< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

oguz707
6 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
@crypto81 böyle soruya göz doktoru derim o zaman. Dolby Vision bu kötü olduğu anlamına gelmiyor (12 bit zaten) oyun bazlı arada ki farklı şayet HDR10 veya + bir tv'niz var ise çok aramazsınız. Daha konsola native Dv destekli oyun doğru düzgün çıkmadı, çıksın fark vay be dedirtir ise o zaman yine bunun testlerini burada paylaşırım. Verdiğim videolarda zaten birbirine yakın görüntü verdiğini test yapanlarda söylüyor artık nerenizden izliyorsunuz bilemiyorum. Ben bana inanın diye laf değil test videosu ekliyorum izleyen nasıl bir çıkarım elde eder orası ona kalmış. |
Dolby vision henüz emekleme aşamasında oyunlar açısından, şu anda HDR datasını kendisi Dolby Vision'a çeviriyor , ileride Dolby Vision ile doğal geliştirilen oyunlar gelince daha da fark olacak HDR'a göre ki olmaması imkansız çünkü Dolby kendi metadatasını oluşturuyor bu nedenle daha doğal ve canlı gözüküyor grafikler. Ben dünden beri birkaç oyunda denedim Series X'de ve Lg Cx 'de , doğal destek olmasa bile değişimi hissediyorsunuz, renkler daha doğal ve daha parlak geliyor , arada tabiki gidin bugün TV alın kesin bu deneyimi yaşayın diyeceğim kadar bir fark yok ama göze kesinlikle daha hoş geliyor. Tabi daha düşük kalibreli TV'lerde belki o kadar fark hissedilmiyordur bunu diyen arkadaşları da anlarım ama fark yok da değil :) Halo Infinite Dolby Vision'ı doğal destekleyen ilk oyunlardan biri olacak, onda tam anlamıyla deneyimlemiş olacağız. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 29 Eylül 2021; 20:21:20 > |
|
Microsoft, İsrail, Hong Kong ve Şili'de "yerel piyasa koşullarını" göz önüne alarak GamePass ve Gold aboneliğini %40 ucuzlatmış. Microsoft is making Xbox Game Pass cheaper in three countries - MSPoweruser https://mspoweruser.com/microsoft-is-making-xbox-game-pass-cheaper/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 29 Eylül 2021; 20:43:1 > |
|
Vay be ekonomik olarak İsrail ve Hong Kong'tan ilerideyiz demek ki |
|
| _____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
@crypto81 ben videolu test paylaştım anlamakta sorun var sanırım uzatmayacağım konuyu. Test içinde eng var ise dinleyin neler deniyor şuan XSX bazlı oyunlarda fark neredeyse yok gibi native destek yok ki; bende o yüzden şuan için farkın öyle aşırı hissedildiği bir durumu şimdilik yaşamanız zor diyorum. Verdiğin örnek farklı konsollarda konsolların hdr desteği farklıdır ve ayarları da farklı. Benim verdiğim 2 videolu test içinde aynı oyun aynı konsolda ve verdiği görüntüsel fark neredeyse yok denilecek kadar az. Aynen Halo yeni oyunu çıkana kadar DV native destek ile nasıl fark yaratacağını göremeyiz. Dv destekli Tv sahipleri bunun farkı ve zevkini ancak native destek sonrası görecektir. Bu durum bir nevi Ps5 kolunun dualsense olayına benziyor destek olmayan oyunlarda ps4 kolundan bir farkı kalmamakta. |
Sony XF90'da, ki kendisi Dolby Vision konusunda başarılı anılmaz, arada fark var. Forza Motorsport 7'de test ettim, ayarı açıp oyuna girince Dolby Vision logosu Tv'de görünyor; auto HDR BC oyunlarda çalışıyor. Ben başarılı buldum, evet aman aman bir fark yok ama kesinlikle renk doygunluğu ve parlaklık daha iyi. Halo Infinite gelince asıl artısını görürüz. Bu arada yeni nesil TV'lerde Dolby Vision daha başarılıdır, fark orada açılacaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 29 Eylül 2021; 21:32:26 > |
|
Sherlock Holmes'ü wishlist'te bekletiyordum bugün de önsiparişten alma niyetim vardı. Şu an büyük hayal kırıklığı içerisindeyim. Sanırım psikolojik olarak tekrar aynı rakamlara düşene kadar veya P1 hesabını bulana kadar satın almayacağım. |
|
Ben now ile denemiştim hiç memnun kalmadım.Katana Zero mantığında bir oyun ama Katana Zero ve türevleri 2 boyutlu olduğu için ortama ve düşmanlara hakimsin. Bunda hem fps kamera açısı var hem sürekli hoplama zıplama , düşman nerede kim nerden sıkıyor bana derken tek mermide gidiyorsun.Aynı sahneyi 20 kere denemek sıkıyor. Seven çok ama genel kanı zorluğuyla insanı sinir eden bir oyun olduğu. |
|
IGN'in tüm zamanların en iyi oyun anketine baktım da , benim gibi eski oyuncuysanız hiç bakmayın sinirleriniz bozulur.Alakasız oyunları eşleştirip birbirine kırdırmışlar resmen , bari aynı türde olsalardı. Oy verenlerin çoğunluğu yeni nesil genç oyuncular belli ki.Half Life 2'yi Rise of the Tomb Raider ile eşleştirmişler , Tomb Raider elemiş Half Life 2'yi. Bloodborne ile Tetris'i , Civilization ile AC Black Flag'i eşleştirmişler. En azından finalde sıkıntı yok , ikisi de taş gibi oyun. |
|
Valla final işi zor. Witcher 3 , Skyrim , RDR 2 , Diablo 2 , Souls serisinden bir oyun vs. daha neler neler var , seçmek çok zor. Bana göre bu tarz en iyisi anketleri saçmadır zaten , dünyanın en iyi gitaristi , en iyi filmi , en iyi oyunu olmaz mesela bence , en iyileri olur sadece. Zamanında ünlü bir Ps Tr düşünürünün de dediği gibi kime göre neye göre. |
|
|
TV'de bir ayar yapmadım, sadece konsoldan oyunda dolby vision'ı açtım. Normalde uyumsuzluk olmasın diye kapalı geliyor. Sonra oyunu açtım. Game mod dışında büyük ihtimal tepki süresi çok artar, bizim TV'lerde pek kullanılacağını sanmam. Yeni TV'ler de verimli olabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 30 Eylül 2021; 10:18:50 > |
|
TV'de dolby vision simgesini gördüğünüze emin misiniz? XBOX'un kendi oluşturduğu simgeyle karıştırmamak lazım. TV'de resim ayarlarına girince dolby yazıyor mu? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefiladam -- 30 Eylül 2021; 10:22:40 > |
|