Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
955
Cevap
13
Favori
208.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,aracım kia ceed,kısa farlarda mercek mevcut.
    Sadece kısalara xenon düşünüyorum.Bir de parklara beyaz lambalar.
    Uzunlar,sisler aynen kalacak.
    M Tec Sılver H7 6000K ürününü önerir misiniz?
    Park lambaları olarak da Mtec Super Whıte Dipsiz Park Ampülü iyi midir yoksa ledli bir şey mi almalıyım?

Son olarak mahsuru yoksa,maslak oto sanayide montaj yaptırabileceğim yer önerilerinizi de bekliyorum.
    İş yerim oraya çok yakın,başka bir yere gitmek istemiyorum.
    Teşekkürler.
  • Vectra c 2004 model araca xenon bakmaktayım.

Nette monza markasını gördüm ve biraz araştırdım.
    Acaba farklı yerlerde satılan monzalarda kalite farkı varmı.Çünki fiyatlar farklı.Sahtesi veya sorun çıkartmayacak versiyonu.
    Ayrıca bu marka araçta uyum problemi yaratırmı.
    Bu arada 4300k lık versiyonu almak itiyorum.
    Amacım sadece önümü görmek.

Sonuç olarak bu markayı tavsiye edermisiniz .Şimdiden teşekkürler.
  • benim kafama takılan soru şu:xenon kit aldık diyelim.2 beyin 2 ampul.ampuller kesildi.farklı kelvin değerinde ve farklı marka ampuller takabilirmiyiz.tabi ki xenon ampulu olmak şartıyla.
  • Konunuz, açıklamalarınız, ilginiz alakanız gerçekten çok güzel.

Başarılarınızın devamını dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Merhabalar,aracım kia ceed,kısa farlarda mercek mevcut.
    Sadece kısalara xenon düşünüyorum.Bir de parklara beyaz lambalar.
    Uzunlar,sisler aynen kalacak.
    M Tec Sılver H7 6000K ürününü önerir misiniz?
    Park lambaları olarak da Mtec Super Whıte Dipsiz Park Ampülü iyi midir yoksa ledli bir şey mi almalıyım?

Son olarak mahsuru yoksa,maslak oto sanayide montaj yaptırabileceğim yer önerilerinizi de bekliyorum.
    İş yerim oraya çok yakın,başka bir yere gitmek istemiyorum.
    Teşekkürler.

Merhabalar
    Marka olarak satışını yaptığım Sun Part haricinde başka markalar ile ilgili yorum yazmıyorum malesef. Bu hem yanlış oluyor hemde satıcı kendi ürününü över mantığıyla pek ciddiye alınmıyor :)
    Sadece şunu belirtebilirimki markası ne olursa olsun Sonradan üretilen xenon kitlerin tamamı çin malı ürünlerdir. Daha pahalısı daha iyi diye bir durum yoktur. Ben sun partın komple kitini 150tl den veriyorum ve 3 senedirde satıyorum son derece memnunum.
    Farınız mercekli olduğu için şanslı olan kullanıcılardan birisiniz bu sebeple hiç vakit kaybetmeden sadece kit montajı ile xenona geçmek en mantıklısı. Maslakta tavsiye edebileceğim biri yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Vectra c 2004 model araca xenon bakmaktayım.

Nette monza markasını gördüm ve biraz araştırdım.
    Acaba farklı yerlerde satılan monzalarda kalite farkı varmı.Çünki fiyatlar farklı.Sahtesi veya sorun çıkartmayacak versiyonu.
    Ayrıca bu marka araçta uyum problemi yaratırmı.
    Bu arada 4300k lık versiyonu almak itiyorum.
    Amacım sadece önümü görmek.

Sonuç olarak bu markayı tavsiye edermisiniz .Şimdiden teşekkürler.

Vectra C ampul tipi olarak H7 kullanır. H7 xenon kitlerde 4300K rengi hiçbir üretici malesef getirmiyor. Sebebide şuki 50 adet kit satılıyorsa bunun 40 tanesi 6000K, 9 tanesi 8000K kalan 1 taneside 4300K olarak talep edilir. Bu sebeple kimse H serilerinde 4300 ampul getirmez. Ben falanca yerde, şu sitede gördüm diyebilirsiniz fakat bunuda isim vermeden açıklayabilirimki son derece güvenilir büyük firmalar bile elindeki 8000K kalmış ampullere 4300K etiketi basıp satıyorlar. Yani gerçekden 4300 oldğuna inanıp yada sorup almak size kalmış malesef. Benim o kadar çok müşterim olduki önümü görmek için gittim 4300 satın aldım ama kötü diye bana geliyor. Birde bakıyorum ışık resmen mavimsi yani 8000K ampul takılı.
    Bu sebeple 4300K ampulleri ben her siparşimde kargoya ekleye ekleye çok az adetli olarak getiriyorum. Bu sebeple benim elimde gerçek 4300 ampuller hep bulunuyor. Ama sadece H7 tipinde.

