Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
208.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: set

Ahmet bey merhabalar; nasılsınız? Bakıyorum sayfanız muhteşem olmuş, çok güzel ilerlemiş... Hakikaten bayıldım.

Yardımlarınız için yönetim adına ve şahsım adına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum,sağolun,varolun,eksik olmayınız...

Benim farklı bir önerim var xenon hakkında. Bilmem mantıklımı yoksa olmayacak işmi...

Şöyle anlatayım. Hepiniz bilirsiniz, sis farları sadece sis amacı ile kullanılır, aydınlatma amacı ile kullanılmazlar çünkü netice alınmaz. Sis ara sıra karşılaşılan bir durum, yani sık sık kullanmayız sis farlarını. Ben sis farımın düğmesinin yerini unuttum neredeyse... :)

Fazla uzatmayayım, sis farına bi-xenon monte edilse modifiye yolu ile... Biliyorsunuz bi-xenon asla göz almaz ve muhteşem aydınlatma yapar. Çok zor olur ama yapılabilirse muhteşem olur. Diyeceksinizki sis farının camı küçük vs... Ancak sis farları büyük olan dairesel olan araçlar var. Sis farının camı küçükte olsa çerçevenin dışından bir kısmı kapanır ama aydınlatma yinede güzel olur düşüncesindeyim. Tabi denemek lazım... Maksat sisler göz almasın, işe yarasın... (Sis olunca ne yapacağız diyen arkadaşlar olabilir, ancak sis her zaman olmuyor...)

Ne dersiniz bu işe?...

Biraz beyin jimnastiği yapalım, farklı uygulamalar deneyelim.

Becerebilirsek bir ilki gerçekleştirmiş oluruz.

Eklemek isterim, aklıma geldi, size bir ünvan verelim Ahmet bey... Nickinizin altında dursun... Güzel olur, ne dersiniz?... Ne bileyim, mesela aydınlatma uzmanı vs gibi... Sizce?......

İbrahim bey merhabalar
    teşekkür ederim siz nasılsınız?

evet sayfayı komple baştan yaptım. Uygulamayıda artık yapıyorum sitedeki 2009 ve sonrası modifiyeleri tamamen bana ait.

Öneriniz gayet olacak bir iş hatta birsürü müşteirm oldu bugüne kadar sis bölgesine mercek monte eden :)
    Hatta çoğu sis farına hiç dokunmadan direk tamponda mercek boyutunda delik açıp bu uygulamayı yapıyor. Zaten yapanların çoğuda aracında sis farı bulunmayanlar oluyor.

Mercekli aydınlatma zaten göz almaz birde tampon seviyesinde olunca hiçbir koşulda göz alma durumu oluşmaz. Araca çok miktarda ek bir aydınlatma sağlanmış olur. Ama tabi sis farı olarak algılanacağı için normal koşullarda polis vs. durumlarda uğraş gerektirecektir :) Birde tabi mercek bixenon olursa montaj kısmı daha zor olacaktır. Genelde bu işi yapanlar hep h7 mercek ile yapıyor. onun montajı kolay.

Ünvan olabilir, hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Aydınlatma uzmanı olabilir :) nasıl uygun görürseniz.
    saygılar

• Ahmet bey ünvan işini arkadaşlardan rica ettim, uygun görürlerse güzel olucak.

Bu arada Ahmet bey bu sislere h7 mercek işini nereden yaptırabilirim? Varmı bildiğiniz, tanıdığınız arkadaş?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: hardday

Aracım mercekli olduğu için sorunsuz montaj konusunda sıkıntım yok.Tek sıkıntım aracın farlarından su buhar v.s yapması.Bu sıkıntı ile karşılaşan var mı acaba ?

mesajınızı anlayamadım. farınız mercekli ise zaten bir işlem yapmaya gerek yok. Su ile ilgilide sorun yaşamazsınız.

Far mercekli ise delme işlemi gerçekleştirilmiyor mu ? Sormak istediğim buydu.Forumlarda mercekli farlara xenon taktıran arkadaşların farın içine buğu nem
    alma ile sıkıntıları mevcut.Endişem bu yönde idi.
  • Merhaba,

Kopekbaligi kasa mitsubishi lancer'a daha once mercek uygulamasi yaptiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Ahmet bey ünvan işini arkadaşlardan rica ettim, uygun görürlerse güzel olucak.

