Şimdi Ara

xbox vs ps2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadşalar, yakın zamanda ps2 almayı düşünüyorum dah aönce konu hakkında bilgim yok ama xbox larda gözüme çarpıyor... bu konuda aklıma takılan sorular var, cevaplarsanız sevinirim...

ps2 ile xbox un ne farkları olduğu ve hangisisinin diğerine göre ne artıları olduğunu veya eksileri olduğunu kısaca açıkalyabilirseniz çok memnun olurum, bu konuda interntteede tatmin edici bilgi bulamadım...

bu arada oyun bulma konsunda (piyasada) bir sıkıntı oluyor mu? ve senin elindeki xbox gibi bir cihazda hdd yi normal bir hdd ile değiştirebiliyormuyuz? veya optik okuyucuyu piyasadan adlığımız bilgisayarada takılan larla değiştirme gibi bir imkan oluyor mu???

görüntü konusunda bariz farklar var mı? (çünkü kimi diyor xbox un grafikleri atari oyunu gibi falan diyor) benimde kafam karıştı...

birde xbox360 lar var onların durmu bunlara göre nasıldır?
    cevaplarıznı için şimdiden teşekkurler

• xbox teknik olarak birazdaha üstün. grafik kalitesi felan daha iyi, en azından fps düşüşü diye bi olay görmedim ben. divx izlemek için harika bir cihaz. onun dışında bir artısı yok.
    eksileri ise artık oyun çıkmıyor. xbox alırsan eskiden çıkmış oyunları oynarsın ancak. o yüzden bu cihaz öldü denilebilir. ha birde emulator oyunlarını seviyorsan kendi atari makineni yapabilirsin evde, o bakımdan da süperdir.

ps2 yi biliyorsundur. hala zibil gibi oyun çıkıyor makineye. bence sadece oyun için düşünüyorsan ps2 alman daha mantıklı.

xbox360 alacaksan zaten bu ikisiyle karşılaştırılmaz. 2-3 kat para verip 3-4 kat kalite ve performans farkından faydalanırsın
  • kaç liran var söyle bir bakalım
  • memet,
    Oyun bakimindan Ps2...medya center olarak Xbox.

Bu, yeni jenerasyonda tam tersidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SİNANKAAN

kaç liran var söyle bir bakalım

• bence xbox al

Yada xbox 360 al çünkü ps3 oyunları çok pahalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Geymer

memet,
    Oyun bakimindan Ps2...medya center olarak Xbox.

Bu, yeni jenerasyonda tam tersidir.

ciddi misin?
  • Xbox kadar sağlam makine görmedim daha,resmen öküz gibi makine,media özellikleri de cabası,klasik olanından ,crystal editionuna kadar uzun süre kullandım ve kesinlikle temiz bir xbox al diyorum.
  • İmkanın varsa iki makineyide kap.
  • xbox arkadasımda vardı 1 kere aldı evladiyelik kullandı...ben o sure zarfında kez ps2 nin gozunu değiştirdim....yani sağlamlık bakımından xbox önde...oyun bakımından ise artık xbox a oyun cıkmıyor...ama 2006 yılına kadar olan oyunları ps2 den daha iyi seviyede bir grarfikle oynayabilirsin...oyunların grafikleri ps2 den % 25 daha iyidir..frame sorunu yaşamadan loading olayı olmadan hızlı bir sekilde oyunları oynarsın....birde oldukca iyi bir medya center ozelliğide vardır divx dvd film izlersin mp 3 dinlersin yetmezse hdd asini arttırırsın yani bir nevi kucuk bir pc diyebiliriz bu konsol için...fiyat olarak 200-300 ytl ye harika temizlikte alabilirsin..oyunlarını nette bulman mumkun oldukca oyunu var....istanbulda da feza elekt gibi yerlerde tahtakalede oyun bulman mumkun...sadece halo ve ninja gaiden için bile bu konsol alınır..

ps2 ise tam bir oyun manyağı bir konsoldur..bu senenin sonuna kadar ve 2009 başına kadar halen oyun cıkacaktır....sadece god of war 2 için bile bu konsol alınır...ayrca winning eleven serisi için bile alınır...alacaksan slim model oneririm 250-300 ytl civarı sıfır bulabilirsin..oyunlarını bulman cok kolay ....artık bakkallarda bile var..nette de oldukca yaygın..

tercih senin....

