Merhaba forum sayın "xenonmercek" 2004 doblo aracıma mercekli xenon düşünüyorum ne kadara mâl olur ? farlar baya biçimsiz mercek sıgar mı nasıl olur diye sorucaktım şimdiden teşekkürler
merhabalar far biraz dar dediğiniz gibi ama h7 mercek ile uygulama yapılabilir. H serisi merceklerde montajı 350tl ye yapıyorum. özelden ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim yaptırıcam osramın h7 ampülünden gına geldi artık mercekli güzel bi far yakışıcak.
Peki kit dahil mi bu fiyata ?
quote:
Orijinalden alıntı: FthGTI
herkese merhabalar xenon kitleri hakkında bilgili arkadaşlardan bir bilgi rica ediyorum
pug 407 aracımda kısalarde mercekle birlikte mtec h1 kit kullanıyordum fakat aracımı satmadan söktüm şimdi megane 3 bir araç aldım ve kısaları h7
elimdeki mtec h1 kiti yeni aracımda h7 yuvasında nasıl kullanabilirim
yedek h7 xenon ampülü alıp mtec balast larla kullanabilirmiyim?
bazı yerlerde mtec lere her ampülün uymadığını okudum bunun doğruluk payı varm??eğer böyle birşey varsa bu sorunu nasıl aşabilirim??
yardım ederseniz çok sevinirim
not:kullanmak istediğim ampüller 4300k veya 5000k olacak
merhabalar sorunuz merceksiz fara kitin nasıl takılacağı ile ilgiliyse bu konuda o tip sorulara cevap vermiyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim, doğrudur mtec balasta mtecten başka ampul olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: gecekondu_3rdi
quote:
Orijinalden alıntı: Xenon Mercek
quote:
Orijinalden alıntı: gecekondu_3rdi
Merhaba forum sayın "xenonmercek" 2004 doblo aracıma mercekli xenon düşünüyorum ne kadara mâl olur ? farlar baya biçimsiz mercek sıgar mı nasıl olur diye sorucaktım şimdiden teşekkürler
merhabalar far biraz dar dediğiniz gibi ama h7 mercek ile uygulama yapılabilir. H serisi merceklerde montajı 350tl ye yapıyorum. özelden ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim yaptırıcam osramın h7 ampülünden gına geldi artık mercekli güzel bi far yakışıcak.
Peki kit dahil mi bu fiyata ?
kit tabiki hariç :) h7 kit 150tl dir.
quote:
quote:
herkese merhabalar xenon kitleri hakkında bilgili arkadaşlardan bir bilgi rica ediyorum
pug 407 aracımda kısalarde mercekle birlikte mtec h1 kit kullanıyordum fakat aracımı satmadan söktüm şimdi megane 3 bir araç aldım ve kısaları h7
elimdeki mtec h1 kiti yeni aracımda h7 yuvasında nasıl kullanabilirim
yedek h7 xenon ampülü alıp mtec balast larla kullanabilirmiyim?
bazı yerlerde mtec lere her ampülün uymadığını okudum bunun doğruluk payı varm??eğer böyle birşey varsa bu sorunu nasıl aşabilirim??
yardım ederseniz çok sevinirim
not:kullanmak istediğim ampüller 4300k veya 5000k olacak
merhabalar sorunuz merceksiz fara kitin nasıl takılacağı ile ilgiliyse bu konuda o tip sorulara cevap vermiyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim, doğrudur mtec balasta mtecten başka ampul olmaz
cevabınız için teşekkür ederim pek bu ampülleri nerden bulabilirm bu konuda bi öneriniz varmı?h7 mercek alıp kullanabilirim
iyi akşamlar. aracıma mercek takmak istiyorum fakat far ampulu h4 olduğu için sanırım bi-xenon mercek olması gerekiyomuş ben ''hella bi-xenon d2s'' tip düşünüyorum. elinizde varmı çerçevesiyle beraber fiyat nedir? yada sizin önerebileceğiniz yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
Merhaba Megane 2 aracıma orijinal mercekli D2S 4300 K'ları söküp 6000 K D2S taktım bana çok beyaz geldi sanki, acaba karşıdan gelenlerin gözlerini 6000 K ampüller yoruyormudur.?
slm arkadaşlar; 2010 civicimin orj. 4800 k xenonunu 8000k lamba ile değiştiricem ama lamba tipini öğrenemedim bilen var mı acaba? kısalara H7 HB4 (9006) olmadı... h7ler 2006-2009 arası olan makyajsız civiclerde çıkıyormuş sisler h11 miş ama kısalar ve uzunlar hangi tip öğrenemedik... tşkler...
