Haftaya PC kütüphanesinden ayrılacak oyunları denemeyi unutmayın: ![]() |
GAME PASS [ANA KONU] (886. sayfa)

-
-
Arkadaşlar merhaba, Xbox da yeniyim. Red Dead Redemption 2 oyunu 469 TL iken gamepass ile 117 TL yazıyor.
Gamepas alıp bu oyunu 117 liraya aldığım zaman süresiz benim mi oluyor bu oyun ve diğer oyunlar ve ultimate mi almam lazım standart yeterlimi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysterious27 -- 10 Nisan 2025; 15:53:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet aynen öyle. Yalnız Ultimate versiyonu 133,80 TL, onu almanı tavsiye ederim:
https://www.xbox.com/tr-tr/games/store/red-dead-redemption-2-ultimate-edition/9ph339l3z99c
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam şimdi fark ettim onu teşekkür ediyorum..
Peki indirilen oyun direk kütüphaneye mi ekleniyor yoksa benim onu eklemem mi gerekiyor nasıl eklerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysterious27 -- 10 Nisan 2025; 16:0:6 >
Satın alımdan sonra zaten size soruyor. Her durumda sizin kütüphanenize ekleniyor, ister hemen indirirsiniz isterseniz sonra...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 10 Nisan 2025; 16:3:19 >
Ben 90 Larin atari oyuncusuyum :). Resident evil, call of duty mortal kombat bu serilerden hangilerini tavsiye edersiniz her birinin farklı oyunları var bayağıdır takip edemiyorum.
Cep telefonundan xbox abonelikler kısmına giremeyen var mı? ben de girmiyor
-
Yarım saat sonra nihayet girdi teşekkürler
Öncelikle bir kaç sorunun cevabını bilmem gerekiyor:
- Konsolda mı oynayacaksınız, PC de mi?
- Game Pass aldınız mı? Core mu, Konsol veya PC'mi, Ultimate mi?
Oyun dünyasındaki bu uzun aradan sonra ne Resident Evil bildiğiniz Resident Evil'dır ne Call of Duty ne de Mortal Kombat. Oyun motorlarının gelişimi ile onlarında mekanikleri gelişti ve hatta değişti. Örnek çok eski Tomb Raider oyunlarında aşırı derece hoplama zıplama vardı; tuş kombinasyonlarını yerinde, zamanında yapamayınca saatlerce orada takılırdın. Yeni nesil denilecek son üç oyunda Tomb Raider shooter 'a yakın bir tarza büründü. Ben beğenmiştim bu gelişmeyi hatta son oyunu Game Pass'te var. Ben satın almıştım geçen gün açtım biraz oynadım...
Microsoft'un Activision'ı satın aldığından dolayı Call of Duty'lerin hepsinin Game Pass'e gelmesi bekleniyor. Call of Duty Black Opps 6 var şu anda mesela. Sorun şu ki millet online takılıyor, çapraz platformda onlarla rekabet etmek zor. Hikaye modu bize yeter.
Oyunların boyutları artık çok büyük. İndir, yükle, dene, taşı, sil uğraştırıcı... Game Pass Ultimate alırsanız bulut desteği var ama ülkemizde resmi olarak kullanılamıyor. Better xCloud aracılığıyla ülkemizde de kullanılabilir. Onunla oyunu denersiniz ilginizi çekerse yüklersiniz. Açık kaynak kodlu Better xCloud'un github linki:
https://better-xcloud.github.io/clients/
Açıklayıcı bilgilendirmen için teşekkürler dostum..Street fighter ilk oyunlarını görünce duygulandım ,tomb raiderde hoplaya zıplaya şifre çözmek için saatlerimi harcardim..nerden nereye :).better Xcloud olayını deneyeceğim başarabilirim umarim indiriyoruz boşuna para vermeyelim yedekte dursun. (Android sürümü varmı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysterious27 -- 10 Nisan 2025; 21:39:58 >
Better xCloud'un Android ve farklı platformlar için browser sürümleri var. Uygulama olarak Google Play'de yok. Üstteki mesajda linki var, ordan apk olarak indirip kullanabilirsiniz. Kullanabilmek için Game Pass Ultimate abonesi olmalısınız.
