Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
208.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim xenon farlardan soldaki pembensi renkte yanmaya başladı.

geçen aracı yıkattım bu defa sol taraf hiç yanmamaya başladı 5 - 10 defa farı kapatıp açtım zayıf bi şekilde yanıp tekrar pembensi yandı.

napmam lazım bozuldumu acep saygılar.
  • Arkadaşlar BORA aracıma merceksiz xenon taktırsam nasıl olur? H4 ampül kullanıyor şu anda far camları free cam. Orjinal farlarında far ayar motoru olduğundan piyasadaki tüm mercekli bora farlarında ise far motoru ayarı yokmuş. Yani iptal oluyormuş mercekli far takılınca. Acaba orjinalinde varmı boraların böyle bir far siz biliyor musunuz?

5000k yı geçmiyecek şekilde xenon düşünüyorum mavi yada mor yanmasın saf beyaz renk olsun. Olmadı osram night breaker alıp öyle kullanıcam artık:)

http://urun.gittigidiyor.com/VOLKSWAGEN-BORA-ANGEL-FAR_W0QQidZZ32063188#aciklama

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

arkadaşlar benim xenon farlardan soldaki pembensi renkte yanmaya başladı.

geçen aracı yıkattım bu defa sol taraf hiç yanmamaya başladı 5 - 10 defa farı kapatıp açtım zayıf bi şekilde yanıp tekrar pembensi yandı.

ampul ömrü bitmiş artık yeni bir tane almanız gerekir...

almışken 2 adet alın ki hem diğeride yenilensin hemde renk uyumu olsun.... aksi halde epey fark olur
  • tek ampül bulabilrimiyim yoksa balast mıdır nedironla beraber mi degişicem onu bulabilirmiyim.
  • mesajım kalsın bi ara bende yaptırmalıyım..
  • Benim öğrenmek istediğim bu xenonların kaç kelvin olanı makbuldür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

Benim öğrenmek istediğim bu xenonların kaç kelvin olanı makbuldür.

Evet bu var birde viraj aydınlatmalı sistem olmaz değilmi ? Fiyatlar ne kadardır ? ve son olarak mercekli mavi xenon çok güzel duruyor bunun adı ve diğerlerinden farkı nedir ? XenonMercek nickli arkadaşımız eylülden bu yana girmiyor ama açıklayabilecek bilgili birileri vardır mutlaka..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankmrkz

hayırlı geceler aracım peugeot 206 lpd den dolayı arıza lambası yanıyo onu baştan söleyim baya bi araştırmadan snra xenon taktırmaya karar verdim ilk başta 100 tl ye oscar marka taktırdım fakat ertesi gün abs ve hava yastığı lambası yandı ve kocaman bi stop yazısı yanıp yanıp sönmeye başladı hemen gittim aldığım yere elektrikçi arakdasla baya bi konustuktan snra iade edip paramı geri aldım

sonra hawk diye bi marka aldım 150 tl ye oda aynı şekilde ertesi gün aynı arızayı veriyo bunuda değiştirip paramı alcam inş bunun sebebi ne olabilir benim arabam xenonu kabul etmiyomu anlamadım gitti en sn servisten fiyat aldım 250 tl dedi olmadı eski halojenlere geri döncem bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun saygılar...

problemin kalitesiz üründen başka hiçbir açıklaması yok. orjinal ürün kullanırsanız hiçbir problem yaşamazsınız. fakat 400 500 tl leri gözden çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Arkadaşlar BORA aracıma merceksiz xenon taktırsam nasıl olur? H4 ampül kullanıyor şu anda far camları free cam. Orjinal farlarında far ayar motoru olduğundan piyasadaki tüm mercekli bora farlarında ise far motoru ayarı yokmuş. Yani iptal oluyormuş mercekli far takılınca. Acaba orjinalinde varmı boraların böyle bir far siz biliyor musunuz?

5000k yı geçmiyecek şekilde xenon düşünüyorum mavi yada mor yanmasın saf beyaz renk olsun. Olmadı osram night breaker alıp öyle kullanıcam artık:)

http://urun.gittigidiyor.com/VOLKSWAGEN-BORA-ANGEL-FAR_W0QQidZZ32063188#aciklama

Mercekli angel farları kesinlikle tavsiye etmiyorum. yükseklik ayarı sorunu bir yana içlerindeki mercekler aşırı derecede kalitesiz. bazı dönemler mercek montajından fazla angel farda mercek değişimi yapıyorum. Daha önce bora angel farında mercek değişimide yaptım. Orjinal bora farına mercek montajıda yaptım. Tavsiyem mercek montajı yaptırmayacaksanız angel far almak yerine Nightbreaker ampul ile kullanmanız çok daha verimli olcaktır.
    Bora mercekli farda teknik bir aksaklık sebebiyle resim malesef silindi. sadece montaj aşamasının bir kaç resmi var linklerden bakabilirsiniz.