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi satışını yaptığım marka haricinde diğer kitler ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sun part olarak H7 kitin fiyatı 150tl dir. 4300K ampul ile gönderebilirim. Vectra C lerde hata problemi olabiliyor. Bir kaç vectra C sahibi müşterim ürünlerim arasındaki hata gidericiden alarak problemi çözdüler. Bizzat mesaj atıp problemin ortadan kalktığını bildirdiler bu sebeple hata giderici ile çözüldüğünü kesin olarak söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanz61

benim kafama takılan soru şu:xenon kit aldık diyelim.2 beyin 2 ampul.ampuller kesildi.farklı kelvin değerinde ve farklı marka ampuller takabilirmiyiz.tabi ki xenon ampulu olmak şartıyla.

Xenon Balastı ile Ampulu arasında hiçbir bağ yoktur.
    Tüm xenon kitlerin tüm balastları, tüm ampulleri çalıştırır. Zaten xenon ampulu 10 sene öncede 35 watt tı, şimdide 35 watt tır. Piyasadaki 55watt vs şeklinde satılan ampul ve balastlar tamamen aldatmacadan ibarettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekozim123

Konunuz, açıklamalarınız, ilginiz alakanız gerçekten çok güzel.

Başarılarınızın devamını dilerim

Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: aslanz61

benim kafama takılan soru şu:xenon kit aldık diyelim.2 beyin 2 ampul.ampuller kesildi.farklı kelvin değerinde ve farklı marka ampuller takabilirmiyiz.tabi ki xenon ampulu olmak şartıyla.

Xenon Balastı ile Ampulu arasında hiçbir bağ yoktur.
    Tüm xenon kitlerin tüm balastları, tüm ampulleri çalıştırır. Zaten xenon ampulu 10 sene öncede 35 watt tı, şimdide 35 watt tır. Piyasadaki 55watt vs şeklinde satılan ampul ve balastlar tamamen aldatmacadan ibarettir.

yani ben aracıma taktığım 6000k xenon kitinin ampullerini keyfime göre değiştirip 8000k 3000k gibi değere sahip ampuller takabilirim?
    cevabınız için teşekkürler

• 2001 Fiat Bravo aracım var. Farları mercekli. Ben aracıma Xenon uygulaması yapmak istiyorum. Hangi marka kiti tavsiye edersiniz? Bir de xenonun haricinde farlarıma angel eye yapılır mı?
  • Xenonmercek farlarında mercek olan arkadaşlara zenon kit taktırın yazmışsınız.Ancak bildiğim kadarıyla halojen mercekleri ile xenon mercekleri farklı.Bu yüzden birçok araçta merçek olmasına rağmen zenonlarda performans sağlamıyor.Örneğin 2005 vectra gibi.Ayrıca bizim araçlarda h4 olduğu için bunlara sadece bi xenon merçek takılabiliyor.2005 cerato için bi xenon mercek + ds2 xenon 6000 k kit nekadar olur.Teşekürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

2001 Fiat Bravo aracım var. Farları mercekli. Ben aracıma Xenon uygulaması yapmak istiyorum. Hangi marka kiti tavsiye edersiniz? Bir de xenonun haricinde farlarıma angel eye yapılır mı?

Merhabalar
    Aracınızda hazır mercek mevcut olduğu için sadece kit montajı ile xenonlu mercekli fara geçiş yapabilirsiniz. ben sun part satışı yapıyorum. kit için özelden ulaşabilirsiniz.

Angel montajı tabiki yapılabilir fakat orjinal haliyle duran farınızı sadece angel takmak için açmanızı hiç önermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

Xenonmercek farlarında mercek olan arkadaşlara zenon kit taktırın yazmışsınız.Ancak bildiğim kadarıyla halojen mercekleri ile xenon mercekleri farklı.Bu yüzden birçok araçta merçek olmasına rağmen zenonlarda performans sağlamıyor.Örneğin 2005 vectra gibi.Ayrıca bizim araçlarda h4 olduğu için bunlara sadece bi xenon merçek takılabiliyor.2005 cerato için bi xenon mercek + ds2 xenon 6000 k kit nekadar olur.Teşekürler...

Merhabalar
    Yapısal olarak xenon merceği ile halojen mercek arasında hiçbir fark yoktur. Aralarındaki fark ampul takılan yerin yani soketlerinin farklı olmasıdır. Performans sağlayamıyor dediğiniz farları yakından görüp inceledinizmi bilemiyorum fakat biri halojen mercekli biri xenon mercekli iki araca aynı marka kiti takın ve yanyana koyun arasındaki farkı anlamanız neredeyse imkansızdır. Bu fark belki valeo marka farlarda biraz farklı olabilir o da dediğim gibi %5 %10 seviyelerini geçeceğini sanmıyorum. Valeo farlarda merceklerin şekli biraz farklıdır.