Bu arada Ahmet bey bu sislere h7 mercek işini nereden yaptırabilirim? Varmı bildiğiniz, tanıdığınız arkadaş?...

bildik biri yok malesef. zaten araçtan araca değişecek bir işlem olduğu için sizin el işçiliğinize kalıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Merhaba,

lancer uygulamam olmadı malesef.
  • SAYIN XENON MERCEK

size bir sorum olacak;

aracım 2004 opel vecrta c kasa 1,6 comfort. bildiğim kadarıyla aracımın farları mercekli, aracımın farlarını (kısa farları) açtığımda farlar yanıkken ışıkta bir dalgalanma oluyor,(aracımın farları ve ampülleri kendi orjinali) ışık azalıp çoğalıyor özellikle kalkış yaparken dahada belirgin oluyor dalgalanma, neredeyse sellektör yapar gibi oluyor. aracı karanlıkta denedim ve bayağı belli oluyor ışık ani ani azalıp çoğalıyor aşırı bir dalgalanma oluyor. bu sorun neden kaynaklanır?yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 16 Şubat 2011; 21:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardday

Far mercekli ise delme işlemi gerçekleştirilmiyor mu ? Sormak istediğim buydu.Forumlarda mercekli farlara xenon taktıran arkadaşların farın içine buğu nem
    alma ile sıkıntıları mevcut.Endişem bu yönde idi.

ben demek istediğinizi bir türlü anlayamadım. farınızda mercek varsa zaten tek yapmanız gereken ampulun değişmesi. Farda hiçbir değişiklik yapılmazki zaten merceğiniz var.
    Benim tamamen içinde işlem yapıp mercek taktığım farda bile herhangi bir su buğu problemi olmuyor. mercekli farında buğu yaşayanların bu sorunu nasıl yaşadığınıda çözemedim
  • farların birindemi yoksa ikisinde birde aynı şekildemi sorun oluşuyor?

eğer iki fardada aynı anda oluyorsa tamamen elektrik tesisatınızla ilgilidir. Önce aküyü sonra alternatörü kontrol ettirin. Bir an önce kontrol ettirin çünkü alternatörde sorun olursa başka dertlerde açabilir. voltaj dalgalanmasının başka nedeni olmaz.

Eğer tek farda oluyorsa farın soketlerini yerine oturtun.
  • Megane 2 aracımda orijinal mercekli farlarımda sol farım rölantideyken titreme yapıyor? Sebebi hakkında yorumunuz varmı acaba?
  • quote:

farların birindemi yoksa ikisinde birde aynı şekildemi sorun oluşuyor?

eğer iki fardada aynı anda oluyorsa tamamen elektrik tesisatınızla ilgilidir. Önce aküyü sonra alternatörü kontrol ettirin. Bir an önce kontrol ettirin çünkü alternatörde sorun olursa başka dertlerde açabilir. voltaj dalgalanmasının başka nedeni olmaz.

xenon mercek

farın ikisindede aynı sorun var. ikiside göz kırpıyor tabiri cayizse. başka sorunlara yol açar demişsiniz, ne gibi sorunlar açabilir? araç herhangi bir arıza falan vermiyor arıza tesbit cihazında.akü kontrolü dediğiniz nedir tam anlamadım. aracın aküsü kendi orjinal fabrika çıkışlı akü, daha hiç değişmemiş. ama çalışmasında falan bir sıkıntı yok.
    eğr bu sıkıntı bahsettiğiniz gibi akü ve alternatörden değilse başka nerelerden kaynaklanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 17 Şubat 2011; 23:23:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alks

quote:

xenon mercek

farın ikisindede aynı sorun var. ikiside göz kırpıyor tabiri cayizse. başka sorunlara yol açar demişsiniz, ne gibi sorunlar açabilir? araç herhangi bir arıza falan vermiyor arıza tesbit cihazında.akü kontrolü dediğiniz nedir tam anlamadım. aracın aküsü kendi orjinal fabrika çıkışlı akü, daha hiç değişmemiş. ama çalışmasında falan bir sıkıntı yok.
    eğr bu sıkıntı bahsettiğiniz gibi akü ve alternatörden değilse başka nerelerden kaynaklanır?

aracın 2004 model olduğunu belirtmişiniz. ve üzerinde fabrika çıkışı aküsü var demişiniz. normal tipte bir akünün vectra gibi aküsü motor bölümünde olan bir araçda 7 sene kullanılması neredeyse mucizedir :)
    Akünüzün değişme vakti çoktan gelmiş bana kalırsa. Her an sizi yolda bırakabilir.

Akünün eskiyip eskimediğini öyle çalışmayla anlama şansınız yok malesef.
    Tahmin ediyorum aracın farlarını 1 saat açık bıraksanız. Marş basıp çalıştırdığınızda çalışmayacaktır.

elektriği üreten alternatör. araç üzerinde kullanılmasına yardımcı olan yada depolayanda aküdür. Bu ikisi haricinde farınızın dalgalanmasına yol açabilecek bir parça yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1 Ocak 2011

Megane 2 aracımda orijinal mercekli farlarımda sol farım rölantideyken titreme yapıyor? Sebebi hakkında yorumunuz varmı acaba?

far deseni hiç bozulmadan yukarı aşağı şeklinde titriyorsa muhtemelen yükseklik ayar vidası çatlamış yada kırılımıştır. Orjinal mercekli d2s far olduğu için zaten ampulun gevşeme yada motorun yerinden çıkma gibi olasılıkları yok. Tek nokta yükseklik ayar vidası oluyor. Tamamen kırılırda ayar bozulursa açıp tamir etmek gerekir onun harici sadece titreme için sökmeye gerek yok.
  • Denerseniz bize haber verme şansınız olur mu acaba?
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Merhaba,

lancer uygulamam olmadı malesef.

• teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 21 Mart 2011; 22:19:28 >
  • quote:

quote:

Megane 2 aracımda orijinal mercekli farlarımda sol farım rölantideyken titreme yapıyor? Sebebi hakkında yorumunuz varmı acaba?

far deseni hiç bozulmadan yukarı aşağı şeklinde titriyorsa muhtemelen yükseklik ayar vidası çatlamış yada kırılımıştır. Orjinal mercekli d2s far olduğu için zaten ampulun gevşeme yada motorun yerinden çıkma gibi olasılıkları yok. Tek nokta yükseklik ayar vidası oluyor. Tamamen kırılırda ayar bozulursa açıp tamir etmek gerekir onun harici sadece titreme için sökmeye gerek yok.

Daha önceden sol ön lastikteki far yükseklik kaptöründe sorun vardı değiştirmiştim belki düzelir diye ama halen aynı sorun devam ediyor, Yalnız açılışta aşağı yukarı kaldırmada hiçbir sıkıntı yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

xenon mercek

aracın 2004 model olduğunu belirtmişiniz. ve üzerinde fabrika çıkışı aküsü var demişiniz. normal tipte bir akünün vectra gibi aküsü motor bölümünde olan bir araçda 7 sene kullanılması neredeyse mucizedir :)
    Akünüzün değişme vakti çoktan gelmiş bana kalırsa. Her an sizi yolda bırakabilir.

Akünün eskiyip eskimediğini öyle çalışmayla anlama şansınız yok malesef.
    Tahmin ediyorum aracın farlarını 1 saat açık bıraksanız. Marş basıp çalıştırdığınızda çalışmayacaktır.

elektriği üreten alternatör. araç üzerinde kullanılmasına yardımcı olan yada depolayanda aküdür. Bu ikisi haricinde farınızın dalgalanmasına yol açabilecek bir parça yok zaten.

xenon mercek

bahsettiğiniz gibi aracın aküsü 7 yıllık fakat geçen cihazla ölçtürdük şarjı falan çok iyi çıktı.
    farların dalgalanma sorunu için aracı arıza tespit cihazına bağladık ve bütün aksamları tek tek kontrol edildi ve herhangi bir arıza çıkmadı,bakan usta aynı zamanda sadece farın değil ,içerdeki dijital bilgi ekranınında sadece kalkış anında dalgalanma yaptığını tespit etti. herhangi bir arıza çıkmayınca bakan usta alternatörün kollektöründen (konnektörde olabilir,yazılışını tam bilmiyorum) kaynaklandığını söyledi. başka bir yerden olma şansı yok dedi ve herhangi bir sıkıntıya sebep vermez ama istersen değiştirebilirim dedi.

bu bahsettiğim (kollektör) parça'nın görevi nedir? ve değişmezse ne gibi sıkıntılar verir? ben tam anlayamadım.
    TEŞEKKÜRLER!!!!!!!!!

bir akünün kullanım ömrünü öyle ölçmeyle falan anlayamasınız. yukarıda verdiğim uygulamayı yapın. direk basınca marşa çalışıyorsa tamam. voltaj dalgalanması olmasa bile aracınızda bu akünün ömrü zaten dolmuş. he diyorsanız ben yazın satıcam arabayı onu bilemem. ama daha binicekseniz değiştirmemenizin hiçbir anlamı yok. yeni akü bir 7 sene daha gidicek nasıl olsa.

ayrıca konu tamamen xenondan uzaklaştı sizin aracın elektrik tesisatına döndü o sebeple bu konudaki son mesajı yazıyorum.
    Ayrıca voltaj dalgalanması iyi birşey değildir. sıkıntıya sebep vermez diyende neye dayanarak bunu söylüyor anlamadım.

• quote:

quote:

quote:

Daha önceden sol ön lastikteki far yükseklik kaptöründe sorun vardı değiştirmiştim belki düzelir diye ama halen aynı sorun devam ediyor, Yalnız açılışta aşağı yukarı kaldırmada hiçbir sıkıntı yok.

yükseklik sensörü zaten sadece bir tarafta olur. Yani sol önde varsa birde sol arkada vardır o kadar. sağ far için ayrıca sağ tarafta birer sensör daha yoktur sağ tarafta aynı bilgiyi kullanır. bu sebeple farın biri titriyorsa sensörden olma olasılığı zaten yok.

• xenon mercek :size pm gönderdim.geri dönüş yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerki -- 26 Şubat 2011; 19:42:39 >
  • Xenon mercek merhaba benımde bı sorum olacak bmw e46 coupe facelıft aracım var farları merceklı ama xenon yok buna hangı marka ve model xenon kıt takmalıyım ?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.