Arkadaşlar merhaba, "Microsoft Store Bölge Değişimi" hatası ile ilgili tecrübemi yazman istiyorum. Benimle aynı durumu yaşayan/yaşayacak olanlar ile ilgili belki yol gösterici olur. Xbox Series X consolumda kullanmak için yeni bir microsoft hesabı açtım ama açarken dikkat etmemişim Amerika seçmişim ülke olarak. Sonrasında ilk mesajda anlatılan yöntem ile 6 adet 6 aylık live gold hediye kodu satın aldım Microsoft Türkiye Store'dan. Yani kodlar Türkiye için. Gariplik kodları hesaba tanımlarken başladı, kodlar Türkiye için olmasına rağmen Amerika'da görünen hesabıma tanımlandı. Microsoft Hesabımda Abonelikler kısmında 36 Aylık Live Gold göründü. Sonrasında hesabımı Ultimate' e yükselt kısmını tıklayınca beni tekrar Microsoft Türkiye Store'a yönlendirdi. Satın al dediğimde ise "Microsoft Store Bölgeniz ile mevcut abonelik bölgeniz uyuşmuyor, Microsoft Store Bölgenizi değiştirip tekrar deneyin" gibi bir mesaj aldım. Store bölgesini US (Amerika) yaptıktan sonra tekrar denedim. Satıl al deyince mevcut live gold aboneliğimin Ultimate e yükseltileceği uyarısını aldım ve bir neşe kapladı içimi :) Sonra ödeme adımına geçtim. Enpara kredi kartımı tanımladım sonra ne oldu? Ne olacak "Ödeme yönteminizin bölgesi ile Store bölgesi aynı olmalı" gibi bir uyarı aldım. Yani aklınızda olsun hesabınız hangi ülkede ise ödeme yaparken o ülkede bulunan kredi kartı ve adres ile ancak ödeme yapabiliyorsunuz. Öyle olmasa şuan kampanya olduğu için 45tl yerine 1usd yani 17tl ye ultimate alabilecektim. Microsoft Store Türkiye çağrı merkezini aradım, teknik servise bağlanamadım, tekrar aradım tekrar bağlanamadım, sonra satış birimine bağlandım ve meramımı anlattıktan sonra beni teknik birime aktaracağını söyledi, yaklaşık 20dk bekledikten sonra birisi açtı telefonu. Ona da derdimi anlattım. Telefonda hesabımı Amerika'dan Türkiye'ye taşımaya çalıştık birkaç sefer ama "taşıma işlemini şuanda yapamıyoruz" gibi bir uyarı aldık. Teknik Destekteki arakadaş konu ile ilgili kayıt açtığını gün içinde döneceğini söyledi ama 4 gün olmasına rağmen dönen eden yok hala. Sonrasında xbox help den tecrübeli oyunculardan destek almaya çalıştım. Onlarda birkaç şey önerdi yaptım. Yine sorun çözülmedi. En sonunda normalde 45tl verip çözeceğim Ultimate aboneliği için Ultimate US(amerika) 1 aylık hediye kodunu cdkeys sitesinden 210tl ye alıp redeem ederek 36 Ay Ultimate aboneline çevirmiş oldum. Peki bana maliyeti ne oldu 6 adet live gold 6 aylık = 6x120 = 720 tl + 210 tl ultimate = 930 tl /36 ay = 25,83 Burada dikkat edilmesi gereken önemli konu şu, bu işlemleri yapmadan önce microsoft hesabınızın adresinin Türkiye olduğundan emin olun mutlaka, Sağlıcakla kalın. |
GAME PASS [ANA KONU] (608. sayfa)

-
-
6 adet 6 aylık live gold 120x6 = 720 + 45 ultimate bir aylık = 765
-
Ultimate neden 210₺ anlamadım. 3 yıllık yani 36 aylık live gold 720₺ + 1 adet ultimate 45₺ alıyorsunuz sonuç olarak 765₺ yapıyor ve aylık 21,25₺'ye denk geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şöyle bir sıkıntım oldu
live ları uzattık, ama hesap bölge US miş
sorunsuz kodları kullandık, tl ile alabildik oysa, madem us aldırmasaydın...Şimdi Ultimate e yükselteyim diye 1 aylık alayım derken hata veriyor farklı bölge diye
Müşteri hizmetlerine bağlanamadık, oradada beni ara kısmı hata veriyor..pfff
aynı sorunu yaşamış üstteki arkadaş, babaya geldik demek
EDIT : Evet sorunum çözüldü...US Chat e girdim, ilk agent beceremedi
Başka birine bağlandım, baktı, siz dedi US adrese fatura etmişsiniz Live üyeliği , ondan dedi. Evet öyle dedim, onu dedim TR adrese değiştirmen mümkünmü dedim
Fatura adresimi TR adresi yaptım. Sildi 36 aylık Live üyeliği (US adrese fatura edilen), tekrar 36 aylık üyelik oluşturdu TR fatura adresime ayarlı...Sorun çözüldü, şimdi alabiliyorum 45 tl ye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 10 Haziran 2022; 19:47:30 > -
ben cozebilecek birine baglanamadim ne yazik ki, bu yuzden 45tl yerine 210 a aldim ultimate i. Amerika fiyatina yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika store da 15 usd çünkü 1 aylık ultimate. Ben aboneligimi usa adresinden iptal edip turkiye adresime fatura edecek birini bulamadigim icin cdkeys adli siteden usa de gecerli ultimate gift card alarak cozebildim. gift card maliyeti de 210tl oldu
Tabi sizin yaptığınız işlem kendinize göre doğru ancak live gold'u tr fiyatıyla yazıp ultimate'i kendi bölgenize göre yazınca konunun bu kısmını görenler yanlış anlayacaktır ve pek doğru bir açıklama da yapmış olmuyorsunuz o yüzden benim gibi bu işlemi tamamen tr hesabıyla yapanlar bile anlamayıp garipseyecektir bu hesabı. Bu tarz bir açıklama yapınca orada belirtmiş olsanız daha doğru olurdu
Siz canlı desteğe US xbox.com dan bağlanmaya çalıştınız değil mi? TR den bağlanılmıyor zaten.