Bora Angel farda mercek değişimi
    http://www.xenonmercek.com/modifiyelerangel01.html

Bora mercek montajı
    http://www.xenonmercek.com/modifiyeler2009_11.html

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

arkadaşlar benim xenon farlardan soldaki pembensi renkte yanmaya başladı.

xenon ampulleri ömrünü doldurmaya yakın pembe morumsu renk alır. daha sonra tamamen koyu sarı turuncu gibi olur ve bir kaç saatliğine düzeldi gibi derken (ölüm iyiliği) tamamen bozulurlar. Ampulunuz ömrünü doldurmuş gibi görünüyor.
    aşağıda yeni ampul linkini görebilirsiniz.
    Aracınız kaç modeldir? xenon ampullerini her zaman çift olarak değiştirmek gerekir. hem renk farkı oluşmaz. hemde biri ömrünü doldurduysa diğeride yakında bozulacaktır.
    saygılar

http://urun.gittigidiyor.com/Philips-85122-D2S-Xenon-Ampulu-Sifir-Urun_W0QQidZZ30490401

• quote:

Dünyada orjinalden xenonlu olarak gördüğünüz ne kadar araç varsa hepsinin ampulu 4300K dır. Başka K değerinde fabrikadan araç çıkmaz. Fakat 4300K insanlara biraz sarımsı geldiği için genelde 6000K tavsiye edilir. Işığın şiddeti çok farklı değildir ama rengi tam beyazdır. 6000 üzerini ise hiç tavsiye etmem görsel olarak daa güzel olabilir fakat ışık şiddeti 6000 den sonra düşmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

quote:

Evet bu var birde viraj aydınlatmalı sistem olmaz değilmi ? Fiyatlar ne kadardır ? ve son olarak mercekli mavi xenon çok güzel duruyor bunun adı ve diğerlerinden farkı nedir ? XenonMercek nickli arkadaşımız eylülden bu yana girmiyor ama açıklayabilecek bilgili birileri vardır mutlaka..

mavimsi xenon bir üst mesajda yazdığım gibi 8000K gibi değerler ile elde edilir. Fakat aydınlatma açısından bu ampuller çok iyi değildir. Görsel amaçlı ürünlerdir. Yağmurlu havalarda sıkıntı çekersiniz.
    Viraja aydınlatmasının sonradan yapılması mümkün değildir. Bu sistem için araç üzerinde bir çok sensör, modul mevcuttur. Ayrıca mercekleri sağ sol hareket edicek şekilde monte etmekte imkansızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

quote:

mavimsi xenon bir üst mesajda yazdığım gibi 8000K gibi değerler ile elde edilir. Fakat aydınlatma açısından bu ampuller çok iyi değildir. Görsel amaçlı ürünlerdir. Yağmurlu havalarda sıkıntı çekersiniz.
    Viraja aydınlatmasının sonradan yapılması mümkün değildir. Bu sistem için araç üzerinde bir çok sensör, modul mevcuttur. Ayrıca mercekleri sağ sol hareket edicek şekilde monte etmekte imkansızdır.

Sizi görmek güzel, hoşgeldiniz. Peki araç muayenesinde sorun çıkarmayacak merceklerle neyi önerirsiniz ? Arabamla çoğunlukta geceleri yolda olmak zorundayım malesef ve olabildiğince güçlü fakat karşımdakinin gözünü almayacak bir aydınlatmaya ihtiyacım var..

• quote:

quote:

Arkadaşlar BORA aracıma merceksiz xenon taktırsam nasıl olur? H4 ampül kullanıyor şu anda far camları free cam. Orjinal farlarında far ayar motoru olduğundan piyasadaki tüm mercekli bora farlarında ise far motoru ayarı yokmuş. Yani iptal oluyormuş mercekli far takılınca. Acaba orjinalinde varmı boraların böyle bir far siz biliyor musunuz?

Mercekli angel farları kesinlikle tavsiye etmiyorum. yükseklik ayarı sorunu bir yana içlerindeki mercekler aşırı derecede kalitesiz. bazı dönemler mercek montajından fazla angel farda mercek değişimi yapıyorum. Daha önce bora angel farında mercek değişimide yaptım. Orjinal bora farına mercek montajıda yaptım. Tavsiyem mercek montajı yaptırmayacaksanız angel far almak yerine Nightbreaker ampul ile kullanmanız çok daha verimli olcaktır.
    Bora mercekli farda teknik bir aksaklık sebebiyle resim malesef silindi. sadece montaj aşamasının bir kaç resmi var linklerden bakabilirsiniz.

