Şimdi Ara

★★★ XBOX ONE X ★★ XBOX LIVE ★★★ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
55.632
Cevap
224
Favori
1.789.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

gamepad nasıl olucak acaba,eskisine sadık kalınır umarım

Evet bu kadar başarılı bir yapıyı bozmamaları lazım

Külahin } sat yine } lakin yokuncul } olma nâmerde
    Yeter ki } kelle sag olsun } külah lazim degil } merde
    Basimizdan hiç } hevâ-yi } zülf-i yâr } eksik degil
    Pek yüce yerdedir } onun için, } rûzîgâr } eksik degil
    Sultan III: Ahmed ve Sultan III. Mustafa

MCP { MCSA { MCSE { CCNA
  • "Yeni nesil konsollardan beklentileriniz" tarzı konulara 2-3 kere "dönen bir medya istemiyorum, artık flash diskler kullanılmalı" diye yazmıştım. PS3 sahibi olmama rağmen ve bir sonraki dönem yine PS düşünmeme rağmen Microsoft cephesinden gelen bu habere çok sevindim. Kesinlikle olması gereken buydu, umarım geri dönüş olmaz.

Yukarıda arkadaşlar bazı avantajlar yazmışlar kart kullanımıyla ilgili fakat en önemli avantajını kaçırmışlar :) "Random Access"
    Zaten tek başına bu olay çağ atlatıyor cihazlara. Fakat yine de aklıma takılan birkaç önemli konu var;

1. Bu tür kartlar mevcut DVD veya BD ye göre kat-kat pahalı. Bu sorunu nasıl çözecekler?
    2. Oyunun ihtiyaç duyduğu kapasiteye göre sanırım farklı kapasitelerde çıkacaklar, 1GB - 64GB. Bu durumda oyun fiyatları değişiklik göstermeyecek mi?
    3. Optik sürücü temelli kalkıyorsa yeni nesil konsollar nasıl medya aracı olarak kullanılacak? Kısaca ben DVD, BD izleyemeyecek miyim? (Sanırım sadece bunları oynatmaya yönelik ek cihaz olarak satılır)

*** Sipahi kardeşime yaptığı tüm haberler için teşekkür ediyorum. Forumu canlı ve kaliteli tutan nadir insanlardan biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: ParacelciuS

"Yeni nesil konsollardan beklentileriniz" tarzı konulara 2-3 kere "dönen bir medya istemiyorum, artık flash diskler kullanılmalı" diye yazmıştım. PS3 sahibi olmama rağmen ve bir sonraki dönem yine PS düşünmeme rağmen Microsoft cephesinden gelen bu habere çok sevindim. Kesinlikle olması gereken buydu, umarım geri dönüş olmaz.

Yukarıda arkadaşlar bazı avantajlar yazmışlar kart kullanımıyla ilgili fakat en önemli avantajını kaçırmışlar :) "Random Access"
    Zaten tek başına bu olay çağ atlatıyor cihazlara. Fakat yine de aklıma takılan birkaç önemli konu var;

1. Bu tür kartlar mevcut DVD veya BD ye göre kat-kat pahalı. Bu sorunu nasıl çözecekler?
    2. Oyunun ihtiyaç duyduğu kapasiteye göre sanırım farklı kapasitelerde çıkacaklar, 1GB - 64GB. Bu durumda oyun fiyatları değişiklik göstermeyecek mi?
    3. Optik sürücü temelli kalkıyorsa yeni nesil konsollar nasıl medya aracı olarak kullanılacak? Kısaca ben DVD, BD izleyemeyecek miyim? (Sanırım sadece bunları oynatmaya yönelik ek cihaz olarak satılır)

*** Sipahi kardeşime yaptığı tüm haberler için teşekkür ediyorum. Forumu canlı ve kaliteli tutan nadir insanlardan biri.

Bende tesekkur ederim. ALLAH razi olsun.

PS3 bolumunede yazdim bu haberi ama HVD cok pahali bir medya yayginlassa kesske.

Sony bir soraki nesil olan PS4 de Holographic Versatile Disc (HVD) kullanabilirmi acaba cok maliyetli muazzam bir medya (HVD) :

Holographic Versatile Disc özellikleri sunlar : DiKKAT !

HVD, Holographic Versatile Disc (Holografik çok amaçlı teker) hâlen araştırma aşamasında olan 3.9 terabayta kadar bilgi saklayabilecek kapasitede bir optik disk teknolojisidir.

HVD diskler 3.9 terabayta kadar veri saklayabilir. Bu asagi yukari 5,500 CD-ROM veya 830 DVD veya 160 Blu-ray diskinin kapasitesine esittir. HVD aynı zamanda 1 gigabit/s yani 120 MB/s veri transfer hizina sahiptir.