quote:
cevabınız için teşekkür ederim pek bu ampülleri nerden bulabilirm bu konuda bi öneriniz varmı?h7 mercek alıp kullanabilirim
mtec ile ilgilenmiyorum artık. o sebeple bilgim yok. Bence universal tip soket çakın balastın ucuna. ondan sonra istediğiniz ürünü alır takarsınız. isterseniz d2s ampul bile takarsınız mercek modifiyesi yaparsanız.
quote:
Orijinalden alıntı: ayaz48
iyi akşamlar. aracıma mercek takmak istiyorum fakat far ampulu h4 olduğu için sanırım bi-xenon mercek olması gerekiyomuş ben ''hella bi-xenon d2s'' tip düşünüyorum. elinizde varmı çerçevesiyle beraber fiyat nedir? yada sizin önerebileceğiniz yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
merhabalar evet belirttiğiniz gibi h4 farlarda bixenon mercek ile modifiye yapmak gerekiyor. ben bosch bixenon öneririm. çünkü bosch bixenonlar hem daha fazla araçta kullanılıyor hemde aydınlatmaları biraz daha iyidir. hellalar artık eskimeye başladı. bixenon merceğin takımı 80tl dir.
quote:
Orijinalden alıntı: 1 Ocak 2011
Merhaba Megane 2 aracıma orijinal mercekli D2S 4300 K'ları söküp 6000 K D2S taktım bana çok beyaz geldi sanki, acaba karşıdan gelenlerin gözlerini 6000 K ampüller yoruyormudur.?
Farlarınız mercekli olduktan sonra hiçbir koşulda karşıdan gelenin gözünü almaz. sadece rengi farklı olursa aracın görüntüsü farklı olduğu için dikkat çeker o kadar. markadan markaya K değerleri çok değişiyor malesef. 6000K nın tam beyaz olması gerekir. eğer hafif mavilik yeşillik varsa çok kaliteli bir ampul değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: usually
slm arkadaşlar; 2010 civicimin orj. 4800 k xenonunu 8000k lamba ile değiştiricem ama lamba tipini öğrenemedim bilen var mı acaba? kısalara H7 HB4 (9006) olmadı... h7ler 2006-2009 arası olan makyajsız civiclerde çıkıyormuş sisler h11 miş ama kısalar ve uzunlar hangi tip öğrenemedik... tşkler...
Aracınız üzerindeki orjinal xenon 4800 değil 4300K dır. Ampul tipide D2R dir. HB4 dediğiniz farı xenonlu olmayan civiclerin kısa ampuludur. Sizin araç gibi merceği olmayan ama orjinal xenonlu farlarda D2R denilen özel bir tip ampul vardır. D2R ampulun 8000 olanı yoktur hiç aramayın. D2S ampul takarsanız olacaktır fakat D2R amplun üzerinde olan ince kaplama D2S lerde yoktur bu sebeple d2s takarsanız farlar karşıdan gelenin gözünü almaya başlar. Genede takıcam derseniz d2s 8000k ampulun takımı 70tl dir.
quote:
quote:
merhabalar evet belirttiğiniz gibi h4 farlarda bixenon mercek ile modifiye yapmak gerekiyor. ben bosch bixenon öneririm. çünkü bosch bixenonlar hem daha fazla araçta kullanılıyor hemde aydınlatmaları biraz daha iyidir. hellalar artık eskimeye başladı. bixenon merceğin takımı 80tl dir.
merhabalar teşekürler. arkadaştan temin ettigim d2s xenon kit olduğu için mercekler d2s duylu olan mı? ve çerçeveler fiyata dahil mi (çerçevede nikelajlı tercihim) araç murat 124 oldugu için mercegi fara oturtmak baya ugraştıracak far camı desenli olması sebebiyle sanırım plexi glass, far tası derinleştirilecek.size ulaşmak için telefon numarası verirseniz sevinirim((ali_4884@windowslive.com)) Yardımlarınız için teşekürler.
öncelikle soruma cvp verdiğiniz için tşkler... aslında gg üzerinden 8000k d2s ampülü sizin ilanınızdan sepetime ekledim ancak bazı sitelerde d2r 8000k ampül diye ilanlar var.. bu ilanların gerçeklik payı var mı ? siz d2r 8000k ampül yok demiştiniz ama merak ettim d2s ler d2r nin yerine tam uygunluk gösteriyor mu
2011 lancer araca mercek + 6000k xenon kaça mal olur ? uygulamada sıkıntı yaratabilecek etkenler var mı ? mesela far acılacak tekrar kapatılırken buğu yapması gibi falan riskler var mı?
Ahmet bey merhabalar; nasılsınız? Bakıyorum sayfanız muhteşem olmuş, çok güzel ilerlemiş... Hakikaten bayıldım.