Bora mercek montajı

Hocam bitmiş halini görmek isterdim farın :) Performansı nasıl oluyor acaba? Birde far yükseklik ayarı çalışıyor mu böyle xenon mercek takınca? Bir yerlerden çıkma far bulup denemek istiyorum bi ara. Ama şu an osram NB ya da bosch xenon silver onuda bulamazsam plus 90 alacağım :)

• quote:

Sizi görmek güzel, hoşgeldiniz. Peki araç muayenesinde sorun çıkarmayacak merceklerle neyi önerirsiniz ? Arabamla çoğunlukta geceleri yolda olmak zorundayım malesef ve olabildiğince güçlü fakat karşımdakinin gözünü almayacak bir aydınlatmaya ihtiyacım var..

Hoşbulduk
    Mercek montajı zaten aracın farını xenonlu orjinaldeki hale getirmek demektir. Bu sebeple mercek montajı yapılmış bir farın muayenede hiçbir problemi olmaz. Bir çok müşterim zaten mevcut xenon kiti ile muayenede sorun çıkacağı için bana gelip montaj yaptırdığı oluyor. Yani montajı yaptıktan sonra aracı muayeneye götürüyorlar. Bugüne kadar sorun çıktı diyen olmadı zaten olmayacağındanda eminim. Ampul olarakta ben 6000K öneririm. Ama 4300 de kullanılabilir.

• quote:

quote:

quote:

Bora mercek montajı

Hocam bitmiş halini görmek isterdim farın :) Performansı nasıl oluyor acaba? Birde far yükseklik ayarı çalışıyor mu böyle xenon mercek takınca? Bir yerlerden çıkma far bulup denemek istiyorum bi ara. Ama şu an osram NB ya da bosch xenon silver onuda bulamazsam plus 90 alacağım :)

Evet malesef resimde problem oldu. Sadece resim içinde müşterimi rahatsız etmek istemedim. Mercek farın içindeki tasa monte edildiği için ve yükseklik ayar motoruda bu tası hareket ettirdiği için ayar aynı eskisi gibi çalışmaya devam etmektedir.

Bora farı derinlik olarak biraz kısa malesef. bu sebeple hella bixenonların yeni tip olanlarından kullanarak yapmıştım ben. Bu mercekte yeni kasa E serisinden çıkıyor. Aşağıda resmini eklediğim araç. Aydınlatma performansı hakkında birşey söylemem gerekmiyor sanırım :) Aşağıdaki araç ne aydınlatıyorsa bu müşterimin Bora farında onu aydınlatıyor.

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

• 4300 ve 6000 arasındaki fark nedir ? Hangisi daha fazla aydınlatır ve sizin nerelerde şubeniz var acaba ?
  • quote:

4300 ve 6000 arasındaki fark nedir ? Hangisi daha fazla aydınlatır ve sizin nerelerde şubeniz var acaba ?

http://www.xenonmercek.com/help.html

http://www.xenonmercek.com/contact.html

• Xenon Mercek , anladım hocam sağolasın :)
  • Öncelikle Xenon merceğe verdiği bilgilerden dolayı teşekür ederim.
    Hocam forumda bilgilendirmelerenizi ve tavsiyelerinizi takip ettim sitenizi inceledim.
    2005 model audi a3 sahibiyim aracıma sis dahil xenon veya bi-xenon hangisi uyarsa ve daha iyise taktırmak istiyorum.
    xenondur bi-xenondur çok anlayan biri değilim.
    aracımda orjinal farları mevcut olup ben linkte gönderdiğim farları alıp üzerine xenon taktırmayı düşünüyorum.
    Benim sorum linkte görülen farlara mercek yapmaya gerek varmı (gördüğüm kadarıyla mercekli)
    Bu farlara xenon mu olur bi-xenon mu?
    Ben mevcut far sistemini linkte gönderdiğim far üzerine xenon uygulayarak (şayet oluyorso ve orjinaline en yakın uygun) kaliteli bana sorun çıkartmayacak bir şekilde değiştirmek istiyorum.
    en uygun hangi kitleri almalıyım (kısa-uzun-park (parklar sanırım ledli oluyor) sis)
    tavsiyenizi yorumunuzu ve tahmini fiyat bedelini öğrenmek istiyorum.
    istanbul anadolu yakasında yaşıyorum adresinizide aldım.
    tavsiyeniz üzerine değerlendirme yapacağım.
    teşekürederim.

http://www.modifiye.com.tr/tuning/4029-230-Audi-A3-2003-2009-Ledli-Far-FK-DEPO.aspx

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.