Kaynak :
    tr.m.wikipedia.org
    HVD - Vikipedi
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/HVD

• Sanirim maliyeti cok yuksek oldugu icin ne Microsoft nede Sony bir sonraki konsollarinda Holographic Versatile Disc dusunmiyecektir, halbuki 160 Blu-ray diskinin kapasitesine esit olmasi 3.9 terabayta kadar veri saklayabilmesi muazzam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 13 Mart 2012; 15:45:15 >
  • Sipahi hocam, anladığım kadarıyla "Holographic Versatile Disc" teknolojisi de Sequential Read şeklinde. Yani kapasitesi devasa olsa da mantık olarak BD veya DVD den bir farkı yok. Ben zaten bu yönteme karşıyım. Cihaz içerisinde hareketli bir medya her zaman geriye gidiş olur. HDD bile ne kadar gelişmiş olursa olsun artık eski teknoloji. Bu parçalardan tamamen kurtulduğumuz zaman daha sağlam, daha hızlı sistemlere kavuşmuş olacağız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParacelciuS

Sipahi hocam, anladığım kadarıyla "Holographic Versatile Disc" teknolojisi de Sequential Read şeklinde. Yani kapasitesi devasa olsa da mantık olarak BD veya DVD den bir farkı yok. Ben zaten bu yönteme karşıyım. Cihaz içerisinde hareketli bir medya her zaman geriye gidiş olur. HDD bile ne kadar gelişmiş olursa olsun artık eski teknoloji. Bu parçalardan tamamen kurtulduğumuz zaman daha sağlam, daha hızlı sistemlere kavuşmuş olacağız diye düşünüyorum.

Himm anladim optik disk teknolojisinin olmamasi daha hızlı sistemlere kavuşmamiza olanak sagliyacaksa illaki Microsoft ve Sony muhendisleri bu konuda arge calismalari yillardir surutuyorda olabilir, belkide yakin zamanda bir seyler duyariz insALLAH.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 13 Mart 2012; 16:41:32 >
  • Yeniyi bırakın benim xbox 360 alma isteğim depreşti yine. Daha önce 2 kere aldım sattım, hayır biliyorum tekrar alırsam 2 ay içinde sıkılıp satacağım, iyi bir PC donanımıımda var ama tutamıyorum kendimi

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Yeniyi bırakın benim xbox 360 alma isteğim depreşti yine. Daha önce 2 kere aldım sattım, hayır biliyorum tekrar alırsam 2 ay içinde sıkılıp satacağım, iyi bir PC donanımıımda var ama tutamıyorum kendimi

Al arkadaşım Xbox dan bir zarar gelmez...

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

quote:

Orijinalden alıntı: doziz

Bugün seyrettim görüntüler süper ne dersiniz yeni nesil buna yaklaşır mı?

Pehhh bu ne ki! Bazi arkadaslar Avatar grafigi bekliyor ,Buda neymis

Bu Grafikler oyun ici IMKANSIZ sonraki nesilde.Ama bazi arkadaslar hala inaniyorlar Avatar Grafigine o yüzden buna Evet diyen olacaktir

Not: Video cok iyi ama Fail var sanki :) Polis arabalari iyi,360 derecelik yol ama kacan arabalar ................

acıkcası yeni xboxsın ömrünün sonuna dogru(çıktıktan 3-4 yıl sonra) bu grafikleri yakalıyacagımızı düşünüyorum ki eğer xbox360 daki ilk çıktıgındaki grafik çağ atlamasını sonraki nesil xbox ta yaparsa bu grafikleri beklemek doğaldır

• quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Yeniyi bırakın benim xbox 360 alma isteğim depreşti yine. Daha önce 2 kere aldım sattım, hayır biliyorum tekrar alırsam 2 ay içinde sıkılıp satacağım, iyi bir PC donanımıımda var ama tutamıyorum kendimi

Al arkadaşım Xbox dan bir zarar gelmez...

Bence de almalısın ben de daha 1 ay olmadı 3.Xbox ı aldım

Bu son olur inşAllah , artık yeni nesil xbox ı beklemeye başladım.