Örneğini verdiğiniz vectra C farı içindeki hella h7 mercek ile gene hellanın bixenon merceği her bir milimetresine kadar aynı merceklerdir. 2 merceği yanyana koyup ampul takılan soket kısmını elinizle kaparsanız ayırt edemezsiniz. Eğer hella gibi bir marka H7 ve Bixenon mercekte birebir aynı projektör yapısını kullanıyorsa zaten bu arada fark olmadığının kanıtıdır.

H4 farlarda belirttiğiniz gibi bixenon mercek ile modifiye yapmak gerekir. Bixenon sistemde modifiye işlemini herşey dahil 400tl+ kit ücretine yapıyorum. D2s kitide 200tl den sayabilirim. Toplamda 600tl olur.

• Keşke biraz daha ucuz olsaydı biliyorum çok zor bir iş ama maddiyat herzaman bel bükücü.
  • Üstad merhaba. Orjinal xenonlu bravo aracım var. İlk sayfadaki verdiginiz tüm bilgileri okudum acıklamalarınız icin tesekkur ediyorum. Benim sorum şu, madem bi xenon far tek mercekten yapılabiliyor neden fabrika bizim arabalara bi xenon mercegi takmamıs. Yani iki mercek arasında çok buyuk bir maliyet farkı mı var acaba? İkinci olarak ben mercegımı degistırerek bı xenon yapabilir miyim? Yoksa gereksiz bir macera mi olur? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba forum sayın "xenonmercek" 2004 doblo aracıma mercekli xenon düşünüyorum ne kadara mâl olur ? farlar baya biçimsiz mercek sıgar mı nasıl olur diye sorucaktım şimdiden teşekkürler
  • xenonmercek ustam ugramıyorsun herhalde foruma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

Üstad merhaba. Orjinal xenonlu bravo aracım var. İlk sayfadaki verdiginiz tüm bilgileri okudum acıklamalarınız icin tesekkur ediyorum. Benim sorum şu, madem bi xenon far tek mercekten yapılabiliyor neden fabrika bizim arabalara bi xenon mercegi takmamıs. Yani iki mercek arasında çok buyuk bir maliyet farkı mı var acaba? İkinci olarak ben mercegımı degistırerek bı xenon yapabilir miyim? Yoksa gereksiz bir macera mi olur? Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar gecikiyor kusura bakmayın :)

Mercekler arasında maliyet farkı yok denecek kadar azdır doğru fakat araç sınıfımı diyelim. Yoksa üst modelin satılmasını sağlayan bir etkenmi diyelim bir sebepten çoğu üretici bunu bu şekilde üretiyor. Sadece d2s olan farlar neden üretilir zaten anlamış değilim.

Hatta şöyle bir örnek veriyim Hella marka farlarda d2s olan far ile bixenon olan far tamamen aynı merceği kullanır. Perdeleri bile aynıdır. Sadece birinin perdesi oynamaz. Diğerinde belki maliyeti 2 3 tl olan bir solenoid vardır perdeyi hareket ettirir :)

merceğiniz bixenon ile değişebilir fakat içindeki mercek hakkında önce bilgi sahibi olmak gerekir. Aynı merceğin bixenon olanı varsa değişim kolay olur aksi taktirde bixenon mercek uymayabilir.
    Aslında bazı farlardan bu durumdan dolayı tercih edilimyor. Bosch Valeo gibi üreticilerin bixenon olmayan d2s mercekleri daha küçüktür. Far içi dar olursa bu tercih yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecekondu_3rdi

Merhaba forum sayın "xenonmercek" 2004 doblo aracıma mercekli xenon düşünüyorum ne kadara mâl olur ? farlar baya biçimsiz mercek sıgar mı nasıl olur diye sorucaktım şimdiden teşekkürler

merhabalar
    far biraz dar dediğiniz gibi ama h7 mercek ile uygulama yapılabilir. H serisi merceklerde montajı 350tl ye yapıyorum.
    özelden ulaşabilirsiniz.
  • herkese merhabalar xenon kitleri hakkında bilgili arkadaşlardan bir bilgi rica ediyorum

pug 407 aracımda kısalarde mercekle birlikte mtec h1 kit kullanıyordum fakat aracımı satmadan söktüm şimdi megane 3 bir araç aldım ve kısaları h7

elimdeki mtec h1 kiti yeni aracımda h7 yuvasında nasıl kullanabilirim

yedek h7 xenon ampülü alıp mtec balast larla kullanabilirmiyim?

bazı yerlerde mtec lere her ampülün uymadığını okudum bunun doğruluk payı varm??eğer böyle birşey varsa bu sorunu nasıl aşabilirim??

yardım ederseniz çok sevinirim

not:kullanmak istediğim ampüller 4300k veya 5000k olacak
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.