-
Ben bağlanmayacağım hocam arkadas bağlanamadım dedi de ona şaşırdım. Sürüyle destek veren operatör var canlı destekte (US).
US Chat'e bağlandım oradan da bir sonuç alamadım. 5 tane operatör cevap yazdı, hepsi migration tarafından çözmeye çalıştı, kimse aboneliğini iptal edelim yeniden abonelik yapalım Türkiye üzerinden demedi
-
hocam dikkatli okursanız her detayı yazdım, en sonda da bu işlemleri Türkiye hesabı ile yapmanız gerek dikkat edin yazdım.
-
Evet, ben tam detayıyla üst kısmı okumamışım kusura bakayın lütfen
Bende mi bir sorun var ilk mesajı okudum ama iyi anlayamadım:/
Benim hali hazırda game pass üyeliğim var 36 ay yapmak istiyorum yenilemeye geldiğimde 1 aylık ücret çıkıyor nasıl yükseltebilirim.
Yeni hesap için uygun fiyata kodlar satılıyor internette hatta almış bulundum fakat mevcut hesaba eklenmiyor. Hep yeni hesap açarak eklemem mi gerekiyor
-
İlk mesajda yazılana şöyle açıklık getirelim: Gamepass Ultimate abonelik almanın en ekonomik yolu Xbox Live Gold alıp üzerine 1 aylık Gamepass Ultimate abonelik alarak dönüştürme yöntemidir. Bunun için tek şart ilgili hesapta Gamepass Ultimate mevcut aboneliğiniz olmamasıdır; yani dönüştürme yöntemi ile abonelik uzatılamıyor. Bunun haricinde aboneliğiniz varsa Gamepass Ultimate üyeliği alarak uzatabilirsiniz tabiki...
Uzatmak istediğiniz süreyi göz önünde bulundurarak ölçüp biçip tartın; ya Gamepass alarak uzatın veya mevcut aboneliğiniz bitmesini bekleyerek dönüştürme yöntemini kullanın... Sonrasında dönüştürme ile uzatma olmayacağından ve harici yöntemde maliyetli olacağından dönüştürme için max. süre olan 36 aylık (6 aylık Xbox Live Gold'dan 6 adet alarak) abonelik tavsiye edilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Haziran 2022; 15:53:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdi anladım teşekkürler. Ben mevcut üyeliği 36 ya çıkarmaya çalıştığım için yapamadım.
İnternetten de kod satın aldım o da eklenmiyor şansıma o da daha önce game pass i olmayan hesaplar içinmiş.
-
Arkadaşlar Günaydınlar herkese ben bu vidolardaki 36 aylık pass olayını ilk defa yapayım dedim
6 kere live gold hediye aldım 1 game pas aldım sonuç aktif ettim dün 6 kasım 2023 tarihine verdi şaşırdım kaldım nerde yanlış yaptım bilmiyorum ilk konsol ilk abonelik giden para oldu bunun çözümü varmı bilen arkdaşlar varsa çok sevinirim
-
6 tane 6 aylık gold üyelik mi aldın? Kodları girmeden önce game pass abonesi olmaman gerekiyor ve ilk önce gold üyelik kodları gireceksin en son game pass.
dediğim gibi sırasıyla yaptım acaba kodları girerken yazarken sıralamadamı hata yaptım 3 yılık parasına 1 seneye yakın uyelik aldık o nasıl düzelicek acaba
-
İngilizcen varsa US canlı desteğe bağlan anlat durumu kodları yanlış sıra ile girdim 3 yıllık değil 1 yıllık oldu de belki düzeltirler sistemden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X