Yardımlarınız için yönetim adına ve şahsım adına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum,sağolun,varolun,eksik olmayınız...
Benim farklı bir önerim var xenon hakkında. Bilmem mantıklımı yoksa olmayacak işmi...
Şöyle anlatayım. Hepiniz bilirsiniz, sis farları sadece sis amacı ile kullanılır, aydınlatma amacı ile kullanılmazlar çünkü netice alınmaz. Sis ara sıra karşılaşılan bir durum, yani sık sık kullanmayız sis farlarını. Ben sis farımın düğmesinin yerini unuttum neredeyse... :)
Fazla uzatmayayım, sis farına bi-xenon monte edilse modifiye yolu ile... Biliyorsunuz bi-xenon asla göz almaz ve muhteşem aydınlatma yapar. Çok zor olur ama yapılabilirse muhteşem olur. Diyeceksinizki sis farının camı küçük vs... Ancak sis farları büyük olan dairesel olan araçlar var. Sis farının camı küçükte olsa çerçevenin dışından bir kısmı kapanır ama aydınlatma yinede güzel olur düşüncesindeyim. Tabi denemek lazım... Maksat sisler göz almasın, işe yarasın... (Sis olunca ne yapacağız diyen arkadaşlar olabilir, ancak sis her zaman olmuyor...)
Ne dersiniz bu işe?...
Biraz beyin jimnastiği yapalım, farklı uygulamalar deneyelim.
Becerebilirsek bir ilki gerçekleştirmiş oluruz.
Eklemek isterim, aklıma geldi, size bir ünvan verelim Ahmet bey... Nickinizin altında dursun... Güzel olur, ne dersiniz?... Ne bileyim, mesela aydınlatma uzmanı vs gibi... Sizce?......
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Aracım mercekli olduğu için sorunsuz montaj konusunda sıkıntım yok.Tek sıkıntım aracın farlarından su buhar v.s yapması.Bu sıkıntı ile karşılaşan var mı acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: hardday
Aracım mercekli olduğu için sorunsuz montaj konusunda sıkıntım yok.Tek sıkıntım aracın farlarından su buhar v.s yapması.Bu sıkıntı ile karşılaşan var mı acaba ?
mesajınızı anlayamadım. farınız mercekli ise zaten bir işlem yapmaya gerek yok. Su ile ilgilide sorun yaşamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: usually
öncelikle soruma cvp verdiğiniz için tşkler... aslında gg üzerinden 8000k d2s ampülü sizin ilanınızdan sepetime ekledim ancak bazı sitelerde d2r 8000k ampül diye ilanlar var.. bu ilanların gerçeklik payı var mı ? siz d2r 8000k ampül yok demiştiniz ama merak ettim d2s ler d2r nin yerine tam uygunluk gösteriyor mu
ampuller uyumludur. Zaten alımı yaptınız. Bilgi amaçlı yazıyım dedim. Sun part ampullerde d2s ampullerin d2r tırnağıda mevcuttur zaten minicik bir tırnaktır bu olmayan ampulede maket bıçağı ile 1 dakika içinde açabilirsiniz.
quote:
quote:
quote:
merhabalar teşekürler. arkadaştan temin ettigim d2s xenon kit olduğu için mercekler d2s duylu olan mı? ve çerçeveler fiyata dahil mi (çerçevede nikelajlı tercihim) araç murat 124 oldugu için mercegi fara oturtmak baya ugraştıracak far camı desenli olması sebebiyle sanırım plexi glass, far tası derinleştirilecek.size ulaşmak için telefon numarası verirseniz sevinirim((ali_4884@windowslive.com)) Yardımlarınız için teşekürler.
d2s d1s zaten arada fark yoktur. elinizde d1s kit varsa özellikle d1s mercek gerekir. ama d2s varsa mercekte bir fark olmayacaktır. Çerçeveler dahil değil çerçeve için mailda detaylı bilgi verebilirim. destek@xenonmercek.com adresine mail atarsanız detaylı yardımcı olabilirim.
farın arkasında yer mevcuttur zaten ama dediğiniz gibi şeffaf cam gerekli olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: VectrAirliness
2011 lancer araca mercek + 6000k xenon kaça mal olur ? uygulamada sıkıntı yaratabilecek etkenler var mı ? mesela far acılacak tekrar kapatılırken buğu yapması gibi falan riskler var mı?
nette merceksiz lancer farı göremedim. hep mercekli resmi mevcut. resim atarsanız yardımcı olabilrim ama zaten önce servis ile görüşün. aracınız garantili olduğu için far müdahalesinde sadece farın garanti dışı kalacağından emin olun