Külahin } sat yine } lakin yokuncul } olma nâmerde
    Yeter ki } kelle sag olsun } külah lazim degil } merde
    Basimizdan hiç } hevâ-yi } zülf-i yâr } eksik degil
    Pek yüce yerdedir } onun için, } rûzîgâr } eksik degil
    Sultan III: Ahmed ve Sultan III. Mustafa

MCP { MCSA { MCSE { CCNA

• Next Xbox, PS4 need to deliver “maximum amount of power” for consoles to “remain relevant for another generation,” says Epic

Kaynak :

Kaynak : http://www.vg247.com/2012/03/14/next-xbox-ps4-need-to-deliver-maximum-amount-of-power-for-consoles-to-remain-relevant-for-another-generation/

• _____________________________
  • Xbox'ın oyunlarda ki çözünürlüğü nedir şu an?
    1280'mi?
  • Disk sistemi yine olmalı bence ama dijital download sistemine de hayır demem açıkcası. Ama konsolda ram miktarını geçtim dijital download sistemi olacaksa en azından 2TB'lık model üretmeleri lazım. Şuan ki konsollarda bile (Xbox360 için) maximum 320GB HDD destekliyor. İsterdim ki PS3'de ki gibi 1TB'lık HDD desteği sunsa Microsoft, çok güzel olurdu.

Orijinalden alıntı: FiréLord

Ben bu tasarımı ilk defa görüyorum ;

★★★ XBOX ONE X ★★ XBOX LIVE ★★★

Evet ikiside kötü

• Çamaşır makinesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machiavelli. -- 14 Mart 2012; 14:20:01 >

Orijinalden alıntı: Faithléss

Xbox'ın oyunlarda ki çözünürlüğü nedir şu an?
    1280'mi?

arcade'ler arasında 1920x1080'ler de vardır ama normal oyunların büyük çoğunluğu max 1280x720.

Liste:
    Beyond3D Forum
    List of Rendering Resolutions
    http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241

quote:

Orijinalden alıntı: doziz

Bugün seyrettim görüntüler süper ne dersiniz yeni nesil buna yaklaşır mı?

O grafikle o kadar detaylı şehir falan zor. Über fiziklere hiç girmiyorum zaten, düz hali bile zor. Baksana adamlar yeni konsola HD 7870 koyabilirlerse sevineceğiz

• Epic Games Microsoft ve Sony'ye, yeni nesil konsollarını mobil cihazlar ile aradaki farkı korumak için mümkün olan en iyi performansla donatmaları konusunda baskı yapıyor.

http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Epic-Games-ve-EA-acisindan-iPad-oyun-konsollarinin-gelecegi-olabilir.htm

Battlefield 3 için geliştirdiği Frostbite 2 motoruyla göz kamaştıran EA DICE’ın konsol üreticilerinden iki basit talebi var.

Frostbite 2 motorunun en iyi ve en güçlü performansı PC’de verdiği, daha doğrusu teknik imkanlar nedeniyle PC’de verebildiği bir gerçek. Benzer performansı konsol sahiplerine de sunmak isteyen EA DICE’ın mühendislerinden Johan Andersson, konsol üreticilerinden sadece iki şey istiyor: Daha fazla bellek ve daha fazla işlemci gücü. Konsollarda çok daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç olduğunu söyleyen Andersson, bunun kendilerine avantaj sağlayacağını belirtirken 2GB bellek kapasitesinin de yetersiz olduğunu ve 4GB, hatta belki de 8GB belleği tercih edebileceğini dile getirdi. Konsolların uzun yıl aralıklarıyla piyasaya sürüldüğünü göz önüne aldığımızda mümkün olan en iyi bileşenlerin bir araya getirilmesi talebi gayet doğal.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

EA DICE’ın yeni konsol talepleri

Battlefield 3 için geliştirdiği Frostbite 2 motoruyla göz kamaştıran EA DICE’ın konsol üreticilerinden iki basit talebi var.

Frostbite 2 motorunun en iyi ve en güçlü performansı PC’de verdiği, daha doğrusu teknik imkanlar nedeniyle PC’de verebildiği bir gerçek. Benzer performansı konsol sahiplerine de sunmak isteyen EA DICE’ın mühendislerinden Johan Andersson, konsol üreticilerinden sadece iki şey istiyor: Daha fazla bellek ve daha fazla işlemci gücü. Konsollarda çok daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç olduğunu söyleyen Andersson, bunun kendilerine avantaj sağlayacağını belirtirken 2GB bellek kapasitesinin de yetersiz olduğunu ve 4GB, hatta belki de 8GB belleği tercih edebileceğini dile getirdi. Konsolların uzun yıl aralıklarıyla piyasaya sürüldüğünü göz önüne aldığımızda mümkün olan en iyi bileşenlerin bir araya getirilmesi talebi gayet doğal.

bir konun vardı sipahi ps4 te değiştirilebilir ekran kartı olması ihtimali ile ilgiliydi..eğerki bu gerçekleşirse asıl devrim olacak..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.