Şimdi Ara

Xenon far pembeleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba aracım 2010 Toyota Avensis.Aracımı alırken hediye olarak xenon far teklif etmişlerdi bende aracımda mercek ve far yıkama olduğundan dolayı kabul etmiştim.Bu sabah işe giderken sol ön farın renginin mora döndüğünü fark ettim önceden pek aldırmadım.Ancak biraz önce farın pembeleştiğini ve görüşün azaldığını hissettim.Malum görüş az olunca gece tehlikeli oluyor ondan dolayı birazda tedirgin oldum.Acaba farın renginin değişmesinin sebebi nedir????

• up
  • yandığı zaman mı pembe renge dönüşüyor?

xenon sistemleri içinde xenon gazı hapsedilmiş bir ampulden ve o xenon gazını süren bir balast devresinden oluşur. balast devresi xenon gazının ilk hareketini sağlamak için açıldığında 23bin voltluk biryüksek gerilim üreterek ampuldeki gazı tetikler, gaz harekete geçip, gerekli dolaşım hızını yakaladıktan sonra ise 75 volta düşer ve xenon akışkanlığını 73 volt ile devam ettirir. bu durumda sizin sorununuz, ampuldeki xenon gazının yeterli hızda dolaşamaması yani doyuma ulaşamamasından dolayı beyaz renge ulaşamadan pembede kalması sorunu. bunun için :

ihtimal 1 : ampulünüz gidici. içindeki gaz ile ilgili bir problem olmuşsa yeterli aydınlatmaya ulaşamıyordur ve dolayısıyla rengi olmasi gerektiği gibi beyaz değil pembe çıkıyordur. yakında da ölür o ampul...

ihtimal 2 : pembeleşme olan ampulü süren balastta problem vardır. yeterli ateşleme gerilimini sağlayamıyordur ve ampuldeki xenon gazını tam doyuma ulaştıramıyordur.

ampulden mi yoksa balasttan mı kaynaklandığını test etmek için sağ ve soldaki xenon kitinin elemanlarını birbirleriyle değiştirip bakabilirsiniz. yani ;

sağdaki ampulü söküp soldaki balasta, soldaki ampulü de sağdaki balasta geçirin (balastları da değiştirebilirsiniz ama ampuller daha kolaydır). değiştirdiğinizde rengi düşük olan ampul halen aynı yerdeyse yani ampulü değiştirmenize rağmen halen aynı taraf pembe kalıyorsa sorun balasttan, yok ampul değişince pembe olan taraf da değişiyorsa o zaman da sorun ampuldendir...

• Ampülünüz rahmetli olmak üzere. Benim her iki ampülümün başına 1 yıl arayla geldi. Tanesine 400 TL ödemiştim. Çok para valla orijinalleri...
  • cevaplar için teşekkür ederim istanbul anadolu yakasında yeni bir çift taktırabileceğim bir yer var mı??? Valla bir de servisten kazık yemek istemiyorum
  • Aracınızı alalı ne kadar oldu?
    Minimum 2 yıl garantisi yok mu bu zımbırtıların..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Aracınızı alalı ne kadar oldu?
    Minimum 2 yıl garantisi yok mu bu zımbırtıların..?

xenon garantiye dahil değil çünkü aracın orjinalinde xenon yok.Bana hediye olarak xenon far verelim demişlerdi bende kabul etmiştim ancak şu anda aldığım bayiye gidemem çünkü aracı Toyota İstanbul Gökkuşağı bayiiden almıştım şu anda orasıda kapandı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xenon bixenon far
    15 yıl önce açıldı
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Tanesine 400 TL ödemiştim.

400 mü? ne diyorsunuz siz yav? uzakdoğu ürünlerinde komple kiti üstelik de entegre kontrollü yeni nesil ince slim balasta sahip olanları internetten alsanız kapınıza kargosu şusu busu herşey dahil 80 liraya geliyor. bi-xenon kit alsanız 100 lira. hadi kaliteleri düşük deseniz, her yıl bir tanesi bozulsa 400 liraya 4 tane kit yani 8 ampul alıyorsunuz demektir. her yıl birisini değişseniz, 1 tane ampul fiyatına 8 yıl götürür sizi.

ne yapayım orjinalini artık? böyle bir fahiş fiyat olamaz, olmamalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 24 Ocak 2012; 15:56:42 >
  • 400 mü ????
    Servisten mi aldınız?
  • arkadaşlar şu anda internette biraz araştırma yaptım ama H7-H11 gibi şeyler var.Benim araca hangisi uygundur.Ayrıca İstanbul Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir yer var mı yine serviste kalitesiz bir xenon taktırmak istemiyorum...
  • Evet, maalesef yetkili servisten aldım. Bir kaç yetkili servise sordurdum. 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatı verdiler. Şimdiki kafam olsaydı, özel servisten alırdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Evet, maalesef yetkili servisten aldım. Bir kaç yetkili servise sordurdum. 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatı verdiler. Şimdiki kafam olsaydı, özel servisten alırdım...

çok pahalı almışsınız ampülün tanesi 120 tl diye biliyorum ben acaba beyninidemi değiştirdiler ?
  • Benim kullandigim d3s ampulün teki , servis fiyati 587 tl. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.