• XBOX'da deli konsoldur ama oyun bolluğu bakımından PS2 daha iyidir. Misal; aynı oyun hem PS2'ye hemde XBOX'a çıkmışsa grafik ve ışıklandırma bakımından XBOX'da daha iyidir ama tabi nadiren olan bir durumdu bu. Ama PS2'yi XBOX'a değişmem asla. XBOX'ı modifiye ettiğiniz zaman en kral DivX Player'lara bile taş çıkartan bir Media Center yazılımı varki super bir olay. DVD'den DivX'leri XBOX'ın HDD'sine atıp altyazı ile izliyorum arada gerçekten mükemmel bir olay bu. Ayrıca TV ekranında eski sistemlerin oyunlarınıda oynayabiliyorum. Super Nintendo, Mame, NeoGeo gibi...
  • xbox tarih oldu bundan sonra almaya degmez birsure sonra satmak istesende kimse almaz elinde patlar. Playstation 2 cok populer bir konsol hele Türkiyede herkes seviyor. en iyi oyunlarda onda, yenileride geliyor. Playstation 2'nin yaninda digerlerinin ismi bile gecmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1N6 -- 8 Mart 2008; 14:58:49 >
  • KoalaX ps2 yi xbox a değişmem ama DVD'den DivX'leri XBOX'ın HDD'sine atıp altyazı ile izliyorum

hehehhehehe süpersin
  • xbox alma arkadaşım ps2 ile ne xbox kıyas götürür ne de gamecube , ps2 de oynayacağın oyunu hiç bir platformda oynayamazsın. sırf god of war gibi bir klasik bile yeter karar vermene az sayıdaki xbox oyunlarını ise orta ayar bir pcde de oynarsın misal: halo combat evolved ve fable. ben ps2yi kutusuna kaldırıp bir wii alsam diyorum ama oynayacak o kadar oyun var ki zamanında gözden kaçırdığım ya da tekrar oynamak istediğim oyunlar var yeni oyunlarda çıkmaya devam ediyor.
  • xbox ps2 den sonra çıktı live sistemi xbox da oturmaya başladı;ancak psn sistemi ps3 ile başladı bunu da belirtmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitrat -- 8 Mart 2008; 16:46:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: medeni conan

xbox alma arkadaşım ps2 ile ne xbox kıyas götürür ne de gamecube , ps2 de oynayacağın oyunu hiç bir platformda oynayamazsın. sırf god of war gibi bir klasik bile yeter karar vermene az sayıdaki xbox oyunlarını ise orta ayar bir pcde de oynarsın misal: halo combat evolved ve fable. ben ps2yi kutusuna kaldırıp bir wii alsam diyorum ama oynayacak o kadar oyun var ki zamanında gözden kaçırdığım ya da tekrar oynamak istediğim oyunlar var yeni oyunlarda çıkmaya devam ediyor.

god of war konusunda katılıyorum sana

oyun oynamanın yolu ondan geçiyo vallahi süper ötesi konulu bi oyun
  • Eski konsollardan almaya niyetlendiğine göre, para durumu bu konuda önemli sanırım. PS2 ile Xbox konusunda bir seçim yapman gerekiyorsa eğer, kısaca açıklayayım.

1- Xbox'un grafik çipi ve işlemcisi PS2'den daha üstün olduğundan, Xbox grafikleri PS2'den çok daha iyidir.
    2- Popüler oyunlar genelde multiplatform olduğundan, her iki konsolda da vardır. Ancak PS2 oyun yelpazesi daha geniştir. Özellikle JRPG konusunda çok üstündür.
    3- Multimedya konusunda Xbox çok başarılıdır. Kullanıcılar tarafından yazılmış programlar sayesinde, konsol film izlemek, internette dolaşmak ve buna benzer işler için kullanılabilir. PS2'de de film izlemek ve müzik dinlemek mümkündür ama Xbox kadar performanslı ve bol seçenekli değildir.
    4- Oyun bulmak konusunda PS2 daha avantajlıdır. Xbox oyunlarını büyük şehirlerde bile bulmak zor olabilir. Özellikle de her iki konsolun eskidiğini düşünürsek, oyun bulmak sıkıntı olacaktır.
    5- PS2 fiyatları iyice düştü. Xbox halen film izlemek için en iyi alet olduğundan, fiyatı biraz daha yüksek olabilir.
    6- Şahsi fikrim, sadece oyun oynamak istiyorsan PS2 almandır.

• quote:

Orjinalden alıntı: gaiden

KoalaX ps2 yi xbox a değişmem ama DVD'den DivX'leri XBOX'ın HDD'sine atıp altyazı ile izliyorum

hehehhehehe süpersin

İki konsolunda güzel özellikleri var hiçbirini ayırmam. İkisinide seviyorum.

• eskiden xbox oyunlarının grafikleri dah iyiydi ama mesela xboxta god of war kalitesinde bir grafik göremezsin
    birçok oyunu da pc lere düşmüştür...ama ben pc gibi kullanacam diosan xbox çok sağlamdır öneririm
    oyun için ise PS2 forever:D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.