu da daha uzun pil ömrü sağlar.

Xiaomi 16 özellikleri sızdı: 7.000 mAh batarya ile iddialı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 15 Eylül 2025; 18:6:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.