Game pass coşturmaya devam ediyor
trueachievements
Exciting Xbox Game Pass day one game announcedhttps://www.trueachievements.com/news/rematch-xbox-game-pass
Dostum merhaba,
Bu Xcloud ile ilgili kafama takılan birkaç şey var,
-Ben ultimate aldım cihazdan zaten gamepas ile indirmeden oynuyorum Xcloud espirisi ney.
-Xcloud a telefondan VPN ile bağlandım ve telefondan oyunları açabiliyorum aynı şekilde cihazdan nasıl giriş yapicam Xcloud a ve aynı soru espirisi ney:)
-Xcloud dan oyunları nasıl indirip yüklüyoruz.
Ben Xcloud a giriş yapıp buluta oyun indirip cihazdan buluta indirdiğim oyunları cihaz hafizinali kullanmadan oynamak istemiştim sadece :)
"Ben ultimate aldım cihazdan zaten gamepas ile indirmeden oynuyorum" derken cihazdan kastınız nedir? Xbox konsolu ise bu ülkenizde mümkün değil. xCloud destekli bir ülkedeyseniz evet, oyunu indirmeden buluttan oynayabilirsiniz ki işte bu hizmete xCloud deniyor.
Eskiden VPN aracılığıyla ve xbox'ın bölge ayarını değiştirerek konsolda buluttan oyunu indirme yapmadan akış şeklinde (stream) oynayabiliyorduk. Son zamanlarda konsolda VPN ile mağazadan suistimalleri yapıldığından Microsoft'un konsolları geçici banladığını duyduk bu yüzden o riske girmiyoruz.
"... buluta oyun indirip cihazdan buluta indirdiğim oyunları cihaz hafizinali kullanmadan oynamak ..." Bu ifadenizden xCloud'u tam olarak anlamadığınız anlaşılıyor. xCloud temel olarak sizin Game Pass oyun kütüphanenize, destekli cihazlar ve tarayıcılar aracılığıyla internet olan her yerden ulaşıp akış şeklinde oynamanızı sağlayan bir hizmettir. Resmi destekli ülkelerde bu konsolda da oluyor ama yukarıda yazdığım sebepten şimdilik bizde sakıncalı. Onun haricinde TV'nizdeki dahili web tarayıcısından telefon uygulamasına kadar seçenekler mevcut. VPN çözümünü de içinde barındıran ve pek çok platformda desteği olan Better xCloud diye bir uygulama mevcut, o da kullanılabilir:
https://better-xcloud.github.io/
Ayrıca Game Pass GeForce Now bünyesine de katıldı. Ücretsiz Basic kullanıcı olarak üye olup (çok sıra beklememek için) ölü vakitlerde test edebilirsiniz:
https://gameplus.com.tr/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 13 Nisan 2025; 11:20:12 >
-
Playstation yıllık 2740 TL olan Plus Deluxe aboneliğini 4666 TL'ye çıkartıyor.
Eli kulağında yakında Gamepass de zam yapar bence. Ay ay ekleyerek 3 seneye tekrar tamamlamak lazım geç olmadan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 16 Nisan 2025; 13:36:40 > -
bunun yöntemi nedir hocam? O yöntem artık olmuyor diye biliyorum
-
1 ay alıp yinelenen ödemeyi kapat diyorsunuz böyle böyle 36 aya kadar tamamlatıyor (du en son geçtiğimiz yıl 36 aya tamamlatmıştı bana)
-
Hocam ultimate olarak mı 36 ay uzatmış oluyorsun. Yani 300tl x 36 şeklinde mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X