Şimdi Ara

XFX'in özel tasarımlı Radeon HD 7950 modeli gün ışığına çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

AMD'nin 31 Ocak'ta lanse etmeye hazırlandığı Radeon HD 7950 için üreticilerin  modelleri görünmeye başladı. Ekran kartı dünyasının popüler isimlerinden XFX'in Radeon HD 7950 modeli, şirketin özel soğutucu tasarımını esas alıyor ve 28nm Tahiti Pro GPU'sunu kullanıyor. 

384-bit bellek veri yolu desteğine, 3GB GDDR5 bellek kapasitesine ve 1792 paralel işlem birimine sahip olan ekran kartının grafik işlem birimi 800MHz'de, bellekleri ise 5000MHz'de görev yapıyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü ile gelen kart, daha yüksek performans için Crossfire ve daha gelişmiş oyun deneyimi için de çoklu monitör teknolojisi Eyefinity'e destek sunuyor.

XFX'in HD 7950 modeli 419 Avro'dan listelere girmiş durumda.

• Hayret ilk atılımın XFX'den olmasını beklemezzdim doğrusu..
  • Fan Ters mi.?
  • Hesap makinesi ile mi çekilmiş? Çift fanlı XFX bekliyorum.
  • bak şimdi tam 7970 almışken :D
  • İşlevselliğine lafım yok lakin tasarımı pek hoşuma gitmedi daha güzel olabilirdi.
  • pek de özel bir soğutmaya benzemiyor zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stock hizlarina sahip ilk 7950?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtype34

Fan Ters mi.?

Fan ters değil içine biraz gömmüşler daha iyi verim alınır böyle diye tahmin ediyorum.
  • oc etmek için özel tasarımlı model almak lazım uç fanlı veya uç solot kaplıyan model 1100 Mhz oc yapıcam 6990 performansında kullanıcan...
  • nekadar aceba birmilyar varmı :)))
  • 7950 için referans gelmeyecekti galiba. özel tasarım soğutucu olacak ve daha az transistör ayrıca daha az paralel işlem birimi olduğundan 7970 e göre az ısınacak ve 800mhzde gpusu olacak. 1ghzde olması gereken bi kart.
  • çok tipsiz olmuş ama xfx kalitedir
  • önceki şekil renk dışında orta tek fanlı black edition modeline benziyo o gayet güzel bi modeldi umarım bunda da iyi soğutma performansı sunacaktır.
  • xfx tasarımları hoşuma gitmiyor. Geniş çift fanlı modeller daha iyi iş yapar bence.
  • Şöyle Gigabyte gelsin bakalım
    XFX'in özel tasarımlı Radeon HD 7950 modeli gün ışığına çıktı

http://www.techpowerup.com/159417/Multiple-Radeon-HD-7950-Cards-Listed-in-Europe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 27 Ocak 2012; 18:51:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: perikentli

nekadar aceba birmilyar varmı :)))

419 Avro
  • Şimdi düşünüyorum da sanki ilk defa ref tasarımlar kıymete binecek gibi. Zaten iyi
    saat hızlarında OC oluyor. Ayrıca 28nm olarak fazla ısı problemi de olmayacaktır.
    Fazla dediğim 70-75 arasını yüksek OC seviyesinde normal karşılıyorum. Bir de özel tasarım maliyeti zaten fiyatı daha şişirecek. Özel tasarımlar prestij ve skor amaçlı olarak 7970 için daha cazibeli olabilir. Tek dezavantajı blower tipi fanlı modellerde ses olacaktır. Yukarıda XFX farklı bir tasarım yapmış gibi sanki...
  • Ekran kartı dedinmi sıcaklığı tam yükte 30 derecelik bir havada(yazın :P ) 75 in üzerine çıkmayacak :). 70 in aşağısında olursa süper olur :P
  • HD7800 serisinden haber yok hâlen, neden kaileye alınmazki?
    Donanımhaber üyelerindende bu seriyi bekleyenler var, en azından bekleyenler için özel bir haber sunumu yapılabilir.
    12 şubata gerçekten az kaldı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.